HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#4021 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 19:38

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 20:31

Attol még a 320i-ben egy soros 6 hengeres 2,2-es 17x le-s motor van.

Attólmég nem :) ez nem ilyen egyszerű, több 320-as is volt. Ismerni kell a típusokat hozzá. Van egy valóban 2 literes 150 lóerős és van egy 2.2 literes 170 lovas. De mindkettő 20-as jelölésű.

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 11. 19:40 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4022 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:11

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 16:04

Nem gondolod, hogy a rozsdás traktort lecserélném egy szír Golf 2-re...

Honnét szereztél te szír golf2-t ? Énis akarok, énis énis. :D

Eheh, Audi 4,2 V8 moraljását hallottam, nem fogott meg. Valahogy nem vagyok az az ember, akit magával ragad az audi feeling. Legutóbb egy A3-as 2.0 TDI-t nézegettem, a motorja jól és kúltúráltan húz, de csak nem bírja már kinőni a gázra bazinagy koromfelleg jelenséget (BTW nem tudom miért csak a VW konszernautók engedhetik meg maguknak a koromfelhőt... Modern CR dieselnél ilyen nincsen. Akkora koromgomba mint egy atomrobbanás, elhomályosítja az eget. :D Az embereknek meg a VW etalon, mer magyarok vagyunk aztán mivel a VW "füstöl" az rögtön egyenlő lesz azzal, hogy a "dízelek kormolnak, júj" ) Remélem VW igen gyorsan ráteszi a CR befecskendezést a csodálatos PD helyére és rögtön lesz a teljesítmény mellé euro4 is. Ez meg a másik, hogy a bánatba tudja ez teljesíteni még az euro-3-at is ekkora koromfelleggel ? Kicsit olyan érzésem van, mintha ezzel bundáztak volna. Visszatérve az A3-ra, keresztül kasul másztam benne, nem rossz, de szűk, a belseje kicsit barátságtalan. Ja és a 10 millió forintos vételárából vagy 4-5 milliót nem találtam benne. Ha kezembe nyomnák a kulcsot nem ellenkeznék de ha lenne 10 millám nem audit vennék belőle.

Jelenkorunk dízeleit tekintve már nem sok olyat találsz ami orbitális módon kormol, van egy-két kivétel, de a többségük még erősen terhelt üzemmódban sem enged ki magából számottevő kormot, ez köszönhető a dízeleknél is kötelező katalizátornak és az ésszerűbb befecskendezésnek (97-től gyártott Opel X20DTL és DTH motorok közül sem látsz sok kormolóst (jelentős mértékben elektronikusan felügyelt és vezérelt, közel CR nyomást előállító Bosch VP30/44-es adagolószivattyú dolgozik bennük), HDi-t (Bosch, vagy Siemens Common-rail befecskendezés) már a kezdetektől aktív részecskeszűrővel szerelik). Fogyasztásuk jelentősen csökkent, csúcsteljesítményük nőtt, ebben további ugrások várhatóak a közeljövőben. Már most 160 lóerő környékén járnak a szériában gyártott kétliteres dízelek, jövőre a toyota szintén szériában tolja a majd a 180 lovas kétliterest. Ezen motoroknak teljesíteniük kell az euro4-es emissziós normát. A zajkultúráról csak annyit, hogy az egyliteres yaris, vagy migrén 1,4 16V  16 hidrotőkéje és egyéb kenetlen alkatrésze a hidegindítást követően szintén eléggé fülsértően tud járni, kinek mi bántja a fülét. Az már személyes, egyéni problémám, hogy nyomom én nekik, de csak vinnyognak-vonyítanak-dadognak és leszabályoznak, de nem igazán mennek... ;)

#4023 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:13

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 19:38

Attólmég nem :) ez nem ilyen egyszerű, több 320-as is volt. Ismerni kell a típusokat hozzá. Van egy valóban 2 literes 150 lóerős és van egy 2.2 literes 170 lovas. De mindkettő 20-as jelölésű.

Akkor is a legjobb az 535d touring jelölésű kombi. Ugyan csak háromliteres és soros hathengeres...

Tali ügyében mit szólnátok a március 4.-hez ?

Szerkesztette: RiCS 2005. 02. 11. 20:18 -kor

#4024 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:22

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 20:11

Honnét szereztél te szír golf2-t ?

Szír a turbó után. Drágaszág :D
Ciciman is on borda

#4025 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 11. 20:39

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 19:13

Akkor is a legjobb az 535d touring jelölésű kombi. Ugyan csak háromliteres és soros hathengeres...

Az péntek?  :confused:  akkó dolgozni szoktam :) 7 vége nem lenne jobb?
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4026 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:41

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 20:13

Péntek? Elméletileg jó.

#4027 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 21:30

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 20:13

Biztosan nem jó, Ausztriában vagyok. Mondjuk belőlem ne induljatok ki, mert egy héten 4 napot ottvagyok :D

#4028 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 22:05

Márc. 5.-e szombat ? Jut eszembe negyedikére kaptam egy meghívást az A1 autóba az új 3-as BMW bemutatójára... :D

GI van neked telefonszámod, vagy ilyesmid ? Esetleg címed is ? :)

Szerkesztette: RiCS 2005. 02. 11. 22:05 -kor

#4029 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 22:57

Új 3mas BMW:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  bmw.jpg (0byte)
    Letöltések:: 1

Ciciman is on borda

#4030 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 23:46

Idézet

Rozsdás??

Nemtom... Tipp(o) volt. :D

Van itt havernak egy ilyen gépe, jó drágán vette. De valahogy nem nyerte meg a tetszésemet.
Mondjuk az övének extrém csúnya hangja van, sőt nem is megy. Bár tény, hogy nemtom a tied milyen állapotban van.

Idézet

Arra nekem is jó, 1 sörért nem kapod.

2 :)

Idézet

Amúgy pont 5 perce olvastam az autó-motor mostani számát, amiben a bemutatásra került új 3-as BMW-ről van egy cikk.

Én meg 1-es BMW tesztet olvastam. Azért tényleg érdekes a súlyeloszlás ha még az akksit is emiatt hátra teszik.

Idézet

Honnét szereztél te szír golf2-t ? Énis akarok, énis énis

Ok-ok... zsír. :D

Idézet

A3-as 2.0 TDI-t nézegettem, a motorja jól és kúltúráltan húz, de csak nem bírja már kinőni a gázra bazinagy koromfelleg jelenséget (BTW nem tudom miért csak a VW konszernautók engedhetik meg maguknak a koromfelhőt... Modern CR dieselnél ilyen nincsen.

Ebben az a tévedés, hogy a 2.0 TDI is CR :)

Idézet

Az embereknek meg a VW etalon, mer magyarok vagyunk aztán mivel a VW "füstöl" az rögtön egyenlő lesz azzal, hogy a "dízelek kormolnak, júj" ) Remélem VW igen gyorsan ráteszi a CR befecskendezést a csodálatos PD helyére és rögtön lesz a teljesítmény mellé euro4 is. Ez meg a másik, hogy a bánatba tudja ez teljesíteni még az euro-3-at is ekkora koromfelleggel ?

Mondom, hogy CR... Egyébként meg teljesíti és ez a lényeg. Összetételt én sem tudom, de érdemes lenne összevetni.
Amúgy szerintem mindegyik dízel füstöl szemmel láthatóan ha tapossák. Tisztelet a kivételnek.

Audi mondjuk eleve drága. Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy nem látni meg a többletköltséget. Bár igaz nem annyit, de vágd be egy hasonló kategóriájú hétköznapibb kocsi ajtaját erősebben, aztán az audiét. Meg az egész össze van rakva. Lehet hasonló anyagokkal készül az olcsó konkurencia, de az a rakva szó helyett csak rakosgatást érdemel.
Az más kérdést, hogy én sem a3-at vennék 10 milláért, de nem is más hasonló kat. kocsit. Mondjuk inkább gyűjtenék kicsit, aztán 12-ért egy V8-as Passatot. :)

Idézet

Márc. 5.-e szombat ? Jut eszembe negyedikére kaptam egy meghívást az A1 autóba az új 3-as BMW bemutatójára... 

GI van neked telefonszámod, vagy ilyesmid ? Esetleg címed is

gecseiistvan@freemail.hu
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#4031 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 23:54

Ok, olvasd el még egyszer annak a 2.0 16V PD-TDI motornak a specifikációit. :) PD, ismétlem PD, azaz Pumpe-Düse. Szírgolf. :)

#4032 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 00:51

Passz, még valamelyik újságban olvastam, hogy az már az.
Rákerestem, de jött olyan 5-ös golf cikk, amiben már az 1.9-et is Cr-nek írták...

Idézet

PD, ismétlem PD, azaz Pumpe-Düse

Azzal tisztában vagyok, hogy mi a különbség egy PD és egy CR motor között, ezt elhiheted. :)
Amúgy nem értem sokaknak mi baja vele, hiszen a nagy nyomás itt is megvan...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#4033 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 01:06

Nem tudnak vele olyan gyorsan nyitni-zárni és ezáltal olyan pontos és jó keverékképzést elérni mint a CR piezo szelepével (Pl egy szivóütem alatt több befecskendező-szelep nyitás sem működik nála). Ez a járáskultúrában, és a koromfellegben jelentkezik. A 3.0 TDI (frissített A6-osban már ez dolgozik) és egy nagyobb dízelmotorjuk már CR befecskendezéssel működik, ezért bízom abban, hogy rövidesen rákerül ez a befecskendezés a kisebb motorokra is.

Amúgy infókat találsz az volkswagen.hu-n és az audi.hu értékesítés linkjén is, egyértelműen leírják, hogy a 2.0 pd.

#4034 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 01:46

A nagy motorok azzal mennek. De ha találkozok audis haverral, akkor pontosítom az infókat.
volkswagen.hu-n néztem, de az itthon 56k-n elég lassú és nem kinlódtam vele....

Amúgy az audi.hu-n nekem ezek tűntek fel leghamarabb:

Idézet

Négyszeres győzelem a négykarikás márkának
Négy kategóriában négy győzelem a négykarikás márkának: az egyik legnagyobb német autós magazin az „auto motor und sport” olvasói az A3, A4, A6 és A8 modelleket kategóriájuk legjobbjának választották.

Idézet

Az Audi A6 az év üzleti autója 2005-ben
A Playboy a napokban rendezte meg az immár hagyománnyá vált „Év autója 2005”-ös díjátadást, ahol az Audi A6 maga mögé utasította vetélytársait.Az „Üzleti autó” kategóriában az olvasók szavazatai alapján első helyen végzett az Audi A6.

Audinál megnéztem és ott tényleg pontosan levolt írva... Na előkeresem azt az autós újságot és írok nekik egy szép kerek mailt, hogy dezinformálják a népet.... :(

Amúgy valamelyik autószakiban volt egy jó leírás a PDTDI-ről, de mintha ez is képes lenne több szelepnyitásra, de előkeresem azt a számot. Talán egy lupó teszt volt benne, na az műszakilag korrekt.
Holnap, holnapután nem leszek itthon, de majd megpróbálom előkeríteni.

#4035 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 02:03

Audi A3 2.0L TDI:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  2L.jpg (0byte)
    Letöltések:: 2

Ciciman is on borda

#4036 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 02:18

Audi A4 3.0L TDI:

Csatolt fájl:

Ciciman is on borda

#4037 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 06:26

Asszem az első motorjuk amire cr befecskendezést tettek az a 3.0 V6 TDI volt. Előtte volt az a8-asban 3,3 V8 TDI-jük is, de úgy rémlik az még PD, de erre nem mernék megesküdni. Szal a nagyobb motorjai is PD befecskendezésűek voltak a 3.0 megjelenéséig, ami ugye az új A6-ossal látott napvilágot.

Jah kéremszépen, ez a 3.0 már igencsak tetszik nekem is... :D No persze azért inkább azt választanám ami az 535D-ben van. Háromliteres soros hathengeres, kétfokozatú feltöltéssel 272 LE és már nagyon alacsony fordulaton is eléggé jól húz (Aki nem ismerné van egy kisebb turboja ami már egészen alacsony fordulattól szolgáltat egy alacsony töltőnyomást, és van egy nagyobb ami nagyobb fordulattól éled, de a töltőnyomása magasabb)

#4038 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 09:20

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 22:57

Új 3mas BMW:

Na végre (kép) :)

Mint mondtam, én az ÚJ 3-as BMW motorjairól beszéltem, és ott bizony a 320i és a 320d is ugyanakkora méretre.
-----
Amúgy érdekes, mert azt hittem én is hogy a 2.0TDI CR már, de a fenti szerint nem.
----
Nekem az a pénteki tali sajna nem jó :( Sőt sokszor szombaton is dolgozom, délelőtt. Így ált. vasárnap jó nekem + ha még egybe tudnám kötni egy Ócsai rokonlátogatással, akkor lenne a legjobb :) (de ez egyéni szoc. problem).

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 12. 09:20 -kor

#4039 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 10:06

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 22:05

Márc. 5.-e szombat ? Jut eszembe negyedikére kaptam egy meghívást az A1 autóba az új 3-as BMW bemutatójára... :D

GI van neked telefonszámod, vagy ilyesmid ? Esetleg címed is ? :)

De ilyen szar időban akarsz gyorsulgatni? Szerintem nyárra kellene rakni ezt.

#4040 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 12:45

totalcar megint király volt :) Impreza  :up:

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 200
  • 201