HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#451 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 15:27

Idézet: lpcollector - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 16:14

wpepi!

Végigolvastam a topicot, de nem tudom megfelelőek e a következtetéseim.
Házi VHS kazettáimat (némelyik reklámmal tüzdelt) , és másolásvédett műsoros kazettáimat venném át DVD-re. A kazetták zöme olyan művészfilmet tartalmaz, amelyek talán sohasem jelennek meg DVD-n, ezért a másolás kényszere.
Arra gondoltam, vennék egy asztali DVD felvevőt (max. 50e körülit), amivel elkészíteném egy RW lemezre a digizett anyagot. Honnan tudhatom meg, hogy a egy asztali DVD felvevő tartalmaz e beépített TBC-t? A műsoros kazettákhoz ha jól értem kell építenem egy macrovision dekódert is, amilyenre az Elektor cikke alapján Te is hivatkozol a topic kezdetén.
Az így bedigizett anyagot kozmetikáznom nem kell, de a házi felvételek egy részéből a reklámokat ki kellene vágnom. Ehhez járható út, ha az asztali felvevővel felvett anyagot PC-re beolvasva vmilyen programmal megvágom, és újra kíírom egy R lemezre, mint videó DVD-t? Milyen egyszerű, a minőséget nem rontó vágó programot tudsz ajánlani? Olyan megoldás lenne a legjobb, amiről írtál, ami nem tömörít újra. A DVD Shrinkkel most ismerkedem, az ilyen? A PC 2,4GHz P4 512 MB RAM win98-al és most éppen egy kölcsön NEC DVD íróval.
Köszi.

Az asztali felvevőknél a TBC meglétét a műszaki adatlapon fel szokták tüntetni. Vagy TBC vagy Time Base corrector vagy időalap korrektor néven van jelen az adatlapokon.
Igen, a másolásvédett kazettákhoz kell egy macrovision dekóder mert egyébként az asztali nem rögzíti az anyagot.
Abban az esetben ha csak vágni szeretnél és nem akarsz effektezni akkor azt az asztali felvevővel is megteheted de PC-n is van rá lehetőség bármilyen programmal mely képes MPEG2-t szerkeszteni.

#452 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 12:32

Idézet: B.B - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 22:13

Sziasztok!

Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.  :p

Hol vetted, mennyiért? Vagy Te csináltad? Nagyon nagy szükségem lenne rá. Gyerekeim iskolai tulajdonú National Geographic kazetákat néznek rengeteget és jó lenne ha inkább lemezről gyötörnék. Ezzel az asztali DVD írókra való másolás is megoldható? Milyen jó lenne sokat nézett, kissé meggyötört kazettákról DVD-t írni egy asztali íróval amiben TBC is van. Kereshetsz priviben is, szelvesz@bringanti.hu -n. Segítséged előre is köszi.

#453 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 12:52

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 12:32

Hol vetted, mennyiért? Vagy Te csináltad? Nagyon nagy szükségem lenne rá. Gyerekeim iskolai tulajdonú National Geographic kazetákat néznek rengeteget és jó lenne ha inkább lemezről gyötörnék. Ezzel az asztali DVD írókra való másolás is megoldható? Milyen jó lenne sokat nézett, kissé meggyötört kazettákról DVD-t írni egy asztali íróval amiben TBC is van. Kereshetsz priviben is, szelvesz@bringanti.hu -n. Segítséged előre is köszi.

az asztali írók közül a nem brand-ok alaphangon bypassolják a macromedia-t, és a komolyakban TBC is van. sőt olyan noname gép is van, ami dubbingra van tervezve tehat tartalmaz egy VHS playát és egy DVD-R-t

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 06. 12:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#454 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:14

A Samsungnak is van ilyen masinája, még tán EISA díjat is kapott :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#455 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:52

az asztali írók közül a nem brand-ok alaphangon bypassolják a macromedia-t, és a komolyakban TBC is van. sőt olyan noname gép is van, ami dubbingra van tervezve tehat tartalmaz egy VHS playát és egy DVD-R-t

Ezek szerint ha megfelelő DVD íróm van akkor nincs szükségem ilyen kütyüre? Olyan írót szeretnék, ami SVHS bemenettel is rendelkezik - sok analógban szerkesztett SVHS anyagom van, Pana NV-SV120 SVHS azstali videomagnóm van, emiatt kombó nem jöhet szóba, amik meg általában csak VHS-t tudnak lejátszani/átjátszani. A Pioneer DVR- 530/630-as vagy a Pana hasonló szintű típusaival íróival  pl. DMR-EH52/60 szemezgetek. Nem találtam korrekt műszaki leírást a Pioneerról. Ami fontos: az SVHS in - ez sok írón nincs - és a TBC, de jó lenne DV in/out is, szóval olyan készülék ami PC-vel tud oda-vissza kommunikálni, mint ahogy a DV kamerámmal. (A DV kamerám SVHS/compozit bemenetén figyelmen kívül hagyja a másolásvédelmet, de nyilván nem szeretném a kamerára átjátszani, majd Firewire porton be a PC-be a filmeket). Persze nem hátrány a DVD RAM kompatibilitás sem, meg a dual layer sem :)

#456 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:23

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:14

A Samsungnak is van ilyen masinája, még tán EISA díjat is kapott :Đ

Melyik az a típus? (a Samsung honlapján nem találtam semmilyen utalást a TBC-ről - vagy ebben a kategóriában ez már annyira természetes, hogy fel sem tüntetik?) A Samsung DVD-HR725 készüléket néztem, - egész jó ár/érték arány, de valamennyi leírás szerint nézve nincs SVHS bemenete, ami nekem fontos lenne. (Ha PC-vel nincs is in/out, de van DVD RAM)

#457 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:36

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:18

Ezek szerint ha megfelelő DVD íróm van akkor nincs szükségem ilyen kütyüre? Olyan írót szeretnék, ami SVHS bemenettel is rendelkezik - sok analógban szerkesztett SVHS anyagom van, Pana NV-SV120 SVHS azstali videomagnóm van, emiatt kombó nem jöhet szóba, amik meg általában csak VHS-t tudnak lejátszani/átjátszani. A Pioneer DVR- 530/630-as vagy a Pana hasonló szintű típusaival íróival  pl. DMR-EH52/60 szemezgetek. Nem találtam korrekt műszaki leírást a Pioneerról. Ami fontos: az SVHS in - ez sok írón nincs - és a TBC, de jó lenne DV in/out is, szóval olyan készülék ami PC-vel tud oda-vissza kommunikálni, mint ahogy a DV kamerámmal. (A DV kamerám SVHS/compozit bemenetén figyelmen kívül hagyja a másolásvédelmet, de nyilván nem szeretném a kamerára átjátszani, majd Firewire porton be a PC-be a filmeket). Persze nem hátrány a DVD RAM kompatibilitás sem, meg a dual layer sem :)

az összes noname DVD-R fogad s-videot és kompozitot, scarton át általában RGB-t is. Pana és Pio esetén gondba leszel a macrovisionnnal, ha noname-et veszel akkor nem lesz ilyen gondod. amúgy szinte az összes 2000 utáni VHS tudja az SVHS pb-et, szerintem a kombók is. 2irányú Dv csak a brandek flagship modelljein. a DV outnak az értelmét amúgy én nem látom...

#458 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:36

az összes noname DVD-R fogad s-videot és kompozitot, scarton át általában RGB-t is. Pana és Pio esetén gondba leszel a macrovisionnnal, ha noname-et veszel akkor nem lesz ilyen gondod. amúgy szinte az összes 2000 utáni VHS tudja az SVHS pb-et, szerintem a kombók is. 2irányú Dv csak a brandek flagship modelljein. a DV outnak az értelmét amúgy én nem látom...

Ezek szerint legjobban járok 1 noname íróval? Bocs, senkit nem akrok megbántani: az LG v. Samsung ideszámít? (mert ugye ilyen szinten kipróbálni többnyire nincs lehetőség)

#459 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 14:02

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:49

Ezek szerint legjobban járok 1 noname íróval? Bocs, senkit nem akrok megbántani: az LG v. Samsung ideszámít? (mert ugye ilyen szinten kipróbálni többnyire nincs lehetőség)

noname író úgy 40-70, vannak szemét dolgaik, pl csak 1 félképes TBC, mono tuner esetleg. A brandek ilyen szelpontból jobbak, általában van még mellé vidószűrés/képjavítás, cserében macrovisionos forrást nem vesz fel és az árszintje 80-200 ezer körüli. lg, samsung brand-nek számít :)

#460 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 14:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 15:02

noname író úgy 40-70, vannak szemét dolgaik, pl csak 1 félképes TBC, mono tuner esetleg. A brandek ilyen szelpontból jobbak, általában van még mellé vidószűrés/képjavítás, cserében macrovisionos forrást nem vesz fel és az árszintje 80-200 ezer körüli. lg, samsung brand-nek számít :)

Vagyis visszajutottunk az eredeti kérés/kérdéshez. Csak kéne nekem egy alábbi hsz-ben szereplő másoláésvédelmet kiiktató kütyü. Egy tisztességes író (az megoldja a szűrést, képjavítást)+elé a kütyü a másolásvédelemhez. Jól gondolom?

B.B. 2005. szept. 14., szerda - 22:13
Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.

#461 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 16:39

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:16

Vagyis visszajutottunk az eredeti kérés/kérdéshez. Csak kéne nekem egy alábbi hsz-ben szereplő másoláésvédelmet kiiktató kütyü. Egy tisztességes író (az megoldja a szűrést, képjavítást)+elé a kütyü a másolásvédelemhez. Jól gondolom?

Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.

sokféleképp célba lehet érni. én az advc55+PCs processing utat követem. aszali íróra nem vagyok és voltam hajlandó 80-120 körül áldozni, mert 1 év alatt erkölcsileg avul el, második év végén meg a mechanikája is gallyra megy.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 06. 16:41 -kor

#462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 00:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 16:39

sokféleképp célba lehet érni. én az advc55+PCs processing utat követem. aszali íróra nem vagyok és voltam hajlandó 80-120 körül áldozni, mert 1 év alatt erkölcsileg avul el, második év végén meg a mechanikája is gallyra megy.

Naja, csak nekem a PC jóval messzebb van a TVtől, meg folyton foglalt, és nem mindig van rajt több 10 gigányi hely.

Aztán most elhasalt a régebbi jó kis Pana videóm, így helyette erősen szemezek egy asztali íróval, azt berakom a TV/Video állványba, oszt kész.

ezekről lehet aztán DV-n beküldeni a cumót a PCbe, vagy tartalmaznak rendes TBC-t, ha VHSről digizek vele? Avulása nem érdekel, csak valami HDD-s cucc jó lenne, TVvel összekötve, videótól fél méter kábel, oszt fasza.
Make love not Wor.

#463 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 05:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 1:41

Naja, csak nekem a PC jóval messzebb van a TVtől, meg folyton foglalt, és nem mindig van rajt több 10 gigányi hely.

Aztán most elhasalt a régebbi jó kis Pana videóm, így helyette erősen szemezek egy asztali íróval, azt berakom a TV/Video állványba, oszt kész.

ezekről lehet aztán DV-n beküldeni a cumót a PCbe, vagy tartalmaznak rendes TBC-t, ha VHSről digizek vele? Avulása nem érdekel, csak valami HDD-s cucc jó lenne, TVvel összekötve, videótól fél méter kábel, oszt fasza.

DV-n beküldeni PC-be. Igen ez jó lenne, de a jelenleg kapható írók csak DV in-nel rendelkeznek. Akkor hogyan gondolod? (nálam eddig a Pio DVR-530 a nyerő - a Pana 704-es felbontása 720 helyett aggaszt egy kicsit a PC-n való szerkeszthetőség miatt)

#464 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 07:36

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:16

Én speciel nem javaslom a noname írókat mert elég sokat lehet szívni velük.
Ráadásul a rögzítési minőségük sincs ott amit az ember elvárna. Mindenképpen valamilyen brand típust javaslok melyben zajszűrő és képjavító áramkörök vannak. Ilyenek pld. a Pioneer felvevői melyben minden megvan ami a kiváló eredményhez szükséges (paraméterezhető képjavító áramkörök).
A másolásvédelem kiiktatására meg már ezer éve van megoldás. Az alábbi oldal alapján házilag is lehet macrovision dekódert készíteni.
http://members.tripo...yozo/ep/vhs.htm

De lehet készen is kapni pld. a Conrad-nál.

#465 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:36

Ráadásul a rögzítési minőségük sincs ott amit az ember elvárna. Mindenképpen valamilyen brand típust javaslok melyben zajszűrő és képjavító áramkörök vannak. Ilyenek pld. a Pioneer felvevői melyben minden megvan ami a kiváló eredményhez szükséges (paraméterezhető képjavító áramkörök).
A másolásvédelem kiiktatására meg már ezer éve van megoldás. Az alábbi oldal alapján házilag is lehet macrovision dekódert készíteni.

Mint fentebb írtam eddigi kutakodásaim alapján a Pio DVR-530 a nyerő, de a Conrad féle másolásvédelmet kiiktató kütyü egy korábbi hsz szerint nem hatásos a DVD írók esetén. Van valakinek tapasztalata ezzel? (a házi készítés meghaladja barkácsolási szintem)

#466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:54

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 5:43

DV-n beküldeni PC-be. Igen ez jó lenne, de a jelenleg kapható írók csak DV in-nel rendelkeznek. Akkor hogyan gondolod?

Baszki, akkor véshetem DVDre, aztán onnan grabbeljem vissza PCre, vagy mi?
Make love not Wor.

#467 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:36

Ezt találtam a Conrad-nál
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKT1lXdEZPUT09
Vajon ez jó lenne a Pio 530-hoz

#468 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 07:53

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 20:42

Ezt találtam a Conrad-nál
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKT1lXdEZPUT09
Vajon ez jó lenne a Pio 530-hoz

Olyan nincs, hogy egy macrovision dekóder a DVD felvevőhöz nem jó a videomagnóhoz meg jó. Ha a dekóder működik akkor a kimeneten normál videojel jön ki mely már nem tartalmazza a macrovision kódolást és ez független attól, hogy mit kötsz rá. Ha meg nem hajlandó a DVD felvevő rögzíteni mert még mindig detektálja a macrovision-t akkor meg a dekóder hibás. A kódolás kiiktatása annyit jelent, hogy a jelből kikapják az oda nem illő "zavart" ergo ha a dekóder valóban működik akkor a kimeneten már megtisztított jel jön ki. Ha meg a kimenetre kötött eszköz (ami lehet pld. asztali DVD felvevő is) még ekkor sem akar rögzíteni akkor a dekóder nem veszi ki a jelet ami azt jelenti, hogy nem működik megfelelően.

Szóval ha a Conrad féle dekóder bekötése után az asztali felvevő nem rögzít akkor az vagy hibás vagy pedig nem dekóder csak azt mondják rá.

#469 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:54

Baszki, akkor véshetem DVDre, aztán onnan grabbeljem vissza PCre, vagy mi?

DV out felülettel csak a Pioneer tavalyi felvevői rendelkeztek (HDD-s változatban a DVR-520 és a DVR-720). Viszont a Pioneer marketingesei úgy gondolták, hogy nem kell minden jó extra funkciót biztosítani és most már egyik felvevőjében sincs DV out (cserébe írnak -DL lemezeket és bevezetésre került az XP+ mód azaz a 15Mbps rögzítési lehetőség ami persze csak HDD-n működik mivel DVD-VIDEO szabványban nem lehet nagyobb a videó bitráta mint 9.8Mbps). Tudomásom szerint más gyártó nem rakott DV out felületet a felvevőibe.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 08. 08:18 -kor

#470 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:07

DV out felülettel csak a Pioneer tavalyi felvevői rendelkeztek (HDD-s változatban a DVR-520 és a DVR-720). Viszont a Pioneer marketingesei úgy gondolták, hogy nem kell minden jó extra funkciót biztosítani és most már egyik felvevőjében sincs DV out (cserébe írnak -DL lemezeket és bevezetésre került az XP+ mód azaz a 15Mbps rögzítési lehetőség ami persze csak HDD-n működik mivel DVD-VIDEO szabványban nem lehet nagyobb a videó bitráta mint 9.8Mbps). Tudomásom szerint más gyártó nem rakott DV out felületet a felvevőibe.

Vajon akkor HD kameráról DV in bemeneten is lehet HD-t rögzíteni? (elvileg egy FireWire port tudja ezt az átviteli sebességet)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.