HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:21

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 1:50

No a masik, ami jobban bosszant:
Fene se tudja miert, de ami 2*512MB 1 oldalas Kingstonon value ment 1T-ben az AN8 Ultra-ban, az ebben csak a 2T-t hajlando bevenni 200-on... :(
Holnap meg kiprobalom a masik par kingstonomat, bar ott meg kevesbe adok sanszot, azok ketoldalasak...

Abszolut nem ertem miert, minden ugyan az, proci is... Ennyit szamitana az alaplap? ne mar... :(

Nalatok milyen memok, milyen korulmenyek kozott mennek? :)

Nekem is volt egy ilyenem. DFI-ben ment a memó szépen 1T-vel. Ebben az Asusban pedig nem hajlandó 200-on se, csak 2T-vel.

#1342 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:37

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:21

Nekem is volt egy ilyenem. DFI-ben ment a memó szépen 1T-vel. Ebben az Asusban pedig nem hajlandó 200-on se, csak 2T-vel.

Kozben, azon filoztam, hogy ugyan ez a ram, meg egy 754-es ASUS lapban sem volt hajlando menni 1T-n... Remelem, csak speciel ezt nem kedveli, es a masik menni fog.. :)

#1343 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:51

Sziasztok,

Lenne egy nagy problémám, tegnap megérkezett az ASUS A8N-SLI Premium alaplapom.Szépen beleraktam a házba indul minden memo fsb belő windows XP telepítő cd be elindul telepítés (kisfloppy nem kellet) A windows felmásolta a fájlokat partícionálás után újraindul a gép és akkor egy nagy semmi kiírja hogy Hibás indulás vagy betöltés és egy nagy semmi nem történik.
A 160-as SATA vinyó a fekete SATA1-es dugóra van kötve, bios látja csak nem tudok telepíteni. A fájlok felmásolása és a gép újraindulása után mindg ezt a hibaüzenetet kapom.
A telepító cédén találtam SATARaid drivert és még a flopyra is automatikusa megcsinálta de azt csak ma találtam és a cégnél csináltam meg a lemezeket úgyhigy csak délután tudom kipróbálni.
Addig is valakinek valami ötlete.

Help
ASUS A8N SLI Premium, A64 939 3200+@3500+, Zalman AlCu 7000A, 2x1024 DDR400 CorsairTwinx@460,MSI NX7800 GT, Creative Audigy LS, Casetek CK-1020-5A+410 Watt Chieftec PFC, NEC 3540, Toshiba SD-M1612, Samsung 200 Seagate 160 G SATA, Maxtor 200 16M, Logitech MX510+QPAD, Genius KB-21E, SAMSUNG 713N,

#1344 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:32

Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:51

Sziasztok,

Lenne egy nagy problémám, tegnap megérkezett az ASUS A8N-SLI Premium alaplapom.Szépen beleraktam a házba indul minden memo fsb belő windows XP telepítő cd be elindul telepítés (kisfloppy nem kellet) A windows felmásolta a fájlokat partícionálás után újraindul a gép és akkor egy nagy semmi kiírja hogy Hibás indulás vagy betöltés és egy nagy semmi nem történik.
A 160-as SATA vinyó a fekete SATA1-es dugóra van kötve, bios látja csak nem tudok telepíteni. A fájlok felmásolása és a gép újraindulása után mindg ezt a hibaüzenetet kapom.
A telepító cédén találtam SATARaid drivert és még a flopyra is automatikusa megcsinálta de azt csak ma találtam és a cégnél csináltam meg a lemezeket úgyhigy csak délután tudom kipróbálni.

Help

Nem ez a baj... :(
Milyen BIOS van benne? Ugyanis, egyes vinyokkal, asszem az 1006-os utan ha nincs fent a forceware, akkor kinyirja a filerendszert... :( Plane, windows install... Nekem szerencsem volt a hitachival, ezt viszi SATA2-ben is...
En is csak 1 napja vagyok tulajdonosa ilyen lapnak... :)

Szerkesztette: DViD 2005. 10. 13. 10:32 -kor

#1345 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:06

Köszi a gyors választ. :respect:

A lapon 1006-os bios van alapból.
A gépen még nem volt fenn a Windows csak a kék képernyős másoláson van túl a gép, újraindulás és amikor kezdené a windows telepítését (bejönne a grafikus rész) akkor nem indul el semmi.
Még valami ötlet?

Help? :confused:
ASUS A8N SLI Premium, A64 939 3200+@3500+, Zalman AlCu 7000A, 2x1024 DDR400 CorsairTwinx@460,MSI NX7800 GT, Creative Audigy LS, Casetek CK-1020-5A+410 Watt Chieftec PFC, NEC 3540, Toshiba SD-M1612, Samsung 200 Seagate 160 G SATA, Maxtor 200 16M, Logitech MX510+QPAD, Genius KB-21E, SAMSUNG 713N,

#1346 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:37

Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:06

Köszi a gyors választ. :respect:

A lapon 1006-os bios van alapból.
A gépen még nem volt fenn a Windows csak a kék képernyős másoláson van túl a gép, újraindulás és amikor kezdené a windows telepítését (bejönne a grafikus rész) akkor nem indul el semmi.
Még valami ötlet?

Help? :confused:

Aha... Hmm, alapbol nekem is az 1006 volt benne, es arra folment tokeletesen...
Probalj ki valamilyen masik vinyot... Vegso esetben, ezzel telepitsd fel a Silicon Image-rol... :(

#1347 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:43

Idézet: Lujza - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:51

Sziasztok,

Help

hmm,nekem is ez volt a problemam,sok dolgot kiprobaltam,de csak egyvalami mukodott...
szoval beraktam a vinyot egy mar mukodo winxp ala,bementem disk managementbe,toroltem a particiokat teljesen,es ezutan telepitettem ra xp-t (ha tehat anelkul akartam telepiteni ra wint,hogy toroltem volna elozoleg egy masik winben a particiokat,akkor nem ment,meg akkorsem,ha telepitesnel hozom letre a particiokat)
lehet az volt a baja,hogy eredetileg ezt a vinyot eloszor partition magiccel buzeraltam,vagy nem tudom... szerintem mar soha nem fog kiderulni :)
de volt tobb embernek hasonlo problemaja,szerintem latogasd meg ezt a topicot,hatha... : sata problema

Szerkesztette: Assaiki 2005. 10. 13. 18:44 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:45

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 17:43

hmm,nekem is ez volt a problemam,sok dolgot kiprobaltam,de csak egyvalami mukodott...
szoval beraktam a vinyot egy mar mukodo winxp ala,bementem disk managementbe,toroltem a particiokat teljesen,es ezutan telepitettem ra xp-t (ha tehat anelkul akartam telepiteni ra wint,hogy toroltem volna elozoleg egy masik winben a particiokat,akkor nem ment,meg akkorsem,ha telepitesnel hozom letre a particiokat)
lehet az volt a baja,hogy eredetileg ezt a vinyot eloszor partition magiccel buzeraltam,vagy nem tudom... szerintem mar soha nem fog kiderulni :)
de volt tobb embernek hasonlo problemaja,szerintem latogasd meg ezt a topicot,hatha... : sata problema

A szervizes haverom megcsinálta neki, csak azért írom le, hogy más is okuljon belőle...

fdisk /mbr

és minden rendben...

D.
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#1349 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:38

Idézet: doriath - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:45

A szervizes haverom megcsinálta neki, csak azért írom le, hogy más is okuljon belőle...

fdisk /mbr

és minden rendben...

D.

:offtopic:
enis probaltam recovery consolebol fixmbr-t es fixboot-ot,de egyik sem segitett...
remeljuk mas sikerrel jar vele

#1350 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 15:56

Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 7:20

Namost az odáig rendben van, hogy ez a legújabb BIOS kinyírja a filerendszert ha nem a legújabb chipset driver van fönt.
De mi van akkor, ha még SEMMILYEN chipset driver nincs fönt, mert a Windows-t szeretném telepíteni?
Szitu a következő: XP telepítő CD szépen betöltögeti a file-okat, fölmásolja ami kell neki a telepítéshez, aztán újraindítja a gépet hogy bootolna a winyóról, és ekkora ezzel a szűkszavú hibaüzenettel örvendeztet meg: "Hiba a rendszer betöltésekor". Ennyi, itt megáll, kész, nem lehet tovább menni. Ha megint CD-ről bootolok, akkor elkezdi elölről betöltögetni a file-okat, stb. Ezt eljátszotta háromszor. Ilyenkor mi van? A winyó egy 200 gigás Samsung 2 db egyenlő nagyságú partícióra osztva, az első számú SATA portra csatlakoztatva. A másik winyót (amin most a rendszer van) direkt kikapcsoltam a telepítés idejére.

Nem tudom, hogy megoldodott-e mar neked a problemad (igy 2 honap utan), de hogy megmaradjon az utokornak.
Tegnapelott (csutortokon) en is belefutottam ugyanebbe a problemaba.
Az alabbi dolgokat probaltam vegig:
* megformaztam a particiot gyors, lassu, fat32, ntfs -sel winxp telepito cd-jevel.
* meghivtam a FIXMBR, FIXBOOT parancsokat a telepito cd-jerol (F2 indulaskor)
* win98 bootfloppival fdisk /MBR parancs
* toroltem a particiokat, ujakat hoztam letre a win telepito cd-jevel
* egy nagy particiot hoztam letre (toroltem elotte az elotte levo 2 particiot)
* megneztem win98 fdiskjevel melyik particio az aktiv, aktivaltam
* linux bootcd-vel (knoppix, ubuntu live) fdisk-et inditva ujraparticionaltam
* aktivaltam, (boot flag). Igy se volt jo.
* Kiprobaltam winxp hu, winxp sp2 hu, winxp sp2 en, win2000 (ez egyszer kekhalalt adott telepiteskor)

Aztan ma megvilagosodtam:
Linux bootCD be (ubuntu live) es feltoltottem a vinyot csupa 0-val.
dd if=/dev/zero of=/dev/hda

Ezutan betettem a win2k bootCD-t, kiirta, hogy nincs particiostabla, es ujraformaztam. Aztan mostmar szepen megy a telepites.

2 nap sz*pas, google-ztam agyba fobe, de nem volt ertelmes megoldas.
Angol winxp
Missing operating system
uzenetet irt.
A magyar winxp pedig:
Hiba a rendszer betöltésekor

Remelem, hoygha valaki meg belefut ilyen hibaba, az  megtalalja ezt a leirast, es sikerul megoldania.

Udv,
Khiraly
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#1351 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 02:13

Idézet: khiraly - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 16:56

Nem tudom, hogy megoldodott-e mar neked a problemad (igy 2 honap utan), de hogy megmaradjon az utokornak.
Tegnapelott (csutortokon) en is belefutottam ugyanebbe a problemaba.
Az alabbi dolgokat probaltam vegig:
* megformaztam a particiot gyors, lassu, fat32, ntfs -sel winxp telepito cd-jevel.
* meghivtam a FIXMBR, FIXBOOT parancsokat a telepito cd-jerol (F2 indulaskor)
* win98 bootfloppival fdisk /MBR parancs
* toroltem a particiokat, ujakat hoztam letre a win telepito cd-jevel
* egy nagy particiot hoztam letre (toroltem elotte az elotte levo 2 particiot)
* megneztem win98 fdiskjevel melyik particio az aktiv, aktivaltam
* linux bootcd-vel (knoppix, ubuntu live) fdisk-et inditva ujraparticionaltam
* aktivaltam, (boot flag). Igy se volt jo.
* Kiprobaltam winxp hu, winxp sp2 hu, winxp sp2 en, win2000 (ez egyszer kekhalalt adott telepiteskor)

Aztan ma megvilagosodtam:
Linux bootCD be (ubuntu live) es feltoltottem a vinyot csupa 0-val.
dd if=/dev/zero of=/dev/hda

Ezutan betettem a win2k bootCD-t, kiirta, hogy nincs particiostabla, es ujraformaztam. Aztan mostmar szepen megy a telepites.

2 nap sz*pas, google-ztam agyba fobe, de nem volt ertelmes megoldas.
Angol winxp
Missing operating system
uzenetet irt.
A magyar winxp pedig:
Hiba a rendszer betöltésekor

Remelem, hoygha valaki meg belefut ilyen hibaba, az  megtalalja ezt a leirast, es sikerul megoldania.

Udv,
Khiraly

sok ehhez hasonlo hibat tapasztalnak az emberek,es a megoldas is kb ennyifele lehet,de en leginkabb arra vagyok kivancsi,hogy mitol van ez...

#1352 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 11:40

Hi all,

Én ugyanigy jártam egy SATA vinyóval a megoldás a kövi volt. (Nem tudtam XP-t telepíteni)

Win98 lemezről bebootoltam (ezen még van fdisk)
A köv parancssor beírt: fdisk /mbr
Ez a parancs rendbetette a vinyó bootszektorát és már menetett is fel a winXP
Én egy napot szoptam vele.

Üdv

#1353 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:47

Probaltam atkotni mashogy chipset hutot de meg igy is 7500 rpm-et forog!!
Hany V-ot kap az alaplaprol?

#1354 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:42

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 3:13

sok ehhez hasonlo hibat tapasztalnak az emberek,es a megoldas is kb ennyifele lehet,de en leginkabb arra vagyok kivancsi,hogy mitol van ez...

ASUS nem ismeri be... AN8 Ultran, meg altalanosan Abitomon, meg ahogy latom, mas gyartonal nincs ilyen szivacs... Csak itt.. :(

#1355 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 19:10

Mi a kulonbseg a 2 LAN kozott a lapon?

#1356 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 23:37

Idézet: DeepDish5 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 20:10

Mi a kulonbseg a 2 LAN kozott a lapon?

Hogy a marvell nem nativ, masreszt a PCI buszra fekszik, szoval a gigabithez nem sok koze van...
Persze, azert hasznalhato.. :)

#1357 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:11

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 0:37

Hogy a marvell nem nativ, masreszt a PCI buszra fekszik, szoval a gigabithez nem sok koze van...
Persze, azert hasznalhato.. :)

Mar utana olvastam,hogy nvidiasat erdemes hasznalni azaz Gigabiteset!  :cool:

#1358 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 15:14

Hella!

Most lett véve egy ASUS A8N-SLI lap és olyan gond jött elő, hogy a weboldalnézegetés OK, de letöltés esetén hibásak lesznek a letöltött fájlok. Eddig ZoneAlarm volt fenn, azt leszedtük és a lap mellé adott lemezről feltettük az nvidiás tűzfalat, de eddig nem volt változás. Sajnos az nVidia oldaláról is 2x hibásan lett letöltve a 6.66-os meghajtó, így nem tudtuk frissíteni. Most próbálkozunk harmadjára vele, de most Operával szedjük és nem Flashgettel.

Valaki találkozott már hasonló problémával? Esetleg megoldás rá?
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1359 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:13

Valakinek van tapasztalata az 1015-ös biosról?

Szerkesztette: Lufinyul 2005. 10. 24. 10:13 -kor

#1360 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:25

Idézet: sohta - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 16:14

Hella!

Most lett véve egy ASUS A8N-SLI lap és olyan gond jött elő, hogy a weboldalnézegetés OK, de letöltés esetén hibásak lesznek a letöltött fájlok. Eddig ZoneAlarm volt fenn, azt leszedtük és a lap mellé adott lemezről feltettük az nvidiás tűzfalat, de eddig nem volt változás. Sajnos az nVidia oldaláról is 2x hibásan lett letöltve a 6.66-os meghajtó, így nem tudtuk frissíteni. Most próbálkozunk harmadjára vele, de most Operával szedjük és nem Flashgettel.

Valaki találkozott már hasonló problémával? Esetleg megoldás rá?

VIRUS egyeretlmu!!!

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.