HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#471 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:50

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 8:23

Vajon akkor HD kameráról DV in bemeneten is lehet HD-t rögzíteni? (elvileg egy FireWire port tudja ezt az átviteli sebességet)

Csak HD rögzítő eszközzel. Ugyanis a hagyományos SD eszközök DV bemenetén csak 25Mbps 5:1 tömörítésű 720x576 mezei DV közlekedik. Ha a rögzítő egy DVCPRO50 rendszerű DV recorder akkor 50Mbps DV-t tud fogadni.
Az asztali DVD felvevők a DV bemeneten sima SD DV-t tudnak fogadni. HD majd akkor lesz ha megjelennek a blu-ray ill. a HD-DVD felvevők mert ezek a HDTV-re lesznek elsősorban (de ettől mezei SD is rögzíthető lesz).

#472 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:36

Én speciel nem javaslom a noname írókat mert elég sokat lehet szívni velük.
Ráadásul a rögzítési minőségük sincs ott amit az ember elvárna. Mindenképpen valamilyen brand típust javaslok melyben zajszűrő és képjavító áramkörök vannak. Ilyenek pld. a Pioneer felvevői melyben minden megvan ami a kiváló eredményhez szükséges (paraméterezhető képjavító áramkörök).
A másolásvédelem kiiktatására meg már ezer éve van megoldás. Az alábbi oldal alapján házilag is lehet macrovision dekódert készíteni.
http://members.tripo...yozo/ep/vhs.htm

De lehet készen is kapni pld. a Conrad-nál.

Köszönöm az okosítást elejétől végig olvasva a fórumot nagyon sokat tanultam. Még 1 tanácsot szeretnék kérni: asztali írók közül a Pio 530 és a Pana EH50/60 maradt versenyben netes kutakodásaim alapján. A TV adásból, műsoros kazettákból, régi VHS/SVHS felvételekból nem csak direktbe(v. egyszerű szerkesztés után) szeretnék lemezt írni, hanem fontos szempont  a PC való szerkeszthetőség is. Az író HDD-ről hogyan tudom átvinni a PC-re az anyagot a lehető legjobb minőségben, ha DV out nincs (lehet h nagyon bután kérdeztem) DVD-RW-re kiírom HQ minőségben és az kerül a PC-be? Ekkor DVD-RAM komoly előny lehet (Pana)? (akár csak 1 db DL ugyan nem olcsó, de nagyon sokáig használható és a PC DVD meghajtó olvassa, és tuti  a használata) De ellene szól a 704 soros rögzítés, vajon ez mennyire ront a szerkesztés közben/után újratömörítés minőségén? A Pio nem kezel DVD-Ramot, de 720 sort rögzít. Alighanem mindkettő elég jó minőség. (4. Pana kamerámat használom teljes megelégedéssel). Melyiket válasszam?

#473 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 11:14

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 10:45

Köszönöm az okosítást elejétől végig olvasva a fórumot nagyon sokat tanultam. Még 1 tanácsot szeretnék kérni: asztali írók közül a Pio 530 és a Pana EH50/60 maradt versenyben netes kutakodásaim alapján. A TV adásból, műsoros kazettákból, régi VHS/SVHS felvételekból nem csak direktbe(v. egyszerű szerkesztés után) szeretnék lemezt írni, hanem fontos szempont  a PC való szerkeszthetőség is. Az író HDD-ről hogyan tudom átvinni a PC-re az anyagot a lehető legjobb minőségben, ha DV out nincs (lehet h nagyon bután kérdeztem) DVD-RW-re kiírom HQ minőségben és az kerül a PC-be? Ekkor DVD-RAM komoly előny lehet (Pana)? (akár csak 1 db DL ugyan nem olcsó, de nagyon sokáig használható és a PC DVD meghajtó olvassa, és tuti  a használata) De ellene szól a 704 soros rögzítés, vajon ez mennyire ront a szerkesztés közben/után újratömörítés minőségén? A Pio nem kezel DVD-Ramot, de 720 sort rögzít. Alighanem mindkettő elég jó minőség. (4. Pana kamerámat használom teljes megelégedéssel). Melyiket válasszam?

Abban az esetben ha nincs DV out akkor csak DVD-n MPEG2-be tudod kivenni az anyagot. Ezt a legjobb minőségben a legnagyobb felvételi módban is megteheted ami 9.8Mbps videó bitrátát jelent azaz a HQ, XP,  FINE más néven a legjobb felvételi módok. Ebben 1 órát tudsz kiírni egy 4.7-es lemezre. DVD-RW vagy DVD-RAM tök mindegy mert mindkettőre ugyanaz az MPEG2 megy ki. Különbség a két újraírható lemez között az, hogy a DVD-RW 1000x írható felül a DVD-RAM meg 100.000x.
Az így kiírt lemezt ugyanúgy DVD rippeléssel tudod PC-re vinni mint a hagyományos gyári DVD filmeket. Viszont azt tudnod kell, hogy az MPEG2 a GOP struktúra miatt eléggé nehezen szerkeszthető ami azt jelenti, hogy alapesetben csak GOP határon tudsz vágni (minden 12. vagy 15. kockánál) és ahhoz, hogy kockapontosan vágj kell egy olyan szerkesztő program mely kezeli az MPEG2-t is.
A 704 és a 720 nem sort jelöl hanem a horizontális felbontást.  Mind a Pana mind pedig a Pioneer felvevők 500 soros felbontásban rögzítenek (ez a szabvány az asztali DVD felvevők SP és ennél jobb felvételi módjaiban).
A Panasonic felvevőiben csak az a hátrány hogy minimális a képjavító áramkörök jelenléte és sajnos bedrótozott azaz nem változtatható paraméterekkel rendelkeznek. A Pioneer felvevőiben viszont a képjavító áramkörök tárháza megtalálható melyek nem csak állíthatóak hanem minden bemenethez külön beállítás alkalmazható.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 09. 11:17 -kor

#474 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 02. 17:28

Kaptam kölcsönbe tesztelésre egy Canopus ADVC 300-ast. Szép eszkz, és előnye, hogy DV kamerának látja a rendszer, tehát szinte mindegyik alkalmazásból meg tudom hívni.
Nem is ez a bajom, hanem, hogy van hozzá egy kis szoftver, amellyel tudom állítani az értékeket. Eredeti beállításokon hagyva még egy kicsit zizis a kép, viszont ha feljebb veszem a 2D szűrő értékeit, máris elmosódottabb lesz a kép. Kérdésem tehát: hogyan tudok úgy zajt szűrni, hogy ne homályos legyen? Mert azt szoftveresen is tudom...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#475 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 02. 22:58

Különben most csináltam 4 eszközről videt, ugyanarról a filmről. Az ADVC300-on kicsit hangoltam az alapbeállításokat, kár, hogy nem lehet számadatilag is hangolni, csak OFF, és még három lehetőség (alig, közepes, erős). De szép a képe, így mosottan is. A másik három eszköz egy PCTV 310i tuner S-Videoja, a DC30-as Composite-ja, és a PCI 500-as S-Videoja.

#476 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 18:46

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 17:28

ha feljebb veszem a 2D szűrő értékeit, máris elmosódottabb lesz a kép. Kérdésem tehát: hogyan tudok úgy zajt szűrni, hogy ne homályos legyen? Mert azt szoftveresen is tudom...

A 2D -s zajszűrés el fogja mosni a képet. Ha a lehető legtöbbet akarsz megőrizni az élességből, akkor 3D-s (az időt is figyelembe vevő) zajszűrést kell alkalmaznod.

#477 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 22:39

sikerult begrabelnem mpeg2-ben egy csomo vhs kazettat, de sajnos az audio a virtualdub szerint "48khz stereo, 384kbps layer II" lett.
barmivel irom ki oket dvd-video formatumban, nincs hang. ha szamitogeppel lejatszom a .vob -ot akkor van hang, de ez nyilvan nem jo igy.
virtualdubbal at tudnam alakitani a hangjat, de nem szeretnek belole PCM-et csinalni, mert tul nagy lesz (masfel-ket oras videok VHS-rol, 3.5-4gb -sek hanggal egyutt).
hogy tudnam ezt a hang problemat megoldani? letezik olyan szoftver ami kepes ac3-ma atalakitani a hangot?
a virtualdub (mpeg2) tokeletes lenne, ha lenne ac3 enkoderem hozza, mert azt hiszem az 1:1-ben mehetne dvd-re.

#478 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:05

http://fcchandler.ho...ast.net/AC3ACM/
itt az ac3 encoder. mar-mar feladtam :) remelem mukodni is fog..

#479 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:17

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 23:05

http://fcchandler.ho...ast.net/AC3ACM/
itt az ac3 encoder. mar-mar feladtam :) remelem mukodni is fog..

sajnos ez működik, de nem túl jó minőségeben dolgozik. ugyanaz az engine áll mögötte, mint ami a besweetben is fellelhető. avallot a sonic foundry soft encode vagy a tsunami csomaghoz adodtt AC+ 2.0 encoder használata.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#480 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:53

ac3: sajnos vegul nem sikerult hasznalnom, mert a virtualdub nem tudta visszairni az mpeg2 filet, viszont a nerovision7 -tel bekattintottam hogy AC3 hang, es igy (jo lassan ugyan) de atkonvertalja iras elott ac3 -ra a sajat szutykaval gondolom.
persze tok felesleges az egesz (mivel a vhs sistergo szar kameras hangjanak a stereo is tulzas kb..:), de ezt a 384kbit adpcm-et vagy nemtommit ami lejott a tunrkartyarol nem lehet kiirni 1:1-ben, ugyhogy marad az ácséhárom .
az altalad ird programok attol tartok csak wavot kepesek atkonvertanli, nekem meg az lett volna a lenyeg, hogy mpeg2 video stream marad, csak audio csere.
barhogy is legyen, koszonom, hogy valaszoltal :respect:

Szerkesztette: diab303 2005. 12. 05. 08:53 -kor

#481 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:11

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 8:53

az altalad ird programok attol tartok csak wavot kepesek atkonvertanli, nekem meg az lett volna a lenyeg, hogy mpeg2 video stream marad, csak audio csere.

Erre találták ki a demultiplex/multiplex eljárást. Ennek a lényege, hogy az MPEG2 stream-et kettébontjuk azaz készítünk belőle egy *.m2v állományt (ez csak a videót tartalmazza) és egy *.wav, mpa, mp2, stb. hangállományt (a kiterjesztés olyan lesz amilyen a kódolása a hangnak). Ezek után a hangot a kívánt formára konvertáljuk majd multiplexelünk azaz újra összeillesztjük a videót a hanggal. A demultiplex/multiplex nem okoz semmilyen minőségromlást mivel csak szétszedi ill. összeállítja a stream-ben lévő videó és hangsávot.

#482 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 8:07

DV out felülettel csak a Pioneer tavalyi felvevői rendelkeztek (HDD-s változatban a DVR-520 és a DVR-720). Viszont a Pioneer marketingesei úgy gondolták, hogy nem kell minden jó extra funkciót biztosítani és most már egyik felvevőjében sincs DV out (cserébe írnak -DL lemezeket és bevezetésre került az XP+ mód azaz a 15Mbps rögzítési lehetőség ami persze csak HDD-n működik mivel DVD-VIDEO szabványban nem lehet nagyobb a videó bitráta mint 9.8Mbps). Tudomásom szerint más gyártó nem rakott DV out felületet a felvevőibe.

wpepi asszem ez nem a pio sara. van valami unios rendelkezes, aminek ertelmeben az unio a dv-outert extra vamot szed.  :rolleyes:

#483 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:48

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 8:53

ac3: sajnos vegul nem sikerult hasznalnom, mert a virtualdub nem tudta visszairni az mpeg2 filet, viszont a nerovision7 -tel bekattintottam hogy AC3 hang, es igy (jo lassan ugyan) de atkonvertalja iras elott ac3 -ra a sajat szutykaval gondolom.
persze tok felesleges az egesz (mivel a vhs sistergo szar kameras hangjanak a stereo is tulzas kb..:), de ezt a 384kbit adpcm-et vagy nemtommit ami lejott a tunrkartyarol nem lehet kiirni 1:1-ben, ugyhogy marad az ácséhárom .

virtualdubmod kiszedi neked wav-ba az adpcm trekket. azt mind a sf soft encode, mind a tsunami tudja 192k-s AC3-asitani. ha kozvetlenul nem, akkor audition-nal vagy soundforge-dzsal az adpcm-bol LPCM-et csinalsz elotte.

#484 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:45

wpepi asszem ez nem a pio sara. van valami unios rendelkezes, aminek ertelmeben az unio a dv-outert extra vamot szed.  :rolleyes:

Már csak az a kérdés, lehet-e a jelenlegieken aktiválni a kimenetet szoftveresen...  :think:

#485 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 00:05

Tiszteletem All!

Végig olvastam a topicot az elejétől a végéig.
Nagyon jó.
Egy kérdésem lenne, egy társunk már pedzette, de nem láttam rá választ:
- csak annyi problémám van, hogy a TV -ből felvett (PC -ről van szó) filmekből ki szeretném vágni a reklámokat.
Ezek a felvételek a következő beállításokkal lettek felvéve:
- 720 x 576 PAL
- MPEG-2 CODEC
- Variable bitrate
- Video Quality 333
- Target data rate 3000
- Audio Codec: MPEG 1 Audio layer - II

Ez tökéletesen élvezhető itthoni minőség.
Viszont.
Ahány programmal dolgom volt, az mind újra akarja tömöríteni/konvertálni(?) az anyagot.
(Pinnacle, Ulead, Cyberlink, Intervideo szerkesztő programok, és a VirtualDub)

Van e olyan program, amivel egyszerűen kivágom a nem kívánatos részeket, és minden
herce-hurca nélkül az EREDETIleg felvett formában visszaírja a hdd -re?

Kérdeztem már máshol is ... nem kaptam authentikus választ.

Köszönettel, Heuro

Csatolt fájl:

#486 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 00:07

A mellékelt képen éppen (véletlenül, de éppen jól jött) egy áttűnést sikerült
rögzítenem.
A feltölthető méret korlátozása miatt csökkenteni kellett a minőséget, de így is
látható, hogy itthoni használatra kíváló a minőség.

Üdv, Heuro.

#487 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 09:18

Idézet: Heuro - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 0:07

A mellékelt képen éppen (véletlenül, de éppen jól jött) egy áttűnést sikerült
rögzítenem.
A feltölthető méret korlátozása miatt csökkenteni kellett a minőséget, de így is
látható, hogy itthoni használatra kíváló a minőség.

Üdv, Heuro.

Womble MPEG wizard

#488 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 23. 17:58

Vagy szedd szét TMPGEnc-el képpé és hanggá (demux) és Cuttermarannal ki tudod vágni kockapontosan. A végén muxold DVD beállítással.

#489 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 15:39

Köszönöm mindkettőtöknek (Mykee, Rlaci) a tanácsot!
A wizardot ebben a pillanatban töltöttem le, még nem telepítettem.

A TMPGEnc ... ?
Istenemre, nem egyszer próbálkoztam vele, valahogy nem illünk össze logikailag :-)
Pedig a Vegas 6.0 -val bonyolult struktúrákat készítek, nem hiszem hogy a TMPGEnc
bonyolultabb program lenne.

De a javaslat miatt még1x nekifutok ennek is.

Persze nem ússzátok meg, hogy ne szóljak, ha mégsem stimmel valami :-)
Mert a lényeg változatlan:
- ne fordítsa újra a megvágott cuccot.

Ismételt kösz!
:hemuveg:

#490 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 25. 16:56

A TMPGEnc-ben van a File menüben egy MPEG Tools. Annak az ablakában van egy simple demultiplex, és ha szétszedted a képet a hangtól, utána már jöhet a Cuttermaran. Ez utóbbihoz .NET framework kell!

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.