Idézet: lpcollector - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 16:14
Végigolvastam a topicot, de nem tudom megfelelőek e a következtetéseim.
Házi VHS kazettáimat (némelyik reklámmal tüzdelt) , és másolásvédett műsoros kazettáimat venném át DVD-re. A kazetták zöme olyan művészfilmet tartalmaz, amelyek talán sohasem jelennek meg DVD-n, ezért a másolás kényszere.
Arra gondoltam, vennék egy asztali DVD felvevőt (max. 50e körülit), amivel elkészíteném egy RW lemezre a digizett anyagot. Honnan tudhatom meg, hogy a egy asztali DVD felvevő tartalmaz e beépített TBC-t? A műsoros kazettákhoz ha jól értem kell építenem egy macrovision dekódert is, amilyenre az Elektor cikke alapján Te is hivatkozol a topic kezdetén.
Az így bedigizett anyagot kozmetikáznom nem kell, de a házi felvételek egy részéből a reklámokat ki kellene vágnom. Ehhez járható út, ha az asztali felvevővel felvett anyagot PC-re beolvasva vmilyen programmal megvágom, és újra kíírom egy R lemezre, mint videó DVD-t? Milyen egyszerű, a minőséget nem rontó vágó programot tudsz ajánlani? Olyan megoldás lenne a legjobb, amiről írtál, ami nem tömörít újra. A DVD Shrinkkel most ismerkedem, az ilyen? A PC 2,4GHz P4 512 MB RAM win98-al és most éppen egy kölcsön NEC DVD íróval.
Köszi.
Az asztali felvevőknél a TBC meglétét a műszaki adatlapon fel szokták tüntetni. Vagy TBC vagy Time Base corrector vagy időalap korrektor néven van jelen az adatlapokon.
Igen, a másolásvédett kazettákhoz kell egy macrovision dekóder mert egyébként az asztali nem rögzíti az anyagot.
Abban az esetben ha csak vágni szeretnél és nem akarsz effektezni akkor azt az asztali felvevővel is megteheted de PC-n is van rá lehetőség bármilyen programmal mely képes MPEG2-t szerkeszteni.