HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1771 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:53

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:49

Szerintem olyan "szaktudás", mint amilyen 1-2 "szakembernek" van, 5 perc guglizással beszerezhető.

Az megint más, nyilván én nem erre gondoltam. Sőt, most szenvedtem meg egy sima szilikonozással, mert ki kellett akasztanom az ablakon a klíma csövét, erre utólag derült ki, hogy ez a fajta szilikon amit lekaptam a polcról, ez nem rögzít, csak tömít :-) De cserébe festhető  :Đ Szóval ennyi el lehet bukni, ha nincs bent gyakorlata az embernek.
Make love not Wor.

#1772 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 13. 13:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:53

Az megint más, nyilván én nem erre gondoltam. Sőt, most szenvedtem meg egy sima szilikonozással, mert ki kellett akasztanom az ablakon a klíma csövét, erre utólag derült ki, hogy ez a fajta szilikon amit lekaptam a polcról, ez nem rögzít, csak tömít :-) De cserébe festhető  :Đ Szóval ennyi el lehet bukni, ha nincs bent gyakorlata az embernek.

Nem bukás ez, így születik a tapasztalat. Jó sok "bukás" után mégiscsak mondható, hogy az ember már látott ezt-azt, főleg, ha nem mindig esik ugyanabba a hibába...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1773 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 14:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 20:53

Igen, tapasztalat. Más a szilikon, és más az Acrilán bázisú festhető réstömítő.
És most egy kis busongás: Sokmindent csináltam meg könyvből.
Ma is áldom az Ipari Szakkönyvtár sorozat szerkesztőit és íróit.
A cserépkályhához vettem méregdrága fényképes könyvet. Átrakni viszont csak egy nagynehezen hozzám került, az említett sorozatból való könyv alapján tudtam. Abban daradszámra megvolt, mennyi ilyen-olyan tégla, tetőcserép és hány liter hogyan elkészítendő agyaghabarcs kell a kályhámhoz, meg a munkafolyamatok részletes leírása. Még az is, hogyan szokták elrontani (mire kell nagyon vigyázni).
Ma nem látok ilyen könyveket. Tankönyv boltban is próbálkoztam elektroműszerész témakörben. Nem tudom, miből tudnak ma tanulni.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 05. 13. 14:24 -kor

#1774 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 13. 16:13

Bocsánat, hogy megzavarom a diskurzust, de felhívnám a figyelmet a topic címére. ;)

#1775 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 17:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 16:13

Bocsánat, hogy megzavarom a diskurzust, de felhívnám a figyelmet a topic címére. ;)

Egyik fórumban sem hátrány, egy kis konstruktivitás.
Láma Júzerek nem csak a számítástechnikában vannak. :)
Időnként előfordul, h valaki szeretné kinőni a lámaságát.

#1776 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 05:23

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 15:15

Igen, tapasztalat. Más a szilikon, és más az Acrilán bázisú festhető réstömítő.
És most egy kis busongás: Sokmindent csináltam meg könyvből.
Ma is áldom az Ipari Szakkönyvtár sorozat szerkesztőit és íróit.
A cserépkályhához vettem méregdrága fényképes könyvet. Átrakni viszont csak egy nagynehezen hozzám került, az említett sorozatból való könyv alapján tudtam. Abban daradszámra megvolt, mennyi ilyen-olyan tégla, tetőcserép és hány liter hogyan elkészítendő agyaghabarcs kell a kályhámhoz, meg a munkafolyamatok részletes leírása. Még az is, hogyan szokták elrontani (mire kell nagyon vigyázni).
Ma nem látok ilyen könyveket. Tankönyv boltban is próbálkoztam elektroműszerész témakörben. Nem tudom, miből tudnak ma tanulni.

Áááhh, ilyenek ma nincsenek. Amit kapsz, az elmélet. Jön egy szaki, aki végzett x egyetemen, ahol fejébe tettek sokminden elméletet, és egy halom, szakmához nem köthető felesleget, marketing, közgáz témakörben. Leírja az okosságokat, rendszerezve, lelkiismeretesen és kiadja boldog elégedettséggel arcán könyvként. Ebben alfától omegáig van benne minden, amit elméletileg tudni kelll a témáról. A folyamatábra nem ismer emberi hibázást, meg a gyenge minőség sem input-paraméter, ahogy a pénztárca sem. A gyakorlat így továbbra is megfizetethetlen és könyvből megtanulhatatlan. Én sem írok könyvet, pedig lenne miről. Én dolgozok, nincs időm könyvet írni. ha könyvet írnék, akkor nem tudnék dolgozni. Nehéz ügy :D . Én nem véletlenül kerülök minden szakmai könyvet, elborzadtam a nyers elmélettől, amit ont magából jellemzően sok kiadvány. Semmi értelme, elő sem veszem. Ha probléma van, megoldás kell, nem rizsa. Az alkotáshoz meg a problémák megoldásából álló vaskos tapasztalat-persze a rendelkezésre álló elméleti háttérrel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1777 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:13

Friss: júzernél valami programhiba van, elküldi a screenshot-ot. Felhívom, mondom neki, hogy a program könyvtárából keresse ki a log fájlt, nyissa meg, ugorjon a végére, és az utolsó oldal tartalmát küldje el mail-ben. Megkereste, megnyitotta, elugrott a végére és küldött egy csatolt Word fájl, benne screenshot-tal a Notepad ablakáról, amelyben minden szöveg inverzben látszik...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1778 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:25

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:13

Friss: júzernél valami programhiba van, elküldi a screenshot-ot. Felhívom, mondom neki, hogy a program könyvtárából keresse ki a log fájlt, nyissa meg, ugorjon a végére, és az utolsó oldal tartalmát küldje el mail-ben. Megkereste, megnyitotta, elugrott a végére és küldött egy csatolt Word fájl, benne screenshot-tal a Notepad ablakáról, amelyben minden szöveg inverzben látszik...

Én nem tudok ilyet. Hogyan tudom létrehozni?

#1779 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:31

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:25

Megnyitsz Notepad-dal valamit, kijelölöd a szövegeket, nyomsz egy PrintScreen-t, nyitsz egy Word-öt és ctrl+v.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1780 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 18:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 12:25

Ki volt jelölve a szöveg.
Make love not Wor.

#1781 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 18:32

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:31

Megnyitsz Notepad-dal valamit, kijelölöd a szövegeket, nyomsz egy PrintScreen-t, nyitsz egy Word-öt és ctrl+v.

Köszönöm. A print screent nagyon régen használtam, és nyomtattam vele.
Ezt a lehetőséget nem ismertem. :)

#1782 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 19:09

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 19:32

Köszönöm. A print screent nagyon régen használtam, és nyomtattam vele.
Ezt a lehetőséget nem ismertem. :)

Sőt, alt+prscrn az aktív ablakot fényképezi le s rakja vágólapra. Word-ben meg az alt+egérbalgomb-bal lehet FÜGGŐLEGESEN kijelölni. Nem nagy ügy.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1783 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 07:15

Úgy adódott, hogy én is a pult túloldalára kerültem, abban a madaras boltban a számtech részlegre..
Az első napon(amit az eladótérben töltöttem) máris találkoztam a vevők értelmesebbikével,aki vett egy hagy ne mondjam milyen márkájú televíziót. Odajött reklamálni, hogy ő otthon lemérte centivel, és a 72 centis átmérő helyett csak 69 centi a képátlója! Fenyegetőzött rendőrséggel, fogyasztóvédelemmel, meg hogy megver, stb, és nem tudtam neki megmagyarázni, hogy :
1) kutya közöm nincs a hiradástechnika osztályhoz, ez a számtech.
2) a képernyőnek egy kis része a keretben csücsül, azaz a látható, és a valós képátló közti különbség miatt kissebb amit mért.
Nagy nehezen persze elvonult, komolyan azt hittem, box lesz a vége :(
Persze az üzletpolitika miatt mosolyogj, meg a vevőnek igaza van...

Másik eset: Két srác nyomtatópatront akart venni, kérdem a nyomtató típusát, adom hozzá a megfelelő cuccot. Ezek a patronok nálunk Saferben vannak (lopásgátló, az az átlátszó doboz). A másik srác mondja a társának, mikor már elfele megyek:
Azt a másikat vegyük, annak szebb a doboza!  Ezzel levesz egy teljesen más típushoz való patront, amin nem kopott, hanem új lopásgátló van, és viszik boldogan..
Gondolom, a pénztárnál, illetve otthon meg pislogtak..

#1784 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 09:12

áma Júzer (én) nem tudja, miért ír ki a gépem, mikor nyomtatni akarok egy olyat, h a kártékony szofwer futtatását megakadályozó szoftwer megakadályozta a végrehajtást.
XP-sp3 frissítéssel.

#1785 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 13:58

http://mobilguru.hu/keszulekek/keszulek-gu...ple_Shuffle.asp
http://mobilguru.hu/keszulekek/keszulek-gu...orghini_ZX1.asp

Ezt az oldalt vagy egy idióta szerkeszti, vagy csak viccesnek találja magát.

#1786 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 12:43

Idézet

Nem igazán van védelem, még a Kaspersky-t is simán megkerülték, sőt inaktiválták bizonyos nem kívátt programocskák úgy, hogy soha nem kattint az ember "ön a 9999999 látogató-nyert" ablakra. Sőt, XXX oldalt sem nyit meg. Akkor, amikor az egyik nagy amerikai Internet szolgáltató elismeri, hogy semmit nem kell megnyitnod, elég ha bekapcsolod a géprt és be van dugva a hálókábeled, garantáltan 15 percen belül vírusos lesz a gép. Ráadásul olyan vírusok is keringenek a Neten, amik katonai titokká lettek minősítve olyan komoly programnyelven és behatolási modifikációval rendelkeznek. A harmadik dolog, hogy csak az ellen lehet ellenszert készíteni, ami már felderített, ismert károkozó, de amíg nem ismerik fel a konkrét vírust a kereső progik, addig nincs is mit megtalálniuk. Így azt sem veszed észre, hogy vannak. :)

:lol:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1787 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 12:46

:omg:

Ezt hol?

#1788 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 14:26

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 13:46

:omg:

Ezt hol?

Ide tévedtem valahogy... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1789 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 14:46

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 15:26

Mondjuk a sok szagértő vélemény se semmi...

Pár szösszenet:

Idézet

jelenleg vistám van. nincs vele semmi bajom (egyelőre), bár 2 NAPBA KERŰLT FELINSTALLÁLNI: kegyetlen mikor fagyogat le a <mod> installáló és trial by error módszerrel mindent próbálgat az ember mint a hülyegyerek.

Ha ennyire szarul hekkeltett tőtöttél, akkor miért nem adtad fel mondjuk két óra után, és raktál vissza XP-t?

Idézet

Hmmm.. . OSX? Az is egy jó kis op rendszer, csak ne akarj rajta semmi komoly dolgot csinálni, mert a profi programokhoz erőművet kell alá tenni. :) x.264 lejátszás gond, 1500-as DTS lejátszás gond, Konvertálás gond és lassú, program választék a winhez képest semmi, viszont szép, és nehezen bővíthető, de remek internetezésre, chat-re, levelezgetni és képeket nézegetni. Csak ezekre meg drága. A Tiger meg nem nagyon sikerült nekik, túl sokszor ugrik fel a kernel pánik.

Ja, lehet, hogy nem az otthoni pénégyes ájemdére kellene mókolni az óesikszet, lehet, hogy nem arra lett kitalálva. :)

Idézet

Nagyobb probléma, hogy az installáló bugos, ezért alig tudtam feltenni, továbbá első éjjel már úgy tönkrevágtam, hogy fél órát szenvedtem helyretevéssel és most valamiért fagyogat le.

Aham, tönkrevágod, meg hulladék a géped, de az installáló a bugos és a Vista a szar.

Idézet

Ez az, dícsérjétek még a Pistát tovább! Mi-cro-soft! Mi-cro-soft! Mi-cro-soft!

Éljen, éljen! Kajáljátok meg az összes moslék marketingszöveget, amit a Mi-cro-soft! elétek rak.

Retardált majmok. Azért ilyen <mod> az egész, mert pont az ilyen szerény értelmi képességekkel megáldott szerencsétlenekre designolták, mint ti.

Retardált majom. :Đ

Idézet

Nem is tudtam h más cég is készt Windowst :) lol , max a hiányos bugos Windózokat próbálják úgy-ahogy javitgatni önkéntes programozók. Sokszor elég sikeresen.

Ja, én meg esténként tündérként repkedek a csillagos égen, és kalácsot adok a szegény gyerekeknek. Ezek az önkéntes programozók is megérnének egy fohászt, amennyit össze lehet szopni egy vindózikszpé P15T1K3 meg J0'Z51K4 edisönnel.

Idézet

Én meg inkább ezekben nem bízok... Volt ZonaAlarm a gépemen, de 1 idő után nem volt hajlandó arra, hogy a nethez hozzáférjek, úgyhogy kukáztam a progit... A NOD-ot és az Avast-ot pedig nem ajánlom senkinek... Nem bízok bennük.
Én inkább a Kaspersky híve vagyok! Nekem még nem volt gondom vele, és biztonságban érzem magam!

Az a lényeg.

:)

#1790 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 14:50

Amúgy ma kíváncsiságból beleolvastam a fentebb linkelt Apple Shuffle hozzászólásaiba, természetesen van valaki, akinek van ilyen kütyüje, és nagyon tetszik neki. :Đ

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.