Idézet: lola - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 3:15
Bár a vitát korábban is értelmetlennek tartottam, azért egy megjegyzés. A HL2 Source motorja ragyogóan együttműködik a Hovac motorral, ami a fizikát csinálja. A doom3 engine-je maga kezel mindent. Olyan is. A grafikája a nagy sötétségen kívül szögletes fejek. A fény-árnyék olyan, amilyen, de azért nem estem seggre tőle. A textúráktól sem. A fizikája pedig nulla a HL2-höz képest.
Egyébként szerintem itt nem id vs Valve a kérdés, hanem csak az engine. A HL2 engine-jébe beletartozik olyan is, amit nem a Valve csinált, hanem csak licence-szelt. Na és? Ettől az még a HL2 engine-jébe tartozik!
Nem árt megemlíteni azt sem, hogy a HL2 directx-es, a doom3 pedig openGL-es játék (grafikát tekintve). Ez egyben azt is eredményezi, hogy a HL2 ATI, a doom3 pedig nvidia kártyákon fut jelenleg jobban (megközelítően azonos tudású és sebességű videokártyák esetén). Időnként az a benyomásom, ahogy a hozzászólásokat olvasom, hogy többen már elfelejtették azt, hogy miket is írtak a doom3-as topicba. Tessék visszaolvasni! Sokukat egyértelműen befolyásolt az, ami alapkán ilyeneket írtak, hogy: "paráztam", "majd' beszartam", stb. Ez a véleményalkotásra is hatással van egyéb tekintetben is.
A vita nem értelmetlen, a vitatkozás viszont igen!
A Source azzal működik együtt, amit melléraknak, szerintem saját maga is képes valamilyen fizikára.
A D3 (nem tudom hallottál-e fizika modrol) szintén rendelkezik saját fizikával, megkockáztatom: nem rosszabbal mint a Source, de nyilvánvalóan olyan fizikai motort csatolsz (liszenszelsz, KÉSZÍTESZ!) hozzá amilyet akarsz.
Ha nem estél seggre az árnyékoktól, akkor legközelebb kapcsold be őket.
Miután a játékmenetet és a Havok (Havoc?) fizikáját kielemezted (ami NEM a Source része) kijelented, hogy itt tulajdonképpen az engineről volt szó.
Az, hogy OpenGL az engine, csak egyet jelent: könnyebben portolható (pl. linuxra, vagy Mac-re).
Szerkesztette: JonesC 2004. 11. 23. 09:33 -kor
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye