HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#201 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:43

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:29

PC-n nézve. Most tettem ki a két képet, kérlek vess rá egy pillantást! Köszönöm!

Ezt a képet a kártya hardware decoder-e adja? Ez alatt azt értem, hogy a kártya hardware decoder-e csak a saját driver-ével és a kártya saját a hardware-ére támaszkodó MJPEG codec-el használható és ebben az esetben megjelenik a lejátszott kép a PC-n és a kártya kimenetén is egyaránt. Ebben az esetben sem a PC-n sem a TV-n nem lehet ilyen csíkos. Ilyen csíkokat én csak akkor láttam ha nem a kártya hardware decoder-ét használtam hanem valamilyen egyéb software MJPEG codec-et.

Mivel a kártya valódi interlace (50Field/sec) feldolgozást végez nem lehetnek ilyen csíkok se PC-n se TV-n ha a kártya hardware decoder-ét használod.

Milyen codec van telepítve?

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 08:47 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:49

A PICVideo MJPEG és a Pinnacle MJPEG. A PC-n adja ezt a képet, tévén sajnos nem tudom megmondani. :( Na megpróbálom kiiktatni a PICVideot.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#203 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:53

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:49

A PICVideo MJPEG és a Pinnacle MJPEG. A PC-n adja ezt a képet, tévén sajnos nem tudom megmondani. :( Na megpróbálom kiiktatni a PICVideot.

"A PICVideo MJPEG és a Pinnacle MJPEG."

Hát itt a gond!! Csak egy MJPEG codec lehet a rendszerre telepítve. Abban az esetben ha a kártya saját hardware-es MJPEG codec-e mellé felteszel egy másik software-es MJPEG codec-et akkor ez lesz a jelenség (csíkok).
Teljesen töröld ki a PICVideo MJPEG-et. Csak és kizárólag a DC30 saját MJPEG codec-je legyen telepítve és akkor nem lesz csíkos.

Szerk:

A dekódolást a PICVideo MJPEG codec végzi és nem a kártya. Ezért csíkos.

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 08:56 -kor

#204 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:57

a soft az deinterlace-el is (nem túl jó minőségben), mert nem csak vízsszintesen működik. a jó megoldás az lenne, ha fel lehetne robbantani félképekre az egészet (így lesz a videó 50fps), végigtolni rajta a szűrőket és utána újra összerakni váltottsorosba
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#205 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 09:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 9:53

"A PICVideo MJPEG és a Pinnacle MJPEG."

Hát itt a gond!! Csak egy MJPEG codec lehet a rendszerre telepítve. Abban az esetben ha a kártya saját hardware-es MJPEG codec-e mellé felteszel egy másik software-es MJPEG codec-et akkor ez lesz a jelenség (csíkok).
Teljesen töröld ki a PICVideo MJPEG-et. Csak és kizárólag a DC30 saját MJPEG codec-je legyen telepítve és akkor nem lesz csíkos.

Szerk:

A dekódolást a PICVideo MJPEG codec végzi és nem a kártya. Ezért csíkos.

Egy pillanat: ha a kártya kodekét teszem fel, akkor a kártyán keresztül hogyan látom a monitoron? Ugyanis beállítottam preferred codecnek, csak akkor a WMP-n nem láttam belőle semmit.
A Studio meg PICVideo 2.1-es kodeket tesz fel Pinnacle MJPEG-ként. :(
Tehát nem tudom kizárni a két MJPEG ütközését. A PICVideo 3-asban már ki tudom kapcsolni és kivenni defaultból, hogy ne az legyen alapértelmezett. :)

#206 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:10

Igazad volt, mindkét PIC kodeket leszedtem, mindjárt kiteszem a végeredményt. :)

#207 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:57

a soft az deinterlace-el is (nem túl jó minőségben), mert nem csak vízsszintesen működik. a jó megoldás az lenne, ha fel lehetne robbantani félképekre az egészet (így lesz a videó 50fps), végigtolni rajta a szűrőket és utána újra összerakni váltottsorosba

A DC30 hardware szinten kezeli a félképes feldolgozást. A csíkok akkor jelennek meg ha a DC30-al rögzített MJPEG AVI-t egy software-es MJPEG codec-el dolgozzuk fel (pld. PICVideo MJPEG, Morgan MJPEG, stb.) Ez alól kivétel a kártya saját software codec-je mely segítségével akkor is fel lehet dolgozni a kártya által rögzített anyagot ha a gépben nincs kártya. Ebben az esetben sem lesznek csíkok mert ez a codec valódi interlace azaz félképes kódolást/dekódolást végez.

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 09:13 -kor

#208 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 09:15

Íme a végeredmény:

http://louie.atw.hu/orig2.jpg

és a szűrt:

http://louie.atw.hu/filtered2.jpg

Ez így már szebb ugye?

#209 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:22

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 9:15

Íme a végeredmény:

http://louie.atw.hu/orig2.jpg

és a szűrt:

http://louie.atw.hu/filtered2.jpg

Ez így már szebb ugye?

Igen szebb  :D . És mint látható a VD-s feldolgozás után megjelennek azok a csíkok melyek TV-n is látható (még a kész MPEG2-be is benne lesz). Oka az, hogy a VD DirectShow feldolgozást végez viszont a kártya nem kompatibilis a DirectShow-val.

Szerk:
Ha pld. A régi Mplayer-ben activemovie-val nyitod meg az MJPEG AVI-t akkor is csíkos lesz mivel az is DirectShow rendszerre alapul.

"ha a kártya kodekét teszem fel, akkor a kártyán keresztül hogyan látom a monitoron?"

Minden olyan programban ami kompatibilis a DC30 driver-el és overlay technikával azaz a kártya közvetlenül a VGA memóriára pakolja az anyagot  :)

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 10:11 -kor

#210 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 11:03

Viszont a videót XP alatt húztam be, és játszottam le. Az új DCXX driver nem DirectShows?  :confused:
(Az a bajom, hogy nincs TV a gépre kötve mert nem fér el és pénz sincs most rá. Videóra viszont "vakon" ki tudom játszani.)

#211 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:26

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:03

Viszont a videót XP alatt húztam be, és játszottam le. Az új DCXX driver nem DirectShows?  :confused:
(Az a bajom, hogy nincs TV a gépre kötve mert nem fér el és pénz sincs most rá. Videóra viszont "vakon" ki tudom játszani.)

Nem muszáj TV-t használni. Használj korrekt programot aminek van DC30 támogatása azaz kompatibilis a driver-rel és akkor simán megy a hardware overlay (VGA monitoron látod és a kártya hardware dekóder működik) azaz semmi csíkozódás. pld. Premiere

Egyébként meg ha kompatibilis lenne a DirektShow-val akkor VD-be nem csíkozódna.

Mint már írtam én Premiere-t (6.0) használok és ott semmi gondom nincs. Ami filter a Premiere-ben van szerintem elég.

#212 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:36

Én a Studio 9-et használom, mert a DCXX kodek képes onnan timelineról kijátszani, mint anno a Premiere. ;)
Ezt onnan tudom, hogy a ChrisTV-n vissza tudom nézni, mi megy ki a kártyáról a videóba )antennán jön vissza a tunerbe és a ChrisTV-t VMR-9 módban indítom, így nincs overlay ütközés).
Akkor megnyugodtam, már csak pucolni kéne valahogyan a felvételt, mert a VDubban jó lenne a blur szűrő (ld. filtered képek), csak ugye a Studioban kéne, amiben lévő blur sajnos nem ugyanolyan jó. :(
A vicc, hogy a DivX támogatás a Studioba csak a most megjelent bétával került bele, így a letöltött film alá betenni a magyar szinkront még nem a legjobb megoldás. :(

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 25. 11:37 -kor

#213 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:42

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:36

Én a Studio 9-et használom, mert a DCXX kodek képes onnan timelineról kijátszani, mint anno a Premiere. ;)
Ezt onnan tudom, hogy a ChrisTV-n vissza tudom nézni, mi megy ki a kártyáról a videóba )antennán jön vissza a tunerbe és a ChrisTV-t VMR-9 módban indítom, így nincs overlay ütközés).
Akkor megnyugodtam, már csak pucolni kéne valahogyan a felvételt, mert a VDubban jó lenne a blur szűrő (ld. filtered képek), csak ugye a Studioban kéne, amiben lévő blur sajnos nem ugyanolyan jó. :(
A vicc, hogy a DivX támogatás a Studioba csak a most megjelent bétával került bele, így a letöltött film alá betenni a magyar szinkront még nem a legjobb megoldás. :(

Az alábbit az előző hozzászólásomhoz szántam :)

A kártya hardware-sen kezeli az MJPEG AVI-kat (lejátszás) és ebben az esetben a dekódolt adatokat közvetlenül a VGA kártya memóriájába tölti (overlay). Ekkor ugyanazt kapod mint TV-n azaz korrekt félkép kezelés, semmi csíkozódás
Persze ahhoz, hogy ez működjön az általad használt programnak kezelnie kell a DC30 kártyát azaz rendelkeznie kell valamilyen driver szintű kapcsolattal. Éppen azért javasolt a Premiere mert erre készült a MiroInstant plugin mely kapcsolatot tart a program és a kártya között azaz a szerkesztés/lejátszás a kártya hardware-ének igénybevételével történik. Ez azt jelenti, hogy ha nem is kötöd TV-re akkor is tökéletes képet kapsz a Premiere monitor ablakában mivel a lejátszás (dekódolás) nem software hanem hardware úton történik.

Szerk:

" Én a Studio 9-et használom, mert a DCXX kodek képes onnan timelineról kijátszani, mint anno a Premiere. "

De a program monitor ablakában software-esen vagy hardware-esen dekódolt anyagot kapsz?

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 11:50 -kor

#214 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:54

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:36

" Én a Studio 9-et használom, mert a DCXX kodek képes onnan timelineról kijátszani, mint anno a Premiere. "

De a program monitor ablakában software-esen vagy hardware-esen dekódolt anyagot kapsz?
A monitoron megjelenő videó (studio programban) hardware által dekódolt kép? Mert ha igen akkor az amit ott látsz az van a kimeneten is.

Pontosabban arról van szó, hogy a DC30 nem csak arra képes, hogy a time line-ról kiadja a kimeneten az anyagot hanem arra is, hogy ezt visszajuttassa a szerkesztő program monitor ablakába. Tehát ha az általad használt Studio 9 korrektül kezeli a kártyát akkor a program monitor ablakában azt látod ami a kártya kimenetén van.

Szerk:

"Akkor megnyugodtam, már csak pucolni kéne valahogyan a felvételt, mert a VDubban jó lenne a blur szűrő (ld. filtered képek), csak ugye a Studioban kéne, amiben lévő blur sajnos nem ugyanolyan jó."

Az alábbi oldalt nézted már? Állítólag VD filter használható a Studio 9 –ben  :)
http://www.hlinke.de...filterlist.html

Some effects that are based on Virtualdub-filters can be used in Pinnacle Studio 9 with the “VDub to RTFX-Converter”. To allow an easy installation a setup program “VDub_for_Studio_Setup” is available. This setup program allows you to install all effects at once or select the filter you want to use. The filters can be used in Studio 9 with Version later Version 9.1

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 12:22 -kor

#215 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:37

Igen a szűrőket nézegettem. Aztán most újabb érdekességet kaptam: vettem fel a tévéből egy percnyi anyagot. A WMP10-ben érdekesen csíkos lesz (hasonlóan az orig1.jpg-hez), míg ha VDubba beteszem, akkor meg tiszta és szép a kép?  :confused:

Itt a két kép. Ez a WMP10-ben készült:

http://louie.atw.hu/orig3.jpg

ez pedig a VDubban:

http://louie.atw.hu/orig3a.jpg

A logón jól látni a különbséget...

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 25. 12:40 -kor

#216 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 12:37

Igen a szűrőket nézegettem. Aztán most újabb érdekességet kaptam: vettem fel a tévéből egy percnyi anyagot. A WMP10-ben érdekesen csíkos lesz (hasonlóan az orig1.jpg-hez), míg ha VDubba beteszem, akkor meg tiszta és szép a kép?  :confused:

Itt a két kép. Ez a WMP10-ben készült:

http://louie.atw.hu/orig3.jpg

ez pedig a VDubban:

http://louie.atw.hu/orig3a.jpg

A logón jól látni a különbséget...

Ha a felvétel DC30-al készült akkor ez természetes. Minden olyan program ami nem a DC30 hardware-ét használja azaz simán software codec nem képes korrektül kezelni a félképeket.  A http://louie.atw.hu/orig3.jpg képen úgy néz ki, hogy codec deinterlace-t próbált alkalmazni de nem igazán sikerült ill.  akkor szokott ilyen lenni ha nem valódi félképes a codec feldolgozó része.

Mivel a DC30 nem 25 fps hanem 50 Field/sec rögzítést használ az MJPEG eleve így van kódolva. Ez azt jelenti, hogy csak olyan software codec képes ezt hibátlanul lekezelni aminek a feldolgozó rendszere 50 Field/sec alapon dolgozik. Általában szinte minden software codec 25 fps alapon kódol/dekódol és a félképeket ez alapján kezeli.

#217 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:03

:confused: Másrészt: van-e a DC30-as kodekén kívül olyan MJPEG kodek, ami 50-es fielddel dolgozik?
Melyik lejátszó használja rendesen a DCXX kodeket, ha a WMP10 nem? Ja, a decompressor a Windows saját quartz.dll-je.

Update: érdekes dolog... Ha a miro MJPEG kódolója van preferálva, akkor a WMP10 felvillan és kilép. Csak a quartz.dll-en keresztül hajlandó lejátszani.
Kérdésem: ez kódolásnál mekavar-e, tehát a végeredmény milyen lehet?  :think:
Lejátszani hogyan tudjam csíkmentesen?
Mivel a miro kodeke VfW-s, ezért lehet, hogy a Vdub azon keresztül játssza és nem a quartz.dll-en át?

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 25. 13:28 -kor

#218 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:26

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 13:03

Másrészt: van-e a DC30-as kodekén kívül olyan MJPEG kodek, ami 50-es fielddel dolgozik?
Melyik lejátszó használja rendesen a DCXX kodeket, ha a WMP10 nem?

Nem igazán tudok olyan software MJPEG codec-ről ami valódi 50 Field/sec-ben dolgozik. A Morgan MJPEG codec-ről azt írták, hogy kezeli a DC30 által rögzített anyagot (decompress) viszont kipróbáltam és ugyanaz lett az eredmény mint nálad WMP10-ben.

"Melyik lejátszó használja rendesen a DCXX kodeket, ha a WMP10 nem?"

A sima MPlayer (Win98/Me) ill. max. MPlayer 6.4. Csak ezekkel működik a kártya drivere. Pontosabban a Win98/Me alatt lévő régi MPlayer-el van 100%-os támogatás. Itt eleve Miro ként kell megnyitni azaz nem sima open hanem az mplayer eszközök menüben kell kiválasztani a Pinnacle AVI drivert és ez hozza fel az open ablakot. Ebben és csak is ebben a régi mplayer-ben van 100% támogatás (ezt az 1.41a és az 1.42 driver doksija is írja)

Továbbá a kártya hardware dekódolása minden olyan programban használható mely szabványos VFW felületet használ. Persze csak Win98, Me rendszerben az 1.41a ill. 1.42 driverrel.

Ezért írtam, hogy ez a WDM 2.0 és az 1.5 driver elég öszvér megoldás mert így elveszted azt a szabadságot amit a kártya eredeti driver-e ad Win98/Me alatt. Pontosabban minden VFW alapú alkalmazással 100%-ban kompatibilis a kártya továbbá a Premiere összes verziójával (6.x-ig bezárólag) VFW alatt azaz Win98/Me 100%-ban kompatibilis. A WDM 2.0 és az 1.5 egy DirectShow alapú felület mely csak részleges kompatibilitást ad (a DC30 VFW kompatibilis kártya) és igazán csak a Premiere-ben a MiroInstant plugin használatával van lehetőség 100% kompatibilitás elérésére.

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 25. 13:29 -kor

#219 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 13:41

Hogy a gondolatot tovább fűzzem: míg a HBO-ról rögzített anyagon segített a többi MJPEG kodek eltávolítása, addig a most rögzített anyag ugyanolyan csíkos maradt, mint előtte a HBO-s PICVideo kodeket használva.
Tehát a HBO-s felvételnél kisimultak a ráncok, az újabbaknál meg előjöttek?  :confused:

Különben a legelső Mediaplayer, ami VfW-on keresztül játssza le a filmet tényleg szép képet adott, de mintha kissé szaggatna... Pedig interlace-es...

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 25. 13:42 -kor

#220 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 13:03

Update: érdekes dolog... Ha a miro MJPEG kódolója van preferálva, akkor a WMP10 felvillan és kilép. Csak a quartz.dll-en keresztül hajlandó lejátszani.
Kérdésem: ez kódolásnál mekavar-e, tehát a végeredmény milyen lehet?  :think:
Mivel a miro kodeke VfW-s, ezért lehet, hogy a Vdub azon keresztül játssza és nem a quartz.dll-en át?

Kérdésem: ez kódolásnál mekavar-e, tehát a végeredmény milyen lehet?

Nem tudom. Én speciel csak és kizárólag a DC30-as codec-et tenném fel és minden más software-es cumot levennék. A feldolgozni meg csak abban a programban ami kezeli a kártyát (Premiere vagy ha nálad működik akkor a Studio). Más programot felejtenék. MPEG2-re meg egy jobb fajta tömörítőt ami képes plugin-ként beépülni a szerkesztőbe (pld. Premiere-hez CCE)

Az előző hozzászólásomban megadtam a választ  :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.