HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#381 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:11

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:05

Nos ha mar kiakadtal (nem allt szandekomban) akkor megkernelek ra, hogy fejtsd ki ezt (ne 1000000 oldalban eleg az a par sor is ;) ).

es irtal egy lejto elotti elindulasrol, meg nyomatekrol ami a ket motor tipus kozott ebred. Nem teljesen ugyanaz, de mindkettoben a teljesitmenyen-energia atadasi kepessegen van a fo hangsuly.

(Ha még jól emlékszem - jó régen volt - a forgatónyomaték nagysága a forgató erő és karjának szorzata, iránya merőleges az erő és a kar síkjára. Na, ok? ;) )

Energia-átadás, meg stb...
No igen. Valszeg amiatt is megy itt a vita, hogy ugye mindkét motortípushoz egész más áttételezésű váltóművek tartoznak, amiket többnyire nem vesz figyelembe az ember - én se  :(  .
Pedig ugye ez se mindegy...  :(

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 24. 11:22 -kor

42

#382 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:11

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:57

Haha, gyere nyugodtan a C3-addal, ültessünk magunk mellé két puncit, ők ugye laikusok menjünk randalírozni egyet és kérdezzük meg a végén őket melyik érezte magát jobban!

Persze ez nem biztos, hogy csak a kocsin múlna :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#383 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:14

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:11

Persze ez nem biztos, hogy csak a kocsin múlna :)

De akkor meg már kocsi se kell.  :D  ;)
42

#384 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:15

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:54

Szerintem az a hoszabb valtoju, ami hosszabb fordulatszam-tartomanyban hasznalja a motort egy sebesseg fokozatban.
Amit irsz felig igaz, mert mint irtam a dizelek arra "kenyszeritenek" hogy 1-2(esetleg 3)-bol gyorsan felpakolj ergo "rovid", majd "hosszu" lesz. :)

Szerinted.

De szaknyelvi definíciókon ne vitatkozzunk: a hosszabb váltó azt jelenti, hogy azonos fordulatszám mellett nagyobb sebességgel halad az autó.

Jönnek itt az autópályás példákkal egyesek: az átlag kompaktautó motorja 3200-3800 között forog 130-nál (ha benzines), míg a dízel (nagyon) max 2500-at. Innen kezdve _legalább_ akkora, ha nem intenzívebb gyorsulást tud a dízel produkálni. Esetleg a benzinest visszateszed négyesbe, ott már legalább 4500-at forog. A dízelt visszateszed négyesbe, forog olyan 3000-t. Mindkettő a leszabályozási fordulatnak kb. háromnegyede. Hol is van akkor az a széles tartomány? Egyébként ezt már a másik ugyanilyen flame-topicban kifejtettem. :rolleyes:

#385 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:17

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:54

Szerintem az a hoszabb valtoju, ami hosszabb fordulatszam-tartomanyban hasznalja a motort egy sebesseg fokozatban.
Amit irsz felig igaz, mert mint irtam a dizelek arra "kenyszeritenek" hogy 1-2(esetleg 3)-bol gyorsan felpakolj ergo "rovid", majd "hosszu" lesz. :)

Kevered a motor karakterisztikáját a váltó áttételezésével!

#386 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:19

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:09

1.6-os dízel Clió nincs,

1.5 DCI 100 LE viszont van! Jövő tavasszal pedig jön az 1.5 dci 110LE! (ezek 1497 cm3-esek pontosan).

Nagyon nagyon durván meglepődnél, ha egy 1.4-es Clioval kiállnál ellene.

Áhh ezt már nem hiszem el! Szerintem meg nem lepődnék meg bi bi bííííííí :omg:

Komolyan egyesek itt úgy vitáznak, mint az ovodába, de azon a prospektuson az van és az jobb, mint a tiéd mnnüüü(nyelvnyújtás hangutánzó :D )

Minden büdös nap vezetek, és állítom, hogy nem sok dízelkojtot szagolok hál' Isten, mert csak a bika nagy erős dízelek mennek tényleg, de azoknak se tolják túl sűrűn, mert a 535D-s papa nem fogja neki lőni.A kis dízellel meg totojázik, én meg nyomok egy dundit és már előtte is vagyok. Sok dízelbe ültem már és tudom miről beszélek! A fogyasztás persze megint egy más dolog!

#387 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:19

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:57

Ezt mar leirtuk egyparszor, hogy a Dizel _CSAK_ ebben jobb, a tobbit mintegy szemellenzovel kell nezni. Korom is _csak_ akkor jobb ha van fenn a legujabb szurobol, aminek meglete most meg 5% alatt van a kocsiknal.

Mit kell szemellenzővel nézni? Írjak, Neked szakkönyvet amiben az alapoktól utána tudsz nézni a motorok károsanyag-kibocsátásnak, mielőtt még több értelmetlen hozzászólás születik?  :rolleyes:

#388 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:15

De szaknyelvi definíciókon ne vitatkozzunk: a hosszabb váltó azt jelenti, hogy azonos fordulatszám mellett nagyobb sebességgel halad az autó.

Én is ezt mondom.

Mivel a váltó hosszabb, ezért pl. amíg a motor kb. 500-600 fordulatot bejár felfele, már 50 km/h -val gyorsabban halad az autó!
És ráadásul pont akkor, amikor a maximális nyomatékot leadja, méghozzá egészen 1700-tól 3500-ig. Én se értem ez miért szűk, ha az autó gyorsul mint a fene közben?

#389 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:23

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:57

Vezetési élmény? Haha, gyere nyugodtan a C3-addal, ültessünk magunk mellé két puncit, ők ugye laikusok menjünk randalírozni egyet és kérdezzük meg a végén őket melyik érezte magát jobban!

Amúgy meg nem kell minden marketingdumának bedőlni! Olyan, hogy károsanyag olyan anyag nincs! Tehát részletezve lehet az enyém nagyobb mennyiség, csak a dízel kojtja meg sokkal mérgezőbb!

El kell, hogy keserítselek, mert az én színvonalamon, nem "puncik" ülnek mellettem hanem ifjú Hölgyek, akiknek nem a pörgetős feeling jön be!  :rolleyes:
Egy utasnak pedig nem attól kell jól éreznie magát, hogy szét van pörgetve a motor, és érezni, hogy erőlködik szegényke, hanem attól, hogy csendben, és észrevétlenül teszi a dolgát! Látszik, hogy nekünk, nagyon de nagyon más az értékítéletünk! ;)

#390 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:24

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:02

Nahát arra befizetek, hogy tényleg annyira tolta-e az Rc. Szerintem, ha kicsit odalép pillanatok alatt elhúzott volna, de ezt is kipróbálhatjuk, amennyiben valaki kölcsönöz nekem egy RC-t!  :D

Az 1.6 dízellel, meg 1.6-os Clióval állnék ki! Ez olyan dolog.

Ui.: Áhh kiállok én az 1.6 ellen is, múltkor toltam egy 2.0 206 HDI-nek, nem ment az szart se!

Be is fizethetsz nyugodtan, mert ugyan nem toltam, mert az azt jelentené, hogy gyorsabb voltam, de nem tudott elhúzni sehova, csak 180 után.
Ami a puncikat érinti. Sztem jobban tetszene nekik, hogy 2-es 3-masban lenyelik a rágójukat akkorát ugrik a kocsi, minthogy húzatom-húzatom-húzatom és nem fogy ki az elem, és persze megy, de azt a tolást nem érzed sose, amit egy dieselben.
Azt elismerem, hogy 100-ig nem valószínű, hogy megver egy hasonló benzinest, de 100 fölött már a dieselé a pálya.

#391 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:25

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:19

Komolyan egyesek itt úgy vitáznak, mint az ovodába, de azon a prospektuson az van és az jobb, mint a tiéd mnnüüü(nyelvnyújtás hangutánzó :D )
Minden büdös nap vezetek, és állítom, hogy nem sok dízelkojtot szagolok hál' Isten, mert csak a bika nagy erős dízelek mennek tényleg, de azoknak se tolják túl sűrűn, mert a 535D-s papa nem fogja neki lőni.A kis dízellel meg totojázik, én meg nyomok egy dundit és már előtte is vagyok. Sok dízelbe ültem már és tudom miről beszélek! A fogyasztás persze megint egy más dolog!

Miért nem?  Ki beszél itt prospektusokról?

Nézd 2 éve lassan Renault Megane klub tag vagyok, plusz ott van a Clio Klub és fóruma az indexen, több tucat autóval (vagy 100?), amiből vezettem is, kérdezz meg bárkit, akinek akár csak a 80LE-s dízel 1.5-öse van, és kipróbálják egymás autóját. A 80LE-s dízel kb. hasonló menetteljesítéményekkel bír az 1.4 16V-vel, 0-ról 50-60ra kicsit ad a benzines neki, de utána már nem.

100LE -s Clioja még keveseknek van ugyan, de gondolhatjuk hogy az még jobban megy.

#392 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:26

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:19

Van 1,5D Clio, ami 100 lovas és 0-100-ig 10,6s alatt van, így most javítanom kell magam, mert ezzel már mindenhol megveri a Te 1,4 16V-es benzinesedet! ;)

#393 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:28

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:23

El kell, hogy keserítselek, mert az én színvonalamon, nem "puncik" ülnek mellettem hanem ifjú Hölgyek, akiknek nem a pörgetős feeling jön be!  :rolleyes:
Egy utasnak pedig nem attól kell jól éreznie magát, hogy szét van pörgetve a motor, és érezni, hogy erőlködik szegényke, hanem attól, hogy csendben, és észrevétlenül teszi a dolgát! Látszik, hogy nekünk, nagyon de nagyon más az értékítéletünk! ;)

Sírva fakadtam!

És hol a vezetési élmény, ha hivatásos sofőr módjára, szinte semmit ne érezzen az utas vezetsz? Áruld már el lécci! Már csak egy sofősapka hiányzik és akkor jó lesz! Most tényleg nem azt akarom itt mondani, hogy toljuk neki, mint egy fasz, de ha már vezetési élmény akkor mondom, a legjobb mércék az "ifjú hölgyek" akik kipirult arccal csillogó szemmel szállnak ki és hmm de jól megy az autód mondattal búcsúznak! (vagy nem búcsúznak mert bemész hozzájuk :D )

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 24. 11:31 -kor

#394 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:33

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:28

Sírva fakadtam!

És hol a vezetési élmény, ha hivatásos sofőr módjára, szinte semmit ne érezzen az utas vezetsz? Áruld már el lécci! Már csak egy sofősapka hiányzik és akkor jó lesz! Most tényleg nem azt akarom itt mondani, hogy toljuk neki, mint egy fasz, de ha már vezetési élmény akkor mondom, a legjobb mércék az "ifjú hölgyek" akik kipirult arccal csillogó szemmel szállnak ki és hmm de jól megy az autód mondattal bucsúznak!

Megint nem tudok Veled egyet érteni! ;) Számomra nem az a fontos, hogy ki mit mond az autómra, főleg olyanok akik nem is értenek hozzá! ;) Egy sima benzines az egyenletes gyorsulásával, nehogy megmagyarázd nekem, hogy olyan élmény, mint amikor bekapcsol a turbó a dízelbe! :)
Számomra az a fontos, hogy megbízható legyen, keveset fogyasszon, a rugalmassága jó legyen, kényelmes legyen, és biztonságos!
Ezeket összevetve nyugodtan fakadj sírva, és ezt majd megteheted akkor is, ha összetalálkozol egy 1,5 dCi Cliossal, akinek nem leszel szimpi, és úgy ellép, mint a pinty. Tudom, hogy nagyon fájó dolog számodra, hogy egy alacsony fordulaton dolgozó erőgép alázza a fűnyírókat, de eljött a dízelkorszak, sokunk örömére! :)

#395 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:37

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:33

Megint nem tudok Veled egyet érteni! ;) Számomra nem az a fontos, hogy ki mit mond az autómra, főleg olyanok akik nem is értenek hozzá! ;) Egy sima benzines az egyenletes gyorsulásával, nehogy megmagyarázd nekem, hogy olyan élmény, mint amikor bekapcsol a turbó a dízelbe! :)
Számomra az a fontos, hogy megbízható legyen, keveset fogyasszon, a rugalmassága jó legyen, kényelmes legyen, és biztonságos!
Ezeket összevetve nyugodtan fakadj sírva, és ezt majd megteheted akkor is, ha összetalálkozol egy 1,5 dCi Cliossal, akinek nem leszel szimpi, és úgy ellép, mint a pinty. Tudom, hogy nagyon fájó dolog számodra, hogy egy alacsony fordulaton dolgozó erőgép alázza a fűnyírókat, de eljött a dízelkorszak, sokunk örömére! :)

Remélem meglesz a találkozás, mert jövő tavasszal tervezem egy 1.8 T Leon vásárlását és akkor aztán végre megfelelő erő is lesz az ÁLTALAM kedvelt motorkarakterisztika mellé!

#396 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:40

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:37

Remélem meglesz a találkozás, mert jövő tavasszal tervezem egy 1.8 T Leon vásárlását és akkor aztán végre megfelelő erő is lesz az ÁLTALAM kedvelt motorkarakterisztika mellé!

:think:

Nem teljesen tudom én ezt értelmezni , az előzőek fényében...

Tehát most nincs erő? Vagy az 1.8T Leonnal akarsz kiállni az 1.5 dízel Clioval majd?

#397 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:41

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:37

Renault klubban biztos találsz olyan emberkét, aki segít Neked megoldani a problémát! ;)

#398 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:42

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:40

Tehát most nincs erő? Vagy az 1.8T Leonnal akarsz kiállni az 1.5 dízel Clioval majd?

1,4 16V Vs. 1,5 dCi 100

#399 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:43

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:40

Jajj dehogy csak azt vázoltam, hogy reményeim szerint nem sokáig lesz már meg a kis Clio!

Természetesen 1.4 16V vs 1.5Dci!

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 24. 11:44 -kor

#400 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:49

Megintcsak ki kell hansúlyoznom, hogy diesel párti vagyok, de látom, hogy többen azt írogatják (soxor), hogy bla-bla és még azért is jó a diesel mert keveset fogyaszt és így óccsó. Namost:
- árkülönbség van vagy 10Ft a benzin és a gázolaj között.
- amennyivel kevesebbet eszik, annyival drágább a diesel (mondjuk kb 4-6 év kell általában, hogy behozza az árát).

Szóval legalább ezzel ne égessük már magunkat (dieseleseket :) ). Akkor legyen az, hogy nagy hatótáv.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.