Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal
Elküldve: 2005. 10. 11. 15:33
Elküldve: 2005. 10. 11. 21:16
Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:33
Oszt hogyé
Elküldve: 2005. 10. 12. 10:21
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:16
Én 3 és fél hetet vártam rá, és lám-lám-lám ma szóltak hogy megjött a drágaszág...
D.
Elküldve: 2005. 10. 12. 15:06
Elküldve: 2005. 10. 12. 19:04
Idézet: doriath - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:21
D.
En meg tegnap szoltam..
jrpryv - hatize... ismeretseg..
De mostmar o dolgozik a billenytuzetem alatt... Naggyon baba lap..
Eloszor azt hittem, hogy szar... Aztan rajottem, hogy csak ilyen lassan postol...
(AN8 Ultra utan)
Jahm, hamar AN8... Neztem, hogy erre bezony nem fog raferni a freezer... De, szerencsere feljebb van a Socket, szoval gyonyoruen ramegy..
Megvalami: hasznalja valaki eme lapot SATA2-es lemezzel, mint boot? Akar Deluxe-ot is... Hiszen egykutya tulkeppen..
Elküldve: 2005. 10. 12. 19:31
Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:04
Én használom. Illetve a 2db Raptor Raidben van erről bootolok. Mellette van egy 300-as szintén sata2-es winyó storagének
Más. Beszereztem egy Venice 3200+ procit és meg szeretném húzni de mint tudjuk a memót visszaveszi a lap. Vki magyarázza már el nekem hogy vannak itt az osztók? Nincs idegem kikisérletezni...
Köszi!
Elküldve: 2005. 10. 12. 22:03
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:31
Más. Beszereztem egy Venice 3200+ procit és meg szeretném húzni de mint tudjuk a memót visszaveszi a lap. Vki magyarázza már el nekem hogy vannak itt az osztók? Nincs idegem kikisérletezni...
Köszi!
Csak, mert, hm... eddig windows toltesnel daralgatta a lemezt, amit azelott SATA1 modban nem tett (hitachi), bar, most ujra raktam a wint, meg izelgettem, es mar nem csinalja..
BTW, nagyon szep a bootlogo..
Lufi, neked ugye vizfeju a chipseted?
Elküldve: 2005. 10. 12. 22:46
Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:03
Vízfejű ja
Elküldve: 2005. 10. 12. 23:51
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:46
Hehe... Tulkepp az enyem is..
BTW, ahogy nezegetem, a premium tokmas ilyen tuning szempontbol, mert itt minden poccre olyan pontosan megy, ahogy az abitban...
Jahm, azert 1-2 furcsasag van...
1.45V-on 1.44-et kap a proc, 1.4625-n 1.45-t, es 1.475V-on pedig 1.49-et...
Elküldve: 2005. 10. 13. 00:50
Fene se tudja miert, de ami 2*512MB 1 oldalas Kingstonon value ment 1T-ben az AN8 Ultra-ban, az ebben csak a 2T-t hajlando bevenni 200-on...
Holnap meg kiprobalom a masik par kingstonomat, bar ott meg kevesbe adok sanszot, azok ketoldalasak...
Abszolut nem ertem miert, minden ugyan az, proci is... Ennyit szamitana az alaplap? ne mar...
Nalatok milyen memok, milyen korulmenyek kozott mennek?
Elküldve: 2005. 10. 13. 08:21
Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 1:50
Fene se tudja miert, de ami 2*512MB 1 oldalas Kingstonon value ment 1T-ben az AN8 Ultra-ban, az ebben csak a 2T-t hajlando bevenni 200-on...
Holnap meg kiprobalom a masik par kingstonomat, bar ott meg kevesbe adok sanszot, azok ketoldalasak...
Abszolut nem ertem miert, minden ugyan az, proci is... Ennyit szamitana az alaplap? ne mar...
Nalatok milyen memok, milyen korulmenyek kozott mennek?
Nekem is volt egy ilyenem. DFI-ben ment a memó szépen 1T-vel. Ebben az Asusban pedig nem hajlandó 200-on se, csak 2T-vel.
Elküldve: 2005. 10. 13. 08:37
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:21
Kozben, azon filoztam, hogy ugyan ez a ram, meg egy 754-es ASUS lapban sem volt hajlando menni 1T-n... Remelem, csak speciel ezt nem kedveli, es a masik menni fog..
Elküldve: 2005. 10. 13. 09:51
Lenne egy nagy problémám, tegnap megérkezett az ASUS A8N-SLI Premium alaplapom.Szépen beleraktam a házba indul minden memo fsb belő windows XP telepítő cd be elindul telepítés (kisfloppy nem kellet) A windows felmásolta a fájlokat partícionálás után újraindul a gép és akkor egy nagy semmi kiírja hogy Hibás indulás vagy betöltés és egy nagy semmi nem történik.
A 160-as SATA vinyó a fekete SATA1-es dugóra van kötve, bios látja csak nem tudok telepíteni. A fájlok felmásolása és a gép újraindulása után mindg ezt a hibaüzenetet kapom.
A telepító cédén találtam SATARaid drivert és még a flopyra is automatikusa megcsinálta de azt csak ma találtam és a cégnél csináltam meg a lemezeket úgyhigy csak délután tudom kipróbálni.
Addig is valakinek valami ötlete.
Help
Elküldve: 2005. 10. 13. 10:32
Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:51
Lenne egy nagy problémám, tegnap megérkezett az ASUS A8N-SLI Premium alaplapom.Szépen beleraktam a házba indul minden memo fsb belő windows XP telepítő cd be elindul telepítés (kisfloppy nem kellet) A windows felmásolta a fájlokat partícionálás után újraindul a gép és akkor egy nagy semmi kiírja hogy Hibás indulás vagy betöltés és egy nagy semmi nem történik.
A 160-as SATA vinyó a fekete SATA1-es dugóra van kötve, bios látja csak nem tudok telepíteni. A fájlok felmásolása és a gép újraindulása után mindg ezt a hibaüzenetet kapom.
A telepító cédén találtam SATARaid drivert és még a flopyra is automatikusa megcsinálta de azt csak ma találtam és a cégnél csináltam meg a lemezeket úgyhigy csak délután tudom kipróbálni.
Help
Nem ez a baj...
Milyen BIOS van benne? Ugyanis, egyes vinyokkal, asszem az 1006-os utan ha nincs fent a forceware, akkor kinyirja a filerendszert...
En is csak 1 napja vagyok tulajdonosa ilyen lapnak...
Szerkesztette: DViD 2005. 10. 13. 10:32 -kor
Elküldve: 2005. 10. 13. 11:06
A lapon 1006-os bios van alapból.
A gépen még nem volt fenn a Windows csak a kék képernyős másoláson van túl a gép, újraindulás és amikor kezdené a windows telepítését (bejönne a grafikus rész) akkor nem indul el semmi.
Még valami ötlet?
Help? :confused:
Elküldve: 2005. 10. 13. 15:37
Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:06
A lapon 1006-os bios van alapból.
A gépen még nem volt fenn a Windows csak a kék képernyős másoláson van túl a gép, újraindulás és amikor kezdené a windows telepítését (bejönne a grafikus rész) akkor nem indul el semmi.
Még valami ötlet?
Help? :confused:
Aha... Hmm, alapbol nekem is az 1006 volt benne, es arra folment tokeletesen...
Probalj ki valamilyen masik vinyot... Vegso esetben, ezzel telepitsd fel a Silicon Image-rol...
Elküldve: 2005. 10. 13. 18:43
Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:51
Help
hmm,nekem is ez volt a problemam,sok dolgot kiprobaltam,de csak egyvalami mukodott...
szoval beraktam a vinyot egy mar mukodo winxp ala,bementem disk managementbe,toroltem a particiokat teljesen,es ezutan telepitettem ra xp-t (ha tehat anelkul akartam telepiteni ra wint,hogy toroltem volna elozoleg egy masik winben a particiokat,akkor nem ment,meg akkorsem,ha telepitesnel hozom letre a particiokat)
lehet az volt a baja,hogy eredetileg ezt a vinyot eloszor partition magiccel buzeraltam,vagy nem tudom... szerintem mar soha nem fog kiderulni
de volt tobb embernek hasonlo problemaja,szerintem latogasd meg ezt a topicot,hatha... : sata problema
Szerkesztette: Assaiki 2005. 10. 13. 18:44 -kor
Elküldve: 2005. 10. 14. 13:45
Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 17:43
szoval beraktam a vinyot egy mar mukodo winxp ala,bementem disk managementbe,toroltem a particiokat teljesen,es ezutan telepitettem ra xp-t (ha tehat anelkul akartam telepiteni ra wint,hogy toroltem volna elozoleg egy masik winben a particiokat,akkor nem ment,meg akkorsem,ha telepitesnel hozom letre a particiokat)
lehet az volt a baja,hogy eredetileg ezt a vinyot eloszor partition magiccel buzeraltam,vagy nem tudom... szerintem mar soha nem fog kiderulni
de volt tobb embernek hasonlo problemaja,szerintem latogasd meg ezt a topicot,hatha... : sata problema
A szervizes haverom megcsinálta neki, csak azért írom le, hogy más is okuljon belőle...
fdisk /mbr
és minden rendben...
D.
Elküldve: 2005. 10. 14. 20:38
Idézet: doriath - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:45
fdisk /mbr
és minden rendben...
D.
enis probaltam recovery consolebol fixmbr-t es fixboot-ot,de egyik sem segitett...
remeljuk mas sikerrel jar vele
Elküldve: 2005. 10. 15. 15:56
Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 7:20
De mi van akkor, ha még SEMMILYEN chipset driver nincs fönt, mert a Windows-t szeretném telepíteni?
Szitu a következő: XP telepítő CD szépen betöltögeti a file-okat, fölmásolja ami kell neki a telepítéshez, aztán újraindítja a gépet hogy bootolna a winyóról, és ekkora ezzel a szűkszavú hibaüzenettel örvendeztet meg: "Hiba a rendszer betöltésekor". Ennyi, itt megáll, kész, nem lehet tovább menni. Ha megint CD-ről bootolok, akkor elkezdi elölről betöltögetni a file-okat, stb. Ezt eljátszotta háromszor. Ilyenkor mi van? A winyó egy 200 gigás Samsung 2 db egyenlő nagyságú partícióra osztva, az első számú SATA portra csatlakoztatva. A másik winyót (amin most a rendszer van) direkt kikapcsoltam a telepítés idejére.
Nem tudom, hogy megoldodott-e mar neked a problemad (igy 2 honap utan), de hogy megmaradjon az utokornak.
Tegnapelott (csutortokon) en is belefutottam ugyanebbe a problemaba.
Az alabbi dolgokat probaltam vegig:
* megformaztam a particiot gyors, lassu, fat32, ntfs -sel winxp telepito cd-jevel.
* meghivtam a FIXMBR, FIXBOOT parancsokat a telepito cd-jerol (F2 indulaskor)
* win98 bootfloppival fdisk /MBR parancs
* toroltem a particiokat, ujakat hoztam letre a win telepito cd-jevel
* egy nagy particiot hoztam letre (toroltem elotte az elotte levo 2 particiot)
* megneztem win98 fdiskjevel melyik particio az aktiv, aktivaltam
* linux bootcd-vel (knoppix, ubuntu live) fdisk-et inditva ujraparticionaltam
* aktivaltam, (boot flag). Igy se volt jo.
* Kiprobaltam winxp hu, winxp sp2 hu, winxp sp2 en, win2000 (ez egyszer kekhalalt adott telepiteskor)
Aztan ma megvilagosodtam:
Linux bootCD be (ubuntu live) es feltoltottem a vinyot csupa 0-val.
dd if=/dev/zero of=/dev/hda
Ezutan betettem a win2k bootCD-t, kiirta, hogy nincs particiostabla, es ujraformaztam. Aztan mostmar szepen megy a telepites.
2 nap sz*pas, google-ztam agyba fobe, de nem volt ertelmes megoldas.
Angol winxp
Missing operating system
uzenetet irt.
A magyar winxp pedig:
Hiba a rendszer betöltésekor
Remelem, hoygha valaki meg belefut ilyen hibaba, az megtalalja ezt a leirast, es sikerul megoldania.
Udv,
Khiraly

Súgó
A téma zárva.