Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2007. 11. 20. 08:18
A nagygépek mind porralöntősek, azaz külön van benne a festéktartály, a festékező egység,a developerpor, a fényérzékeny henger, és a fixáló. Ezeket mind külön-külön lehet cserélni. Namost, ezek a gépek 20-30-60 ezres karbantartási ciklusokra vannak méretezve, emigyen az alkatrészek is. Azaz, egy OPC henger kábé 10 centi átmérőjű, és 30 centi széles, ebből kiszámolható a palást területe, a fixáló teflonhenger, előtte az olajhenger kb mint egy szép rúd szalámi, olyan. Azaz, birja hogy papiron példányonkén kb 3-5x gördül át. Nem mellesleg, a mérete nem számit, elfér a géptestben, a paneleken se nagyon látsz SMDt, nem az volt a cél hogy kicsi legyen.
A kisgépekben a modul komplett, azaz benne az OPC, festékező, fixáló, minden. Az OPC kb 5 centi átmérőjű, a teflonhenger (ha van és nem mylarfóliás fixálós) kb olyan, mint egy ceruza. Ebből megintcsak kiszámolható, mennyivel többet megy a papiron, ergo, mennyivel jobban kopik, illetve mennyiszer többször töltődik/sül ki azonos terület. Mellesleg, a kompakt kialakitás egy csomó kompromisszumot igényel, pl nem oldható kötések, fogaskerekek egybeépitve a hajtásokkal, satöbbi satöbbi satöbbi. Nem mellesleg, ezek robotizálhatóak, azaz olcsóbb gyártani, mint a nagygépet, és mivel hamarabb kifingik, óssóbban adják, és megfizeted a modulcserén az egészet.
Nem kell mindjárt arra gondolni, hogy pfujj amerikánia megint összeesküdött a természet ellen. Pláne, hogy a fénymásolók legnagyobb része japán ugye.És ugye az ő környezettudatuknak is két éle van...
Elküldve: 2007. 11. 20. 09:00
Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 8:18
Naja. De míg az említett Ricoh masina egy kisasztalon foglal helyet, kb. 15 centi összes magasságával, addig a nagygépünk az padlótól csöcsig ér. Az ugyan nem műanyagvacak, össze van rakva, de valamiért állandóan vannak apróbb, olykor nagyobb bajai, rigolyás, egyszerűen nem megbízható és állandó, vaskos kiadással jár emiatt, amióta itt van, szerintem csak a burkolat nem lett kicserélve. A Konica az tényleg hableány, ahhoz még nem jött szerviz, csak én, de abba bele van tervezve a hiba. Az egész dolog ott sámli, hogy a SoHo eszközöket, amikből mondjuk sokat adnak el, mind ilyenek. És az a Ricoh is SoHo eszköz, csak régebbről. Én meg gondolkozok, hogy mi a nagyobb környezetszennyezés, a Ricoh, amit használaton kívül egy kurva nagy klatty kíséretében kikapcsolok és nem fogyaszt semmit, menet közben valamivel többet eszik a kapcsüzemű tápjának hatásfoka és a súlyosabb mechanika miatt, meg kidobom pl. 30 év szolgálattétel után, vagy ez a műanyagvacak, ami él mondjuk 5, talán 10 évet, mert ennyi idő múltán már nem fogja megérni javíttatni, állandóan a hálózaton vigyorog és fennhangon hirdeti, zöld üzemmód 5W állandó teljesítményfelvétellel, tonerürüléskor kivágod a fél belét (tegyük fel, hogy újrahasznosul egy ideig, oké).
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 11. 20. 09:12
Elküldve: 2007. 11. 22. 21:18
Az említett tonerek mind eredeti 1* használt HP-k. Eredeti zacskójukba és dobozukba visszatéve. Amikor elég méretes kupac összegyűlik (ránk akar dőlni) szépen felhívjuk az erre illetékest, aki általában másnap jön és elviszi mindet.
Elküldve: 2007. 11. 22. 22:46
Erre annyit mondtam, hogy itt fejezük abba.
Elküldve: 2007. 11. 23. 09:25
Elküldve: 2007. 11. 23. 20:30
A régi Filmes Zenit-mmel jobb képet csináltam. Szebbszínek, élesebb, nem szemcsés stb.stb.
Elküldve: 2007. 11. 26. 09:05
Főnök persze hörgött rendesen, amikor éjjel le akarta venni a fényerőt, mert kisütötte a szemét a backlight. A korai modelleknél (kb. 3-4 éve) nem nagyon lehetett beleszólni - legalábbis azoknál, amiket láttunk. Meg persze akkor is hörgött, amikor kisebb bontást kellett kapcsolnia, mint a rács, mert nem lát túl jól, de azért az LCD szerinte egyértelműen jobb, mint a CRT... Pl. a jogtár közel rácsbontáson használva, bekapcsolt, normál AA mellett (!) néha rendesen olvashatatlan ma is egy 19-es LCD-n (csak pillantsatok bele az aláhúzott, dőlt, apró kék betűs részekbe)... Ja, egyébként volt olyan is, aki azért hívott fel, mert szerinte az volt a gond, hogy "zajos" volt a kábel. Erre váltottam egy bontást, érdekes, kitisztult minden. Csak nem a fejekben... A kábel persze továbbra is analóg, kristálytiszta képpel, rácsbontáson. Remélem megértette... Minket, informatikusokat (vagy hogyishívjam) sokszor lehülyéznek, de azért ők keresik a start menüt. lol.
Szerkesztette: Warrior 2007. 11. 26. 09:09 -kor
Elküldve: 2007. 11. 26. 11:06
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:05
Talán nem annyira offtopik
The IT crowd (Yesterday's jam)
Elküldve: 2007. 11. 26. 12:27
Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 11:06
Ez a sorozat halálos, mindkét season-t megnéztem, végigfetrengtem
Elküldve: 2007. 11. 26. 12:56
Elküldve: 2007. 11. 26. 19:35
Elküldve: 2007. 11. 26. 20:03
Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 19:35
MAgyarul szerintem nincs is
Elküldve: 2007. 11. 26. 20:10
Elküldve: 2007. 11. 26. 21:26
Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 20:10
A Delorean ír
Én feliratosan láttam, de teljesen érthető anélkül is
Amúgy van/volt egy DMC a Dunapláza parkolójában....
Elküldve: 2007. 11. 27. 11:05
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 21:26
Nem 1985-be jött vissza?
Elküldve: 2007. 12. 28. 20:13
benn vagyok nála a kis helységben ami a bolt hátsó belsőterében van .
Na szóval pakolom össze az aktuális masinát, egyszercsak arra leszek figyelmes hogy az egyik vevő igencsak mondja a magáét, hogy ő szretne egy fekete flopy meghajtót a gépébe.
A haverom leveszi a pólcról s leteszi a pultra s meg szólal hogy 2000 ft a vevő elkezdi nézegetni s meg szólal .
Ezt hovátegye a gépbe ?
A haverom meg magyaráz hogy hová.
Aztán a következő hogy ö usb átalakitót szeretne hozzá venni de de már vagy 6 boltba is volt miatta ezt vagy 3X,4X -er elismétli, meg váltig erőködik hogy feszültség átalakítót is akar hozzá.
KÖNYÖRGÖM KIS FLOPYHOZ USB ÁTALAKÍTÓ S FESZŰLTSÉG ÁTALAKÍTÓ.
Ez már fáj s közben vagy tí tizenöt vevő gyűlt össze mögötte.
A haverom meg már a pult szélét karmolászta kinnyában, alligvártuk hogy kimenyen,aztuán megszólal hogy kimegy hozza a pénzt s viszi a flopy meghajtót ez vólt du 2 körül na mondanisekell azóta is jön.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2007. 12. 28. 22:23
Elküldve: 2007. 12. 28. 23:14
A legtöbb helyen, amíg nem fizetsz, nem adják a kezedbe amit vásároltál. (Pl. Aqua-ban voltam néhányszor, ott aláíratták előre, hogy átvettem, aztán csak utána adták ki ... el is gondolkodtam közben, mit tehetnék, ha nem hoznák ki a cuccost, hanem mutatnák, hogy ember, hát már aláírtad, hogy átvetted)
De mit várjon az ember, amikor az áruházakban kilopják a 900 ft-os DVD-t a tokjából ...
Elküldve: 2007. 12. 28. 23:43
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 23:14
Idézet
Ez számomra időben egymást követő eseménysornak tűnik, tehát kimegy pénzért, aztán viszio a meghajtót.

Súgó
A téma zárva.