HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#81 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 13:03

Na látod nekem is ilyen gondjaim vannak a külföldi rendelésekkel. Mivel nincsenek külföldi kapcsolataim sajnos, ezért itthon lenne nekem is alegjobb ilyet vennem. De anno ez olyan drága volt, hogy kevesen vettek idehaza DC30-ast.  Úgyhogy ezt meg kell reszkíroznom, mert másképp úgy néz ki nem kapok ilyen cuccot. :(
Különben nem tudom kihozzák-e. Annyit tudok, hogy worldwide a szállítás. Van némethonba korlátozott is, de nincs, aki megvegye nekem. :(

Itthon hol lehetne ilyet venni használtan?

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 23. 13:06 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#82 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:34

Ez tény. De tételezzük fel, hogy a Microsoft és a Canopus a jelenlegi ADVC családot nem támogatja tovább akkor a következő Windows verzióban már nem fog működni. (Persze tudom a natív DV mindig is kezelve lesz)

Nem támogatják azok most se. Egy ADVC-100-hoz nem kapsz semmi drivert és a Windowsban sincs. De nem is kell. Amíg az FW csatoló és a DV szabvány támogatva lesz, addig használhatók lesznek.

#83 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:30

Idézet: Rlaci - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:06

Nem támogatják azok most se. Egy ADVC-100-hoz nem kapsz semmi drivert és a Windowsban sincs. De nem is kell. Amíg az FW csatoló és a DV szabvány támogatva lesz, addig használhatók lesznek.

Erre írtam (Persze tudom a natív DV mindig is kezelve lesz)  :D

De a Canopus editáló kártyáihoz már kell driver (DVStorm, DVRaptor RT2, EDIT RT+)  :D

És mielőtt valakit ez a driver mizéria félrevezetne a Canopus ADVC eszközei sima OHCI alapú firewire felületen kapcsolódnak a PC-hez. Azért nem kell driver mert az OHCI kezelés Microsoft részéről Win98SE-től támogatott.
Egyéb eszközök esetén mint pld. a Canopus editáló kártyái szükséges driver.

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 23. 13:50 -kor

#84 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 13:52

Na igen, ezek tök jó cuccok, csak olyan drágák... eh... :(

#85 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:46

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:52

Na igen, ezek tök jó cuccok, csak olyan drágák... eh... :(

Egyébként nem hinnén, hogy Magyarországon kapnál 10.000Ft-ért DC30 Plus-t. A vatera oldalán 30.000Ft-ért kelt el egy márciusban. http://www.vatera.hu....php?cod=630460

#86 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 14:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 15:46

Egyébként nem hinnén, hogy Magyarországon kapnál 10.000Ft-ért DC30 Plus-t. A vatera oldalán 30.000Ft-ért kelt el egy márciusban. http://www.vatera.hu....php?cod=630460

Na akkor itt van ez a két licit, én a másodikra licitáltam, és ugye ez most volt:

http://www.vatera.hu...php?cod=1219288
http://www.vatera.hu...php?cod=1251012

#87 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 15:26

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:58

Na akkor itt van ez a két licit, én a másodikra licitáltam, és ugye ez most volt:

http://www.vatera.hu...php?cod=1219288
http://www.vatera.hu...php?cod=1251012

Szóval, szerintem ez sántít egy picit:

"  [RE] Mi van hozzá? -    2004/11/19 09:49:53
   Hibátlan állapotban van,csak nekem már nem kell, mert elvégeztem vele amit akartam.
Ja és OEM én is úgy vettem bár a hozzávaló CD- odaadom hozzá amit egyébként a le is lehet tölteni. A csatlakoztatási szükséglete is egyszerű, RCA, S-video, mini-DIN vagy belső ahogy tetszik.
Üdv
"

Csak, hogy tudd a DC30Plus nincs OEM változatban. Ami van az a sima DC30, DC30Pro, DC30 upgrade, DC30Plus.
Ezek közül a legdrágább a DC30Plus volt és csak a DC30Plus és a DC30Pro (ez valójában a Plus de az USA-ban Pro típusként került forgalomba és csak NTSC) kártyákkal működik a MiroInstant Premiere plugin. 

A másik, hogy ezeken a licitálós oldalakon folyamatosan jelen kell lenned azaz ahhoz, hogy jó áron megkapd a leütésnél pont a Te licitednek kell lennie. És hát valljuk be őszintén ezt csak megrögzött árverés mániákusok tudják csak követni (szerintem).

Tehát véleményem szerint ez a 9.000Ft-os ajánlat vagy átb*szás vagy valami nem Plus (esetleg Pro mely NTSC) lehet. De lehet, hogy hibás (ez nem feltétlenül működésképtelenséget jelent)

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 23. 15:30 -kor

#88 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 15:35

:(
Most aztán elszomorodtam.
:(

Na ez a cucc a legjobb, most tartanak 14.500-nál árban.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...ssPageName=WDVW

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 23. 16:18 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:30

De a Canopus editáló kártyáihoz már kell driver (DVStorm, DVRaptor RT2, EDIT RT+)  :D

Sőt!

Ezekhez nem csak driver, de plug-in is kell és ott bizony más a Canopus se olyan bőkezű. Pl a RaptorRT1-hez már nem adnak plug-int az új szerkesztő programokhoz.
De VHS felvételre ezek a kártyák nem is adnak semmi töbletet. Egy ADVC-300 vagy egy MVR-1000 lenne a jó megoldás, csak az áruk ugyebár...  :(

#90 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 18:57

Hát igen, az áruk...

#91 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 14:10

Mi a különbség a DC30 és a DC30 plus között???

#92 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:10

Mi a különbség a DC30 és a DC30 plus között???

A sima DC30 limitálva van azaz max. csak 6Mbps lehet a bitráta (a DC30Plus max. 7Mbps bitrátával tud rögzíteni) továbbá a sima DC30 kártyán nem fut a MiroIntsant (a MiroInstant a DC30Plus editáló képességeinek kiaknázásához kell azaz renderelés, time line-ról közvetlen kijátszás, stb.).

#93 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 14:49

Így akkor nem éri meg nekem a 20-at. :(
Megyek vissza licitálni. :)

#94 Felhasználó inaktív   Udi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:29

Sziasztok !

Kaptam kölcsön egy DC10plus kártyát és megoldódott a probléma. :)
Köszönöm a segítségeteket. :respect:
Asus P5K-E, Core 2 Duo 2,66Ghz ( E6750 ), A-Data 2x1024Mb, Asus 8600Gts, 2db WD Raptor WD740GD ( Raid 0 ), Maxtor 80Gb SATA, Seagate Barracuda SATA V 80Gb,  Nec ND-4550A

#95 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:49

Na ezt kapjátok össze, és ingyen van!!!
http://www.video2dv....ng=en&page=dc30
http://www.video2dv....ng=en&page=dcxp

Ugyanitt firewire kimeneten videolejátszás!!!

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 29. 13:51 -kor

#96 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 14:20

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 13:49

Na ezt kapjátok össze, és ingyen van!!!
http://www.video2dv....ng=en&page=dc30
http://www.video2dv....ng=en&page=dcxp

Ugyanitt firewire kimeneten videolejátszás!!!

"Ugyanitt firewire kimeneten videolejátszás!!!"

Nem igazán értem mi ebben az újdonság. Firewire kimeneten mindig is lehetett videolejátszást megvalósítani. pld. Adobe Premiere. Time line-ról közvetlenül lehet mindenféle extra program meg driver nélkül (csak simán a Windows OHCI drivere ami a rögzítéshez kell).
Nem kell más mint egy DV bemenetes kamera vagy más egyéb DV bemenettel rendelkező eszköz. pld. Az én Pioneer DVR-520 asztali felvevőmet összekötöm a PC DV bemenetével akkor nem csak felvenni hanem kijátszani is tudok (a DVR520 DV bemenettel is rendelkezik) azaz valósidőben akár TV-n is nézhetem akár rögzíthetem is MPEG2-be.

#97 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 14:28

Ez igaz, de ez azt igéri, hogy DivX-et és MPEG2-őt képes kivinni. ;) A belinkelt oldalakon pedig DC30-ra teszi meg ugyanezt. :)

#98 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 14:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 14:28

Ez igaz, de ez azt igéri, hogy DivX-et és MPEG2-őt képes kivinni. ;) A belinkelt oldalakon pedig DC30-ra teszi meg ugyanezt. :)

Ha DIVX-et vagy MPEG2-t raksz az NLE szerkesztő program idősíkjára és DV-re rakod át azaz DV-ként rendereled le akkor simán kijátszható a firewire felületen hiszen ez egy sima DV lesz (a konvertálást a szerkesztő program végzi rendereléskor mely lehet akár real time is mivel ez processzor teljesítmény függő)
Ha jobban megnézed akkor az általad említett program is ugyan ezt csinálja azaz az MPEG2, DIVX real time konverziója DV-be (a DV meg már simán kijátszható a firewire kimeneten).

Az alábbiakban is látható, hogy simán csak prociteljesítmény kérdése.
Ebben semmi új nincs. Ezt minden NLE szerkesztő program tudja.

For DV-avi without recompression - any modern processor;
For DV-avi with recompression, DivX, Mpeg, etc - 1500Mhz or higher;
For jpeg, gif, etc with video effects - 3000Mhz or higher.

szerk:
Az én Pioneer asztali felvevőm is tud MPEG2-t real time kiadni a DV kimenetére azaz real time konvertál DV-re :D

A DC30-nál is ugyan ez a helyzet azaz a real time konverziót csinál. Az MJPEG meg már simán kijátszható a kártya kimenetén.
Másképp nem is lehetne mivel a kártya kimenete a dekóder chiphez van drótozva és a chip csak MJPEG jelfolyamot képes dekódolni

De mint más egyéb ez is működik minden NLE szerkesztő programban.
pld. Egy bmp vagy más állókép (de ez lehet DV, DIVX vagy akár MPEG videó is) elhelyezése a time line-on majd renderelés és már nézhető is a DC30+ kimenetén.
Ennyi.

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 29. 14:59 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 15:07

Na ez sok kérdést vetett fel bennem: ha van egy MPEG2 videóm, és elhelyezem a timeline-ra, akkor ez még nem megy ki, csak render után? A Pinnacle Studio is alkalmas kivitelre? Ez utóbbinál hogyan adjam meg előre, hogy én MJPEG-be akarok végterméket, hogy a timeline-on rendereljen, és ne egy végeredménybe? (Ergo nem akarok kétszer annyi helyet egy render miatt).
Mert az ok, hogy ez röptiben kódol MJPEG-be, ami teljesen jó, de ugyanezt a timeline-on?
:confused:
Szóval kicsit megkavartál. :)

#100 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 15:34

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 15:07

Na ez sok kérdést vetett fel bennem: ha van egy MPEG2 videóm, és elhelyezem a timeline-ra, akkor ez még nem megy ki, csak render után? A Pinnacle Studio is alkalmas kivitelre? Ez utóbbinál hogyan adjam meg előre, hogy én MJPEG-be akarok végterméket, hogy a timeline-on rendereljen, és ne egy végeredménybe? (Ergo nem akarok kétszer annyi helyet egy render miatt).
Mert az ok, hogy ez röptiben kódol MJPEG-be, ami teljesen jó, de ugyanezt a timeline-on?
:confused:
Szóval kicsit megkavartál. :)

Szóval. Ha telepítesz egy DC30Plus kártyát akkor a szerkesztő programban az új projectben a videó editálási módot  "DC30 Edititon" módra kell váltani. Ekkor teljesen mindegy, hogy mi van a time line-on mert a végeredmény MJPEG lesz (persze ehhez renderelni kell melynek az ideje hardware függő azaz ha bika a proci akkor lehet real time is)

Éppen ez teszi lehetővé az NLE alapú szerkesztést azaz a time line-on lehet akár állókép (ebből bármilyen típus) vagy bármilyen típusú videó. Az importálható formátumok (állókép, videó, hang) pedig a szerkesztő program importálási tulajdonságaitól függenek azaz amit a szerkesztő program elfogad az importálható a time line-ra. (pld. ha a szerkesztő program rendelkezik MPEG2 import lehetőséggel akkor az is mehet a time line-ra)

A DC30Plus alapesetben az Adobe Premiere programot támogatja. A renderelési funkcióhoz azaz a time line kijátszásához kell a MiroInstan plugin. Ezért írtam múltkor, hogy figyelni kell mert a MiroIntsant nem megy minden DC30 kártyával csak a Plus verzióval (hardware függő).

"A Pinnacle Studio is alkalmas kivitelre?
Nem ismerem a Pinnacle studio programot. Én Adobe Premiere 6 programot használok

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 29. 15:37 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.