HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#61 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 10:19

Tudom, off, de nincs valakinek eladó DC30+-osa? Sajnos ahol megvettem volna, az már nem elérhető. :(
Szóval valaki?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#62 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 11:43

A videopraktika adok-veszek rovatában szoktak időnként hirdetni DC30-as kártyát.

#63 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 22. 12:14

A weboldalon vagy újságban?

#64 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 12:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 12:14

A weboldalon vagy újságban?

Is is. Az online változatban jelenleg nincs olyan aki eladna.

#65 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 22. 13:55

Az újságot nem veszem, de az online-on feldobtam egy keresős hirdetést. Hátha...

Apropó: a ma is kapható DC 10-es miben különbözik a DC 30-tól? Melyik a jobb?

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 22. 14:15 -kor

#66 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 19:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 13:55

Az újságot nem veszem, de az online-on feldobtam egy keresős hirdetést. Hátha...

Apropó: a ma is kapható DC 10-es miben különbözik a DC 30-tól? Melyik a jobb?

Teljesen más a két kártya. Ha jól emlékszem a feldolgozó chip sem azonos. A DC10+ egyáltalán nem rögzít hangot.

#67 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 19:29

szerk.: Az előző kétszer ment el.

Szerkesztette: Rlaci 2004. 11. 22. 19:31 -kor

#68 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 08:25

Felmerült szóban a DV500 is, az milyen kártya? A DC30-hoz képest?

#69 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 08:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 8:25

Felmerült szóban a DV500 is, az milyen kártya? A DC30-hoz képest?

A DC30 Plus egy hardware MJPEG editor kártya, a DV500 pedig egy hardware DV editor kártya.

A DV 500 egy DV alapú NLE kártya. A maga idejében nagyon jó eszköznek számított.

A Pinnacle legkedvezőbb áru valósidejű* natív DV editáló megoldása. A DV500 Plus analóg- vagy digitális kamkorderrel** és számítógéppel rendelkezők számára biztosítja Digital8, DV, DVCPRO (csak NTSC rendszerben) vagy analóg (VHS, SVHS, Video8 és Hi8) videók NL szerkesztését. Az európai területre szánt kártyák ismerik mind a két elterjedt TV-s szabványt (PAL/NTSC), a US verzió csak NTSC-ben dolgozik. Az editált anyag DV szalagra írásához természetesen asztali DV videomagnó vagy DV bemenettel rendelkező kamera szükséges.
A DV500 egy 2 csatornás (dual stream - 25 Mbit/s/stream), 32 bites bus mastering PCI kártya IEEE 1394 interfésszel (DV) és analóg csatlakozási lehetőséggel, hardveres DV codec-kel. A DV (audió/videó) kezelése, a kameravezérlés a mini DV-nél megszokott módon az i.Link kábelen keresztül történik. Az analóg videó DV szabványú (25 Mbit/s-os állandó adatátviteli sebességű) valósidejű enkódolását (digitalizálását) a hardver DV codec (C3 MX25 chip) biztosítja. Az analóg csatlakozások külső I/O dobozon (breakout box) találhatók, az audió feldolgozása (in-out) CD/DAT minőségű.
A hardver codec egységnek köszönhetően az élő videó-kép teljes felbontású megjelenítése az editálási folyamat során egyidőben biztosított VGA monitoron, illetve külső videomonitoron.
  Win98 és WinME operációs rendszer használatakor a 2 GB-os VfW (Microsoft Video for Windows) avi fileméret korlát-, illetve a max. 4GB-os operációs rendszer fileméret-limit kikerüléséről (visszajátszáskor) a míroINSTANT Video szoftver gondoskodik, az avi file-ok megszakítás nélküli lejátszásával. Ezáltal válik lehetővé a hosszabb anyagok analóg- vagy DV formátumú szalagra visszaírása. Az analóg videó digitalizálásakor vagy a DV számítógépre áttöltésekor az adatfolyam a 2GB-os illetve 4 GB-os (ez a méret a Premiere használatával érhető el) fileméret elérésekor automatikusan megszakad. Ez cca. 9 illetve 18 percnyi videó folyamatos digitalizálását/áttöltését jelenti. Az ennél hosszabb anyag összefűzését manuálisan kell elvégezni.
NT 4.0 (NTFS filerendszerrel) vagy Win2000 alatt az előbbi kényelmetlenségek megoldottak: a folyamatos digitalizálásnak/áttöltésnek (és természetesen a visszajátszásnak) csak a háttértár mérete szab határt.
  A DV500 két videocsatornát valósidőben kezel: ekkor a Pinnacle átmenetek, statikus grafika, vagy a kártyához tartozó 300 (Pixélan Software's®) transition valós idejűek. A nem real time 2D- és a 3D effektek-, vagy három (ill. több) videósáv egyidejű használatakor az újraszámoltatott videorészletek kiszámítása a míroINSTANT VideoTM szoftver segítségével történik. A 3D effektekről és átmenekről (W98 és W2000 használatakor) a Pinnacle Systems' FreeFXTM szoftver gondoskodik, amely pluginként épül be a kártyával szállított teljes verziójú Adobe® PremiereTM RT (Full 6.0c Real Time verzió) editáló programba. Az effektezés további bonyolítását segíti az újabb DV500 csomagokban már megtalálható Hollywood FX Copper méltán híres effektprogram. A kiváló minőségű feliratozás a szintén Pinnacle fejlesztésű TitleDekoTM karaktergenerátorral lehetséges, amely ugyancsak bővítőmodulként épül a szerkesztőszoftverbe. Használatával a klasszikus fehér felgördülő felirat éppoly egyszerűen megvalósítható, mint a rózsaszín neonfényben úszó, enyhén idióta főcímek. A többsávos audió feldolgozását könnyíti a Sonic Foundry® Acid MusicTM hangszerkesztője. A DV500 közvetlen MPEG-2 IPB exportja a multimédiás ill. DVD fejlesztéseket segíti (az MPEG-2 export-lehetőség nem valósidejű). A regisztrált DV500 felhasználóknak a Minerva Systems® ImpressionTM CD-Pro szoftvere interaktív CD-k és "lite" DVD készítést tesz lehetővé.

DV500 DVD:
a DV500 Plus újabb változata:
- Hardveresen gyorsított TurboMPEG
- DVD projektből tud MPEG2-t exportálni
- T-Rex multimédia fájl konverter (VfW kompatibilis AVI file-t konvertál MPEG-re)
- SceneCutter (jelenetfelismerő)
- BlackBOX (külső analóg és DV professzionális csatlakozó doboz)
- Impression CD DVD SE 2.2 (DVD authoring szoftver)

*     A DV500 vagy két videó sík között képes valós idejű organikus átmenetekre (organikus wipe), vagy egy videó és egy statikus grafika között.
**  A DV500 kártya a legtöbb Sony, Panasonic, Canon, JVC, Sharp DV kamerával kompatibilis, vásárlás előtt azonban érdemes tájékozódni a konkrét eszközről.

Főbb jellemzők:

hardver:
bus mastering PCI kártya
Breakout Box

IEEE 1394:
2 db 6 tűs i.LINK (IEEE 1394) csatlakozó
DV kamera vezérlés és időkód az i.LINK (IEEE 1394) interfészen keresztül
DV videó in/out
DV audió in/out
videó:
felbontás: 720x576, 25 fps PAL, 720 x 480, 30 fps NTSC
ki-bemenet: kompozit videó (CVBS), RCA jack
S-Video (Y/C) PAL és NTSC
egyidejű VGA overlay és videokimenet
rendszer: DV, Digital8, DVCPro, S-VHS, Hi8, VHS, Video8

tömörítés:
DV hardver codec
valósidejű, veszteségmentes adatátvitel DV és DVCPRO eszközökről
analóg videojelek valósidejű DV kódolása
5:1 DV tömörítési formátum
3,6 MB/sec állandó adatátvitel sebesség

audió:
in/out: sztereó, 2 RCA jack
bemenet jelszint: 0, -20 dB
CD/DAT minőség

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 23. 09:09 -kor

#70 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:50

Nézd meg ezt is:

A Canopus analóg>DV, DV>analóg konvertere lehetővé teszi egyrészt az analóg videofelvételek (VHS, SVHS, Video8, Hi8) számítógépes szerkesztését (PC vagy Mac) DV formátumban, egyszerű FireWire (OHCI) csatlakozón keresztül, másrészt a DV-felvételek analóg eszközökre történő átjátszását biztosítja (pl. számítógépről VHS, SVHS, DV, DVCAM stb. videomagnóra), illetve a csak DV csatlakozóval ellátott videoszerkesztő rendszereknél (pl EZDV, Let's EDIT, EDIUS) az ADVC-100 segítségével mód nyílik az editálási folyamatot videomonitoron (vagy TV-n) nyomonkövetni, konrollálni; az EDIUS esetében mindezt realtime-ban (valósidőben).
  A konverter boxnak az előbbiek mellett talán legfontosabb tulajdonsága az audió és videó tökéletes (kockapontos) szinkronja a hosszabb átjátszásoknál is, ami bár alapvető követelménynek tűnik, mégsem mondható el a konkurens termékek mindegyikéről. A más eszközöknél esetlegesen fellépő szinkroncsúszás miatti ismételt be- és kijátszások okozta többletmunka rémálom minden videós számára.
  A Canopus ADVC-100 DV konverter legtöbb műszaki jellemzője magasan felülmúlja a hasonló termékek technikai paramétereit, ráadásul igen kedvező árfekvésű és nagyon szép darab.
Oktatási intézményeknek, DVD-Videoval, prezentációkkal foglalkozóknak lehet hasznos az ADVC-100 egy nem dedikált működése: megfelelő beállítással a DVD-Videok másolásvédelmét képes eltávolítani az analóg videójelből. Az ehhez szükséges beállítást vásárlóinknak, kérésükre, rendelkezésre bocsátjuk.

ADVC-1000 hátfal

Összehasonlító táblázat
Fontosabb jellemzők Canopus
ADVC-100 Sony
DVMC-DA2 Dazzle
DV Bridge Data Video
DAC-2
AV sync (locked audio) igen nem nem nem
bemenet automatikus kiválasztása igen nem nem nem
720x480 analóg kimenet igen ? nem ?
YUV output nem nem nem igen
NTSC/PAL támogatás igen NTSC igen igen
előlapon, hátlapon analóg-be mindkettőn hátlapon hátlapon hátlapon
DV csatlakozók 2 1 2 1
Color Bar (NTSC) igen nem ? ?
48 kHz/16bit audio igen igen igen igen
32 kHz/12bit audio igen igen igen igen

Az ADVC-100 kombinálása egy Canopus EZDV, Let's EDIT kártyával vagy EDIUS szoftverrel nagyon kedvező árfekvésben kínál profi színvonalú megoldást a régi analóg felvételek és DV (mini DV, Digital8, DVCAM) együttes feldolgozására, akár otthoni felhasználók részére, akár költségérzékenyebb produkciók utómunkáihoz.
Az analóg/DV és DV/analóg konverziót eredeti Canopus algoritmust használó harver-codec chip biztosítja mindig teljes AV szinkronban. A különböző DV eszközöket 6 tűs (hátlapi) és 4 tűs (előlapi) DV csatlakozások fogadják, az analóg eszközök szintén mindkét oldalán csatlakoztathatók.

Tartozékok:
            ADVC-100 Converter
            AC adapter
            DV cable (6 pin - 4 pin)
            Video cable (S-vid/comp)

Ha ezekhez veszel egy EZDV kártyát, ami tulajdonképp egy speciális 1394-es kártya, vagy egy sima 1394-est akkor azonnal, tudsz vele dolgozni. A Gaia-tól rendeltem egy NEC csipes 1394-et, netto 4000-ért, de nekem megvan az eredeti EZDV is.
Ha alapszintű szerkesztést akarsz, akkor szerintem a DV alapú Let's Edit-néll jobbat nem találsz. nagyobb tudásút igen, de jobbat nem.
nekem régi VHS kazikat kellene bedigiznem a melóhelyemen, és hogy a bedigitalizálás után kivágjam a nem kívánt részt, összefűzzem, feliratozzam, effektezzem a vágásokat, pedig sokat kipróbáltam, illetve a premiert, és a vegas4-5 -öt még nem találtam.
és keress rá a neten, hogy a Let's Edit 2 a digitalizálástól a vobokig a chapterekig mindent megcsinál...
Nem rábeszélés, csak gondolkodj el rajta.

#71 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:51

Hoppá, a táblázatot kicsit szarul lmásoltam át...
Nézd meg a gaia-n.

#72 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 10:06

Idézet: lac1 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 9:51

Hoppá, a táblázatot kicsit szarul lmásoltam át...
Nézd meg a gaia-n.

Ez mind szép és jó de ha jól értettem Mykee nem szeretne súlyos 100.000-ek költeni erre. Éppen azért szeretne DC30 Plus kártyát venni mert ma már az eredeti 160.000Ft + AFA ár helyett kb. 40.000 - 60.000Ft-ért megkapja használtan. Azért ilyen olcsó mert már kiment a divatból. De ettől még az egyik legjobb hardware MJPEG NLE kártyát kapná meg.
Ugyanez a helyzet a DV500-al is. Annak idején mikor a DV500 a fénykorát élte az egyik legkomolyabb NLE kártyának számított. Ma már ezt a kártyát is elég olcsón meg lehet szerezni (persze ezt is csak használtan lehet beszerezni mivel ma már nem kereskedelmi termék)

Szerintem Mykee nem egy korszerű NLE rendszert szeretne kiépíteni (ha így lenne akkor szerintem már vett volna egy Canopus ADVC300 vagy egy Let’s EDIT RT+ eszközt) hanem viszonylag alacsony áron egy olyan capture eszközre szert tenni amivel jó minőségben lehet VHS/SVHS felvételeket digitalizálni.

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 23. 10:13 -kor

#73 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 11:29

wpepi, jól látod a dolgot.
Különben bármilyen hihetetlen, de egy DC30-as kártyát már 20 ezer alatt, sőt, már 10 ezer környékén meg lehet venni. Most jártam körbe az ebay-eket és ott mindegyik 20.000 alatt volt, sőt, az egyik fullos, bboxos még 6000 körül jár! Tehát az én 10-es határom nem irreális, max idehaza tűnhet furcsának.
A DV500-at csak felkínálták máshol, hogy esetleg még az is jó lenne, csak ugye kicsit drágább. Kérdés, hogy azzal is lehet-e ugyanolyan szépet és jót alkotni, mint a DC30-al, és van-e benne szinkronizáló vagy TBC, esetleg a Macrovisiont is leszedi-e a bemenetről.

#74 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 10:06

Ez mind szép és jó de ha jól értettem Mykee nem szeretne súlyos 100.000-ek költeni erre. Éppen azért szeretne DC30 Plus kártyát venni mert ma már az eredeti 160.000Ft + AFA ár helyett kb. 40.000 - 60.000Ft-ért megkapja használtan. Azért ilyen olcsó mert már kiment a divatból. De ettől még az egyik legjobb hardware MJPEG NLE kártyát kapná meg.
Ugyanez a helyzet a DV500-al is. Annak idején mikor a DV500 a fénykorát élte az egyik legkomolyabb NLE kártyának számított. Ma már ezt a kártyát is elég olcsón meg lehet szerezni (persze ezt is csak használtan lehet beszerezni mivel ma már nem kereskedelmi termék)

Szerintem Mykee nem egy korszerű NLE rendszert szeretne kiépíteni (ha így lenne akkor szerintem már vett volna egy Canopus ADVC300 vagy egy Let’s EDIT RT+ eszközt) hanem viszonylag alacsony áron egy olyan capture eszközre szert tenni amivel jó minőségben lehet VHS/SVHS felvételeket digitalizálni.

40-60 ezret szerinten nem érdemes kiadni egy DC30-as kártyáért. Én azt hittem, hogy ezek a kártyák nagyon olcsón megszerezhetők. 60000-ből már futja használt  ADVC-100-asra is. (valaki a bolhán is árult nemrég) Minőségben nem hiszem, hogy jelentős eltérés lenne. Viszont az ADVC oprendszer és szinte programfüggetlen. Driverek nem kellenek. A szalagra visszaírás is megy vele.

#75 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:35

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:29

Különben bármilyen hihetetlen, de egy DC30-as kártyát már 20 ezer alatt, sőt, már 10 ezer környékén meg lehet venni.

Én is ennyire saccoltam az árát.

#76 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 11:53

Namármost én Pinnacle Studioban és Premiere-ben gondolkodom (lévén még nem volt idő beásni magam a Liquid rejtelmeibe). Ezeket támogassa realtime-ban.
Különben az ebay-en egy DV500 most 100 eurón tart.
Apropó: onnan hogyan vásároljak, ha PayPal-lal nem lehet?  :confused:

#77 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:29

Különben bármilyen hihetetlen, de egy DC30-as kártyát már 20 ezer alatt, sőt, már 10 ezer környékén meg lehet venni. Most jártam körbe az ebay-eket és ott mindegyik 20.000 alatt volt, sőt, az egyik fullos, bboxos még 6000 körül jár! Tehát az én 10-es határom nem irreális, max idehaza tűnhet furcsának.
A DV500-at csak felkínálták máshol, hogy esetleg még az is jó lenne, csak ugye kicsit drágább. Kérdés, hogy azzal is lehet-e ugyanolyan szépet és jót alkotni, mint a DC30-al, és van-e benne szinkronizáló vagy TBC, esetleg a Macrovisiont is leszedi-e a bemenetről.

Az általam említett ár sacc/kb és magyarországi pár hónappal ezelőtti apróhirdetéseken alapszik. Ezt ne keverjük az árveréses oldalakkal.
Egyébként egy ilyen vásárlásnál, hogy próbálod ki?

#78 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 12:05

Hát látod, ez a jó kérdés. De mivel másképp nem juthatok hozzá, így mást sajnos nem tehetek. Persze az lenne a jó, ha valaki jönne, hogy neki van, és tessék, nézd meg. Dehát ki tud ilyet?  :think:
A fénykép persze jól néz ki, és sajnos ez a rizikó. :(
De ha tudsz egy jól működő DC30-ast... ;)

#79 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:34

Idézet: Rlaci - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:33

40-60 ezret szerinten nem érdemes kiadni egy DC30-as kártyáért. Én azt hittem, hogy ezek a kártyák nagyon olcsón megszerezhetők. 60000-ből már futja használt  ADVC-100-asra is. (valaki a bolhán is árult nemrég) Minőségben nem hiszem, hogy jelentős eltérés lenne. Viszont az ADVC oprendszer és szinte programfüggetlen. Driverek nem kellenek. A szalagra visszaírás is megy vele.

Igazad van, de azt ne felejtsd el, hogy az ADVC termékek és egyéb DV formátumban rögzítő eszközök színmintavételezése csak 4:2:0 mivel a DV szabvány ilyen mintavételezésen alapszik. Ellenben a DC30 valódi 4:2:2 mintavételezést használ.
Tudom, tudom elszáll felette az idő, de én speciel semmi pénzért nem cserélném le a DC30 Plus-omat  :D

"Viszont az ADVC oprendszer és szinte programfüggetlen. Driverek nem kellenek. A szalagra visszaírás is megy vele."

Ez tény. De tételezzük fel, hogy a Microsoft és a Canopus a jelenlegi ADVC családot nem támogatja tovább akkor a következő Windows verzióban már nem fog működni. (Persze tudom a natív DV mindig is kezelve lesz)
Tehát a DC30-as és a DV500-as támogatás Windows 2000-ig biztosított (jelenleg is van letölthető driver a Pinnacle oldalán). A gond az XP-vel van mert az egy kicsit másképp működik mint a Windows 2000 és a 2000-hez készült drivert nem fogadja el.
Ez az MS részéről biznisz a felhasználó részéről meg szívás. A Pinnacle meg már nem hajlandó vele foglalkozni. Mint más egyéb termékeivel is teszi pld. az én eredeti (ha jól tudom elsőgenerációs) PCTV Pro kártyámmal. XP alatt nem működik. Ez egy BT848 alapú kártya melyet egyszer csak elfelejtettek és már csak az új BT878 chip-re készítenek driver-t. Ezzel meg nem igazán akar funkcionálni a kártya.

Éppen ezért nálam a PC-s környezet ehhez igazodott azaz DC30 capture és szerkesztés (Premiere 6.0) ill. MPEG2 export Windows Me alatt (tökéletesen azaz fagyásoktól mentesen fut a HT-s 2.4GHz P4-en) a DVD authoring és írás meg XP alatt (Win Me és az XP 1 HDD-n van).
A FAT32 meg nem okoz gondot mivel az AVI-IO program amit capture-re használok képes akár 400GB HDD-t is megcímezni azaz egy menetben ekkora területre rögzíteni méghozzá úgy, hogy a rögzítéskor 2GB-os szegmenseket használ melyeket a Premiere-ben gond nélkül lehet használni.

#80 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:05

Hát látod, ez a jó kérdés. De mivel másképp nem juthatok hozzá, így mást sajnos nem tehetek. Persze az lenne a jó, ha valaki jönne, hogy neki van, és tessék, nézd meg. Dehát ki tud ilyet?  :think:
A fénykép persze jól néz ki, és sajnos ez a rizikó. :(
De ha tudsz egy jól működő DC30-ast... ;)

És ha így veszel akkor ki kell érte utazni vagy hozzák lakásra személyesen?
Mert ha ki kell utazni akkor az pénzbe kerül és akkor már nem biztos, hogy megéri.
Mielőtt megvettem a Pioneer DVR-520 DVD felvevőmet néztem ilyen árveréses oldalt. Meg lehetett volna venni 130.000Ft-ért de oda kellett volna utazni.
Vártam pár hetet és megvettem itthon 189.990Ft-ért és még lakásra is hozták  :D  .

Egyébként a kipróbálás alatt a működőképességet értettem. Mert ugye használt cumót kipróbálás nélkül nem igazán érdemes venni. Mert mi van akkor ha hazaviszed berakod a gépbe és kiderül, hogy gond van vele pld. csak lila színben megy a capture.

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 23. 12:53 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.