HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 05. 11:21

Akkor most melyiket vegyem? :eek: :rolleyes: :D
"Live Fast! Die Young!"

#262 Felhasználó inaktív   acost 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 05. 12:58

Idézet egy hozzászólótól:

"Az új Abit AI7 után marad a régi IS7.
UA.BIOS beállításokkal játékok inditása és kb 2-3 perc mulva teljesgép újra indulás.
Vissza rakva IS7 réndesen müködik."

#263 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:24

idézet:
Ezt írta acost:
Idézet egy hozzászólótól:

"Az új Abit AI7 után marad a régi IS7.
UA.BIOS beállításokkal játékok inditása és kb 2-3 perc mulva teljesgép újra indulás.
Vissza rakva IS7 réndesen müködik."
[/quote]

:D

Mármint ha nekem szólt :) Köszi, de nekem szépen megy az AI7-em :) Csak vicceltem :)
"Live Fast! Die Young!"

#264 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:35

idézet:
Ezt írta acost:

Azt hallottam (olvastam) , hogy az IS7-es sokkal jobban sikerült alaplap mint az AI7-es, főleg az IS7 vers.:1.2-es.
Nekem is IS7-es van és teljesen jól működik. Tunung mellet is megy benne simán a GAT (PAT).
[/quote]
idézet:
Ezt írta insert:

Azt hallottam (olvastam) , hogy az AI7-es sokkal jobban sikerült alaplap mint az IS7-es, főleg az AI7 vers.:1.0-es.
Nekem is AI7-es van és teljesen jól működik. Tunung mellet is megy benne simán a GAT (PAT)
[/quote]

Köszi, sokkal okosabb lettem a témában. :) ;)
Lehetőségem lenne lecserélni az IS7 ver1.2 lapomat ráfizetés nélkül AI7-re, de nem tom mit csináljak.

#265 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:45

idézet:
Ezt írta [Joe]:

Köszi, sokkal okosabb lettem a témában. :) ;)
Lehetőségem lenne lecserélni az IS7 ver1.2 lapomat ráfizetés nélkül AI7-re, de nem tom mit csináljak.
[/quote]

Csejéjd je, és kapsz ingyé' MikjoGujut. ;) :D
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#266 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:49

idézet:
Ezt írta Dév:

Csejéjd je, és kapsz ingyé' MikjoGujut. ;) :D
[/quote]

És az olyan jó nekem? :)

#267 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:50

Hmmm ...

Miért akarod elcserélni az IS7-et? Gondod van vele? Vagy miért?

Az AI7 jobb tuninglap, újabb konstrukció + uGuru chip.

Win alatti tuning + ventiszabályzás + ilyenek ...

Ezek után döntsd el, nekem nem volt IS7-em, csak AI7 ...
Eddig király, pár apróság azért van vele, de gőzerővel készül az új BIOS, ha kiforr annyira mint az IS7, szerintem jobb választás!

De várd meg az okosabbakat! :)
"Live Fast! Die Young!"

#268 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:51

Tényleg, másban nem különbözik? Cserélt valaki Is7-ről Ai7-re?

#269 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:53

Remélem a topikot már végigolvastad? Én aztán szidtam a hibáit is. Szerintem nagyon kevés külömbség van a két lap között majdhogynem testvérlapok, egyébbként elégedett vagyok vele, tuning, stabilitás kivállo, pci helyek használhatosága gyér. Az insert el történö ujrainditás csak a "SoftMenu setup" piszkálás után müködik ha az "Advanced Chipset Features"ben piszkálod át az idözitéseket (cas) akkor nemindulás után oldallap leszedés lesz a vége.(legelábbis nálam). Mire vagy kiváncsi? Hogy sokan mondják -Igen cseréld le-.?
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#270 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:53

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Hmmm ...

Miért akarod elcserélni az IS7-et? Gondod van vele? Vagy miért?

Az AI7 jobb tuninglap, újabb konstrukció + uGuru chip.

Win alatti tuning + ventiszabályzás + ilyenek ...

Ezek után döntsd el, nekem nem volt IS7-em, csak AI7 ...
Eddig király, pár apróság azért van vele, de gőzerővel készül az új BIOS, ha kiforr annyira mint az IS7, szerintem jobb választás!

De várd meg az okosabbakat! :)
[/quote]

Gondom az nincs vele, de a második mondatodban ott a válasz a "miért?"-re. :)

#271 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 14:07

idézet:
Ezt írta insert:
Remélem a topikot már végigolvastad? Én aztán szidtam a hibáit is. Szerintem nagyon kevés külömbség van a két lap között majdhogynem testvérlapok, egyébbként elégedett vagyok vele, tuning, stabilitás kivállo, pci helyek használhatosága gyér. Az insert el történö ujrainditás csak a "SoftMenu setup" piszkálás után müködik ha az "Advanced Chipset Features"ben piszkálod át az idözitéseket (cas) akkor nemindulás után oldallap leszedés lesz a vége.(legelábbis nálam). Mire vagy kiváncsi? Hogy sokan mondják -Igen cseréld le-.?[/quote]

Nem tudom miért vagy ingerült, ha mégsem vagy az akkor bocs.
Jobb lett volna, ha nyitok egy topicot? :confused: :)
A topicba beleolvastam, de sajna ritkán jutok nethez, nem tudtam alaposan átolvasni és hamar kell döntenem, de nem azt akarom, hogy sokan mondják:"cseréld le".
Még olvasgatok de eddig úgy áll, hogy nem cserélem.

#272 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 14:20

Félre ne érts nem vagyok "ingerült", de ha ugy tennéd fel a kérdést hogy ebbe meg abba jobb-e a lap könyebb válaszolni. Elönyként azért ott van a magasabb fesz. értékek, bár nem irtad a konfigodat de nállam nem a lap a viszatarto tényezö a tuningban. A bios szabályozta cpu és chipset venti nekem elég volt hogy mellete döntsek, halk gép. IC7 helyett választottam, nem bántam meg. IS7em nem volt.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#273 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 14:34

idézet:
Ezt írta insert:
Félre ne érts nem vagyok "ingerült", de ha ugy tennéd fel a kérdést hogy ebbe meg abba jobb-e a lap könyebb válaszolni. Elönyként azért ott van a magasabb fesz. értékek, bár nem irtad a konfigodat de nállam nem a lap a viszatarto tényezö a tuningban. A bios szabályozta cpu és chipset venti nekem elég volt hogy mellete döntsek, halk gép. IC7 helyett választottam, nem bántam meg. IS7em nem volt.[/quote]
Nálam víz hűt, tehát a venti szabályzás az nem nagyon érdekel. Ami venti most van, az már potival van csendesítve.
Azért is érdekelne tapasztalat Is7-Ai7 váltásról mert kiváncsi vagyok pl. a memóriákat mennyivel kezeli másként az Ai7 tuning szempontból. Vagy ezt minden lap másként kezeli még egy típuson belül is?
:confused:

#274 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 15:16

Annyira másként hogy 2-4-es Dimmben jobban mennek (Elméletileg) és tudsz neki 3,2V-ot adni ...
"Live Fast! Die Young!"

#275 Felhasználó inaktív   acost 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 05. 15:18

Van olyan lap (IS7-ben is és AI7-ben is) amiben nem működik tuning mellett a PAT. Ha a mostaniban működik akkor szerintem nem érdemes cserélni. Lehet hogy a cserével kifogsz egy olyan lapot amiben nem működik tuning mellett a PAT.

#276 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 16:02

865PE mindkettö, olyan nagy külömbségek nincsenek. Ha nincs baj a mostani lapoddal tartsd meg, azon hogy ...másként kezeli... mit értesz?

#277 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 16:08

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Annyira másként hogy 2-4-es Dimmben jobban mennek (Elméletileg) és tudsz neki 3,2V-ot adni ...[/quote]

A mostani lapomban 1-3 dimm használatakor a gépem el sem indul.

#278 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 16:16

idézet:
Ezt írta insert:
865PE mindkettö, olyan nagy külömbségek nincsenek. Ha nincs baj a mostani lapoddal tartsd meg, azon hogy ...másként kezeli... mit értesz?[/quote]

Azt, hogy nem-e lehet az Ai7-ben finomabb beállításokkal, nagyobb sebességen, stabilabban hajtani a ramokat. Nekem most van egy 512 400MHz brand és egy 512 400MHz Corsair ramom. Dualban mennek ugyan, de stabilan csak 410-en. Külön-külön mennek nagyon jól, és nem szívesen válnék meg tőlük mert nincs lehetőségem próbálgatni ramokat, semmi biztosíték, hogy ha kicserélem valamelyiket akkor jobb lesz.
Persze nem ez az elsődleges oka annak, hogy a cserén gondolkodom, de természetesen ez is közrejátszik.

#279 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 16:20

idézet:
Ezt írta [Joe]:

A mostani lapomban 1-3 dimm használatakor a gépem el sem indul.
[/quote]

Akkor érdemes :) Az enyémben elinul mindkettő variáció (Különbséget meg nem vettem észre ...)
"Live Fast! Die Young!"

#280 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 16:33

2x512 megy nállam 440en dualban szinkronal a procival, és persze 5:4ben is 400on. 1-3 dimm. Még nem tépem meg nagyon hátha sikerül lecserélni két ötszázasra, de ha nem, hütést teszek rájuk és elszabadul a pokol. Persze az hogy nállunk megy minden rendesen nem jelenti azt hogy majd nállad is, de jelzés értékü. Nem?

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.