idézet:
Ezt írta diegho:mit ajánlotok egy 2.66B proci alá? A procit nem nagyon akarom nagyon húzni, de egy +2-300MHZ nem lenne rossz, majd idővel 800FSB cucc menne bele.[/quote]Ez igy túl általános kérdés. Kinek lesz? Mennyi lóvé van rá? Ha növéremnek lenne via vagy sis alaplapot alá, excel fut azon is. Nekem meg ugye AI7. Ha átolvasod a topikot láthatod tuningra tökéletes, de ha valakinek kell a sok pci hely (még lan,hangkártya,tv,miegymás) baj lehet. Egyébbként megbizható, jól beálitható lap az AI7 a post kódokon kivül nincs vele hiba. Vagy nem is ez volt a kérdés?![]()
Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm)
Elküldve: 2003. 12. 16. 17:22
Elküldve: 2003. 12. 16. 17:26
idézet:
Ezt írta insert:
Ez igy túl általános kérdés. Kinek lesz? Mennyi lóvé van rá? Ha növéremnek lenne via vagy sis alaplapot alá, excel fut azon is. Nekem meg ugye AI7. Ha átolvasod a topikot láthatod tuningra tökéletes, de ha valakinek kell a sok pci hely (még lan,hangkártya,tv,miegymás) baj lehet. Egyébbként megbizható, jól beálitható lap az AI7 a post kódokon kivül nincs vele hiba. Vagy nem is ez volt a kérdés?[/quote]
Mi az hogy a post kódokon kívül "nincs vele hiba"? Az a baj, hogy kiírja?![]()
Elküldve: 2003. 12. 16. 18:46
idézet:
Ezt írta insert:
Ez igy túl általános kérdés. Kinek lesz? Mennyi lóvé van rá? Ha növéremnek lenne via vagy sis alaplapot alá, excel fut azon is. Nekem meg ugye AI7. Ha átolvasod a topikot láthatod tuningra tökéletes, de ha valakinek kell a sok pci hely (még lan,hangkártya,tv,miegymás) baj lehet. Egyébbként megbizható, jól beálitható lap az AI7 a post kódokon kivül nincs vele hiba. Vagy nem is ez volt a kérdés?[/quote]
nekem lesz. 23000 nettóig kb. Mire kell? - mindenre - mi az a post kód hiba? - most nem olvasom végig az egészet.![]()
Elküldve: 2003. 12. 16. 20:02
idézet:
Ezt írta Csybe:
Mi az hogy a post kódokon kívül "nincs vele hiba"? Az a baj, hogy kiírja?[/quote]Igazad van rosszul fogalmaztam. Amit ki ír az a hiba csak senki nem mondja meg mi is az pontosan. 26. Nem tudok angolul, valaki külföldi forumokon nem találkozott ezel a jelenségel? Amugy megy a gép rendesen, söt.
Elküldve: 2003. 12. 17. 00:23
idézet:
Ezt írta Rlaci:
Lecseréltem az Intel hűtőt egy Zalman 7000 ALCU-ra, aminek 2000/perc alatt tartom a fordulatszámát. Terheletlenül most 43 fok, terhelve 56.[/quote]
Szerintem ez relatívan sok..Nálam Tt ház+7db venti max 49fok igaz nekem fullréz a Zalmanom.Lehet a te házadban bentragad a meleg levegő?
Elküldve: 2003. 12. 17. 00:25
idézet:
Ezt írta diegho:
mit ajánlotok egy 2.66B proci alá? A procit nem nagyon akarom nagyon húzni, de egy +2-300MHZ nem lenne rossz, majd idővel 800FSB cucc menne bele.[/quote]
Szerintem csakis AI7 tesztekben hozza a MAX3 sebességét!
Elküldve: 2003. 12. 17. 00:55
CPUcore 1.525
DDR 2.5
AGP 1.5
bios beálitások után:
[url="http://"http://kep.tar.hu/insert/index.phtml?aid=27614345&pid=4020591"]abit eq[/url]
Persze a táp is megteszi a magáét, de a régi lap nyengébb volt. Hiába na, az ABIT mindig is tuning lap volt.
[ 2003. december 17.: insert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 17. 06:29
Keresd meg az alaplapi leírásban ... de segítek .. ez nem hiba szvsz:
1.: If early Init Onboard Generator is not defined Onboard clock generator initialization.
Disable respective clock resource to empty PCI & DIMM slots.
2. Init onboard PWM.
3. Init onboard H/W monitor devices.
Ez a 26-os POST leírása ... AF ... ezt sajna saját káromon derítettem ki ... valszeg memória hiba , a többi benne van az alaplapi könyvecskében, csak sajna nem az összes
Ja most olvasom, hogy no Inglis
Szóval az első az hosszú
2. Inicializálja az alaplap táoellátásért feleős részét! (PWM)
3. Inicializálja a H/W monitor részeket ...
Ennyi ... ha megtalálom (otthon megvan csak sajna most melózok) akkor leírom a beep kódokat is majd !
[ 2003. december 17.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 17. 08:02
idézet:
Ezt írta alltech 66:
Szerintem ez relatívan sok..Nálam Tt ház+7db venti max 49fok igaz nekem fullréz a Zalmanom.Lehet a te házadban bentragad a meleg levegő?[/quote]
Kicsit több csökkenést vártam én is. Lehet, hogy valóban nem OK a szellőzés, bár a sys hőmérsékletem 35 fok. Tulajdonképpen az adataim megegyeznek Dummyboy gépének terheletlen adataival.
Az a gond, hogy hiába van nagytornyom, ha a tápot nem legfelülre tették, hanem a fölső harmad aljára. A proci mögött pedig csak egy 6 cm-es elszívóventillátornak van hely. Ekkora méretből pedig csak egy FOP38-as ventillátorom van, de azt nem lehet annyira leszabályozni, hogy ne zúgjon, ezért azt tettem, hogy a proci magasságában lévő hátsó takarónyílásokat kiszedtem és odaraktam egy 8 cm-es ventillátort, ami - ha nem is teljes hatékonysággal - de érezhetően fújja ki a levegőt.
A ház oldalát a proci magasságában már elláttam lyukakkal, a ház tetejében pedig működik egy 8 cm-es elszívóventillátor.
Befelé fújó ventillátort a ház aljában nem használok, mert méréseim szerint az én esetemben semmi hatása nem volt, csak a port szállította befele nagy hatékonysággal. Új házra most nincs pénzem. Nem tudom mit tehetnék még.
Ha esetleg van ötleted szívesen fogadom.
Elküldve: 2003. 12. 17. 08:06
Nekem ilyen értékek vannak mindig, de csak alsógatyában vagyok
Ha eccer nem lesz otthon a kedvesem, szellőztetek egy pár órát és lemérem úgy is! (Tetőtér rulez
Elküldve: 2003. 12. 17. 08:30
Beallitottam a BIOSban a megfelelo hofokvedelmeket,es kikapcsoltam azt a kib*tt HW monitort!SZVSZ nem mer jol!
/De elotte en is gorcsoltem ezerrel,meg szaz ventivel!/
Elküldve: 2003. 12. 17. 09:48
idézet:
Ezt írta Csybe:
[ 2003. december 06.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
a teszt képeket honnan linkelted?
nem kell... megoldottam.
[ 2003. december 17.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 17. 12:36
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Nincs nagyon meleg a szobádban?
Nekem ilyen értékek vannak mindig, de csak alsógatyában vagyok
Ha eccer nem lesz otthon a kedvesem, szellőztetek egy pár órát és lemérem úgy is! (Tetőtér rulez)[/quote]
Nincs meleg. 22 fok van. Takarékoskodni kell a fűtéssel, hogy maradjon pénz a számítógépre.![]()
De ha leveszem az oldallapot, akkor se lesz hűvősebb, a Zalmannal se. De nem görcsölök tovább. Mivel az Intel hűtővel is stabilan ment így télen, 65 fokon, ezért várhatóan a Zalmannal is stabil lesz majd nyáron. (Kb 65 fokos lesz majd akkor is)
Elküldve: 2003. 12. 17. 19:24
Nekem terheletlenul 40 fok
terhelve 55 korul!
Zalman hutovel! 2.6 os 2.8 on!
dtk hazban elso es hatso venti is van + ban benne!
Igaz szabalyozva
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2003. 12. 18. 00:24
Az elejen kis fenakadas.. bios frissites nem akart menni!
Aztan nyomtam egy safe fail-t es UTana mar mukodott!
Ilyen problemam meg nem volt sosem!
Na mind1 ettol eltekintve eddig kifogastalanul muzsikal!
Ahogy mondtatok a flopy eleg rossz helyre lett tervezve!
Ezen kivul a pic slotok kozel vannak az agp hez!
Zalman hutovel mar egy pci igy ki is esik!
IS7 lapon ez is jobban volt megoldva!
Szerkezetileg az talan atgondoltabb lapka! Ide csatlakozasok is szimpatikusabbak voltak azon!
Termneszetesen ezek csak apro eszrevetelek es nem biztos ,hogy mindenkit zavarnak!
Azta a vacak nyitokepernyot hol lehet kikapcsolni?
Ne kelljen mar tab ot nyomni ha valami ertelmeset szeretnek
latni
Egyeb tulajdonsagaira meg nem volt idom! 3.0 rol 3.2 re huzta a procit ,de ez is meg csak win installal volt tesztelve! Ramok nem engednek tobbet 1:1 ben 3.3 on mar kiakadt
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2003. 12. 18. 00:41
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
[QB]26
Ja most olvasom, hogy no Inglis
Szóval az első az hosszú
2. Inicializálja az alaplap táoellátásért feleős részét! (PWM)
3. Inicializálja a H/W monitor részeket ...
Ennyi ... ha megtalálom (otthon megvan csak sajna most melózok) akkor leírom a beep kódokat is majd !
QB][/quote]
Köszi, köszi, végre valaki törödik szegény angoltalanokkal isegy darab 256/333 ram van benne. Ezen nyavajog?
Kis füzetben nem irnak semmit, a linken meg ugye "angolnix".[url="http://"http://fae.abit.com.tw/eng/faq/note/AWARD_and_uGuru_POST_code_v100.pdf"]Dév-töl (thx)[/url]Most két proci ki-be jár a lapba de ugy néz ki az intel hütö kevés a tuninghoz.
Elküldve: 2003. 12. 18. 09:49
idézet:
Ezt írta insert:
Köszi, köszi, végre valaki törödik szegény angoltalanokkal isegy darab 256/333 ram van benne. Ezen nyavajog?
Kis füzetben nem irnak semmit, a linken meg ugye "angolnix".[url="http://"http://fae.abit.com.tw/eng/faq/note/AWARD_and_uGuru_POST_code_v100.pdf"]Dév-töl (thx)[/url]Most két proci ki-be jár a lapba de ugy néz ki az intel hütö kevés a tuninghoz.[/quote]
A 26-os POST kód nem feltétlen hiba, csak a teszt aktuális állapotát reprezentálja. A memóriádnak nem kellene rossznak lennie, nekem is ment már 3.3-on a 2.6-os proci, és szintén csak 333-as memóim vannak - egyelőre. Ha visszaveszed az FSB : DRAM arányt 3:2-re, akkor simán mennie kell feljebb is.. És bár az Intel hűtő tényleg nem egy Zalman, azért azzal is el szoktak érni elég szép eredményeket.
[ 2003. december 18.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2003. 12. 18. 14:41
Szóval kontakthiba volt ... GRRRRRR... Én b@lfasz
Megy tökéletesen a cucc, csak 1 kérdésem van .. nektek enable a Win-es FanEQ vagy Disable ...
Nekem Disable-ben van, és nem is engedi használni (BIOS-ból megy persze tökéletesen, de win alatt be lehet állítani neki hogy a CPU hőmérsékletéhez igazodjon minden ...)
Meg mondjatok tuningeredményt ... érdekelne ...

Súgó
A téma zárva.