Elküldve: 2004. 11. 23. 09:50
Nézd meg ezt is:
A Canopus analóg>DV, DV>analóg konvertere lehetővé teszi egyrészt az analóg videofelvételek (VHS, SVHS, Video8, Hi8) számítógépes szerkesztését (PC vagy Mac) DV formátumban, egyszerű FireWire (OHCI) csatlakozón keresztül, másrészt a DV-felvételek analóg eszközökre történő átjátszását biztosítja (pl. számítógépről VHS, SVHS, DV, DVCAM stb. videomagnóra), illetve a csak DV csatlakozóval ellátott videoszerkesztő rendszereknél (pl EZDV, Let's EDIT, EDIUS) az ADVC-100 segítségével mód nyílik az editálási folyamatot videomonitoron (vagy TV-n) nyomonkövetni, konrollálni; az EDIUS esetében mindezt realtime-ban (valósidőben).
A konverter boxnak az előbbiek mellett talán legfontosabb tulajdonsága az audió és videó tökéletes (kockapontos) szinkronja a hosszabb átjátszásoknál is, ami bár alapvető követelménynek tűnik, mégsem mondható el a konkurens termékek mindegyikéről. A más eszközöknél esetlegesen fellépő szinkroncsúszás miatti ismételt be- és kijátszások okozta többletmunka rémálom minden videós számára.
A Canopus ADVC-100 DV konverter legtöbb műszaki jellemzője magasan felülmúlja a hasonló termékek technikai paramétereit, ráadásul igen kedvező árfekvésű és nagyon szép darab.
Oktatási intézményeknek, DVD-Videoval, prezentációkkal foglalkozóknak lehet hasznos az ADVC-100 egy nem dedikált működése: megfelelő beállítással a DVD-Videok másolásvédelmét képes eltávolítani az analóg videójelből. Az ehhez szükséges beállítást vásárlóinknak, kérésükre, rendelkezésre bocsátjuk.
ADVC-1000 hátfal
Összehasonlító táblázat
Fontosabb jellemzők Canopus
ADVC-100 Sony
DVMC-DA2 Dazzle
DV Bridge Data Video
DAC-2
AV sync (locked audio) igen nem nem nem
bemenet automatikus kiválasztása igen nem nem nem
720x480 analóg kimenet igen ? nem ?
YUV output nem nem nem igen
NTSC/PAL támogatás igen NTSC igen igen
előlapon, hátlapon analóg-be mindkettőn hátlapon hátlapon hátlapon
DV csatlakozók 2 1 2 1
Color Bar (NTSC) igen nem ? ?
48 kHz/16bit audio igen igen igen igen
32 kHz/12bit audio igen igen igen igen
Az ADVC-100 kombinálása egy Canopus EZDV, Let's EDIT kártyával vagy EDIUS szoftverrel nagyon kedvező árfekvésben kínál profi színvonalú megoldást a régi analóg felvételek és DV (mini DV, Digital8, DVCAM) együttes feldolgozására, akár otthoni felhasználók részére, akár költségérzékenyebb produkciók utómunkáihoz.
Az analóg/DV és DV/analóg konverziót eredeti Canopus algoritmust használó harver-codec chip biztosítja mindig teljes AV szinkronban. A különböző DV eszközöket 6 tűs (hátlapi) és 4 tűs (előlapi) DV csatlakozások fogadják, az analóg eszközök szintén mindkét oldalán csatlakoztathatók.
Tartozékok:
ADVC-100 Converter
AC adapter
DV cable (6 pin - 4 pin)
Video cable (S-vid/comp)
Ha ezekhez veszel egy EZDV kártyát, ami tulajdonképp egy speciális 1394-es kártya, vagy egy sima 1394-est akkor azonnal, tudsz vele dolgozni. A Gaia-tól rendeltem egy NEC csipes 1394-et, netto 4000-ért, de nekem megvan az eredeti EZDV is.
Ha alapszintű szerkesztést akarsz, akkor szerintem a DV alapú Let's Edit-néll jobbat nem találsz. nagyobb tudásút igen, de jobbat nem.
nekem régi VHS kazikat kellene bedigiznem a melóhelyemen, és hogy a bedigitalizálás után kivágjam a nem kívánt részt, összefűzzem, feliratozzam, effektezzem a vágásokat, pedig sokat kipróbáltam, illetve a premiert, és a vegas4-5 -öt még nem találtam.
és keress rá a neten, hogy a Let's Edit 2 a digitalizálástól a vobokig a chapterekig mindent megcsinál...
Nem rábeszélés, csak gondolkodj el rajta.