HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1331 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:33

Holnap érkezik meg az A8N SLI Premiumom, közvetlenül az ASUS Magyarországtól.. :cool2:

#1332 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:16

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:33

Holnap érkezik meg az A8N SLI Premiumom, közvetlenül az ASUS Magyarországtól.. :cool2:

Oszt hogyé :)  Ez az egyetlen lap jelneleg ami érdekel, csak sehol nem lehet kapni (ÁFA nélkül :) )
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1333 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:21

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:16

Oszt hogyé :)  Ez az egyetlen lap jelneleg ami érdekel, csak sehol nem lehet kapni (ÁFA nélkül :) )

Én 3 és fél hetet vártam rá, és lám-lám-lám ma szóltak hogy megjött a drágaszág...

D.
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#1334 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:06

volt mar olyan valakinek, hogy a gep teljesen veletlenszeruen vissza allitja az idot PONTOSAN 3 oraval ? nekem mostanaban ezt csinalja, es nem mindig jo az.  :(

#1335 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:04

Idézet: doriath - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:21

Én 3 és fél hetet vártam rá, és lám-lám-lám ma szóltak hogy megjött a drágaszág...

D.

En meg tegnap szoltam.. :D

jrpryv - hatize... ismeretseg.. :) Sry, tobbet nem illene mondanom...

De mostmar o dolgozik a billenytuzetem alatt... Naggyon baba lap.. ;)

Eloszor azt hittem, hogy szar... Aztan rajottem, hogy csak ilyen lassan postol...  :eek:
(AN8 Ultra utan)
Jahm, hamar AN8... Neztem, hogy erre bezony nem fog raferni a freezer... De, szerencsere feljebb van a Socket, szoval gyonyoruen ramegy.. :cool2:

Megvalami: hasznalja valaki eme lapot SATA2-es lemezzel, mint boot? Akar Deluxe-ot is... Hiszen egykutya tulkeppen.. :)

#1336 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:31

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:04

Megvalami: hasznalja valaki eme lapot SATA2-es lemezzel, mint boot? Akar Deluxe-ot is... Hiszen egykutya tulkeppen.. :)

Én használom. Illetve a 2db Raptor Raidben van erről bootolok. Mellette van egy 300-as szintén sata2-es winyó storagének :) Miért kérdezed?

Más. Beszereztem egy Venice 3200+ procit és meg szeretném húzni de mint tudjuk a memót visszaveszi a lap. Vki magyarázza már el nekem hogy vannak itt az osztók? Nincs idegem kikisérletezni...
Köszi! :)

#1337 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 22:03

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:31

Én használom. Illetve a 2db Raptor Raidben van erről bootolok. Mellette van egy 300-as szintén sata2-es winyó storagének :) Miért kérdezed?

Más. Beszereztem egy Venice 3200+ procit és meg szeretném húzni de mint tudjuk a memót visszaveszi a lap. Vki magyarázza már el nekem hogy vannak itt az osztók? Nincs idegem kikisérletezni...
Köszi! :)

Csak, mert, hm... eddig windows toltesnel daralgatta a lemezt, amit azelott SATA1 modban nem tett (hitachi), bar, most ujra raktam a wint, meg izelgettem, es mar nem csinalja.. :)

BTW, nagyon szep a bootlogo.. :D

Lufi, neked ugye vizfeju a chipseted? :p :cool2:

#1338 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 22:46

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:03

Lufi, neked ugye vizfeju a chipseted? :p :cool2:

Vízfejű ja :p

#1339 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 23:51

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:46

Vízfejű ja :p

Hehe... Tulkepp az enyem is.. :)

BTW, ahogy nezegetem, a premium tokmas ilyen tuning szempontbol, mert itt minden poccre olyan pontosan megy, ahogy az abitban... :)

Jahm, azert 1-2 furcsasag van...
1.45V-on 1.44-et kap a proc, 1.4625-n 1.45-t, es 1.475V-on pedig 1.49-et...  :eek: szepen kimarad 0.03-as tartomany... :look:

#1340 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 00:50

No a masik, ami jobban bosszant:
Fene se tudja miert, de ami 2*512MB 1 oldalas Kingstonon value ment 1T-ben az AN8 Ultra-ban, az ebben csak a 2T-t hajlando bevenni 200-on... :(
Holnap meg kiprobalom a masik par kingstonomat, bar ott meg kevesbe adok sanszot, azok ketoldalasak...

Abszolut nem ertem miert, minden ugyan az, proci is... Ennyit szamitana az alaplap? ne mar... :(

Nalatok milyen memok, milyen korulmenyek kozott mennek? :)

#1341 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:21

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 1:50

No a masik, ami jobban bosszant:
Fene se tudja miert, de ami 2*512MB 1 oldalas Kingstonon value ment 1T-ben az AN8 Ultra-ban, az ebben csak a 2T-t hajlando bevenni 200-on... :(
Holnap meg kiprobalom a masik par kingstonomat, bar ott meg kevesbe adok sanszot, azok ketoldalasak...

Abszolut nem ertem miert, minden ugyan az, proci is... Ennyit szamitana az alaplap? ne mar... :(

Nalatok milyen memok, milyen korulmenyek kozott mennek? :)

Nekem is volt egy ilyenem. DFI-ben ment a memó szépen 1T-vel. Ebben az Asusban pedig nem hajlandó 200-on se, csak 2T-vel.

#1342 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:37

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:21

Nekem is volt egy ilyenem. DFI-ben ment a memó szépen 1T-vel. Ebben az Asusban pedig nem hajlandó 200-on se, csak 2T-vel.

Kozben, azon filoztam, hogy ugyan ez a ram, meg egy 754-es ASUS lapban sem volt hajlando menni 1T-n... Remelem, csak speciel ezt nem kedveli, es a masik menni fog.. :)

#1343 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:51

Sziasztok,

Lenne egy nagy problémám, tegnap megérkezett az ASUS A8N-SLI Premium alaplapom.Szépen beleraktam a házba indul minden memo fsb belő windows XP telepítő cd be elindul telepítés (kisfloppy nem kellet) A windows felmásolta a fájlokat partícionálás után újraindul a gép és akkor egy nagy semmi kiírja hogy Hibás indulás vagy betöltés és egy nagy semmi nem történik.
A 160-as SATA vinyó a fekete SATA1-es dugóra van kötve, bios látja csak nem tudok telepíteni. A fájlok felmásolása és a gép újraindulása után mindg ezt a hibaüzenetet kapom.
A telepító cédén találtam SATARaid drivert és még a flopyra is automatikusa megcsinálta de azt csak ma találtam és a cégnél csináltam meg a lemezeket úgyhigy csak délután tudom kipróbálni.
Addig is valakinek valami ötlete.

Help
ASUS A8N SLI Premium, A64 939 3200+@3500+, Zalman AlCu 7000A, 2x1024 DDR400 CorsairTwinx@460,MSI NX7800 GT, Creative Audigy LS, Casetek CK-1020-5A+410 Watt Chieftec PFC, NEC 3540, Toshiba SD-M1612, Samsung 200 Seagate 160 G SATA, Maxtor 200 16M, Logitech MX510+QPAD, Genius KB-21E, SAMSUNG 713N,

#1344 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:32

Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:51

Sziasztok,

Lenne egy nagy problémám, tegnap megérkezett az ASUS A8N-SLI Premium alaplapom.Szépen beleraktam a házba indul minden memo fsb belő windows XP telepítő cd be elindul telepítés (kisfloppy nem kellet) A windows felmásolta a fájlokat partícionálás után újraindul a gép és akkor egy nagy semmi kiírja hogy Hibás indulás vagy betöltés és egy nagy semmi nem történik.
A 160-as SATA vinyó a fekete SATA1-es dugóra van kötve, bios látja csak nem tudok telepíteni. A fájlok felmásolása és a gép újraindulása után mindg ezt a hibaüzenetet kapom.
A telepító cédén találtam SATARaid drivert és még a flopyra is automatikusa megcsinálta de azt csak ma találtam és a cégnél csináltam meg a lemezeket úgyhigy csak délután tudom kipróbálni.

Help

Nem ez a baj... :(
Milyen BIOS van benne? Ugyanis, egyes vinyokkal, asszem az 1006-os utan ha nincs fent a forceware, akkor kinyirja a filerendszert... :( Plane, windows install... Nekem szerencsem volt a hitachival, ezt viszi SATA2-ben is...
En is csak 1 napja vagyok tulajdonosa ilyen lapnak... :)

Szerkesztette: DViD 2005. 10. 13. 10:32 -kor

#1345 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:06

Köszi a gyors választ. :respect:

A lapon 1006-os bios van alapból.
A gépen még nem volt fenn a Windows csak a kék képernyős másoláson van túl a gép, újraindulás és amikor kezdené a windows telepítését (bejönne a grafikus rész) akkor nem indul el semmi.
Még valami ötlet?

Help? :confused:
ASUS A8N SLI Premium, A64 939 3200+@3500+, Zalman AlCu 7000A, 2x1024 DDR400 CorsairTwinx@460,MSI NX7800 GT, Creative Audigy LS, Casetek CK-1020-5A+410 Watt Chieftec PFC, NEC 3540, Toshiba SD-M1612, Samsung 200 Seagate 160 G SATA, Maxtor 200 16M, Logitech MX510+QPAD, Genius KB-21E, SAMSUNG 713N,

#1346 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:37

Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:06

Köszi a gyors választ. :respect:

A lapon 1006-os bios van alapból.
A gépen még nem volt fenn a Windows csak a kék képernyős másoláson van túl a gép, újraindulás és amikor kezdené a windows telepítését (bejönne a grafikus rész) akkor nem indul el semmi.
Még valami ötlet?

Help? :confused:

Aha... Hmm, alapbol nekem is az 1006 volt benne, es arra folment tokeletesen...
Probalj ki valamilyen masik vinyot... Vegso esetben, ezzel telepitsd fel a Silicon Image-rol... :(

#1347 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:43

Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:51

Sziasztok,

Help

hmm,nekem is ez volt a problemam,sok dolgot kiprobaltam,de csak egyvalami mukodott...
szoval beraktam a vinyot egy mar mukodo winxp ala,bementem disk managementbe,toroltem a particiokat teljesen,es ezutan telepitettem ra xp-t (ha tehat anelkul akartam telepiteni ra wint,hogy toroltem volna elozoleg egy masik winben a particiokat,akkor nem ment,meg akkorsem,ha telepitesnel hozom letre a particiokat)
lehet az volt a baja,hogy eredetileg ezt a vinyot eloszor partition magiccel buzeraltam,vagy nem tudom... szerintem mar soha nem fog kiderulni :)
de volt tobb embernek hasonlo problemaja,szerintem latogasd meg ezt a topicot,hatha... : sata problema

Szerkesztette: Assaiki 2005. 10. 13. 18:44 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:45

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 17:43

hmm,nekem is ez volt a problemam,sok dolgot kiprobaltam,de csak egyvalami mukodott...
szoval beraktam a vinyot egy mar mukodo winxp ala,bementem disk managementbe,toroltem a particiokat teljesen,es ezutan telepitettem ra xp-t (ha tehat anelkul akartam telepiteni ra wint,hogy toroltem volna elozoleg egy masik winben a particiokat,akkor nem ment,meg akkorsem,ha telepitesnel hozom letre a particiokat)
lehet az volt a baja,hogy eredetileg ezt a vinyot eloszor partition magiccel buzeraltam,vagy nem tudom... szerintem mar soha nem fog kiderulni :)
de volt tobb embernek hasonlo problemaja,szerintem latogasd meg ezt a topicot,hatha... : sata problema

A szervizes haverom megcsinálta neki, csak azért írom le, hogy más is okuljon belőle...

fdisk /mbr

és minden rendben...

D.
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#1349 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:38

Idézet: doriath - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:45

A szervizes haverom megcsinálta neki, csak azért írom le, hogy más is okuljon belőle...

fdisk /mbr

és minden rendben...

D.

:offtopic:
enis probaltam recovery consolebol fixmbr-t es fixboot-ot,de egyik sem segitett...
remeljuk mas sikerrel jar vele

#1350 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 15:56

Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 7:20

Namost az odáig rendben van, hogy ez a legújabb BIOS kinyírja a filerendszert ha nem a legújabb chipset driver van fönt.
De mi van akkor, ha még SEMMILYEN chipset driver nincs fönt, mert a Windows-t szeretném telepíteni?
Szitu a következő: XP telepítő CD szépen betöltögeti a file-okat, fölmásolja ami kell neki a telepítéshez, aztán újraindítja a gépet hogy bootolna a winyóról, és ekkora ezzel a szűkszavú hibaüzenettel örvendeztet meg: "Hiba a rendszer betöltésekor". Ennyi, itt megáll, kész, nem lehet tovább menni. Ha megint CD-ről bootolok, akkor elkezdi elölről betöltögetni a file-okat, stb. Ezt eljátszotta háromszor. Ilyenkor mi van? A winyó egy 200 gigás Samsung 2 db egyenlő nagyságú partícióra osztva, az első számú SATA portra csatlakoztatva. A másik winyót (amin most a rendszer van) direkt kikapcsoltam a telepítés idejére.

Nem tudom, hogy megoldodott-e mar neked a problemad (igy 2 honap utan), de hogy megmaradjon az utokornak.
Tegnapelott (csutortokon) en is belefutottam ugyanebbe a problemaba.
Az alabbi dolgokat probaltam vegig:
* megformaztam a particiot gyors, lassu, fat32, ntfs -sel winxp telepito cd-jevel.
* meghivtam a FIXMBR, FIXBOOT parancsokat a telepito cd-jerol (F2 indulaskor)
* win98 bootfloppival fdisk /MBR parancs
* toroltem a particiokat, ujakat hoztam letre a win telepito cd-jevel
* egy nagy particiot hoztam letre (toroltem elotte az elotte levo 2 particiot)
* megneztem win98 fdiskjevel melyik particio az aktiv, aktivaltam
* linux bootcd-vel (knoppix, ubuntu live) fdisk-et inditva ujraparticionaltam
* aktivaltam, (boot flag). Igy se volt jo.
* Kiprobaltam winxp hu, winxp sp2 hu, winxp sp2 en, win2000 (ez egyszer kekhalalt adott telepiteskor)

Aztan ma megvilagosodtam:
Linux bootCD be (ubuntu live) es feltoltottem a vinyot csupa 0-val.
dd if=/dev/zero of=/dev/hda

Ezutan betettem a win2k bootCD-t, kiirta, hogy nincs particiostabla, es ujraformaztam. Aztan mostmar szepen megy a telepites.

2 nap sz*pas, google-ztam agyba fobe, de nem volt ertelmes megoldas.
Angol winxp
Missing operating system
uzenetet irt.
A magyar winxp pedig:
Hiba a rendszer betöltésekor

Remelem, hoygha valaki meg belefut ilyen hibaba, az  megtalalja ezt a leirast, es sikerul megoldania.

Udv,
Khiraly
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.