HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1811 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:24

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 9:26

Itt a pont.

A mai kor hozzáértő rendszergizdáiról meg annyit, hogy anno dacumnál egy illesztőprogram beforgatása a DOS alá mindennapos kézimunka volt, DOS parancsok szélesebb körű ismeretével, a BIOS normális szintű ismerete meg alap bármilyen gép esetében. Egy mai "rendszergazda", tisztelet a kivételnek, hozzá sem nyúl a boot-sorrenden kívül máshoz a BIOS-ban, mondván az úgy jó, mert a gyártó úgy állította be (aha, ha legalább erre odafigyelne egy BIOS fejlesztésekor a T. fejlesztő, hogy az alapértelmezett érték mi legyen..), ha meg parancssor kerül elé, azt sem tudja, hogy a parancsok listáját mivel érheti el. Ez nem technikai fejlődés, hanem amíg ezek az összetevők szerves részét képezik egy rendszernek, addig érteni KELL hozzá.

Mai hozzáértő rendszergazdának akit most szalajtottak az egyetemröl és nulla a gyakorlata az nem fog neked a BIOS-al meg Windows piszkáló programokkal szenvedni! Ráfog valamit! Aztán a hülye user ugyis elhiszi a szakembernek!
Takygyerek a világjáró......

#1812 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:29

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:14

Nos, úgy látom, van aki már bedőlt a Microsoft marketingnek...  :omg:

Kolléga, ne tartsd magad rendszergazdának, ha azt csinálod, amit a marketing elvár tőled, s nem azt, ami szakmailag korrekt... ;)

Látom félreértettél! Én a saját pénztárcámat és az időmet féltem! HA egy Notebookkal elkezdek szenvedni amire XP-t kell tenni az plusz 1 óra minimum és egy Windows telepités ugyis 3500 Ft meg ha Vistát teszek fel szívás nélkül ugyis 3500Ft Akkor egyértelmü melyiket fogom csinálni!
Munkahelyemen meg kitelik az idömböl a Notebookhoz Gyártani RWre egy Windows-t mert azt már észre vettem, hogy hiába ugyanaz a SATA chip a gépben ha a gép márkája más már az előre elkészített lemezzel ugyse müködik!

#1813 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:37

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

Akkor egyértelmü melyiket fogom csinálni!

Így van, egyértelmű. Azt fogod csinálni, amit az ügyfél szeretne. Ha Vistát, akkor Vistát, ha XP-t, akkor XP-t.

#1814 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 16:58

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

HA egy Notebookkal elkezdek szenvedni amire XP-t kell tenni az plusz 1 óra minimum és egy Windows telepités ugyis 3500 Ft meg ha Vistát teszek fel szívás nélkül ugyis 3500Ft Akkor egyértelmü melyiket fogom csinálni!

Es a celeronos, 1 giga ramos notebookra is felrakod a vistat, az a lenyeg, hogy neked gyors meg egyszeru legyen, az, hogy a juzer mit szopik utana vele, az meg mellekes?  :think:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1815 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 00:06

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 17:58

Es a celeronos, 1 giga ramos notebookra is felrakod a vistat, az a lenyeg, hogy neked gyors meg egyszeru legyen, az, hogy a juzer mit szopik utana vele, az meg mellekes?  :think:

Itt a pont!  :D

Kell a 10 perc vigyor után 3 hónap szopás ?  :respect:  :omg:  :D

Háromezeeee öcccááááááájéééé ?  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1816 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 12:36

Szerintem meg döntse el a júzer (megrendelő, űgyfél, főnök stb.), hogy mit akar. Én max. tanácsot adok neki, és elmondom, hogy szerintem miért vagy miért ne. Az hogy megfogadja, az az ő privilégiuma. A felhasználó fizet, én meg kiszolgálom ennyi. Ha többet kell szopnom a telepítéssel az meg az én bajom.

Szerkesztette: immi77 2008. 12. 08. 12:37 -kor

.: The day the whole world went away. :.

#1817 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:07

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 16:58

Ilyen notebookok felénk az állitható BIOS-al vannak!  :rolleyes:  :think:

#1818 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:02

És, mit állitasz rajta? Van benne egy vista kapcsoló amitől 4x gyorsabb lesz?

Én sose neveztem magam rencergizdának, jóllehet a papirom meglenne rá, csak tróger büdöstalpú műszerésznek. Mégis, a notitáskámban van cca 3 kiló ára szerszám meg eszköz, just in case. Aki nem bir egy előre reszelt alap wint magánál tartani, aki nem tud alapszinten drivert fellelni, az meg gebedjen meg és menjen el árkot ásni. Még a legfajább 18 colos acer multimédiás csúcszarra, vagy legutóbb egy quadros 17 colos hp notira is ráfaragtam az "elavult" XPt cca 2 óra alatt. Aki win telepitést meg 3500ért csinál, az is szivjon gázt. Mondom ezt úgy, hogy az esetek 90%ban ingyen csinálom :D

#1819 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 16:02

És, mit állitasz rajta? Van benne egy vista kapcsoló amitől 4x gyorsabb lesz?

Aki win telepitést meg 3500ért csinál, az is szivjon gázt. Mondom ezt úgy, hogy az esetek 90%ban ingyen csinálom :D

A sata mode-ot ahci-bol ide-be. Mar amelyiken ott van, nalam jart mar toshiba amiben biza nem volt ilyen menupont, sz'al megkapta floppyrol a driveret.

Penzt meg az ker az installert, aki ebbol el. Akihez mondjuk bevisznek egy menthetetlenul szetborult windows-t, hogy hozza helyre, de van amikor csak reinstall marad. 3500-ert amugy meg occso is, ha azt nezed, h xp install, drivervadaszat, driverinstall, , windowsupdate, java, flash, adobereader, az ugy masfel ora minima. Meg igazabol ismerostol is ker az ember :) Nem azert, h penze legyen, hanem, hogy a masik tudja, hol a helye. Az ilyen ingyentelepitesekbol szoktak jonni, a tobbszor visszatero free-ben megcsinalos mokak, meg a telefonok este 9-kor :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1820 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:58

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 21:12

A sata mode-ot ahci-bol ide-be. Mar amelyiken ott van, nalam jart mar toshiba amiben biza nem volt ilyen menupont, sz'al megkapta floppyrol a driveret.

Penzt meg az ker az installert, aki ebbol el. Akihez mondjuk bevisznek egy menthetetlenul szetborult windows-t, hogy hozza helyre, de van amikor csak reinstall marad. 3500-ert amugy meg occso is, ha azt nezed, h xp install, drivervadaszat, driverinstall, , windowsupdate, java, flash, adobereader, az ugy masfel ora minima. Meg igazabol ismerostol is ker az ember :) Nem azert, h penze legyen, hanem, hogy a masik tudja, hol a helye. Az ilyen ingyentelepitesekbol szoktak jonni, a tobbszor visszatero free-ben megcsinalos mokak, meg a telefonok este 9-kor :)

HPban pl újabban egy menüpont van: System Information.

Ebből élek én is. Ellenben, egy ilyen melóért nem lehet "pénzt" elkérni, ettől nem fogja tudni a gyökérrépa hol a helye, hanem megnyugszik hogy ááá csak 3,5 rongy volt, sima ügy ez. Aha. Drivervadászat, az egy dolog, de a gyorsbillentyűkhöz a utilvadászat, az barátom az igazi. Vagy az egymásra épülő, sorrendben telepithető driverek. Vagy az, hogy hopp felraktam, nem jó ugyan, de úgy beleszarik a winbe hogy lehet előlről telepiteni. Másfél óra minima szarabb helyen is 5 rugós órabérrel 7,5k. De ha win update, 10 megás nettel is uszkve 2-2,5 óra csak a rendszer mig teljesen lábra áll, és akkor se tweakui, se pár shareware cucc, apróság. Persze szigoruan legál oprendszerrel.

Free-ben is megvannak az előnyök, meg a hátrányok is, az tény. Este 9 az alap, de volt már szombat éjfél is, meg vasárnap reggel 6. Mert ugye, van olyan, hogy kiemelt üffél nyaldapicsájátki, meg van főnökrokonabarátja, meg van rokon, sajáthaver, havercsaja, stb. Én minden agybajom ellenére se vagyok egy oszlopszálon camplelő remete, hogy egy darab ismerősöm se legyen.

#1821 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:58

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 11:03

Hátbasszameg. Adott egy Intel notebook-processzor, a T1500 jelű. Ki kéne deríteni a típusát szélsebesen, rendben van, pötyögjük be Google-be. Az első lap találatai szerint ez a processzor:
- Celeron
- Celeron Dual Core
- Pentium Dual Core
- Core Solo
- Core Duo
- Core 2 Duo

Intel oldaláról hosszú kapirgálás után megvan, hogy ez egy kétmagvas Celeron, de könyörgöm, faszé' írnak akkor tízen húszfélét róla? :reklamacio:

Régebben CPU-Z, mostanában CPUID. Az megmondja, mert a vendor sztringekben csak jól van beírva. Ha nem, akkor hamis. Ha van olyan.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1822 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:59

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 15:12

Jólirányzott marketing az eccerü userek felé egyébbként ez! Tegyél feeel Vistát mert az tudja a Notebookod vinyóját kezelni!

:offtopic: Akár linuxot is felrakhatsz. Sok-sok éve ott a driver a kernelben. Nem kell a vista emiatt. :p
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1823 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:15

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 22:17

... meg az a szerveralaplapgyarto is, amelynek alaplapjan nincs floppy vezerlo).

Vagy rakj linuxot. Oda nem nagyon kell floppy, a garázsajtóról is bootol, driver meg vagy kernelben, vagy külső forrásból. De a telepítő nem gány.

#1824 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:24

:offtopic:

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 1:03

... Akkor meg minek az XP?

Te összekeverted az "ajánlott"-at a "kötelező"-vel. Nem ugyanaz.

Írok példákat:

1. Nekem olyan hangkártyám van, amit nem támogat a vista: SB Live! Value. A minősége miat tnem igen fogom kidobni, mert a modern 20-30kFt-os karik sem jobban annyival, ugyanis sima sztereó a hangrendszerem.
2. 2 mag esetén mi az, ami SOKKAL jobb vistában? Saját gépemen mindkét rendszer futott, hasonló teljesítménnyel. A vista csak árnyalattal volt gyorsabb. Ja, sokan a prefetch miatt vannak megtévesztve...
3. Az XP stabilitásáról ne essék szó, ismét saját gépen 24/7-ben fut, és soha nem hagyon magára :) Na, ez tart már vagy 5 éve. Tehát alig van KIkapcsolva. Csak ha valami gáz van.
4. Teljesen meg vagyok az XP-vel elégedve, mindent támogat (pedig sok hardver megfordult már nálam, s volt, amit a vista nem kezelt), speciális alkalmazásokat nem is merek írni (stúdióprogramok, kx, effektek, szoft-szintézerek, stb. <--- ugye ez nem office kategória). Ráadásul vistában 1 raklapnyi régebbbi játék NEM megy, vagy másképp működik, általában rosszul. Nekem meg régebbiek jönnek be.

Tehát akkor meg minek a Vista? Minek megbolygatni egy működő rendszert? Ha meg kötelező lenne felrakni a vistát, akkor jogos lenne a microsoft fikázása, ugyanis kivenné a szabadságot a user kezéből, hogy választhasson - még ha szívni is fog. De választhasson!  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 12. 18:30 -kor

#1825 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:28

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 13:24

Mai hozzáértő rendszergazdának akit most szalajtottak az egyetemröl és nulla a gyakorlata ...

Nulla gyakorlattal nincs rendszergazda. Maximum rendszergazdai beosztás.

#1826 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:33

Idézet: immi77 - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 13:36

... Ha többet kell szopnom a telepítéssel az meg az én bajom.

Vagy akkor nem normában dolgozol, hanem óradíjasban. Oszt kész. De van, aki nem érti meg.

Bocsi, nem flood-olok többet.

#1827 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 23:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 17:58

Régebben CPU-Z, mostanában CPUID. Az megmondja, mert a vendor sztringekben csak jól van beírva. Ha nem, akkor hamis. Ha van olyan.

Ez rendben van, csak nem fizikailag is előttem levő gépekről van szó, hanem Excel táblában kapott listákból gyártott statisztikáról. :) Specifikációkból (amelyek legtöbbször elég csúnyán meg vannak nyirbálva, úgyhogy sok információt magamnak kell összeszedegetnem) kell készítenem kimutatásokat.

#1828 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 09:51

Upolom a topikot egy kicsit :Đ
Turkáltam a telefonos felvett beszélgetések között és találtam egy gyöngyszemet.

A felvétel 2008.9.24-n készült 13ó 24perckor.
Letölthető itt:KATT

+ adalék még, hogy rá 2napra a "vevő" megrendelte az "alaplapot" és 4magvas Q6600-as CPU-t a webshopban  :omg:

...a fal legalább meghallgat!

#1829 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 10:45

"nekem... vagyis az ismerősömnek...)

#1830 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 11:50

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 10:51

...
Turkáltam a telefonos felvett beszélgetések között és találtam egy gyöngyszemet.
...

A vevők nem baj, ha nem értenek hozzá, de sokszor annyira biztosak a hülyeségben, annyira félre vannak informálva, annyian álomvilágban élnek (mondjuk amilyen rohanó a valódi világ, nem is csodálom néha), hogy néha csak pislogunk. Kiválasztják a komolyabb modellt, közben fogalmuk sincs sokszor arról, hogy mi is az, amit vesznek. Legalább némi alapfogalmakat illene ismerni, főleg olyannak, aki bemegy ilyen boltba, illetve megbízzák, hogy menjen be...
De végső soron még az is lehet, hogy nincs ezzel semmi baj, hiszen ebben az esetben a vevő teljesen normálisan állt hozzá, lehetett vele beszélgetni, még meg is értett belőle sokmindent, csak szaklmailag volt képzetlen. Hozzáteszem, hogy az eladóval szemben is lennének aggályaim (amikor belementek a memória-órajelbe, az úgy volt értelmetlen, ahogy volt), de legalább az irányvonalat kijelölte, a lényeg az volt, hogy megpróbálta lebeszélni a vevőt az AsRock-ról, mint márkáról.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.