Idézet
Akinek arra van pénze, szerintem leszarja...
Aki sokat megy, az meg nem sportos autót vesz.
Idézet
Igen.
Idézet
6 fokozatú váltó jó dolog ám. De ezzel nem értek egyet. Mert szerintem egy azonos teljesítményű dízel nem gyorsul úgy 100-ról. Erre én nem tudok mit mondani.
Te 5.-ben kinlódsz (egy öt fokozatú kocsinál) én meg dobálhatom a fokozatokat mindig a max teljesítmény közelében járatva a motort. És volt légellenállás, nincs légellenállás.
Te meg vársz, várakozol, hogy nőjjön a teljesítményed, de közben növekszik a légellenállás is.
nekem meg szinte mindig max (ez azért igen durva kijelentés) a teljesítményem, még akkor is ha kicsi a légellenállás.
Nade mindegy.
Idézet
Dízel: 1. 42, 2. 80, 3. 122, 4. 165, 5. 177
Elő fogok keresni neked párat.
Tehát akkor ezzel a dízellel, ha azonos a végsebességük éppen úgy lehet menni 2-esben 90-et, hármasban 130-at. Azért kiváncsi lennék rá.
De ez ezt feltételezi. PErsze ha azonos a végsebességük és csak a differenciálmű áttételeiben van különbség.
Egyébként vannak autók, amelyekhez nem gyártanak külön váltót a dízel és a benzines változatokhoz. Itt is furcsán szinte azonosak a fokozatok.
De keresek neked, igérem.
Idézet
Nem.... A valóságban úgy működik, hogy a nyomatékgörbe alatti terület számít. Nem a szélsőértéke a függvénynek.
Kérdem én, ha nem az számít, akkor szerinted micsoda?
Idézet
Adtam neked példákat, mégsem téged igazolnak. Konkrét adatokat illesztettem be. Volt régi Golf 2-es, volt Golf 4-es példa is. Ha az nem elég, nemtom mi kell.
A benzines jobban ment ott érdekes módon.
Idézet
Tettem, nemde???
Idézet
De miért négyesben, mikor ez nem ideális üzem egy benzinmotor számára. LEgyez az kettesben.
Tudod mit, rendezzünk olyat, hogy 40-röl 90ig kettesben. Ha csak a difimű között van különbség, és az áttételek azonosak, akkor szerintetek ennek mennie kell.
Várom az eredményt. Komolyan.
Idézet
Hát érdekes módon, akkor nem kellene hozzá feltöltés.
Nagyobb, vagy más töltésű dízel motor kell egy benzinmotor leküzdéséhez.
Egyébkétn hoztam példát, csak egy kicsit sem akarod átlátni a helyzetet.
A példáidat nem látom, komolyan.
Ha pedig szerinted nem száímt a nyomatékgörbe alatti terület, akkor mi????
Válaszolj kérlek, mert ez nagy blődség tőled.
Szóval neked nem számítana, hogy ha a feltöltőd csak 200rpm-en teljesítene, a többi részen a motorod szívódízel üzemben működne. Mert hiszen az alatta lévő terület nem számít, csak a max érték.
Azzal, hogy széles az egyenes szakaszod pont, hogy engem igazolsz, de ez számodra sosem látszik...
Mégiscsak számítana akkor, hogy mekkora a nyomatékgörbe alatti terület???
Egyébként a dízel technika mai napig egy szenny, már elnézést. Ti nem a tökéletes dízelmotorokat dícséritek, hanem a majdnem tökéletes feltöltést.
Azt méga dízel tulajok is belátják, hogy a szívódízel egy fos konstrukció.
A ti motorotok is egy éppen ilyen modern fos konstrukció egy highend feltöltőrendszerrel megáldva, ezt elfelejtitek.
És természetesen egy jó konstrukcióju benzinmotorra is lehet egy ilyen király feltöltőt berkácsolni.
Kiváncsian várom, hogy egy Passat miért nem megy azonos fokozatokban akkora sebességgel, ha a változatok végsebessége megegyezik, azonos a max teljesítmény és szerintetek azonos a váltó áttételezése. És a difiműben különbözik csak. Hangsúlyoznám a végsebesség AZONOS!!!
Persze mondhatjuk, hogy szar a VW konszern összes terméke. És más-más sok gyártó terméke.
Idézet
VW Golf 4
1.9 PDTDI 150Le vs. 1.8T 150Le (súly kb azonos)
VW Golf 4
1.9 PDTDI vs. 2.3 V5
Ajj, de érdekes ez a dolog. Jobban megy??? Végsebesség? Gyorsulás???
Hát de érdekes.... 1.8T lenyomja.. ÉS még ha szívómotorból lenne ekkora kraft... Ja, hogy úgy is lenyomja???

Súgó
A téma zárva.