HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#461 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:24

Idézet

Milyen kulcsszót? Na nehogy már azt akard bemesélni, hogy egy 1.8 T -vel felérő, kib. nagy kályha (kb 3000) majd nem zabál be neked ugyanúgy 10l-t abból szennyolajból.

Akinek arra van pénze, szerintem leszarja...
Aki sokat megy, az meg nem sportos autót vesz.

Idézet

Ugyanezt mondtam szerintem  Azaz a dízel váltója "hosszabb" az én felfogásom szerint, nyilván, hiszen ha pörögne a dízel 6000 -et, akkor az uccsó fokozatban menne 300 -at, míg a benzines uccsó fokozatban 6000-nél csak 180-at...Akkor hosszabb minden dízel váltója nem, és nem csak a utolsó fokozatban.

Igen.

Idézet

Ugyanolyan teljesítményű benzines ROSSZABBUL gyorsul akármilyen fokozatban 100-tól, mint ugyanolyan dízel, ez tuti, nem tudok erre mit mondani, komolyan. Nem tudok mit csinálni, nyomom 5-ikben, majd nyomom 6-ikban, aztán szépen lenyomom ugyanazt a telj. benzinest. Legalábbis tuti nem előz meg!

6 fokozatú váltó jó dolog ám.  De ezzel nem értek egyet. Mert szerintem egy azonos teljesítményű dízel nem gyorsul úgy 100-ról. Erre én nem tudok mit mondani.
Te 5.-ben kinlódsz (egy öt fokozatú kocsinál) én meg dobálhatom a fokozatokat mindig a max teljesítmény közelében járatva a motort. És volt légellenállás, nincs légellenállás.
Te meg vársz, várakozol, hogy nőjjön a teljesítményed, de közben növekszik a légellenállás is.
nekem meg szinte mindig max (ez azért igen durva kijelentés) a teljesítményem, még akkor is ha kicsi a légellenállás.

Nade mindegy.

Idézet

Benzin: 1. 48, 2. 84, 3. 127, 4. 174, 5. 177
Dízel: 1. 42, 2. 80, 3. 122, 4. 165, 5. 177

Elő fogok keresni neked párat.
Tehát akkor ezzel a dízellel, ha azonos a végsebességük éppen úgy lehet menni 2-esben 90-et, hármasban 130-at. Azért kiváncsi lennék rá.
De ez ezt feltételezi. PErsze ha azonos a végsebességük és csak a differenciálmű áttételeiben van különbség.

Egyébként vannak autók, amelyekhez nem gyártanak külön váltót a dízel és a benzines változatokhoz.  Itt is furcsán szinte azonosak a fokozatok.
De keresek neked, igérem.

Idézet

Már a másik fórumba is kaptál nyomatékgörbéket, aminek az lett az eredménye, hogy kezdted elfelejteni a nyomatékgörbe alatti "dumát"! Ne haragudj, de folyamatosan olyan dolgokat próbálsz megmagyarázni, amik a valóságban nem úgy működnek

Nem.... A valóságban úgy működik, hogy a nyomatékgörbe alatti terület számít. Nem a szélsőértéke a függvénynek.
Kérdem én, ha nem az számít, akkor szerinted micsoda?

Idézet

Amíg a mai dízelek azonos teljesítmény, és közel azonos cm3 mellett, jobban mennek, kevesebbet fogyasztanak, és rugalmasabbak, addig hiába magyarázol itt nyomatékgörbe alatti területeket, nagy áttételeket, és kerékre jutó nyomatékokat! Ezeket nem magyarázni kell, mert ezek már TÉNYEK, nincs mit magyarázni rajtuk!

Adtam neked példákat, mégsem téged igazolnak. Konkrét adatokat illesztettem be. Volt régi Golf 2-es, volt Golf 4-es példa is. Ha az nem elég, nemtom mi kell.
A benzines jobban ment ott érdekes módon.

Idézet

A konkrétumokat vártuk a másik topic-ban is, ha nem tévedek

Tettem, nemde???

Idézet

A második meg 40-ről 100-ra végig 4-esben.

De miért négyesben, mikor ez nem ideális üzem egy benzinmotor számára. LEgyez az kettesben.

Tudod mit, rendezzünk olyat, hogy 40-röl 90ig kettesben. Ha csak a difimű között van különbség, és az áttételek azonosak, akkor szerintetek ennek mennie kell.
Várom az eredményt. Komolyan.

Idézet

Egyáltalán nem lehet ilyet kijelenteni, hogy jóval nagyobb dízel motor kell ahhoz, hogy lenyomj egy benzinest!

Hát érdekes módon, akkor nem kellene hozzá feltöltés.
Nagyobb, vagy más töltésű dízel motor kell egy benzinmotor leküzdéséhez.

Egyébkétn hoztam példát, csak egy kicsit sem akarod átlátni a helyzetet.

A példáidat nem látom, komolyan.

Ha pedig szerinted nem száímt a nyomatékgörbe alatti terület, akkor mi????
Válaszolj kérlek, mert ez nagy blődség tőled.
Szóval neked nem számítana, hogy ha a feltöltőd csak 200rpm-en teljesítene, a többi részen a motorod szívódízel üzemben működne. Mert hiszen az alatta lévő terület nem számít, csak a max érték.
Azzal, hogy széles az egyenes szakaszod pont, hogy engem igazolsz, de ez számodra sosem látszik...
Mégiscsak számítana akkor, hogy mekkora a nyomatékgörbe alatti terület???

Egyébként a dízel technika mai napig egy szenny, már elnézést. Ti nem a tökéletes dízelmotorokat dícséritek, hanem a majdnem tökéletes feltöltést.
Azt méga dízel tulajok is belátják, hogy a szívódízel egy fos konstrukció.
A ti motorotok is egy éppen ilyen modern fos konstrukció egy highend feltöltőrendszerrel megáldva, ezt elfelejtitek.
És természetesen egy jó konstrukcióju benzinmotorra is lehet egy ilyen király feltöltőt berkácsolni.

Kiváncsian várom, hogy egy Passat miért nem megy azonos fokozatokban akkora sebességgel, ha a változatok végsebessége megegyezik, azonos a max teljesítmény és szerintetek azonos a váltó áttételezése. És a difiműben különbözik csak. Hangsúlyoznám a végsebesség AZONOS!!!

Persze mondhatjuk, hogy szar a VW konszern összes terméke. És más-más sok gyártó terméke.

Idézet

Azért egy 1,5t-ás autót nem kellene hasonlítani a Te 1 t autódhoz!

VW Golf 4
1.9 PDTDI 150Le vs. 1.8T 150Le (súly kb azonos)
VW Golf 4
1.9 PDTDI vs. 2.3 V5

Ajj, de érdekes ez a dolog. Jobban megy??? Végsebesség? Gyorsulás???
Hát de érdekes.... 1.8T lenyomja.. ÉS még ha szívómotorból lenne ekkora kraft... Ja, hogy úgy is lenyomja???
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#462 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:29

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:23

Kérdezz meg nagy dízel BMW vásárlót, mennyire szarik bele, hogy milyenek a menetteljesítmények. Berakja 20-nál ötödikbe azt elautókázik és még közbe telefonálni is tud! Meg hát a kereskedő azt mondta milyen jó is ez a dízel akkor vegyünk azt! Pont a luxuslimuzin nem jó példa, mert abba a benzinest se úgy csinálják, hogy versenyautó legyen, hanem, hogy szép csendben, de ha kell azért nagy végsebességgel menjen!
Én is ha "kicsit" idősebb leszek mondjuk úgy negyven-ötven és lesz lé, akkor úgy fogok BMW-t venni, hogy melyik lesz akciós, vagy feldobok egy bélást! :D

Ne mindenkit a saját igényeidből általánosíts! ;) Remélem ezt csak viccnek szántad, hogy itt nem törődnek a dízel motorral a vásárlók! Akkor hol, ha nem a luxuskategóriában? Szerinted mennyire számít egy ilyen autó vásárlójának az üzemanyag költsége, és mennyire számít a halk működés, a jó gyursulás!  Tehát szerinted egy 535i BMW-nél nem számít a teljesítmény? :D:D:D
Azért ezeken a dolgokon nem ártana elgondolkoznod, mielőtt felelőtlenül írogatsz! :omg:

#463 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:32

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:23

Egy utasnak pedig nem attól kell jól éreznie magát, hogy szét van pörgetve a motor, és érezni, hogy erőlködik szegényke, hanem attól, hogy csendben, és észrevétlenül teszi a dolgát! Látszik, hogy nekünk, nagyon de nagyon más az értékítéletünk! ;)

:up:

Így van! Ha ül mellette mvki, akkor még ovatosabban vezetek, anyósülésen, de pláne hátul nem jó az, ha az ember dülöngél. Szépen, nyugodtan, mintha nem is mozdulna a kocsi, 0 hang mellett. Ez a kényelem. Nem a padló, satú, 50-el bevett derékszögű kanyar...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#464 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:37

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:29

Ne mindenkit a saját igényeidből általánosíts! ;) Remélem ezt csak viccnek szántad, hogy itt nem törődnek a dízel motorral a vásárlók! Akkor hol, ha nem a luxuskategóriában? Szerinted mennyire számít egy ilyen autó vásárlójának az üzemanyag költsége, és mennyire számít a halk működés, a jó gyursulás!  Tehát szerinted egy 535i BMW-nél nem számít a teljesítmény? :D:D:D
Azért ezeken a dolgokon nem ártana elgondolkoznod, mielőtt felelőtlenül írogatsz!   :omg:

Na ez a tipikus akkor is mást mondok esete! Szerinted nem kurva mindegy, hogy 535i vagy 535D? Egyiket se azért veszed, hogy a lámpánál okoskodjál, hanem, hogy egy utazó szalonban üljél! Ennyit erről! Ha meg élvezetre vágysz, mert nem nőtted ki vagy hasonló akkor roadstert is veszel szabadidőautónak ami még véletlenül sem lesz dízel ez viszont tuti!

#465 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:39

Idézet: RiddleR - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:59

A városi forgalom azt jelenti, hogy reggel 7-8 között M3, Hungária, Lágymányosi híd, majd du fél5 és 6 között vissza.

De ki az az idióta, aki ilyenkor pont a dugüba megy bele? Inkább kikerülöm. :)

#466 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:41

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:24

Akinek arra van pénze, szerintem leszarja...
Aki sokat megy, az meg nem sportos autót vesz.

Igen.

6 fokozatú váltó jó dolog ám.  De ezzel nem értek egyet. Mert szerintem egy azonos teljesítményű dízel nem gyorsul úgy 100-ról. Erre én nem tudok mit mondani.
Te 5.-ben kinlódsz (egy öt fokozatú kocsinál) én meg dobálhatom a fokozatokat mindig a max teljesítmény közelében járatva a motort. És volt légellenállás, nincs légellenállás.
Te meg vársz, várakozol, hogy nőjjön a teljesítményed, de közben növekszik a légellenállás is.
nekem meg szinte mindig max (ez azért igen durva kijelentés) a teljesítményem, még akkor is ha kicsi a légellenállás.

Nade mindegy.

Elő fogok keresni neked párat.
Tehát akkor ezzel a dízellel, ha azonos a végsebességük éppen úgy lehet menni 2-esben 90-et, hármasban 130-at. Azért kiváncsi lennék rá.
De ez ezt feltételezi. PErsze ha azonos a végsebességük és csak a differenciálmű áttételeiben van különbség.

Egyébként vannak autók, amelyekhez nem gyártanak külön váltót a dízel és a benzines változatokhoz.  Itt is furcsán szinte azonosak a fokozatok.
De keresek neked, igérem.

Nem.... A valóságban úgy működik, hogy a nyomatékgörbe alatti terület számít. Nem a szélsőértéke a függvénynek.
Kérdem én, ha nem az számít, akkor szerinted micsoda?

Adtam neked példákat, mégsem téged igazolnak. Konkrét adatokat illesztettem be. Volt régi Golf 2-es, volt Golf 4-es példa is. Ha az nem elég, nemtom mi kell.
A benzines jobban ment ott érdekes módon.

Tettem, nemde???

De miért négyesben, mikor ez nem ideális üzem egy benzinmotor számára. LEgyez az kettesben.

Tudod mit, rendezzünk olyat, hogy 40-röl 90ig kettesben. Ha csak a difimű között van különbség, és az áttételek azonosak, akkor szerintetek ennek mennie kell.
Várom az eredményt. Komolyan.

Hát érdekes módon, akkor nem kellene hozzá feltöltés.
Nagyobb, vagy más töltésű dízel motor kell egy benzinmotor leküzdéséhez.

Egyébkétn hoztam példát, csak egy kicsit sem akarod átlátni a helyzetet.

A példáidat nem látom, komolyan.

Ha pedig szerinted nem száímt a nyomatékgörbe alatti terület, akkor mi????
Válaszolj kérlek, mert ez nagy blődség tőled.
Szóval neked nem számítana, hogy ha a feltöltőd csak 200rpm-en teljesítene, a többi részen a motorod szívódízel üzemben működne. Mert hiszen az alatta lévő terület nem számít, csak a max érték.
Azzal, hogy széles az egyenes szakaszod pont, hogy engem igazolsz, de ez számodra sosem látszik...
Mégiscsak számítana akkor, hogy mekkora a nyomatékgörbe alatti terület???

Egyébként a dízel technika mai napig egy szenny, már elnézést. Ti nem a tökéletes dízelmotorokat dícséritek, hanem a majdnem tökéletes feltöltést.
Azt méga dízel tulajok is belátják, hogy a szívódízel egy fos konstrukció.
A ti motorotok is egy éppen ilyen modern fos konstrukció egy highend feltöltőrendszerrel megáldva, ezt elfelejtitek.
És természetesen egy jó konstrukcióju benzinmotorra is lehet egy ilyen király feltöltőt berkácsolni.

Kiváncsian várom, hogy egy Passat miért nem megy azonos fokozatokban akkora sebességgel, ha a változatok végsebessége megegyezik, azonos a max teljesítmény és szerintetek azonos a váltó áttételezése. És a difiműben különbözik csak. Hangsúlyoznám a végsebesség AZONOS!!!

Persze mondhatjuk, hogy szar a VW konszern összes terméke. És más-más sok gyártó terméke.

VW Golf 4
VW Golf 4
1.9 PDTDI vs. 2.3 V5

Ajj, de érdekes ez a dolog. Jobban megy??? Végsebesség? Gyorsulás???
Hát de érdekes.... 1.8T lenyomja.. ÉS még ha szívómotorból lenne ekkora kraft... Ja, hogy úgy is lenyomja???

GI: leborultam a székről amint elolvastam a légellenállásra vonatkozo aktuális szüleményedet! :D :D :D
Ezek szerint: míg mások autóinál a gyorsításkor bejátszik a légellenállás, addig Te egy laza visszaváltással, fittyet hánysz a fizikiára, és nullázod a légellenállást is! Nagyon meleg! :D
A váltó áttételezése projected megiint megbukott az közölt adatok alaphán, így ezt most már végképp feledheted! ;)
A gráfok épp a dízeleseket igazolták, mert a benzines autók hasznos nyomatékgörbéje, azonos volt a dízel motorok nyomatékgröbéjével!
Linkeld be ide is a gráfokat! ;)

A szívódízel szerinted egy fos konstrukció, mert nem látod a benzinestől a dízelt! A szívódízel erényei: egyszerűség, megbízható működés, olcsó fenntarthatóság, alacsony fogyasztás!
Tudod mit: Neked egy 1,6-os Golf 1-sed van, ha jól tudom. Nekem egy 1,6D Ford Fiestám. Súlyban közel azonos a két autó, én mégis eljárok 4,5 literrel városban. Mi is az fos ebben?
Sajnos látszik, hogy a dízel technikáról fogalmad sincs, de osztod az észt köztünk! Nézzél már bele, hogy mennyire hasonlít egy mai korszerű dízel befecskendező rendszere, egy szívódízeléhez!  :reklamacio:

Látod, most megint elfogyott a mondandód, és megint össze-vissza vagdalózol! :(
Ezt én írtam: "Azért egy 1,5t-ás autót nem kellene hasonlítani a Te 1 t autódhoz!"
Arra, hogy a Cliohoz hasonlított egy Omega dízelt! Nem ártana, ha nem ferdítenéd el az írásaimat!  :rolleyes:  :(

#467 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:41

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:32

:up:

Így van! Ha ül mellette mvki, akkor még ovatosabban vezetek, anyósülésen, de pláne hátul nem jó az, ha az ember dülöngél. Szépen, nyugodtan, mintha nem is mozdulna a kocsi, 0 hang mellett. Ez a kényelem. Nem a padló, satú, 50-el bevett derékszögű kanyar...

Normál esetben tökéletesen egyetértek veled, de ha élvezetről van szó akkor parketta! :D

#468 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:44

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:37

Na ez a tipikus akkor is mást mondok esete! Szerinted nem kurva mindegy, hogy 535i vagy 535D? Egyiket se azért veszed, hogy a lámpánál okoskodjál, hanem, hogy egy utazó szalonban üljél! Ennyit erről! Ha meg élvezetre vágysz, mert nem nőtted ki vagy hasonló akkor roadstert is veszel szabadidőautónak ami még véletlenül sem lesz dízel ez viszont tuti!

Direkt nem akarsz megérteni, vagy rájátszol? :)
Ha szerinted mindegy, hogy mi van a motortérben egy BMW-nél amit nem kis pénzért vesztegetnek, akkor nincs mit hozzáfűznöm!  :respect:  :rolleyes:  :D

#469 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:47

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:41

Normál esetben tökéletesen egyetértek veled, de ha élvezetről van szó akkor parketta! :D

Nekem az az élvezet, ha vmi "élvező" nem jön belém. Az utca nem versenypálya, ezt kellene felfogni. Más is közlekedik rajta, innentől totál akademikus a 0-100-ra gyorsulás, hiszen csupán sosem használod. Vagy ha igen, akkor pirostól-pirosig, ami kezelendő eset. :)

#470 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:48

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:41

Kinek mi az élvezet! Sokan vagyunk úgy, hogy csöndben, kevés üzemanyag-felhasználással szeretjük alázni, a fűnyíróval megáldott delikvenseket! ;)
Természetesen itt most nem a V6-V8-as 3000-5000 cm3-es benzines járgányokról írtam, mert azok már megint teljesen más kategóriák!
Tényleg azokkal mi a bajotok benzines kollégák? :)

#471 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:49

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:47

Nekem az az élvezet, ha vmi "élvező" nem jön belém. Az utca nem versenypálya, ezt kellene felfogni. Más is közlekedik rajta, innentől totál akademikus a 0-100-ra gyorsulás, hiszen csupán sosem használod. Vagy ha igen, akkor pirostól-pirosig, ami kezelendő eset. :)

leslie: Szegényeknek már csak ez az egy vesszőparipájuk maradt, de Te még ezt is el akarod venni tőlük? :D

#472 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:51

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:44

Direkt nem akarsz megérteni, vagy rájátszol? :)
Ha szerinted mindegy, hogy mi van a motortérben egy BMW-nél amit nem kis pénzért vesztegetnek, akkor nincs mit hozzáfűznöm!  :respect:  :rolleyes:  :D

Tehát veled tényleg nem érdemes vitázni!

Tehát Koryval is már rég közös nevezőre jutottunk csak veled és még néhány emberrel lehetetlen!
A kör kezdődik azzal, hogy a dízel jobban megy, mikor kiderül, hogy mégse annyira, akkor jön az, hogy de gazdaságosabb, mikor kiderül, hogy ez igaz, de azért nem annyira és nem mindenkinél mérvadó, akkor megint, de erősebb alacsony fordulaton és jobban megy és ez így tovább! Nem lehet eldönteni melyik a jobb, csak azt, hogy bizonyos területeken melyik a jobb!

Ez a nem mindegy melyik motor meg számomra érthetetlen miért hajtogatod? Miért nem mindegy, hogy 535i v. 535D, aki ennyiért vesz autót az nem a kenyérrevalót hagyja ott! Nem ez lesz nála az elsődleges szempont, de valaki más is szóljon már ehhez please!

#473 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:57

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:47

Természetesen csak megfelelő körülmények között értsd ipari út éjszaka (tehát amin nincs forgalom)!

#474 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:01

Idézet

GI: leborultam a székről amint elolvastam a légellenállásra vonatkozo aktuális szüleményedet!
Ezek szerint: míg mások autóinál a gyorsításkor bejátszik a légellenállás, addig Te egy laza visszaváltással, fittyet hánysz a fizikiára, és nullázod a légellenállást is! Nagyon meleg!

Gondolkozni kellene....
Komolyan. De látom nem az erősséged.

Hányszor írjam le, hogy megértsed.
Te felteszed 120-nál 5-be.
Nincs variáció, nyomod tövig a gázt.
Ahogy növekszik a fordszámod, úgy nö a motor álltal leadott teljesítményed. Nemde?
És ahogy növekszik a fordulasztámod, úgy növekszik sebességed, légellenállásod.

A légellenállás álltal kifejtett teljesítmény és a motor teljesítménye közötti különbségböl származó (a kölünbség teljesítményéböl származtatott nyomaték) gyorsítja az autót. Természetesen a kerékre jutó.

Na most te a dízel kocsiddal 100-nál 5.ben mész. Még nincsen teljesítményed nagy, igaz légellenállás sem nagy... Van kettő közötti x teljesítmény. Ehhez a teljesítményhez tartozó kerékre jutó nyomaték gyorsít.

Én a benzines kocsimmal ha 3.ban vagyok 100-nál, akkor pörög a motor a max teljesítmény közelében.
A légellenállás ugynakkora természetesen.
De a légellenállás fékező teljesítménye és a motor teljesítménye között már jóval nagyobb a kölünbség.
És ez a jóval nagyobb különbség fog gyorsítani engem. Ami nagyobb kerékre jutó gyorsító nyomatékot is eredményez.

Azt senki sem írta, hogy csökkentem a légellenállást, ha igen, akkor idézz.

Ha pedig ezt nem tudod felfogni, akkor ne haragudj, de azt kell mondanom, hogy buta ember vagy.
Sorry.

A nyomatékgörbe alatti terület meg, hogy nem számít... Még eszembe jutott valami. Isteníted a változtatható geomertriájú töltőket. Ezzel pedig igazából egy vágott karakterisztikájú motornál nem a max nyomatékot növelik (persze azt is), hanem kiszélesítik ezt a tartományt.  Alacsony fordulatokon is huzzon. Nemde???
Tehát növelték a területet. Tehát szerinted is számít.

Erröl kifejthetnéd az álláspontodat, de valószínű szerintem ezt sem érted. A másik topicban már volt aki felfogta.

A légellenállás nullázását senki sem írta...

Idézet

A szívódízel erényei: egyszerűség, megbízható működés, olcsó fenntarthatóság, alacsony fogyasztás!

Alacsony menetteljesítményt kihagytad.

Idézet

Neked egy 1,6-os Golf 1-sed van, ha jól tudom.

Nem, Golf 2-es kocsim van.
Ha nyomom neki, 2-esben 80, 3.-ban 120, aztán 5.... Ha hiszed ha nem, 6.5-böl megáll.
Lényegesen nagyobb menetteljesítménnyel mint a te kocsid.

a nem hiszed a fogyasztást, akkor tankolj nekem 100km/re és megyünk, ha nem lesz annyi, akkor én fizetem ki. Rendben?

Idézet

Sajnos látszik, hogy a dízel technikáról fogalmad sincs, de osztod az észt köztünk! Nézzél már bele, hogy mennyire hasonlít egy mai korszerű dízel befecskendező rendszere, egy szívódízeléhez! 

Micsoda???? Gigalol... Hol van befecskendező??? Dízel mikor volt??? Hasonlítsunk modern járműveket...
Figyi, aki azt mondja, hogy nem számt a nyomatékgörbe alatti terület, az nem ért hozzá...
Pont te hangsúlyoznád ezt, amikor az alacsony fordulatokon is nagy nyomatékkal (széles nyomatéktartmánnyal) érvelsz...
Nevetséges.

Idézet

Arra, hogy a Cliohoz hasonlított egy Omega dízelt! Nem ártana, ha nem ferdítenéd el az írásaimat! 

Nem azt írtam, hogy nincs igazad. Hanem hoztam példákat azonos tömegre, nemde?

Idézet

Normál esetben tökéletesen egyetértek veled, de ha élvezetről van szó akkor parketta!

Ezzel én is :)
Ha nyugi, akkor ok..
Ha meg menni kell, akkor adrenalin kell, pörgés.. ÚGy hogy remegő lábbal szálj ki a kocsiból, hogy élhetted ezt túl. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#475 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:01

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:51

Tehát veled tényleg nem érdemes vitázni!

Tehát Koryval is már rég közös nevezőre jutottunk csak veled és még néhány emberrel lehetetlen!
A kör kezdődik azzal, hogy a dízel jobban megy, mikor kiderül, hogy mégse annyira, akkor jön az, hogy de gazdaságosabb, mikor kiderül, hogy ez igaz, de azért nem annyira és nem mindenkinél mérvadó, akkor megint, de erősebb alacsony fordulaton és jobban megy és ez így tovább! Nem lehet eldönteni melyik a jobb, csak azt, hogy bizonyos területeken melyik a jobb!

Ez a nem mindegy melyik motor meg számomra érthetetlen miért hajtogatod? Miért nem mindegy, hogy 535i v. 535D, aki ennyiért vesz autót az nem a kenyérrevalót hagyja ott! Nem ez lesz nála az elsődleges szempont, de valaki más is szóljon már ehhez please!

Légyszi idézz tőlem, hogy mikor írtam, ilyet, hogy a dízel rosszabbul megy?
A dízel mindenkinél gazdaságosabb, csak Nálad nem számít! ;)
A BMW-re visszatérve: Pont ezért a legjobb példa a luxusautó piac a Te írásodra idézek Tőled: "A dízel nem azért nem forog sokat, hogy gazdaságos legyen, hanem működési elvéből adódóan nem képes a magasabb fordulatszámra.
Éppen ezért való a traktorokba ill. targoncákba lassan nagy tömeget mozgatni!
Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy jóval nagyobb dízelmotor kell, ahhoz, hogy lenyomj egy benzinest!"

Ezek szerint aki BMW-t vesz dízel motorral, az egy traktor motort vesz egy luxusautóba?
Épp ezért nagy térhódítás a dízelmotoroknak, hogy már a magasabb igényeket is jobban kielégítik, mint benzines társai!
Ha ennyire nem számítana a BMW vásárlóknak, hogy milyen motor van az autójukba, akkor én miért látok sokkal több dízel motoros BMW-t? :)

#476 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:06

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 16:01

Légyszi idézz tőlem, hogy mikor írtam, ilyet, hogy a dízel rosszabbul megy?

No akkor gyere azzal C3-mal nézzük azt a gyorsulást a Clióm ellen! De ha nem nyersz 72-es betűmérettel ideírod, hogy a dízel rosszabbul megy rendben? És iszunk egy sert! :D

#477 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:07

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:39

De ki az az idióta, aki ilyenkor pont a dugüba megy bele? Inkább kikerülöm. :)

Jah, merre? Mintha olyan sok lehetőség lenne Pesten.

#478 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:09

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:24

VW Golf 4
VW Golf 4
1.9 PDTDI vs. 2.3 V5

Kinek van annyi ideje, hogy 2 naponta járjon tankolni? :D

Értelmes módon zárom a véleményem: diesel pova :D

#479 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:12

Idézet

A gráfok épp a dízeleseket igazolták, mert a benzines autók hasznos nyomatékgörbéje, azonos volt a dízel motorok nyomatékgröbéjével!
Linkeld be ide is a gráfokat

Én nem keresem ki, mert te akarod bizonyítani.. Meg 56k a király net.. de mit bizonyít???

Idézet

mert a benzines autók hasznos nyomatékgörbéje, azonos volt a dízel motorok nyomatékgröbéjével

Micsoda???
Na erre kiváncsi vagyok, mire gondolsz??

Idézet

Nekem az az élvezet, ha vmi "élvező" nem jön belém. Az utca nem versenypálya, ezt kellene felfogni. Más is közlekedik rajta, innentől totál akademikus a 0-100-ra gyorsulás, hiszen csupán sosem használod. Vagy ha igen, akkor pirostól-pirosig, ami kezelendő eset.

Én és nagyon sok embertársam kezelendő eset. :)

Idézet

Természetesen itt most nem a V6-V8-as 3000-5000 cm3-es benzines járgányokról írtam, mert azok már megint teljesen más kategóriák!
Tényleg azokkal mi a bajotok benzines kollégák?

Semmi, lenne 2 millám, azonnal egy olyan gépet vennék. Pontiac Firebird. :)

De van ám 6500-as dízel amcsi kocsi is.

Idézet

Hát igen. Én kimondom, szerintem aki ebben a kategóriában a gazdaságosság miatt vesz dízelt, az egy f*sz. Már ne is haragudjanak.
Bár nem.. Ha valakinek az az álma hogy 5-ös BMW legyen és csóringer,annak ok, mert a gázolajat is alig tudja majd fizetni. De aki csillás és megveszi akár részletre, vagy kp-re és csak azért, hogy keveset egyen az tuti egy f*sz.

Idézet

Nem lehet eldönteni melyik a jobb, csak azt, hogy bizonyos területeken melyik a jobb!

Ez az.... Állandóan a 50-120-ra 5.ben jön...
Miért így hasonlítgatjátok...  Ennyi erővel hasonlíthatnánk az X800XT-t és a Virge DX-et is software rendererben.

Aláírom, ez bizonyos esetekben mérvadó. Sok ember megy 5.-ben 50-120-ra. Keveset fogyaszt, gazdaságos. De menetteljesítményben, amikor maximálisan kihasználod az autó erőátvitele adta lehetőségeket, akkor ez nem mérvadó.
Miért mennék 5.-ben 50-röl 120-ra, ha ezt 2-es és 3-as fokozatban is megtehetem.
Ha pedig tösszögni akarok, akkor ezt így is megtehetem 5.-ben.
De akár 4.-ben, 3.-ban is.

#480 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:13

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:01

Gondolkozni kellene....
Komolyan. De látom nem az erősséged.

Hányszor írjam le, hogy megértsed.
Te felteszed 120-nál 5-be.
Nincs variáció, nyomod tövig a gázt.
Ahogy növekszik a fordszámod, úgy nö a motor álltal leadott teljesítményed. Nemde?
És ahogy növekszik a fordulasztámod, úgy növekszik sebességed, légellenállásod.

A légellenállás álltal kifejtett teljesítmény és a motor teljesítménye közötti különbségböl származó (a kölünbség teljesítményéböl származtatott nyomaték) gyorsítja az autót. Természetesen a kerékre jutó.

Na most te a dízel kocsiddal 100-nál 5.ben mész. Még nincsen teljesítményed nagy, igaz légellenállás sem nagy... Van kettő közötti x teljesítmény. Ehhez a teljesítményhez tartozó kerékre jutó nyomaték gyorsít.

Én a benzines kocsimmal ha 3.ban vagyok 100-nál, akkor pörög a motor a max teljesítmény közelében.
A légellenállás ugynakkora természetesen.
De a légellenállás fékező teljesítménye és a motor teljesítménye között már jóval nagyobb a kölünbség.
És ez a jóval nagyobb különbség fog gyorsítani engem. Ami nagyobb kerékre jutó gyorsító nyomatékot is eredményez.

Azt senki sem írta, hogy csökkentem a légellenállást, ha igen, akkor idézz.

Ha pedig ezt nem tudod felfogni, akkor ne haragudj, de azt kell mondanom, hogy buta ember vagy.
Sorry.

A nyomatékgörbe alatti terület meg, hogy nem számít... Még eszembe jutott valami. Isteníted a változtatható geomertriájú töltőket. Ezzel pedig igazából egy vágott karakterisztikájú motornál nem a max nyomatékot növelik (persze azt is), hanem kiszélesítik ezt a tartományt.  Alacsony fordulatokon is huzzon. Nemde???
Tehát növelték a területet. Tehát szerinted is számít.

Erröl kifejthetnéd az álláspontodat, de valószínű szerintem ezt sem érted. A másik topicban már volt aki felfogta.

A légellenállás nullázását senki sem írta...

Alacsony menetteljesítményt kihagytad.

Nem, Golf 2-es kocsim van.
Ha nyomom neki, 2-esben 80, 3.-ban 120, aztán 5.... Ha hiszed ha nem, 6.5-böl megáll.
Lényegesen nagyobb menetteljesítménnyel mint a te kocsid.

a nem hiszed a fogyasztást, akkor tankolj nekem 100km/re és megyünk, ha nem lesz annyi, akkor én fizetem ki. Rendben?

Micsoda???? Gigalol... Hol van befecskendező??? Dízel mikor volt??? Hasonlítsunk modern járműveket...
Figyi, aki azt mondja, hogy nem számt a nyomatékgörbe alatti terület, az nem ért hozzá...
Pont te hangsúlyoznád ezt, amikor az alacsony fordulatokon is nagy nyomatékkal (széles nyomatéktartmánnyal) érvelsz...
Nevetséges.

Nem azt írtam, hogy nincs igazad. Hanem hoztam példákat azonos tömegre, nemde?

Ezzel én is :)
Ha nyugi, akkor ok..
Ha meg menni kell, akkor adrenalin kell, pörgés.. ÚGy hogy remegő lábbal szálj ki a kocsiból, hogy élhetted ezt túl. :)

Légellenállásra idézet Tőled: "6 fokozatú váltó jó dolog ám.  De ezzel nem értek egyet. Mert szerintem egy azonos teljesítményű dízel nem gyorsul úgy 100-ról. Erre én nem tudok mit mondani.
nekem meg szinte mindig max (ez azért igen durva kijelentés) a teljesítményem, még akkor is ha kicsi a légellenállás."

Buta ember, köszi a megtiisztelő címet, de én lemondok erről a címről a javadra, mert nekem ellentétbe Veled kész érveim vannak, amiket az autógyáraik mérései is alátámasztanak. Ne hari, hogy én nem a Te álomvilágodba élek, hogy a benzines autó a váltó áttételezáésének köszönhetően akár 130-nál is úgy lelép egy dízelt 3-ban, hogy csak na! :D

Nem Istenítem a változtatható geometriájú töltőket, azokat nem én írtam! Nem ártan figyelni is, hogy ki mit ír!!!  :reklamacio:

Vazzeg ilyen mondatokra mit lehet írni!" Ezzel pedig igazából egy vágott karakterisztikájú motornál nem a max nyomatékot növelik (persze azt is), hanem kiszélesítik ezt a tartományt. "
Saját magadat cáfolod meg!  :omg:

Szerinted én semmit sem értek, és szerinted a dízel motor az elmúlt 15 év alatt csak a turbó miatt lett sokkal jobb! :D

A szívódízel: Látod, mikor nem tudsz mit írni a konkrétumokra, akkor keresel egí új dolgoot amibe beleköthetsz! Azért azt ne felejtsd el, hogy a 8V benzinmotorok sem voltak anno még egy Foma 1-es motork, de cserébe fogyasztottak is! :D

6,5 literből tudod hol közlekedsz Te max.: országúton, én pedgi városról beszéltem! :)

Tehát szerinted nincs befecskendező rendszer egy dízelben? Akkro ídézek: Ford FIesta szerelési kézikönyv: 83 oldal: Dízel befecskendezőberendezés! Bocsika! ;)

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.