HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3541 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 18:07

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 18:02

A hoppáré akkor jön mikor a két tonnájával meg a központi difi hiányával kanyarban lazán elkezd sodródni kifele, no meg mikor meg kell állni, mert a fékútja a másfélszerese száraz körülmények között egy átlag furgonénak. :D Bár cégautóként nekem hiluxom volt, ami nehezebb mint az L200.

Én nem tudom, hogy milyen hajtáslánca van, csak azt, hogy van benne felező, mászó, meg kapcsolható összkerék, ha jól emlékszem, meg ez elég új volt asszem már pajero pickup volt ráírva, aztán lehetett benne valami elektronyika is. Nade kétkerekeshez képest nagyon jól kapaszkodott.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3542 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 18:59

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 17:51

de gonosz...:D

Hiába, ha nem öngyújtós autóval jössz a topikba... :)

#3543 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 19:11

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 18:59

Hiába, ha nem öngyújtós autóval jössz a topikba... :)

Miért nem is kapott sokat :)

#3544 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 19:39

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 16:59

Lada Niva rulz :D
Egyszer vezettem hasonló szar havas takarítatlan úton szakadó hóban egy L200-as micut, lazán 90, meg se érezte a csúszós utat, a többiek meg 40-el poroszkáltak.

Én B2500-al mentem tegnap hóba... mint a honda vizes úton, ...sőt! :respect:
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#3545 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 21:56

Idézet

Pics*ba, itt piszkosul szakad a hó. Mindig én sz*pok a nagy hóval, mert majdnem a legbentibb garázs az enyém, aztán ha nagy hó lesz nekem kell a legtöbbet elrakni

Felénk inkább jég és eső keveréke. :(

Idézet

Autó katalógus 1991. Egyébként ott 70 Le-nak van írva, és ez az egyetlen 1.6-os.
Nyomtaék és lóerőleadást azért még leírom:
Golf: 118Nm/2700  70le/5200 1595ccm
Punto: 114Nm/4000  80le/5000  1242ccm

hidd el NEM ez az egyetlen 1.6-os. Van 70, 72, 75Le-s változat is. Azonban jól látszik, hogy a golf nyomatékát nem 4000-nél éri el....

Idézet

Esetleg jo lenne arra is figyelni, itt a 1.2-s Punto hasonlitgatasa kozben, hogy GI aszondta az 1.4-s Punto-val ment, ami 95LE-s nem 80

De nem is mondtam, hogy jobb az 1.4-es puntónál. Erre is jó lenne figyelni. Lassan jönnek a legendák már látom, hogy nemis puntóval, hanem Camarroval hasonlítottam....

Idézet

SZVSZ ha a 1.2i 16V 80LE-s is veri akkor igen valoszinunek tartom , hogy az 1.4i 16V 95LE-vel is kepes ra

csak a 80Le-s tuti nem veri, az 1.4-es már igen.

Idézet

Az csak sacc/kb 2/3 ido, mint a Golf2 1.6i-nek, pedig SZVSZ azert jo 150kg-l nehezbb annal

Matematika...
9.9sec ha valaminek a kétharmada, akkor mennyi az a valami?

Idézet

. Oszinten szolva lebenulnek, hogyha egy 1.4i 16V 95LE-s Punto-t letolnal az 1.6i 75Le-s Golf2-vel, akarmiben is nezve 0-100, 50-100, 80-120, stb.

EZT KI ÍRTA???? NE IDEGESÍTS...
Istenem....

Ki írta??? Kérlek, könyörgöm.
Még a tesztnél írtam is, hogy az 1.4 puntó megy a legjobban.
Idézzek?

Mondom, itt csak mások autójának fikázása, fantazmagóriálása történik....
Jó ég... Hobizoli 2 oldal alatt már annyi mesét hozzátett, hogy a végén már a McLaren F1 Lm-et is lenyomja golfom 300-nál alapjáraton a 4. oldalnál... Még a végén írásos bizonyítékot, videófelvételt is beszerez.

A többiről meg nem vitázom. Legyél boldog a konzervdobozoddal, ami igen, csak egy fiat.... és annyit is tud. Lehet nem tör úgy, de egy plélemez a golfhoz képest. Bármit is mondassz.
Ha meg nem hiszed, hogy 260k kilóméter után hozza a gyári értékeket, akkor sajnálom. Nem muszáj hinni más szavának. Tudom jól. remélem lesz alkalmad kipróbálni egyszer egy golfot....

Idézet

Azt irta 1.4-s Punto-t probalt, gondolom a GT-re nem irna ra, hogy lenyomja a Golf2-vel, mert az hogy a sima 1.4i 16V-t lenyomja is mar  megmosolyogtato, de hogy egy GT-t...az tobb, mint tulzas lenne

Na már a GT-t is lenyomja a Golf 2-m....
Mindjárt jön az 5.7 V8...
Aztán az űrsikló.

Mindjárt én lőttem le Kenedyt, utána már én voltam maga Adolf Hitler...
Mi jöhet még?

Lőjje le már valaki Hobizoli fantazmagorizálását. Kérem.

Idézet

Szerintem sem, azert irtam, hogy 1.4i 16V 95LE, mert a GT az 1.4i 8V 136LE ('93->95) 1.4i 8V 133LE ('95->97) es 1.4i 8V 130LE ('97->)...ez "csak" 7.9-t tud a klaszikus 0-100-ban. Erosen gondolom, hogy GI nem ijet nyomott le a Golf2 1.6i-vel...

Na mikor jön kenedy gyilkosság?

Komolyan mondom beidézem az elmúlt pár értelmes oldalt a srácnak, ha lássa hogy ki mit írt.

Idézet

Jah elcsalinkáztam Enese felé hátha megpillantom GI-t de csak azt tapasztaltam, hogy 30km/h az átlagsebesség arrafele annyira esik a hó és annyira nem takarítják. Felmentem autópályára is, csut ugyanez a helyzet.

Legalább ha úgy lesz, akkor elmondhatod Hobizolinak....

Szóval tömören és utoljára Hobizolinak:
A kamuid, kitalációid, vízióid, fantazmagóriáid tartsad meg magadnak, főleg ha ennek középpontjában mások állnak... remélem erre megkérhetlek.
A topik jó alapos átolvasása (illetve értelmezése) után pedig egy erős bocsánat is a minimumot jelentené.

Én tartom magam továbbra is ahhoz, amit írtam. A puntó 1.4 jobban ment, írtam.
Maga a kocsi semmivel sem jobb, mint egy kettesgolf (személyes véleményem) az audi pedig porba alázza. Pedig már ott is gondok voltak egyes autók menetteljesítményével kapcsolatban, persze csak kitaláció szinten.
Leírom még1x a gyengébbek kedvéért. A puntó ment a lejobban, majd a Golf 2, és a végén az Audi.

Aztán, amit mondtam, hogy szembeszomszéd 1.2-es 80Le-s albeáját, akár hiszi valaki, akár nem, úgy otthagyom, hogy azt öröm nézni... Puntót leírtam, hogy nem tudom, de kétlem. Írtam, hogy próba lesz (Korynak).
Persze hobizoli már itt is kombinált. Másokról valótlanságot állított.

A többire meg inkább nem reagálok....
Most őszintén, miért kell szándékosan valótlanságokat (illetve az agyadban megszületett fikciókat) kész tényként publikálni másokról? Miért kell úgy beállítani dolgokat, minha kijelentettem volna őket, közben ezek a mondatok elsem hangzottak?
Mert ez számomra hihetetlen.

Komolyan mondom már várom, hogy végre erre jöjjön Rics, aztán beszámolhasson és az ilyen fikciókat, sőt fikázásokat egyszerre és mindenkorra leszámoltuk.

Az, hogy hobizoli úgy érzi, hogy nem komálom a fiatot, igaz. De én ott is írtam, hogy függetlenül próbáltam vizsgálni.
Továbba is tartom magam ahhoz is, hogy szememben a Golf és az új puntó (mint ahogy a tesztben is írtam) az én igényeim szerint kb egy kategória. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.
A legrosszabb menetteljesítményű audi 80 pedig szarráalázza mindkettőt. És talán 2100-ban azt a minőségi szintet a fiat puntó is elérheti. De korábban nem várnám.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3546 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:19

Jóvan nem azért van ez topik és ez a fórum, hogy egymásnak menjünk. Nem kell véresen komolyan venni dolgokat. Elmélkedjünk szépen és maximum a talin szépen kiderülnek dolgok. :D Má várom. Asszem összecsapok valami kis weblapot. Legutóbb (mikor elhoztam a vectrát) szűk baráti körben feldobtam hogy talizzunk pesten a váci úti teszkó parkolóban rögtön ott volt még három haver, kipróbálgattuk egymás autóit. Rövid volt, de összességében jó volt látni a fejeket. Nem árt ha a nickhez arcokat is tud kötni az ember akkor talán kevésbé hajlamos a levegőbe beszélni, sértegetni fikázni. Télleg erősen javaslom azt  a talit, na.

#3547 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:38

Jó lenne tényleg. Már most látom ahogy hobizoli szájáról lefakad a mosoly, amikor 260e km után is képes egy autó a gyári értékeknél jobbat teljesíteni.
Majd az überalles fiatpuntó ajtajain a bádogot végigkopogtatni, utána ugyanezt a golf ajtókárpítján. :D
Nem mondom, a Golf 2 is egy szar... De hát ez jutott. Én is S600-as mercesessel járnék szívem szerint.
Ez van, ezt kell szeretni.
De amikor én leírom az általam tapasztaltakat. És ráadásul azt, hogy a puntóakármi jobban is megy... akkor b*szottul nem értem, hogy jön hogy én olyanokat állítottam, hogy a 100Le-s csodákat legyorsulom. Ez számomra érdekes. És eléggé bosszantó.
Ennyi erővel én is állíthatnék olyat, hogy hobizoli a BP-i egyik melegbár ismert táncosa és rózsaszín ájlávjú feliratos fiatpuntóval jár... Mégsem teszem. Sőt nem tudom így van-e... Remélem nem.

Egyszerűen k*rvára felb*ssza az agyam az, hogy mások valótlanságokat állítanak rólam. Én hányszor tettem ezt másokkal? Nem emlékszem ilyenre.

Volt már olyan is (név nélkül természetesen), hogy én azt állítottam, hogy a német autók szétpörgethetetlenek. Aki ezt leírta, természetesen nem olvasta végig az egészet, nem ismerte a szövegkörnyezetet. Kiragadott önmagában egy nem igaz részt.
Ez előfordul. Megesik néha. Van ilyen.
Utána természetesen megbeszéltük. Ráadásul közös álláspontra jutottunk, miszerint mibnden autó könnyedén kinyírható.

Azonban az, hogy a semmiből ilyen fikciókat terjesszen rólam valaki. Sőt még hozzászólásommal ellentétesek ezek a dolgok, már enyhénszólva is érdekes dolgok. És ez nem is olyan dolog volt, hogy egy kiragadott részlet önmagában nem igaz... hanem egészen más...
Ez valahogy nem megy le a torkomon, már ne is haragudjatok. És egy eléggé erős magyarázatot várok.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#3548 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:43

GI, nevesíts nyugodtan ;) :D :cool:

#3549 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:43

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 18:25

pffffffffff

szerinted melyik sportkocsi másfét tonna :D

Őőő pl. Lamborghini Gallardo? Esetleg Porsche 911 Carrera S? :think:  :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3550 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:44

Kép

#3551 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:47

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:44

Kép

Ha nem olvastam volna délelőtt a tesztet, gőzöm sem lenne, milyen kocsinak melyik része ez.

#3552 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:49

Idézet

GI, nevesíts nyugodtan

Nem akarom nevezni az illetőt. :) Mert semmi gondom vele. Személyesen nem ismerem, de hozzászólásai alapján jó fejnek tűnik. Itt nemcsak az itteni postokat értem. :)

Ennyi.

Idézet

Ha nem olvastam volna délelőtt a tesztet, gőzöm sem lenne, milyen kocsinak melyik része ez.

Szeritnem az elefántosulós pözsó206 reklámból a lámpa. :D

#3553 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:51

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 17:55

Egyébként a vita meddö lesz mindvégig szvsz..
aki kibaszott sok km-ert megy és kell neki a zsé, egysima szivódizelt vesz..aki gyorsulni szeretne pörgös mocival az meg minél jobb benzinest..

Én ültem a haver vacsi uj turbó fiszem-faszom meg egyéb jelü dizel lagunájába, mit mondjak, közepes fordulatig kibaszott jól huz, utána vége..addig mit mondjak meglepö..
Ö viszont ült a hondámban :D

ha bármelyikötök legyorsulja a 130 lovas Honda crx 2-met, benyalok neki pesten akármely fötéren..:D

igaz hogy olyan 4000-es fordulatnál kezdi leadni a nyomatékot, de egyszer ki kell próbálni :D egy dizel életében nem fog igy huzni ..

Pár nagy kocsit igencsak megleptem mikor küzdöttek mellettem majd egy gázfröccsel viszlátot mondtam nekik :D

Júúúúj. Azért Konor 325-ös BMW-je ellen, hááát nemtom, ha nem haragszol nem rád fogadok  :D Ha jól emlékszem az kb. 177 lóerő és súlyban nagyjából ugyanott van. Ráadásul egy 1.6-os négyhengeres, elsőkerékmeghajtású és egy 2.5-s, soros 6 hengeres, hátsókerekes autó között, nemcsak stopper szerint van különbség ;)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3554 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:02

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 18:11

mittudomén, de  gyári az nem 130 ló

hidd el, ha elvinnélek vagy mennél vele, megdöbbenél..
most nem azt mondom, hogy nincs ennél jobb, ráadásul 200k van benne, de GI 1600-os golfját megeszi reggelire..

az 1600-as opel gsi-ket megveri, meg megveri a 2k+-os calibrát is ami ugye vagy 180+ ló..az utóbbit az áttátek miatt csak rövidebb távon, bár ha valakinek van kedve összezúzni magát 210+ fölött simán megy ez az enyém.. én nem hajtom annyival..

Jóhát nem egy kategória az biztos.  :)

Mos jut eszembe, hogy egy haverom, lehet egy időre kölcsöntud venni a Miniszterelnöki hivataltól, egy új A6-os 3.0 V6-os TDI quatro-t, ugyan kétszer akkora a súllya, de gyanítom, hogy egy mérföld után csak egy apró pici pont lennél a visszapillantó tükörben :D

Egyébként harapós dög az a CRX, annyi biztos. Mondjuk én a 160 lóerős változatról hallottam eddig szépeket, az aztán tényleg gyorsul, mint egy vadállat.  :)

#3555 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:17

Offot lezárva folytatnám saját véleményemet más autókról.

Mielött még elkezdeném, elmesélek egy történetet, nem kötelező elhinni természetesen, sőt lesznek akik azt állítják, hogy pont ellenkezőjét írtam.
Mielött még félreértene valaki, nem az audit akarom sztárolni.
Apám egyik ismerősének fuvarozási vállalkozása van, még régen együtt dolgoztak.. aztán elég jól megy a csókának...
Szóval volt egy szép kis kocsijuk (nem a menetteljesítményről van szó), Audi 100-nak hívták... Sokáig megvolt és elmondás alapján szépen elégedettek voltak vele.
Majd jött a csere időszaka... Hát legyen Laguna... szép, nagy új... Nem a legújabb, az előző.
Na ez már nem tetszett annyira... nem is a menetteljesítménnyel volt a gond, újabb, erősebb és nyoamtékosabb volt a laguna.. Inkább olyan apróságok döntöttek az eladás mellet, mint a légkondi jobban megfogja a Lagunát, mint a audit...
Aztán még sorolhatnám...
De a történetben mi a szép? Nem is audi lett utána és nem is Reanult.. Hanem Mercedes, majd BMW, most ismét mercedes a fő autó.

-----
Még két autó álltalam történő véleményezése.
1. Leghosszabb kasztnis Daewoo Lanos 1.6 106Le
2. Opel Astra F 1.4 75Le (asszem)

Előszónak annyit, hogy opelt nem annyira kedvelem. Túl gagyi német autónak lenni, a dévót meg valahogy azért amiért más sem.
De megpróbálok független lenni.

Beltér: Belsőre, illesztésekre, minőségre magasan jobb, mint az Astra. Szeritnem nem rossz, nálam ez annyira nem fontos dolog. Az astrában már számos kifogás található. Maguk a műanyagok szebbek, nem olyan kopogósak, mint mondjuk a kettes golfomban. De maga az összerelés még a golfhoz képes is erős kívánnivalót hagy maga után. Elég nagyon a hézagok és hajlamos a törésre, szerintem.
Műszerfal is mindkét kocsinál korrekt.
Lábnak hely jó mindkét esetben. Daewoo ülései elég kemények. Hátul sem annyira kényelmes. Pl mamámnak a Golfé jobban tetszett, haverok szerint is kényelmes hátul, csak nagyon alacsonyan űlsz.
Astráé nekem megfelelt. Erröl nemtok nyilatkozni.
Majdnem mondhatjuk ami nagyjából igaz is, hogy a lanos egy jóval nagyobb, eggyel újabb astra.

Kasztni: A daewoo nem problémás.. Ajtók eléggé jók. sehol sem tudom kézzel benyomni nagyon a kasztnit. Könyöklő sem eski be könyökbenyomásra. Tetőt nem tapiztam. Az astrában sajnos igen.
A tetőt szerinem egy újjal bármilyen átlagos ember simán játszogathatja. Az ajtó is játszik. Golf2é is kicsit, az még határeset, ez meg... hááát. A G-s astra már nem rossz, az is elmegy, Golf 2 szinvonal.
(félreértés ne essék itt nem a kasztni merevségére gondolok)
Csukódásra szerintem nem voltak gondok.

Menetteljesítmény:
Sehol sem volt gond, kb azt hozták, amit elvár az ember. tudom ismét hihetetlen dolog fog jönni, de mivel az astra jó haverom szüleié, ezért ismerem jól.
Gondja az, hogy magas fordulaton nem húz. Kár is leírnom, de leírom. A Golf2-vel szemben itt el is vérzett. Midnen sebességtartományban. Kérdezhetjük akár a tulajt is.....
Már elég jó, katalizátor már nincs benne, de egyszerűen nem pörög. Elhal.
A lanos letolja mindkettőt, mindenhol. Nagybátyámé. Ismerem ezt is. Párban is gyorsultak már a kocsik a golfal.

Futómű: Talán a lanos a legkeményebb, astra puhább. Néhol ez, néhol az jobb. A korábban álltalam említett hidat a lanos talán szebben vette.

Csomagtartó: Nagybátyám a daewooval tejeskannákat is szállít, jó nagy. Golfénál lényegesen nagyobb.
Astráét annyira nem nézegette, szerintem kb golf méretű.

A vezetési élmény a daewoo esetében extrém műies... Astra valamivel jobb.
Váltójuk hasonló. Több ok miatt is. Már valahogy a gyűrű sem egy masszív szerkezetnek tűnik... Olyan, mintha kiránthatná az egészet tövestül az ember.. És annyira nem határozottan áll a fokozatokban a kar. Szóval nem az odabevantéveakkor érzést nyújt a váltókar.
Mindkét esetben gagyi.

Valamit tuti kifelejtettem. Mindkét kocsi korrekt a maga nemében. Bár az opel néha túl gagyi. Vezetési élmény szerintem nem jó. Bár haver szerint is jobb vezetni a golfot. Neki mondjuk élményre kedvence a Golf 3. Amit szerintem is jó vezetni. Meg azt még te vezeted :)

Ismét jöhet az anyázás... Lehet holnap írok egyKókuszról, meg egy régebbi vektráról. :)
beleveszek pár VW konszern járművet is. Eseteg régebbi ford sierrat :) 2000 vagy 1.6-ost. :) Akármit, Barkaszt, ladát.

Jöhet a nagy anyázás. Egykébként haverral asszem csinálni fogunk egy videós átfogó astra F vs Golf 2 tesztet. De lehet benne lesz a Vektra is.
Motorról már csináltunk. Picit viccesebb a figura.. amolyan totálkáros. :)
Jöhet az anyázás... Gondolom főként az Astra tulajoktól.

#3556 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:25

Idézet

Mos jut eszembe, hogy egy haverom, lehet egy időre kölcsöntud venni a Miniszterelnöki hivataltól, egy új A6-os 3.0 V6-os TDI quatro-t, ugyan kétszer akkora a súllya, de gyanítom, hogy egy mérföld után csak egy apró pici pont lennél a visszapillantó tükörben

Én már mentem 2.8-as fullos A4-el...
Hát az b*szottul megy. :)
Mindegy milyen fordulaton és milyen sebességben. :)

Egyébként a kis hengerürtartalom/nagy teljesítmény a nagy hengerürtartalom/nagy teljesítmény ellen simán elvérzik.
Pont hogy amiatt, hogy 4000-5000rpm-nél egy nyomatékcsúcsból áll a görbe. A többi része nem durva, csak az, jóval kisebb. A 6 hengeres BMW meg mondjuk leadja 2500-nál, de kb akkora az érték 4000-5000-ig.. :) És ez a nem mindegy.

Valamelyik újságomban láttam egy 100L-es motor nyomatékgörbéjét. A 75 Le-töl csak annyiban különbözött, hogy a teljesímény és a nyomatékpontok között volt egy dudor. Aztán kész lett a 100Le-s gép... Persze a görbe más részein annyit tudott, mint a 75Le-s...
Igaz jobban megy a 100-as. De azért....
Majd előkeresem az újságot, azt beszkennelem.

#3557 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:34

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:56

Felénk inkább jég és eső keveréke. :(

hidd el NEM ez az egyetlen 1.6-os. Van 70, 72, 75Le-s változat is. Azonban jól látszik, hogy a golf nyomatékát nem 4000-nél éri el....

De nem is mondtam, hogy jobb az 1.4-es puntónál. Erre is jó lenne figyelni. Lassan jönnek a legendák már látom, hogy nemis puntóval, hanem Camarroval hasonlítottam....

csak a 80Le-s tuti nem veri, az 1.4-es már igen.

Matematika...
9.9sec ha valaminek a kétharmada, akkor mennyi az a valami?

EZT KI ÍRTA???? NE IDEGESÍTS...
Istenem....

Ki írta??? Kérlek, könyörgöm.
Még a tesztnél írtam is, hogy az 1.4 puntó megy a legjobban.
Idézzek?

Mondom, itt csak mások autójának fikázása, fantazmagóriálása történik....
Jó ég... Hobizoli 2 oldal alatt már annyi mesét hozzátett, hogy a végén már a McLaren F1 Lm-et is lenyomja golfom 300-nál alapjáraton a 4. oldalnál... Még a végén írásos bizonyítékot, videófelvételt is beszerez.

A többiről meg nem vitázom. Legyél boldog a konzervdobozoddal, ami igen, csak egy fiat.... és annyit is tud. Lehet nem tör úgy, de egy plélemez a golfhoz képest. Bármit is mondassz.
Ha meg nem hiszed, hogy 260k kilóméter után hozza a gyári értékeket, akkor sajnálom. Nem muszáj hinni más szavának. Tudom jól. remélem lesz alkalmad kipróbálni egyszer egy golfot....

Na már a GT-t is lenyomja a Golf 2-m....
Mindjárt jön az 5.7 V8...
Aztán az űrsikló.

Mindjárt én lőttem le Kenedyt, utána már én voltam maga Adolf Hitler...
Mi jöhet még?

Lőjje le már valaki Hobizoli fantazmagorizálását. Kérem.

Na mikor jön kenedy gyilkosság?

Komolyan mondom beidézem az elmúlt pár értelmes oldalt a srácnak, ha lássa hogy ki mit írt.

Legalább ha úgy lesz, akkor elmondhatod Hobizolinak....

Szóval tömören és utoljára Hobizolinak:
A kamuid, kitalációid, vízióid, fantazmagóriáid tartsad meg magadnak, főleg ha ennek középpontjában mások állnak... remélem erre megkérhetlek.
A topik jó alapos átolvasása (illetve értelmezése) után pedig egy erős bocsánat is a minimumot jelentené.

Én tartom magam továbbra is ahhoz, amit írtam. A puntó 1.4 jobban ment, írtam.
Maga a kocsi semmivel sem jobb, mint egy kettesgolf (személyes véleményem) az audi pedig porba alázza. Pedig már ott is gondok voltak egyes autók menetteljesítményével kapcsolatban, persze csak kitaláció szinten.
Leírom még1x a gyengébbek kedvéért. A puntó ment a lejobban, majd a Golf 2, és a végén az Audi.

Aztán, amit mondtam, hogy szembeszomszéd 1.2-es 80Le-s albeáját, akár hiszi valaki, akár nem, úgy otthagyom, hogy azt öröm nézni... Puntót leírtam, hogy nem tudom, de kétlem. Írtam, hogy próba lesz (Korynak).
Persze hobizoli már itt is kombinált. Másokról valótlanságot állított.

A többire meg inkább nem reagálok....
Most őszintén, miért kell szándékosan valótlanságokat (illetve az agyadban megszületett fikciókat) kész tényként publikálni másokról? Miért kell úgy beállítani dolgokat, minha kijelentettem volna őket, közben ezek a mondatok elsem hangzottak?
Mert ez számomra hihetetlen.

Komolyan mondom már várom, hogy végre erre jöjjön Rics, aztán beszámolhasson és az ilyen fikciókat, sőt fikázásokat egyszerre és mindenkorra leszámoltuk.

Az, hogy hobizoli úgy érzi, hogy nem komálom a fiatot, igaz. De én ott is írtam, hogy függetlenül próbáltam vizsgálni.
Továbba is tartom magam ahhoz is, hogy szememben a Golf és az új puntó (mint ahogy a tesztben is írtam) az én igényeim szerint kb egy kategória. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.
A legrosszabb menetteljesítményű audi 80 pedig szarráalázza mindkettőt. És talán 2100-ban azt a minőségi szintet a fiat puntó is elérheti. De korábban nem várnám.

Tok mindegy, hogy csurod-csavarod, szerinted az 1.2i 16V-t 80LE-s sem ellenfel neked -ahogy kesobb irtad, nem abban nagyban amire eloszor valaszoltam-, pedig az is letol, persze nagypapa tempos soforrel egy olyan GT-t is le lehet verni. Amire 100-ra felgyorsulsz az 1.2i 16V mar 110 korul van, az 1.4i 16V meg ~120-nal. A GT egyebkent csak azert kerult szoba, mert az is 1.4-s. Mondom GI gyere fel a ring-re marciusban biztos lesz ott vmi Punto is, aztan megnezzuk...miccolsz? Tobbiek?

Egyebkent az 1.2i 16V-be, ha jol emlexem szinten 6+R, sot opciokent 7+R sebesseges valtot is szereltek, ezert is megy ugy ahogy, rovidek a fokozatok, mondhatni le van atteletezve, kis ccm, porgos motor, es igy megoldhato, hogy vmivel jobban megy, mint a tobbi, a jelenlegi 1.4i 16V is ijen, abban is 6+R valto van, sot meg a legelso szeriaban is letezett 6+R valto.

Punto, 1.4i 16v, 95LE @5800rpm, 128Nm @4500rpm, 0-100=9.6sec
Polo, 1.4i 16v, 100LE @6000rpm, 126Nm @4400rpm, 0-100=10.9sec

Es ha mar itt tartunk megneztem ezeket is:

Civic, 1.4i 16v, 90LE @5600rpm, 130Nm @4300rpm, 0-100=11.6sec
Civic, 1.6i 16v, 110LE @5600rpm, 152Nm @4300rpm, 0-100=9.9sec
Clio, 1.4i 16v, 98LE @xxxxrpm, 127Nm @3750rpm, 0-100=10.5sec
Clio, 1.6i 16v, 110LE @xxxxrpm, 148Nm @3750rpm, 0-100=9.6sec
206, 1.4i 16v, 90LE @5250rpm, 133Nm @3250rpm, 0-100=10.9sec
206, 1.6i 16v, 110LE @5800rpm, 147Nm @4000rpm, 0-100=10.6sec

A Punto kivetelevel mindben hagyomanyos 5+R valto van.

Ezeket most neztem meg a honlapokon, jo tudom, ezek csak szaraz technikai adatok.

Az Punto 1.2i 16V mar nincs kint -ez helyett van az 1.4i 16V-, csak a 60LE-s 1.2i 8V alapmotoros verzio.

A Golf2 1.6i 70, 72 es 75LE-s valtozatai kozott nem tudom elkepzelni -meg ugy egyebkent egy tipuson belul egyik gyartonal sem-, hogy erdemi kulonbseg mutatkozik a mindennapi hasznaltban, ha csak a motor ezen parameterei differenciak a ketto kozott...max 0.1-0.2sec, azt' jo' van, de ennyi nem oszt-szoroz semmit. Azert sem ertem az olyanokat sosem, az ijen hubazze tettem ra sportdobot meg sportlegszurot, es nyom rajta +3-4%-t...na az ijen szinten van is kb +2-3LE meg +4Nm, az valoban jol erezheto is, tenyleg.

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2005. 01. 31. 23:45 -kor