HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3301 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 15:47

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 15:43

Nekem benzin is 180. :D

Szabó Kálmánból?

Szerkesztette: Yep 2005. 01. 28. 15:48 -kor

#3302 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 16:44

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:09

Én is hozzájuk vinném természetesen javítatni. De ez még szerintem nem feltétlenül az o hibájuk. Ennyi. Ok vallalnak erte felelosseget, ez termeszetes.

A vevo azért álltalában betudja látni, hogy nem én hanem a memoriagyárto a hibas.
Termeszetesen en garanciaztatom.

Mar irtam sokszor, hogy ha félre akarjatok ertelmezni, amit irok, akkor sikerul.

En csupan arra szerettem volna felvilagosítani egyesekek, hogy SZERINTEM ha egy szeriahiba tortenik, akkor nem feltetlenul a gyarto a hibas. Hanem lehet a beszallito is.
Es ez SZERINTEM nem von le semmit a gyarto megitelesebol.

SZERINTEM. Lehet rohejes ez a velemenyem. Ennyi.
En ertem mi akartok mondani...

Engedelmeddel, ez már kínkeserves. Mondanám azt, hogy gondolkodni nem ártana egy picit, de tudom, azt az elemet más szállította....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3303 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 09:59

Idézet: tasp - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:21

miert 225-el szamolod  a gazolajat? :D :D
130-150... :D

tasp

:D Matematika dologba nem megyek bele, de pl kalkuláld még bele a képletbe a 170 forintos gázolajat...

Arról nem is beszélve, hogy a dízel autót az általában magasabb km futása mellett is gyorsabban és drágábban viszik el, tehát "Nem behozza az árkülönbözetet" dologról van itt szó, hiszen eladni is drágábban adod el mint azt a benzines autóddal tennéd. Esetleg beleteszel 3x annyi km-t és eladod ugyanannyiért. :) Én csak a clióba tettem 2004-ben 20k km-t és volt mellette más autóm is.

Más. Ha használtban nézed a kocsikat máris nincs ekkora difi az áruk között.

Megint más. Az emberek többsége nem vásárol sem magas, sem alacsony turbónyomású benzines 1,8-2,0 literes kocsikat, sőt az igazán népszerű kategória az 1,2-1,4-1,6 sokszelepes (meg van matiz 0,8 meg egyliteres yaris és így tovább, főleg elvisznek A-ból B-be). Ezeknek a nyomatékleadását alacsony fordulaton leginkább a "hervadt" szócskával tudom jellemezni - ezeken gumit megnyikorogtatni már erősen kuplungszagú tevékenység. 1,5 dci és társai vannak a mérleg másik oldalán: Ezek sem dragracerek, de városi üzemben sokkal inkább partner az alacsony fordulaton éledő nyomatékuk, laposabb teljesítménygörbéjük, ugyanakkor ha kicsit temposabban akarsz autózni az sem akadály. De akárhogy is nézem az emberek többségének az élet sajnos nem carstyling.hu-s VFTS autókról szól.

Még pár gondolat: adott gyártó adott modelljei között egyéb okok is játszhatnak mikor választasz dízel és benzines között: elsődleges persze a fogyasztás: Pl a vectrában a 100 lovas benzinmotor az 1,6 ecotec, vegyes fogyasztása jó esetben 9 liter között alakul, így télen munkába járás közben a caravan lazán benyalhat 12 litert is. 2.0 dti ugyanilyen körülmények között, télen melóba járás 6,9. (Téli időszak egyébiránt tapasztalataim szerint benzines autónak durván megdobja a fogyasztását... cliónak meg felment 4,8-ról 5,2-re, megmosolyogtató)

Aztán. 1,6 16V ecotec ugye szíjas motor, rendelkezik a problémás EGR szeleppel (40k), a szintén problémás alapjárati motorral, és ha kíméletlenül bántak vele akkor szokott lenni egész kellemetlen olajfogyasztása is. DTI láncos, mely ugyan zajosabb (höhö) viszont élettartama a motoréval azonos. EGR szelep nincsen, olajfogyasztása kevesebb. Végülis azonos menettulajdonságokat kapsz... Leszámítva persze, hogy a dízel kevésbé érzi meg ha ráakasztom a lószállító futót, vagy a motorcsónakot. ;) Persze honda civicnél bizonyosan nem az 1,7 cdti-t vagymit választanám, az megintcsak nem erről szól.

Van még pár gondolatom de azt később. :)

A váltókról: a bolygómű ment tönkre (automata, cseréje fusiban 300k környéki összeg, szalonban 800k-ért cserélték volna az egész váltót (nevetségesek a márkaszervizek, amellett, hogy többségük töketlenül áll a témához még izomból le is húz)) a kéziváltóról csak annyit tudok, hogy nem vett be semmilyen fokozatot. Ha gondolod kérdezd meg WiZARDot és caratyuskát, az ő autóikról van/volt szó, bár atyus a cordobát csak továbbpasszolta.

#3304 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 10:14

Kép
Kép
Kép

Engedessék meg hogy elmondjak egy történetet a fenti képeken is látható 1945 után gyártott Hofherr G35 típusú traktorról. Talán belefér a topicba.

A nagypapám (nyugodjon békében) 1979-ben vásárolt egy meglehetősen lepukkant példányt, majd gépész létére otthon, a gépállomási munka után, a kis műhelyben teljesen restaurálta, saját kezűleg, kézzel(!) reszelővel 3 héten keresztül reszelte bele az új öntetett dugattyút, új csapágyakat, stb.

A traktor paraméterei is érdekesek: kb. 6800 cm3, 1 hengeres, kétütemű dízel, vízszintes dugattyúmozgással. 35 LE.

Ezekből a traktorokből több féle is volt, "körmös" és már gumikerekes. 3 sebesség előre, 1 hátra, külön fékezhető kerekek. Hidraulika nem volt, de utólag beépített hátra egy emelőszerkezetet a papa.

Indítása: petróleum lámpával, kb. 20 percen keresztül izzóra melegíteni a traktor elején található kis "gombát", majd közben a kézi olajpumpával 40 tekerés, és a traktor oldalán lévő lendkerékkel kézzel noszogatva (kihúzható volt belőle egy kis fül), előre-hátra megindítani a motort (képes volt fordítva is beindulni).
Mikor beröffent a fél falu tudta, hogy a papa beindította a Hoffhert, összehasonlíthatatlan volt a hang, speciális, hangolt, tágulóteres kipufogójával.

Talán kevesen gondolják, de gyermekkorom nagy részét falun traktorok és kombájnok között töltöttem (kb. ált iskolás 7-8 osztályos koromig).
Sokat vezettem a fenti traktort, továbbá már 3-4. osztályos koromban teljesen egyedül kombájnoztam, előbb orosz "Nysa" típusú nagy kombájnnal (120 LE turbódízel), majd később régi Claas Europa kiskombájnnal, Massey-Fergusonokkal, stb.), mindamellett természetesen MTZ is volt, rengeteg élmény köt ezekhez a dolgokhoz!

És a sztori a Hoffherrel kapcsolatban: kb. 15 évvel ezelőtt a falu melletti homokbányából építkezésre szállítottunk homokot a papával teljesen megrakott pótkocsival, érzékeltetésképpen már a homokbánya bejáratánál is nagyon nehezen húzta ki a megrakott pótkocsit a traktor (1-esben), majd elindultunk haza felé.
A zalai dombságnak köszönhetően egy nagy emelkedőn át vezetett az út, és akkor valami történt (tönkrement) a Hoffher adagolójában!
A motor "öngyulladást" kapott, a 19-es anyával rögzített csövön korlátozás nélkül ömlött a gázolaj a hengerbe. Nagyon megijedtem, azt a hangot és erőt amit akkor láttam soha nem felejtem el!

A papa ordított hogy hozzak segítséget, mert megindultunk a megrakott pótkocsival felfelé a parton úgy, hogy közben mindkét kézi fék satura volt húzva, de még 3-ban is lehetetlen volt visszafogni a motort, iszonyatos hang és füst és szag közepette (közben már a fékek is füstöltek) haladtunk fel a falu felé a dombon. Üresbe nem lehetett kirakni, mert azonnal felrobbant volna a motor.

Hihetetlennek tűnik, de kb. 3-4 km -re voltunk a háztól ahol meghallották(!), hogy valami nincs rendben velünk, apám kocsiba ugrott, s már messziről látta a füstfelhőbe burkolózott szerelvényt, aminek kipufogóján néha fél méteres lángcsóva is látható volt! A papa ordított hogy egy villáskulccsal ugorjon fel apám a felrobbanni készülő traktor elejére (miközben 3-asban a dombon felfelé behúzott fékekkel, homokkal megrakott pótkocsival kb. 15 km/h-val haladtunk), és lazítsa meg a gázolajcső anyáját, hogy melléömöljön a gázolaj, enyhüljön az erő. Így tudtunk végig haladni a falun, apám a traktor elején, papa húzta  a fékeket, közben gázolajtócsát és füstöt hagytunk magunk után, én pedig a homok tetején kiskölökként néztem végig az egészet.

Mi ezzel a traktorral húztunk ki egymás után két darab Kamaz teherautót a sárból a szántóföld mellett egymás után kötve...s megannyi élmény.

A traktort 1995-ben egy osztrák férfi megvette felszereléseivel együtt, máig mondom, nem szabadott volna eladni...És lett helyette MTZ. Persze az akkor nagy előrelépés volt, de így utólag történelem...

Na ez most csak úgy kijött belőlem.
Amikor haláleset történik a családban mindig előjönnek a régi sztorik.  :o

Szerkesztette: Kory 2005. 01. 29. 10:18 -kor

#3305 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 10:52

:)

Jó a történet. Papa nemrégiben hagyott itt titeket ? Részvétem.

A nyáron volt szerencsém egy kis aratáshoz, ugyan az csak egy hathengeres szívó motoros Epple mobil volt, de megvolt a maga sava-borsa annak is. Ja egy 821-es (ha jól emlékszem) szinkronizálatlan váltós mtz-hez is volt szerencsém. Szegény totalcaros és vezesshus, meg a többi autótesztelő vagánynak fogalma sincsen milyen az igazán kiakasztó váltó. :D Nem is váltogattam vele nagyon, betettem egy szimpatikus fokozatba amiben elindult, majd mikor felgyorsult a felezőt kikapcsoltam (dupla kuplungolással, jó móka) és aztán már csak gáz. A tulajdonosa kuplung nélkül, érzésből kapcsolgatta vele a fokozatokat...

#3306 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 10:52

Jó a történet. Papa nemrégiben hagyott itt titeket ? Részvétem.

Köszönöm.

Aki esetleg nem látta: archív felvétel, magyar tolmácsolással, Mercedes C111-3 (Nardo) 1976-77-es tesztjei, ez egy dízel meghajtású "most mutasd meg mit tudunk" autó volt, egy széria 3,0 literes dízelből kifejlesztve, áramvonalas karosszériával, amely végül 200 LE felett teljesített, és 324 km/h-s végsebességre volt képes:

Videó: http://www.a5.hu/aut...122mercedes.wmv

#3307 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:17

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Hehe :) Citroënék lelopták a CRX dizájnt, erre a Honda most majd vissza?:D

PS: vajon lesz dízel belőle? :hungry:

#3308 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:27

A C4-re gondolsz? Mert az  előbb volt, vagy ez egy új modell lesz a Hondánál? Mondjuk nyilvánvaló, vagyis ki lop kitől? :) mindenki mindenkitől.
Amúgy biztos hogy nem lesz dízelben.

Szerkesztette: Kory 2005. 01. 29. 12:28 -kor

#3309 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:38

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:27

A C4-re gondolsz? Mert az  előbb volt, vagy ez egy új modell lesz a Hondánál? Mondjuk nyilvánvaló, vagyis ki lop kitől? :) mindenki mindenkitől.
Amúgy biztos hogy nem lesz dízelben.

Mi volt előbb?:D A C4 a CRX-nél? Aligha. CRX már a 80-as évek végén volt, és a most megjelent C4 azoknak a kinézetét majmolja.
Ilyesmi volt az 1gen és a 2gen CRX is, csak a 3gen lett más. Most viszont ez egy új modell lesz, 4gen CRX tehát elvileg. Jól visszalopják vele a C4-től a dizájnt, kompletten :D

#3310 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:51

a második generációs crx, az a legfrankóbb kinézetü imho :D
:respect:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#3311 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:53

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:51

a második generációs crx, az a legfrankóbb kinézetü imho :D
:respect:

Ja, csak belül egy kicsit túl kocka :)
Ezért is döntöttem anno az 5gen 3D civic mellett.

#3312 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:44

Ugyanmár, közkézen forog mindenféle formai és egyéb megoldás a karosszéria designjai során. :D Főleg ha pl a totalcar féle új mitsubishi colt tesztre gondolok.

#3313 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:55

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 11:53

Ja, csak belül egy kicsit túl kocka :)
Ezért is döntöttem anno az 5gen 3D civic mellett.

Az melyik is?  :think:

#3314 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:11

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:55

Ez az enyém, vagyis ilyen volt még a nyáron.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#3315 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:14

Hmm..nem rossz, bár nekem a fara nem jön be annyira :D

Szép autó azért :)

Most milyen van?

#3316 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:19

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:14

Hmm..nem rossz, bár nekem a fara nem jön be annyira :D

Szép autó azért :)

Most milyen van?

Miazhogy most milyen van, nyertem én a lottón szerinted? :D
Ugyanez, csak téliesítve...

Egyébként itt egy szépen megcsinált ugyanilyen:
Civic.
A két első meg két hátsó lámpa kb 120k, az ültetésről, ülésekről stb nem is beszélve :)

#3317 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:39

Szerintem úgy értette, hogy mi a most futó széria, de hát... honda.hu

#3318 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 17:05

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:55

amelyik kivulrol kocka :)

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#3319 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:42

Idézet

Engedelmeddel, ez már kínkeserves. Mondanám azt, hogy gondolkodni nem ártana egy picit, de tudom, azt az elemet más szállította....

Érdekes módon, aki gondolkozik az felképes fogni azt amit írok, mégha nem is ért vele egyet.
Sőőt. Kulturált emberi módon megtud nyilvánulni mások véleményéröl.
Kínkeservesnek meg szerintem az, ha valaki 40k hozzászólást úgy produkál, hogy annak szinte zéró százaléka értelemes, többnyire csak tagmondatok, egyszavas válaszok. Bár néha tény, vannak képek, amelyek ezer szóval is felérhetnek.
Ez olyan szánalom, mint ha fordítva bekötöd az EZÜST nordost valhalla audiókábelt és máshogy szól szerinted. Csak a 2 millás digitszkóp nem mutat semmi különbséget. Na ez ami szánalmas a hifi topikban. Én és mások mégsem nyilvánultak meg az általad bemutatott módon.

A vita felőlem lezárva. De igazából nem is vitáról volt szó, hanem egy egy vélemény ostoba kommentezéréröl.

Mindenkitöl bocsi az offért. Demár eléggé untam az ilyenféle kezdeményezéseket. :( És nem hiszem el, hogy nem lehet kulturált válaszokat írni, mégha saját véleménye egyeseknek eléggé durván eltér, akkor is. Valahogy nem komálom a szánalmas vagy és hasonló primitív megnyilvánulásokat.
ÉS ez szerintem érthető.
-------------------------

Idézet

Szegény totalcaros és vezesshus, meg a többi autótesztelő vagánynak fogalma sincsen milyen az igazán kiakasztó váltó.

Ezzel egyetértek. Én azt nem bírom, amikor azt mondják hogy akadozik a váltó, hasonlók.... Egy vadi új autónál... És hogy nehezen vesz x fokozatot. Azért mondják, mert nem mentek még szarral. :)

Idézet

Nem is váltogattam vele nagyon, betettem egy szimpatikus fokozatba amiben elindult, majd mikor felgyorsult a felezőt kikapcsoltam (dupla kuplungolással, jó móka) és aztán már csak gáz.

Mindezt egyesben, homokos területen, terhelt tehergépkocsival... Majd tedd fel olyan gyorsan kettesbe, hogy ne álljon meg :D

Idézet

A tulajdonosa kuplung nélkül, érzésből kapcsolgatta vele a fokozatokat...

Édesapám is mindig áradozik, hogy hát a mi időnkben, meg hogy ezekben a király ifákban már micsoda luxus van és hogy milyen király a váltó. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3320 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:48

Nekem volt szerencsém foss váltóhoz. :)  A 94'-es Fiesta váltója nem mindíg hagyta magát eggyesbe rakni :) Igaz a többi fokozattal nem volt gond :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.