Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 7:20
Namost az odáig rendben van, hogy ez a legújabb BIOS kinyírja a filerendszert ha nem a legújabb chipset driver van fönt.
De mi van akkor, ha még SEMMILYEN chipset driver nincs fönt, mert a Windows-t szeretném telepíteni?
Szitu a következő: XP telepítő CD szépen betöltögeti a file-okat, fölmásolja ami kell neki a telepítéshez, aztán újraindítja a gépet hogy bootolna a winyóról, és ekkora ezzel a szűkszavú hibaüzenettel örvendeztet meg: "Hiba a rendszer betöltésekor". Ennyi, itt megáll, kész, nem lehet tovább menni. Ha megint CD-ről bootolok, akkor elkezdi elölről betöltögetni a file-okat, stb. Ezt eljátszotta háromszor. Ilyenkor mi van? A winyó egy 200 gigás Samsung 2 db egyenlő nagyságú partícióra osztva, az első számú SATA portra csatlakoztatva. A másik winyót (amin most a rendszer van) direkt kikapcsoltam a telepítés idejére.
Nem tudom, hogy megoldodott-e mar neked a problemad (igy 2 honap utan), de hogy megmaradjon az utokornak.
Tegnapelott (csutortokon) en is belefutottam ugyanebbe a problemaba.
Az alabbi dolgokat probaltam vegig:
* megformaztam a particiot gyors, lassu, fat32, ntfs -sel winxp telepito cd-jevel.
* meghivtam a FIXMBR, FIXBOOT parancsokat a telepito cd-jerol (F2 indulaskor)
* win98 bootfloppival fdisk /MBR parancs
* toroltem a particiokat, ujakat hoztam letre a win telepito cd-jevel
* egy nagy particiot hoztam letre (toroltem elotte az elotte levo 2 particiot)
* megneztem win98 fdiskjevel melyik particio az aktiv, aktivaltam
* linux bootcd-vel (knoppix, ubuntu live) fdisk-et inditva ujraparticionaltam
* aktivaltam, (boot flag). Igy se volt jo.
* Kiprobaltam winxp hu, winxp sp2 hu, winxp sp2 en, win2000 (ez egyszer kekhalalt adott telepiteskor)
Aztan ma megvilagosodtam:
Linux bootCD be (ubuntu live) es feltoltottem a vinyot csupa 0-val.
dd if=/dev/zero of=/dev/hda
Ezutan betettem a win2k bootCD-t, kiirta, hogy nincs particiostabla, es ujraformaztam. Aztan mostmar szepen megy a telepites.
2 nap sz*pas, google-ztam agyba fobe, de nem volt ertelmes megoldas.
Angol winxp
Missing operating system
uzenetet irt.
A magyar winxp pedig:
Hiba a rendszer betöltésekor
Remelem, hoygha valaki meg belefut ilyen hibaba, az megtalalja ezt a leirast, es sikerul megoldania.
Udv,
Khiraly
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.