HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 18. 14:48

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Na kéretik engem agyhelyen lőni :(

Szóval kontakthiba volt ... GRRRRRR... Én b@lfasz :)
[/quote]

:D

Örülj neki, hogy csak elbalpéniszkedted, és nem a lap volt rossz. ;)

Amikor megvettem a MAX3-am, én is paráztam, mert csak sípolt, nem indult, aztán megigazgattam a videokártyát, és azóta meg sem áll! :D
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#102 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 16:04

Dummyboy!

A Win-es FANQ-t én sem tudom használni a procihoz.
Tuning: 2,6 GHz-os proci nálam fut 3,25 GHz-en alapfeszültséggel.

#103 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 02:33

idézet:
Ezt írta Dév:
A 26-os POST kód nem feltétlen hiba, csak a teszt aktuális állapotát reprezentálja. A memóriádnak nem kellene rossznak lennie, nekem is ment már 3.3-on a 2.6-os proci, és szintén csak 333-as memóim vannak - egyelőre. Ha visszaveszed az FSB : DRAM arányt 3:2-re, akkor simán mennie kell feljebb is.. És bár az Intel hűtő tényleg nem egy Zalman, azért azzal is el szoktak érni elég szép eredményeket. :)[ 2003. december 18.: Dév szerkesztette a hozzászólást ][/quote]Igen, de ez eléri a 26-ot és ott megáll.
Körkérdés: kinek mit ir ki a kijelző ha már felált a win?
Köszi, a 3:2 nekem is megvan de valami mégse stimmel. Celeron 2.0
140fsb 4:5 cl 2-3-2-6 (350). PAT aktiv.
140fsb 3:4 cl 2.5-3-3-6 (372). PAT aktiv.
P4 2.4C
245fsb 3:2 cl2.5-3-3-6 (323) PAT inaktiv
220fsb 5:4 cl2.5-3-3-6 (352) PAT inaktiv
De most nem kaptam már ramot (karácsonyi vásárló roham)majd januárba bepótolom.A hütöt meg minden ismerösöm ajnározta,többet vártam de az 1500FTos spire halkabb,meg eredményesebb. 38-38-46 C'(net+tv,25 centire a radiátortól) házventik még nem mennek. Terhelve nem tudom mert az mbm nem megy az alaplapal és nem ismsrek más programot ami naplozna.
DummyBoy nekem megy a FanEQ xp alatt.Csak nem használom.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#104 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 09:37

idézet:
Ezt írta insert:
Igen, de ez eléri a 26-ot és ott megáll[/quote]

Akkor most néha elindul, és néha nem? A memóriát letesztelted már másik gépben? :confused:

idézet:
Terhelve nem tudom mert az mbm nem megy az alaplapal és nem ismsrek más programot ami naplozna.
DummyBoy nekem megy a FanEQ xp alatt.Csak nem használom.
[/quote]

Például a [url="http://"http://www.almico.com/speedfan.php"]SpeedFan[/url] legújabb, [url="http://"http://www.almico.com/speedfan409.exe"]4.09[/url]-es verziója már csinál szép grafikont a hőmérsékletekről. Ha jól tudom, nem írja ki fájlba, de a semminél ez is több, és elvileg megy is az alaplappal. :)
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#105 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 21. 00:30

idézet:
Ezt írta Dév:
Akkor most néha elindul, és néha nem? A memóriát letesztelted már másik gépben?...

...csinál szép grafikont a hőmérsékletekről. Ha jól tudom, nem írja ki fájlba, de a semminél ez is több, és elvileg megy is az alaplappal. :)
[/quote]
A gép mindig elindul, szépen betölt a win, használni is lehet. Csak a kijelzö nem jut el az 'FF' -ig hanem megáll a '26'-on. Ha nem is hiba de biztos nem ez az üzemszerü müködés.? A ram jó csak régi. Másik gépben nem próbáltam de ebben járt már Kingston, megéri a felárát. Sajnos vissza kellet adnom. :( A hömérséklet engem nem érdekel, ha nem fagy,akkor lehet akármilyen forró. :)(Ezt a mondatomat nehezen értetném meg a nagymamámmal.)Csak kérditek néha terhelés alatt milyen meleg, az EQ meg nehezen átlátható.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#106 Felhasználó inaktív   atee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 21. 15:10

nekem 20 at mutat mukodes kozben az alaplapi jelzoke :)
FF helyett legalabbis ugy gondolnam az lenne a normalis!
Amugy teljesen jol mukodik minden!
----------------------------------
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g

#107 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 21. 17:00

idézet:
Ezt írta atee:
nekem 20 at mutat mukodes kozben az alaplapi jelzoke :)
FF helyett legalabbis ugy gondolnam az lenne a normalis!
Amugy teljesen jol mukodik minden!
[/quote]
Nekem 26, neked 20, elindult a termonukleáris világvége viszaszámlálása. Most akkor ez baj vagy csak azon nyafogok -nekem nem ilyen árnyalata a pirosnak szinü Ferrari kell-.
Jöhetne már egy új bios.

#108 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 23. 17:39

FF= Boot Attempt, tehát gondolom ez lenne a normális... ennek ellenére az én IC7-em is néha F6-ot (ami Fb is lehet) ír ki bekapcsoláskor (mielőtt bárki megkérdezné, Postman-t használok).

#109 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 20:02

Helló Mindenkinek!

Először is mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog új Évet Kivánok! :)

Másodszor:

Sikerült már valakinek rájönni hogyan lehet eltüntetni a BootLogót? Kicsit zavar hogy nem látom mi történik ...

Másodszor ... hogyan tudom elérni hogy működjön az XP-s FanEQ?? Megy, de nem enged semmit állítani :(

BIOS-ban ha beállítom akkor király, de én azt szeretném, hogy a ventikhez a procihő legyen a viszonyítási alap ... ezt sajna BIOS-ban nem lehet beállítani :(

Eddig überkirályság a cucc :) Élvezem ... csak anyi bajom van vele, hogy ha valami nagyon nagy butaságot csinálok BIOS-ban , utána CMOS clear ugye, aztán valami okból mindig memóriahibával sípol ... mem ki aztán vissza és utánna ok ...

245-ön volt stabil a cucc, 250-en nem ??? nem értem , majd kipróbálom máshogy is ... FMP :)

Ja és hőmérséklet ... :) 2 óra szellőztetés után a 45 fokos proci 35 fokos lett (cca 20 fok a szobában) és 40 fok tuning mellett :) Zalman cuccal ... teccik :)
"Live Fast! Die Young!"

#110 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 22:10

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Helló Mindenkinek!

Először is mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog új Évet Kivánok!

Másodszor:

Sikerült már valakinek rájönni hogyan lehet eltüntetni a BootLogót? Kicsit zavar hogy nem látom mi történik ...

Másodszor ... hogyan tudom elérni hogy működjön az XP-s FanEQ?? Megy, de nem enged semmit állítani :(

BIOS-ban ha beállítom akkor király, de én azt szeretném, hogy a ventikhez a procihő legyen a viszonyítási alap ... ezt sajna BIOS-ban nem lehet beállítani :(

Eddig überkirályság a cucc :) Élvezem ... csak anyi bajom van vele, hogy ha valami nagyon nagy butaságot csinálok BIOS-ban , utána CMOS clear ugye, aztán valami okból mindig memóriahibával sípol ... mem ki aztán vissza és utánna ok ...

245-ön volt stabil a cucc, 250-en nem ??? nem értem , majd kipróbálom máshogy is ... FMP :)

Ja és hőmérséklet ... :) 2 óra szellőztetés után a 45 fokos proci 35 fokos lett (cca 20 fok a szobában) és 40 fok tuning mellett :) Zalman cuccal ... teccik :)
[/quote]

Nem tudom, miért nem tudtok rászokni az internetre... Esetleg az Angol a probléma? Nos igen, az a számtechben sajnos alap.

Tehát ajánlom az Abit fórumjainak olvasgatását, ezekre a kérdésekre pl. 10 perc olvasgatással bőven találsz választ.

[url="http://"http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s=&threadid=27993"]ABIT USA Forums > Motherboards > Intel Chipset Socket 478 > Sticky: Official AI7 thread[/url]

Ha pedig további kérdésed van, érdemesebb ott (is) feltenni, mert többen, hozzáértőbben fognak válaszolni (tapasztalat, tények makacs dolgok ;))

Kellemes Ünnepeket.

[ 2003. december 24.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#111 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 22:17

idézet:
Ezt írta Csybe:

Nem tudom, miért nem tudtok rászokni az internetre... Esetleg az Angol a probléma? Nos igen, az a számtechben sajnos alap.

Tehát ajánlom az Abit fórumjainak olvasgatását, ezekre a kérdésekre pl. 10 perc olvasgatással bőven találsz választ.

Ha pedig további kérdésed van, érdemesebb ott (is) feltenni, mert többen, hozzáértőbben fognak válaszolni (tapasztalat, tények makacs dolgok ;))

Kellemes Ünnepeket.

[ 2003. december 24.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ehh ... sorry ...én az Abit-os FAQ-ot olvasgattam, de abban van 11 threat és pont ... :(

KÖSZI! Akkor keresgetek még ilyeneket :)

Angol (annyira) nem gond, megküzdök vele ... inkább az hogy rossz helyen keresek :)
"Live Fast! Die Young!"

#112 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 04:19

Nnnna végigrágtam az Abitos Officialt ... :)

Elég okos dolgok voltak ... látom a logóval ott is küzdenek ...

Viszont ezt az NB strap nekem új volt ... reggel haza aztán teszt :)

uGuru 1.17 ??? Én még csak 1.14-et találtam ...

Meg a szirénasrác se tiszta még annyira ... viszont leesett az állam ... Corsair XMS 3200C2 250MHz-en ... NEKEM IS ILYENEK VANNAK!!! :)
Csak annyira új a cucc, hogy féltem még ... még 5 tized voltokat is fosok ráadni, nemhogy 3,2 VDimm ...

Meg úgylátom el kell kezdeni a PWM-re bordát gyártani :)

Sok dolgom lesz még :)
"Live Fast! Die Young!"

#113 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 18:10

Hali!

Elbeszélgetek magammal :)

Lényeg: Megvolt a teszt!

Eredmény: Széjjelb@sz az ideg :(

Szóval: Mégsem kontakthibás volt a memóriám ... Biosban valamilyen keményebb beállítás után winXP kékhalál ... reset ... no boot ... CMOS Clear ... MEMÓRIAHIBA!!! MINDIG!!!

Kiveszem a memeket, újraboot aztán vagy elsőre vagy egy pár próba aztán jó lesz ?! :confused:

A procim alapfeszen elméletileg 256-os FSBig tesztelve volt!

Nekem még feszemeléssel sem megy 245 felé ... a memeket nem sikerül 2-2-2-5 -ön hajtani (Corsair XMS 3200C2 2*256), akkor is szokásos no boot, CMOS clear, nem indul :mad: ...

Más: NBStrap állítás 667-re ... ez SEM megy ... XP kékhalál ...

Más: 1.17-es uGURU fel , FanEQ NEM MEGY!!! win alól, csak BIOS-ból ...

Mindezek ellenére (Kurv@ra bosszantó ám hogy egy BIOS clear után 5 perc szarakodással indul a gép!) ha megy a gép akkor jól megy és atomstabil ... de el nem tudom képzelni miért szopok ennyit vele!

Szerintem egy új BIOS segíteni fog rajtam, de nem értem hogy mindenkinek hasít ezerrel, 290-es FSB-k én pedig csak stabil 250-et szeretnék DE NEM MEGY! Vagy legalább legyen PAT-om alapon! NEM MEGY! Brühühühühüüüüüüü ...

Na mondjatok erre valami okosat lécci ... Úgy érzem rágyúrok az eónok óta nem használta angolomra :) és beírok az Abit fórumba is ...
"Live Fast! Die Young!"

#114 Felhasználó inaktív   atee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 25. 18:50

Ne ess ketsegbe :)
Azert nincs itt a vilagvege :)
----------------------------------
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g

#115 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 19:11

Dummyboy sztem toljad 5/4 es leosztásban a memót (én toltam 1:1 a régi pc3700es memómmal nemsok a különbség) nekem megfelel ígyis,lehet neked is :)
290-es fsb ről még 1ideig szerintem ne is álmodj nemhinném,hogy sok p4es proci bírná nálunk,de ki tudja mit hoz a jövő :)
Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

#116 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 19:19

:)

Köszi!

5/4-ben toltam ... ez a fő gond!

250/200-at szerettem volna ... de nem tudok!

Vagy csak szimplán 200/200 és PAT ... azse ... :(
"Live Fast! Die Young!"

#117 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 00:04

Időzítések?

Gondolom tudod hogy Corsairnek ezekben a lapoknak 2-5-3-2 az ideális.

#118 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 00:05

idézet:
Ezt írta alltech 66:
Dummyboy sztem toljad 5/4 es leosztásban a memót (én toltam 1:1 a régi pc3700es memómmal nemsok a különbség) nekem megfelel ígyis,lehet neked is :)
290-es fsb ről még 1ideig szerintem ne is álmodj nemhinném,hogy sok p4es proci bírná nálunk,de ki tudja mit hoz a jövő :)
[/quote]

2.4C simán bírhatja, főleg ha SL6Z3.

#119 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 00:09

Csybe, köszi az Abit fórum címét ! :) KCS megy!

Szóval ... nagyon bízom benne, hogy tényleg kevés a táp ...

Én szeretném 2-5-3-2-n járatni, de nem szereti ha 2-6-3-3-nál lentebb veszem ... :(

Mivel alapon csodásan megy ezért most vadászok boltot ahonnan esetleg a 2 ünnem között tudok nagyobb tápot szerezni ...

Havernak vettem egy 360-ast, magamnak 460-ast szerettem volna, de azt mondták, legközelebb január ... talán lesz valahol! Úgyhogy addig nálam maradt a 360-as ...

Ráadásul milesz ha megjön a 9800Pro-m?

Aztán újra kipróbálom ...

2,6C asszem Malay ... CPU-Z vagy WCPUID vagy valami ki tudja szedni az adatokat a prociból?

Reggel megnézem ha hazamentem ... Úgy szeretném ha a táp lenne a gyenge :)

P4 2,6C
AI7
2*256 Corsair XMS
120GB Samsung SATA
Gef2 Pro
Toshiba 1712 DVD-ROM
6 Arctic Cooling és egy Coolink házhűtő

Ezek vannak egyenlőre a gépben ... lesz még:
PCTV tuner
LG 4040 DVDRW
Audigy 2? (Ezt még át kell gondolni :) )

Az alapot bírja, a tuningot nem szereti :(

De ez se rosz ... főleg hogy az NFSU 1024*768 majdnem max detailon megy mint a golyó :)

[ 2003. december 26.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#120 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 08:47

Nekem a 2.4C-m bírja. Jelenleg 3.51GHz-en megy 293-as FSB-vel. Még mindíg stabil és nincs fesz emelve. Még van benne, csak eléggé félek, hogy tragikus véget ér, mert levegővel hűtöm(COOLINK COOL TANK1POWER). De így is max 53fok.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.