Hogy on is legyek, ma ultem egy kb 2 lityos turbo dizeles Mazda 6-osban. Kollegam vitt le Szombathelyre egy targyalasra. Nos, 0-rol nem gyorsultunk, de ilyen 70-80 korulrol piszok hamar fenn van 140-en, es meg csak nem is kell porgetni. Allat egy kocsi, kellene.
Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti?
Elküldve: 2005. 03. 03. 20:52
Hogy on is legyek, ma ultem egy kb 2 lityos turbo dizeles Mazda 6-osban. Kollegam vitt le Szombathelyre egy targyalasra. Nos, 0-rol nem gyorsultunk, de ilyen 70-80 korulrol piszok hamar fenn van 140-en, es meg csak nem is kell porgetni. Allat egy kocsi, kellene.
Elküldve: 2005. 03. 03. 23:36
Még a szép kerekített szögletes formák voltak a királyak.
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2005. 03. 03. 23:50
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 23:36
Ízlések és pofonok
Elküldve: 2005. 03. 04. 07:47
Idézet: leslie - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 20:52
Egyelőre a powertrainben van minden reményük a rajongóknak
A japcsik nyilatkozata szerint 140HP-nál kisebb benyamotor nem lesz civicben, ráadásul az isuzu féle 1.7CTDI motort is elhagyják, és csak a honda féle 2.2 i-CTDi motor lesz a dízelben.
Ráadásul állítólag az európai piac is megkapja csaknem a bemutatott formában az SI-t (coupe), tehát az integrának és a preludenek is lesz utódja végre...
Elküldve: 2005. 03. 04. 12:04
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 23:36
A fentebb említett mazda6 sem olyan csúnya.
Elküldve: 2005. 03. 04. 15:45
Igaz, mind Euro 4-es, talán azért is gyengébbek...
Elküldve: 2005. 03. 04. 16:23
Idézet
Akkor legyen a 90-es évek közepe.
2.2-ből 150Le tényleg nem egy veretes eredmény. Akár euró 4, akár euró akárhány...
Tényleg, mi a vélemény arról, hogy az AMG nem fog többet dízelekkel vacakolni?
Elküldve: 2005. 03. 04. 18:50
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 16:23
Én már írtam, hogy a francba pedig pont olyat terveztem venni
Elküldve: 2005. 03. 04. 23:13
Nem azert, de a 2.9 VR6 a Synchro hajtaslanccal jobb lenne ehhez, mert az nem esztergalna le a gumikat annyira, meg kezelhetobb is lenne - szerintem
hobizoli
Szerkesztette: hobizoli 2005. 03. 04. 23:17 -kor
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com
"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"
Elküldve: 2005. 03. 05. 01:01
Láttam már a gépet. De azt nem tudtam mi van a motortérben.. amúgy...
Ismét letölthető az összes VW-Cult-os videó.
Ezeket nézd meg, ne ilyen sufnituningot.
Amúgy a srác azt írja, hogy azért nem syncro, mert azt széttépné...
Csak akkor azt nemtom... hogy Ole Golf 2 Syncro-ja hogy bírja el ennek a másfélszeres, de 2 baron inkább a dupla teljesítményét...
Ja és ott nemcsak a kerék, hanem a kasztni is 3-4 sec alatt van százon.
Egyébként szép munka, az úgymond szabvány VR6 biturbó megvalósítás.
Ez meg a Renner... (jelen esetben 450Le-nyi töltőnyomással)
Kicsit látványos gyorsulás (0-180)
Itt még kétkerékkel aláz sz*rrá egy 465Le-s Mustangot
Ez meg egy kis Bora burnout 4 kerékmeghajtással (elég látványos)
Ebböl már látszik, hogy a kettes golfal miért csak negyed gázzal szabad indulni.. valamelyik videóban bemutatják ugyanis, hogy ha padlózzák a Rennert, akkor még 3.-ban is csak kapar összkerék mellett...
Elküldve: 2005. 03. 05. 01:30
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 16:23
2.2-ből 150Le tényleg nem egy veretes eredmény. Akár euró 4, akár euró akárhány...
Tényleg, mi a vélemény arról, hogy az AMG nem fog többet dízelekkel vacakolni?
A válasz: Totalcar SLK 320 CDI SL 400 CDI
Elküldve: 2005. 03. 05. 09:06
Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 1:30
Ez a rész izgalmas:
"Az SL 400 CDI-be egy hamarosan szériagyártásba kerülő új négyliteres V8-as került. Ez a motor 315 lóerős lett, legnagyobb nyomatéka pedig 730 Nm. A viszonylag kis teljesítmény- és súlykülönbség eredményeképpen az SL 400 CDI szintén 5,3 másodperc alatt gyorsulhat 100-as tempóra, és az elektronika itt is 250 km/h-nál korlátoz, viszont a nagyobb tömeg és az egyszerűbb, bár erősebb motor miatt az autó átlagfogyasztása 10,1 liter körül alakul vegyes használatban. Az új négyliteres V8-as dízelmotort egyébként várhatóan a Mercedes következő újdonságában, a hamarosan bemutatkozó S-osztályban láthatjuk viszont."
Elküldve: 2005. 03. 05. 09:09
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 1:01
Ez a videó állat
De vw-cultról az az Audi A3-as tahóvideó se rossz, a csávó simán elélvez a volán mögött
Még két dolog:
1. A 0-290-es S4 videón tetszik mikor gyorsulás közben kb. 200 fölött kigyullad a tank-figyelmeztető lámpa (kék, ha jól látom...)
2. Az RS4-en a 100-ról gyorsításkor végig ég a sárga szabvány-figyelmeztető lámpa a km-óránál (szervizlámpa?)
Szerkesztette: Kory 2005. 03. 05. 09:27 -kor
Elküldve: 2005. 03. 05. 09:50
Elküldve: 2005. 03. 05. 10:58
Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 9:50
Elküldve: 2005. 03. 05. 14:29
Pénteken este volt a hivatalos banzáj, némi kajával, piával és táncos zenés, kivetítős dolgokkal, ott lehetett regelni a másnapi tesztvezetésre is. A kocsik közül a 320d-t és a 330i-t választottam, érthető okokból a 320i nem vonzott annyira.
Ma reggelre az éjszakai buli minden nyoma eltűnt a szalonból és szépen becsekkoltunk a recepción, aláírtuk a nyilatkozatot, elkészítették a fénymásolatot az iratainkról, és közben szépen tájékoztattak minket, hogy a tesztút az időjárási körülmények miatt lerövidült (
Végre kezembe kaparintothattam a kulcsot és körbenézhettem az autót, aminek az orra élőben nagyon szép, a fara elmegy, az emelkedő övvonal a sportosságot sugallja, blablablaaaa... A hivatalos küllemet elemző blablát megtaláljátok a vezesshun meg a totálkárhun nem pazarlom most az energiám erre. A két autó közül a 320d volt a lájtosabb felszereltségű, de a gyakorlatban benne volt minden amire egy átlagautósnak szüksége lehet. A beltér sötét színű, kivételt jelentenek az alumínum hatású műanyag betétek; az ajtó és a műszerfal borítása puha műanyagból készült, az összhatás otthonos. A kocsiban a műszerfal két órából áll, amelyeknek az alsó részén egy-egy plusz skála található, a baloldali az üzemanyagszint-jelzőé a jobboldali a pillanatnyi fogyasztást jelzi. Vízhőfok mérő nincsen, de a fedélzeti számítógép kijelzőjére állítólag kiíratható ez az érték is.
A kulcsnak (amely hasonlít a nagyobb vw modellek bicskakulcsára, de abban eltér, hogy nincsen kihajtható tolla) a képeken látható start/stop gomb alatt található a foglalata, behelyezésére feltámad az autó, bekapcsolnak a műszerfal fényei, egyebek (mintha ráadnád a gyújtást). A kocsit előttem hozták vissza, így izzítás nem volt, a motor könnyed mormogással indult. A váltókart kicsit vékonynak találtam, útja hosszú és (szerintem) a kapcsolás odafigyelést igényel (peg opelem meg renault-m van), A bőrkormány kis méretű és vastag, jól megmarkolható és élmény a fogása, tekergetése. Az ABS és a kipörgésgátló szépen csendben tette a dolgát így hóesés után (utóbbi működését nemlehetett észlelni, bár valszeg miatta nem mutatott jellegzetes hátsókerékhajtású reakciókat a kocsi), így az autókat meghajtani csak módjával volt alkalmam. A dízelmotor csendes, barátságos mormogással jár, alapjárat környékéről is határozottan és lendületesen mozgatja a hármast, 2500 fölé pörgetve a közlekedés többi résztvevőjének arcára fagyaszthatjuk a mosolyt. A fogyasztása baráti, a tesztelők a nem mindennapi tiprással tudtak belőle 9,5 literes (boardcomputer adata) átlagfogyasztást kihozni. Az autó nagyon masszív érzésű, nyekergést, nyiszogást sehonnét nem hallottam, még akkor sem amikor a futómű a csodás magyar utakon tespedő kátyúkon evickélt keresztül (valamelyest enyhítette a bajait a kátyúkat eltömő letaposott hó). Egyébként a futómű feszes hangolású és az úthibák jelentős részét erősen érzi a vezető is, viszont jó úton tapad mint állat.
A háromliteres V6-ossal szerelt járgány fullextrásnak volt mondható, elektromos ülésállítás, hatfokozatú kézzel is kapcsolható automata váltó, i-drive, navigáció, dvd-egérmozi, az idrive kijelzőjét is használó tolatóradar, elektromos napfénytető, ülésfűtés meg egy csomó minden. A kocsi belseje vajszínű bőrkárpitot kapott, a műszerfal is világosabb borítású volt, ezért a beltér ezért érzésre nagyobbnak tűnt mint az előző autóéban. Az indítás ugyanolyan nyomógombos rendszerű, a V6-os jellegzetes mormogásal kel életre (Itt meg kell jegyeznem, hogy bár a V6-os gurgulázása fülnek kellemesebb, a dízelnek sem volt rossz, kellemetlenül kattogó hangja, alapjáraton kb ugyanolyan halkak voltak). Az ülést beállítgatva elhelyezkedtem és mint a másikban itt is pillanatok alatt otthon éreztem magam. Sajna az indexkar és annak működése az újabb opel modellekhez hasonló, gyakorlatilag csak hozzá kell érned. Ha ezt finoman teszed akkor villan hármat és elhallgat, ha határozottabban, akkor egészen addig villog míg vissza nem tekered a kormányt. Sajna, ha véletlen túlnyomod, akkor elhallgattatása, kikapcsolása nem egyszerű.
Összefoglalásképpen maradandó élmény volt mindkét autó vezetése, viszont nem tudnám egyértelműen eldönteni melyiket választanám ha abban az élményben lenne részem hogy választanom kellene a kettő közül (mivel dízel autóim már vannak, valszeg a 330i figyelne be a felszereltségét is figyelembe véve). Mindkét motor nagyon jó, a kétliteres dízel kultúrált járásával és nagyon jó menetteljesítményéért cserébe kiemelkedően jó fogyasztású is, a háromliteres V6 meg megy mint a vaddisznó.
Minnyá feltöltöm a képeket is, bár a kocsikról nincsen sok.
Képek itt.
Szerkesztette: RiCS 2005. 03. 05. 14:45 -kor
Elküldve: 2005. 03. 05. 15:11
Kérdés: az indítókártyát konkrétan be kell dugni a helyére, és csak akkor lehet a gombbal indítani, vagy elég csak a táskában, zsebben lennie? (mint pl. a jobban felszerelt Megane). ?
Elküldve: 2005. 03. 05. 16:37
Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 15:38
Mivel az automata nyitást nem merték lenyúlni a Rönótól...
Szerkesztette: Indy 2005. 03. 05. 16:43 -kor

Súgó
A téma zárva.