HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 15. 17:14

idézet:
Ezt írta Csybe:
Ezt hol olvastad? :)[/quote]A monitoromon. Komolyan :) De ez nem mérvado, celeron és egy ram volt benne csak, de a pattal gyorsabb volt mint erösebb idözitésekel (sok kettes kilötte a patot) aida szerint, meg hát fagyott is ilyenkor. P4el ez a ram már nem birja, tehát kussolok is mig nem lesz valami normális memoriám. :)
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#182 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 22:10

idézet:
Ezt írta insert:
A monitoromon. Komolyan :) De ez nem mérvado, celeron és egy ram volt benne csak, de a pattal gyorsabb volt mint erösebb idözitésekel (sok kettes kilötte a patot) aida szerint, meg hát fagyott is ilyenkor. P4el ez a ram már nem birja, tehát kussolok is mig nem lesz valami normális memoriám. :)[/quote]

Nézd meg a topic első hozzászólásában lévő teszteket. Az AI7-en nem ment a PAT, mivel alapból nem megy.

#183 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 22:53

Van két szál gondom az AI7-tel...nem is, három. :eek:

Néha bekapcsolástól kezdve szirénázik a speaker, a tusl2c-m csinált ilyet utoljára mikor kevés vcore-t kapott a cpu, de ez itt ki van zárva. Csak úgy hagyja abba ha kikapcsolom vagy belépek a windowsba és elindítom az Abit EQ-t.

A "recover from bad oc" funkció hogy reset és insert nyomvatartásával alapon indul, nem működik.

2×512Mb a lenti aláírásban nem megy többet 5:4-ben, 3:2-ben egyáltalán nem megy. Feszültségre nem reagál, tehát 3.2V-on is ugyanaz a helyzet vagy még többet is téveszt.

2×512Mb TwinMOS PC3200 (Hynix BT-D43 chip) 255/255 3-4-8-8, 260-on azonban POST közben fagy a gép 52-es hibakóddal ami memory test... 5:4, 3:2 nuku, 3.2V-on sem jobb a helyzet itt sem.

A TwinX viszont 204-en legalább megy street racer-en (utolsó két GAT setting azért Disabled) :>

Szóval nem egyszerű :D

[ 2004. január 15.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#184 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 22:57

Segítsek? :)

AbitEQ-s gondodra nézd meg a Registry-t :)

Fentebb írtam ...

Insert-es móka nekem se ment :(

Memóriákra meg ... hááát ... tedd át őket a 2-es és 4-es Dimm-ekbe ... Talán azon fentebb megy!

Kérdés: Street Racer-t neked mi ment? Corsair vagy Twinmos? --- oké látom :)

És a 3200-as Twinmos ment 255-n???? :)

Nem eladóak? :)

B@ssza meg ... nem győzök szerkeszteni :)

TwinX milyen GAT beállításokkal megy?

Mármint a Street Raceren kívül?

[ 2004. január 15.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#185 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 23:06

idézet:
Ezt írta Csybe:

Nézd meg a topic első hozzászólásában lévő teszteket. Az AI7-en nem ment a PAT, mivel alapból nem megy.
[/quote]

Te próbáltad már? ... Légyszi teszteld le, érdekelne az eredmény!
"Live Fast! Die Young!"

#186 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 23:59

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Segítsek? :)

AbitEQ-s gondodra nézd meg a Registry-t :)

Fentebb írtam ...

Insert-es móka nekem se ment

Memóriákra meg ... hááát ... tedd át őket a 2-es és 4-es Dimm-ekbe ... Talán azon fentebb megy!

Kérdés: Street Racer-t neked mi ment? Corsair vagy Twinmos? --- oké látom :)

És a 3200-as Twinmos ment 255-n???? :)

Nem eladóak? :)

B@ssza meg ... nem győzök szerkeszteni :)

TwinX milyen GAT beállításokkal megy?

Mármint a Street Raceren kívül?

[ 2004. január 15.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Eladhatom neked jó drágán, de ez a minimum, amit mennek :D 260-270-et is kéne vinnie, és megy is csak megáll mint mondtam...

A többit már mind leírtam, talán olvasd el mégegyszer.

És ha átírok valamit a registryben, akkor nem fog sípolni a BIOS-tól, egyből miután bekapcsoltam? Ne hülyéskedj velem :)

[ 2004. január 16.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#187 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 00:09

Nem hülyéskedek :)

Egyszer szirénázott csak vagy mindig, amíg le nem resetelted a cmos-t?

uGuru ... amit az a "butus" AbitEQ beállít - beállítja a uGurunak is ... és már bekapcsoláskor üvölt ...

Első futtatása után nekem is szirénázott ... CMOS resetig ...
Aztán ha elindítottam az EQ-t megint ... Ugyanis nem tudta 2500 alá állítani a minimum RPM-et, és nekem az összes venti 2000 alatt pörög ...

Registry buheráció után már nem csinálja ... LoLimit :)

A Twinmosokat meg próbáld ki a 2-4-es Dimm-ben, hátha ...

Mennyi az a jó drága? :) 2*256 Corsair XMS 3200 cserébe? ;)

[ 2004. január 16.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#188 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 00:42

Jóvan te sem vagy értetlen látom :D :D :D

#189 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 00:50

idézet:
Ezt írta Csybe:
Nézd meg a topic első hozzászólásában lévő teszteket. Az AI7-en nem ment a PAT, mivel alapból nem megy.[/quote]Meg kell hogy kövesselek, neked lesz igazad a végén még. Csináltam egy gyors [url="http://"http://kep.tar.hu/insert/index.phtml?aid=27622175"]tesztet,[/url] vagy a cpu-z +az aida a sza* vagy a lap nem azt csinálja amit kiir (pláne nem amit szeretnénk). A reset nálam ugy megy ha a gombot nyomvatartom, power gomb kikapcs power gomb bekapcs és mintha mi sem történt volna. Ja, és Insert-el ne mokázzatok jó! :)
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#190 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:31

idézet:
Ezt írta Csybe:
Jóvan te sem vagy értetlen látom :D :D :D[/quote]

Jóvanna :) Batátnőm is is mindig ezzel szekál :)
"Live Fast! Die Young!"

#191 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 19:56

Csybe ... próbáltam privit küldeni de "betelt a mélboxod" :)

Ha lesz benne hely, küldj egy privit lécci :)

Közben küldtem sima mailt :) Mire nem képes a tudomány :) (Aztán unalmamban még1* végigolvastam a topicot ... a memóriachipes kérdésemre meg is lett a válasz ... hiába ... éjszakai műszak :( )

[ 2004. január 18.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#192 Felhasználó inaktív   mva 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 11:48

Megkérdezem már ebben a topicban is melyik a jobb:
IC7 vagy AI7?

#193 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 00:14

Ha tuningolni akarsz akkor sztem AI7!De sztem mindenképpen jobb az AI7,linkeltem anno ide vhova 1 tesztet ahol hozza IC7-MAX3 teljesítményét!(ami ugye jobb mint 1 sima IC7)
Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

#194 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 08:50

idézet:
Ezt írta alltech 66:
Ha tuningolni akarsz akkor sztem AI7!De sztem mindenképpen jobb az AI7,linkeltem anno ide vhova 1 tesztet ahol hozza IC7-MAX3 teljesítményét!(ami ugye jobb mint 1 sima IC7)[/quote]

No azért a MAX3 csak maximum 1-2%-al jobb alapórajelen, mint a sima IC7.. Ugyanaz van benne, csak a MAX3 az csili-vili. :)

És akármennyire is μGuru, meg tuningbarátság, azért a 865PE sose lesz 875P ;)
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#195 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 18:53

Hello srácok. Sata winyot nem látja az xp telepitésnél, mi a jo beálitás a biosba? Mindjárt nekikezdek, jobb lenne nem vakon.

#196 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 19:20

Szia!

Nekem Sima AUTO-val is ment ...

Ha csak az Primary IDE csatornát használod akkor elég a Combined Mode, ha mindkettőt akkor Enhanced :)

DE! Szerintem azért nem látja a telepítő, mert kell egy floppy, ami tartalmazza a chipset Raid vezérlőjének drivereit!

Az elején kérdez, hogy használni akarod e más gyártó drivereit, ha igen nyomj F6-ot .. floppy be, F6 .. utánna még szarakodik, és végül kiad egy menüt... Ott kiválasztos mi kell és mehet. már látni fogja!

A szükséges file a telepítőCD-n is fenn van disk121.exe ...

Remélem sikerülni fog ... (Ha meg ezeket már tudtad akkor sorry ...) Ennyi ötletem van egyenlőre!
"Live Fast! Die Young!"

#197 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:11

Kösz DummyBoy. Most leirom milyen béna vagyok. Winyo megvesz, hazavisz, beépit, nem megy, forum ir, gondolkodik. Beépités elött rádugtam a kábeljét és még ámultam is hol tart már a technika (tényleg tetszik az sata kábel 'perverzitás a köbön') én meg élek itt a sötétségben mint a tulok, na mindegy ezt se látom többet winyo becsavaroz adat kábel rádugva a lapra, ujrainditok biosban engedélyezem a satat auto moddal. Csak nem ismeri fel a rohadék álitok pedig mindent,billentyüzet inzultál a gép tul drága hozzá, régi winyo visza gyerünk a forum. Az f6ot olvasom is, de érzem máshol a baj. Az oldalap most leszedve gyönyörködöm a gépben, mégiscsak megcsinálom az üvegfalat a ház oldalára, az sata kábel most pont eltakarja post kodjelzöt (azota sem oldottam meg 20) és akkor megláttam, ha már valaki rájött IGEN a tápkábelt nem dugtam rá :). Mostmár minden rendben, hasit a gép. Most mennem kell dolgozni, emberek életéröl boldogságárol dönteni.

#198 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 06:43

Sziasztok
Végignéztem egy csomó RAID topikot, de nem találtam meg a választ, ezért azt hiszem jobb, ha itt teszem fel a kérdést, mivel AI7-es alaplapról van szó.

Szóval: SATA RAID1 kialakítása után (az egyik vinyón volt rendszer meg minden), nem volt semmi másolgatás, a rendszer pedig nem tudott bootolni. Nem talált rendszerlemezt.

A RAID enhanced módban van. IDE vinyó nincs mellette.
onchip SATA RAID (vagy valami olyasmi) enabled

Mi lehetett a gond?

[ 2004. január 22.: Lancelot szerkesztette a hozzászólást ]

#199 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 08:27

idézet:
Ezt írta Lancelot:
Mi lehetett a gond?[/quote]

Úgy érted, a RAID 1 füzér kialakítása előtt volt rendszer az egyik vinyón? Mert akkor valszeg buktad, ugyanis gyakran előfordul, hogy a RAID létrehozása uátn formázni kell az egészet.. :rolleyes:
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#200 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 08:29

idézet:
Ezt írta insert:
[QB][/QB][/quote]

LOL. :D

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.