HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:32

Átlagos felhasználó a legveszélyesebb, én azt hiszem lilyenekkel foglalkozom, de hidd már el, hogy annak nem jó a Linux.

Hát ha nem, akkor nem. Tőlem mindenki azt csinál, amit akar.

De ez csak szokás kérdése, meg hogy másnál, máshol mit lát.
Pl. fentebb írt ismerősöm, aki szintén olyan, hogy ha egy ikon 2 cm-rel odébb van, akkor nem találja, és azt mondja, hogy "el van dugva!!!"
De mikor választania kellett, hogy kipengeti az árát egy XP + Office párosnak, akkor inkább mégis tudta használni (ő valami excel táblázatba írkált folyton, meg néha 1-1 levelet írt, ezen kívül netezett meg youtube-ot nézett, meg filmeket nézett amikor nem volt kuncsaftja).

#2222 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:44

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:32

Az olcsó cuccokhoz is van driver, nem az ártól számít. Legtöbb cucchoz azért találni drivert. Alapban sok minden benne van a kernelben. De ha nincs véletlenül, akkor lehet már más írt hozzá (főképp, ha valami népszerű, olcsó termék).

Főleg ha Te is kellesz hozzá, ami ugye ingyé van? Pld. összes júzerem fel bírta magának szögelni a nyomtatóját, ilyen miatt nem is nagyon mentem ki. De Psion, szótárgépek, mindenféle kütyük, PDA-k is szoktak menni, ott is a bonyásabb részét nem értik, de mire megyek, arra cucc legalább szinkronizál.

Linux alatt meg játszol vele pár órát, aztán kifizetik? Pár alkalom után csak olcsóbb lett volna az a WinXP, 1-1 spéci alkalmazásról nem is beszélve, még a gámákon kívül is.
Make love not Wor.

#2223 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:47

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:44

(ő valami excel táblázatba írkált folyton, meg néha 1-1 levelet írt, ezen kívül netezett meg youtube-ot nézett, meg filmeket nézett amikor nem volt kuncsaftja).

Excel helyett az Opencucc még okés, otthonra szigorúan azzal mennek a gépek, aztán ez van. Esetleg Pest környékén mozogsz?
Make love not Wor.

#2224 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:53

Hozzászólnék egy picit én is, ha már a téma elejéhez hozzájáultam.

Az én tapasztalatom alapján az van nagyon sok embernél, mint pl. rossz-magam is, hogy nagyon ragaszkodunk a megszokott dolgokhoz. Namost oké, hogy linux alatt is megvan szinte minden, és ugyanúgy hozzá lehet szokni, stb. de az ember egy alapvetően lusta állat, ami ha csak 1-2 kattintással kevesebbet kell kattintani akkor azt a megoldást fogja használni, és nem fog erölködni, hogy jobb, biztonságosabb legyen, sőt még f*sni is lusta (pl. a szoftverrendörségtől, ezért inkább szomszéd Pistike, kalózikszpé, stb.)
Szóval biotsan vannak akik még több emberrel "dolgoznak" de pl. akikkel engem összehozott a sors azokról ez mondható el, mármint hogy lusták megkeresni, és utánajárni a lunuxos supportnak, vagy bárminek ami ezzel kapcsolatos, és ezt ugye tetézi az, hogy számszédnál is, meg a melóhelyen is xp van, vagyis otthon is az kell(!). Persze, én megértem a linuxosokat is, és aláírom, hogy nem rosszabb az xpnél (csakhogy diplomatikusan fogalmazzak) de ha arra nem bírom rávenni, hogy pl. ha csak netezni (is) akar, és nem csak mondjuk irodai munkát végezni, akkor vegye a fáradtságot, és indítsa el azt a nyamvadék vmware-t, és azon netezzen (és ott is xp-van, és mégiscsak az én melómat könnyíti, hogyha valamit beszed vele..) vagyis ha erre nehéz rávenni, csak komoly szabályzással, akkor nem fog szájhúzás nélkül linuxra áttérni a kedvemért. Ez a kényelmes, ez az elfogadott, ezt látja a szomszédban, ez a trend.
Nem vagyok linux-ellenes, sőt....de bárki bármit mond az MS-sz*aroknak sokkal nagyobb a támogatottsága (sztem mégmindig) mint a linuxnak, és az emberek ezt megeszik, és eszük ágában sincs gondolkozni azon, hogy áttérjenek, és minimális beállítást követőan ugyanazt használják pl. wine-al...mert az egy plusz minimális idő...és az emberek lusták, és stb. amit az előbb leírtam.
Szal sztem azrét ez is benne van, és nem csak kicsit.
...és kék színben van?

#2225 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:41

Mi is tudunk tündérmeséket, de ha már üzlet, akkor sok évre az a 25k nem olyan fájdalmas.
Egyéni vállalkozó volt.
A többi gépre meg volt vásárolva minden (netkávézó volt), de még egy PIII-ast betett magának pluszba, amin netezhet, ha minden gép foglalt is, és arra már nem akart költeni.
Azt mondta, hogy megpróbálom, aztán hátha megy, és akkor kijön ingyen. És megpróbálta és ment.

Szerintem Neked is az elvekkel van bajod, amivel mi nem tudunk mit kezdeni, de nem kevés cégemtől rúgtak ki, hogy mert itten majd Linux lesz, meg estébé, meg estébé. Aztán legtöbb helyre visszakerült a Win/OpenOffice, de ne tudd meg advanced júzerek mit szopnak miatta.
Jó, cégnél az más. Amit kérnek, azt kapnak. Ha windowst kér, nem kaphat mást.
Ahol most melózok, ott éppen a Linuxot favorizálják. Belső használatra nincs office, ha valami doksit kell írni, az HTML-ben készül, így egy böngészővel is olvasható. (Persze a bejövő/kimenő doksikat ott is Office-szal kezelik)

Egyszeri Jenőről meg inkább ne beszéljünk, aki tényleg vesz adhoc webkamerát, GPS-t, PNA-t, istenfaszát, 20ezres multinyomtatót, amit Egyszeri Janők kb. 100%-a bedug, oszt működik. Linux alatt meg lehet reszelni fél napot, jó eséllyel nem is tud működni, itt HWSW-n is kaptam Google linket a problémáimra, hogy állítólag megy, meg béta, meg a különben is. Ügyfélhez ilyet még kicsiben sem lehet eladni, mert akkor jön az "azt mondta, hogy menni fog".
Persze, érdemes akkor olyan cuccokat vásárolni, ami működik.
Ha egy cégnek az volna a kérése, hogy linuxos munkaállomásokat akar Tőled, akkor azt hoznál, és olyan hardvreket válogatnál össze, amikkel zökkenőmentesen megy, és nem kell drivert keresgélni.
Ennél az ismerősnél 3 év alatt kétszer kellett drivert keresni (pedig minden hardvert ő vett, sose kérdezte meg, hogy jó lesz-e; talán nem is tudta,hogy mi az a driver, és nincs Linuxra mindenhez): egyszer egy Canon nyomtatóhoz (ami híres volt róla, hogy nincs Linux drivere, de szerencsétlen módon éppen egy olyat vettek), egyszer meg egy nem-tudom-már-milyen webkamerához. És mindkettőhöz lett driver.

#2226 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:06

Idézet: Miles.co - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:53

.de bárki bármit mond az MS-sz*aroknak

Ennél a mondatodnál hagytam fel a komolyan vétellel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2227 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:44

Főleg ha Te is kellesz hozzá, ami ugye ingyé van? Pld. összes júzerem fel bírta magának szögelni a nyomtatóját, ilyen miatt nem is nagyon mentem ki. De Psion, szótárgépek, mindenféle kütyük, PDA-k is szoktak menni, ott is a bonyásabb részét nem értik, de mire megyek, arra cucc legalább szinkronizál.

Itt speciel ingyen volt, mert egyrészt nagyon közeli ismerős volt (ha fizetett is volna, kb. "a családban marad").
Másrészt nagyon szerényen ment a bolt, nem akartam én is a kiadásokat növelni.

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:44

Linux alatt meg játszol vele pár órát, aztán kifizetik? Pár alkalom után csak olcsóbb lett volna az a WinXP, 1-1 spéci alkalmazásról nem is beszélve, még a gámákon kívül is.

De ha fizetős helyre kéne ilyesmit csinálnom, akkor le volna dumálva, hogy nem jó bármilyen hardver, és csak olyan legyen beszerezve --segytek kiválasztani, hogy mi a jó, vagy akár beszerzem én magam, ha kérik--, amihez van megfelelő támogatás.

Persze, spéci alkalmazáshoz jobb a Windows.
Meg amúgy is előfordulhat olyan helyzet, hogy érdemesebb használni.

De sok melóhelyen simán le lehetne cserélni.

#2228 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:47

Excel helyett az Opencucc még okés, otthonra szigorúan azzal mennek a gépek, aztán ez van. Esetleg Pest környékén mozogsz?

Na látod :)
(Mondjuk nem minden doksi néz ki ugyanúgy 100%-ig, de egész jól használható)

Mozgok, kb. napi rendszerességel, mostanában az V. ker-ben melózok.

#2229 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:16

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 16:32

Viccen kívül: aki ennyire alap felhasználó, az a windowsos hibaüzenetekkel sem tud mit kezdeni.

Igen, épp erről volt szó. Hogy az XP-hez is kell hozzáértés, nem csak a serialt meg a nevedet kell megadni, ahogy mondtad.

Idézet

PTP és MTP eszközöket lehet Linuxban is kezelni. És némely gyártóspecifikus eszközöket is, amik nem tudnak USB Mass Storage-ek lenni, és nem tudnak PTP vagy MTP eszközök lenni.

Jó, akkor most tekintsünk el a fényképezőgépektől. Ha beüzemeled nekem Linux alatt a Pixma IP4200 nyomtatómat, hogy 600x600 dpi-s minőségnél szebben nyomtasson, megemelem előtted a kalapom. Megsúgom, van gyári driver, az max 600x600 dpi-re képes a hardver által kínált 9600x2400 dpi-s maximális felbontás helyett, meg van egy jó drága zárt forrású  mindenegybe nyomtatódriver, aminek a demója meg se röccentette a nyomtatómat. Más lehetőség nincs, Vagy ott van a már eladott HP Scanjet 3800 szkennerem, azt lehetetlen volt beizzítani Linux alatt, egyetlen driver sem támogatta, gyári driver meg soha nem létezett. Sajnos elég meredek állítás az, hogy mindenhez van linuxos driver, ha nem is alapból, de kis utánajárás után, mert ugyan jól hangzik, de nem igaz.

Idézet

Játékokkal lehet gond.
De azért sok játékkal lehet játszani

A wine sem triviális az átlagfelhasználónak. Hogy te azzal röffented most a Doom3-at, még nem jelenti azt, hogy az átlagjúzer is tudja majd használni. Az átlagjúzernek sokszor a next-next-finish meg a krakk bemásolása is túlhaladja a képességeit, ebből indulj ki, ne az öt éve linuxra váltottam, és kiismertem minden szegletét júzerekből.

Idézet

MSN-ezni is lehet Linux alól, én is szoktam.

Lehet, nem is mondtam, hogy nem lehet. Viszont az átlagjúzernek vannak olyan igényei, amit a Linuxos verziók nem tudnak, és neked eszedbe se jutna ilyet csinálni. Az átlagjúzer azt akarja, hogy színes betűkkel meg szmájlikkal legyen tele a neve a kontaktlistában, hogy lássa a fél világ, hogy ő most a Páfdeditől az Elestem a motoront hallgatja, meg azokat a színes flashes baszokat akarja küldözgetni, meg rezgetni a beszélgetőpartner ablakát.

És még egy érv a Windows mellett: ha valami nagyon nem megy, sokkal könnyebben találni olyan rokont vagy ismerőst, aki tud segíteni neki, mint Linux esetén. Én éppen ezért nem vettem még anyámnak buborék iMacet, mert neki tökre elég lenne, meg mindent tudna rajta csinálni, amit szokott, viszont ha valami baj van, akkor leáll az egész kóceráj, mert én lehet, hogy csak három hét múlva megyek haza, az XP-jét meg fél óra alatt helyrepofozza valamelzik sógorom. Igaz, hogy utána lehet ganajozni a gépet, de legalább addig is működik.

#2230 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:20

el, mármint hogy lusták megkeresni, és utánajárni a lunuxos supportnak, vagy bárminek ami ezzel kapcsolatos

De minek járjon utána a supportnak? Ez nem lustaság, hanem van egy gép, mukoggy. Minél egyszerűbben. Egyszeri Jóska berakja a nyomtató/PDA/estébé CDjét,  "nyomogat valamit", aztán kütyü bedug, működik.
Make love not Wor.

#2231 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:32

... akkor vegye a fáradtságot, és indítsa el azt a nyamvadék vmware-t, és azon netezzen (és ott is xp-van, és mégiscsak az én melómat könnyíti, hogyha valamit beszed vele..) ...

Egyszerű: korlátozott user-rel netezzen. Az nagy kárt nem tehet.

Ismerősnél valamivel több, mint 3 évig mentek XP-s gépek, és egyiket kellett újrahúzni egyetlen alkalommal, és az is azért volt, mert beléptek rendszergazdai jogosultságú felhasználóval. (Akkor egyik srác, aki ott szokott játszani, hozott egy CD-t, amin elmondása szerint valami patch vagy javítás volt az egyik játékhoz, és addig könyörgött, meg bizonygatta, hogy nála otthon mennyivel jobb lett a játék, hogy végül rendszergazdai jogokkal bejelentkezett a tulaj neki, hogy a srác elindíthassa a CD-n lévő programot. Össze is rogyasztotta a gépet. Aztán amikor a gép sem indult, akkor kérdezte a srácot, hogy nálad otthon hogy lett jó akkor? Erre kibökte, hogy hát nem is nála lett jobb a játék, hanem ő is úgy kapta csak, és otthon még ki sem próbálta, és egyik haverja mesélte, hogy nála milyen jól ment a játék attól a CD-től. Aztán éjszaka kellett újrahúznom, mert ami Ghost-os mentés volt, az meg nem ment vissza, valami belső hibával elszállt a Ghost.)

Ha akarod fokozni, akkor a böngészőt másik felhasználóval futtatod, aki nem tudja tönkretenni a munkadolgokat.
Megoldható automatikusan is: egy ikonnal az asztalra, ami más userrel indítja a böngészőt, pl. lsrunas, vagy psexec. Az ikon képe meg a böngésző ikonja, és a felirata is a böngésző felirata, ezért az elindítás ugyanaz, mintha a böngészőt indítanád el. Semmi kényelmetlenség, nincs egyetlen felesleges kattintás sem.

#2232 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 17:20

De minek járjon utána a supportnak? Ez nem lustaság, hanem van egy gép, mukoggy. Minél egyszerűbben. Egyszeri Jóska berakja a nyomtató/PDA/estébé CDjét,  "nyomogat valamit", aztán kütyü bedug, működik.

Hát ja. Valami ilyesmit akartam én is kifejezni, (csak rosszul fogalmaztam.. :omg: :) ) mármint hogy a linux-nál -bár mostanában nem foglalkoztam vele annyira- de nem feltétlenül, mindennél megy így, hogy bedug, osz't mén. Persze biztosan sokmindennél rárakják már a linux-drivert is a CD-re...de mivan ha nem?! Nem hiszem, hogy nekiáll keresgélni a neten...hanem elsőre -adott esetben engem- szidalmaz, meg a felmenőimet, hogy "nem meg ez a nyamvadék..."  ...és mennyivel egyszerűbb, és jobb volt az xp... Pedig hát nem is... :(
...és kék színben van?

#2233 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:47

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 17:32

Egyszerű: korlátozott user-rel netezzen. Az nagy kárt nem tehet.

Ismerősnél valamivel több, mint 3 évig mentek XP-s gépek, és egyiket kellett újrahúzni egyetlen alkalommal, és az is azért volt, mert beléptek rendszergazdai jogosultságú felhasználóval. (Akkor egyik srác, aki ott szokott játszani, hozott egy CD-t, amin elmondása szerint valami patch vagy javítás volt az egyik játékhoz, és addig könyörgött, meg bizonygatta, hogy nála otthon mennyivel jobb lett a játék, hogy végül rendszergazdai jogokkal bejelentkezett a tulaj neki, hogy a srác elindíthassa a CD-n lévő programot. Össze is rogyasztotta a gépet. Aztán amikor a gép sem indult, akkor kérdezte a srácot, hogy nálad otthon hogy lett jó akkor? Erre kibökte, hogy hát nem is nála lett jobb a játék, hanem ő is úgy kapta csak, és otthon még ki sem próbálta, és egyik haverja mesélte, hogy nála milyen jól ment a játék attól a CD-től. Aztán éjszaka kellett újrahúznom, mert ami Ghost-os mentés volt, az meg nem ment vissza, valami belső hibával elszállt a Ghost.)

Ha akarod fokozni, akkor a böngészőt másik felhasználóval futtatod, aki nem tudja tönkretenni a munkadolgokat.
Megoldható automatikusan is: egy ikonnal az asztalra, ami más userrel indítja a böngészőt, pl. lsrunas, vagy psexec. Az ikon képe meg a böngésző ikonja, és a felirata is a böngésző felirata, ezért az elindítás ugyanaz, mintha a böngészőt indítanád el. Semmi kényelmetlenség, nincs egyetlen felesleges kattintás sem.

Köszi a tippet, végülis megoldottam dropmyright-sal, így sztem olyan nagy gond nem lehet...és fel sem tűnik neki semmi, mert ugye végülis ugyanazt használja, mint eddig, csak a jogait teszi 0-ra.....max. nem tud flashplayert firssíteni, meg ilyesmit...de akkor majd úgy is szól, ha nyígja van.

Még egy dolog az image-el kapcsolatban, mi acronis-t használunk, van neki live-osje cd-ről...nem innentől kezdve nem nagyon szokott lenni semmilyen hibája, hogy ne fusson...max. ha hardweres a gond..de akkormeg nem is folytatom, hanem csere, vagy kuka.
...és kék színben van?

#2234 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:54

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 17:06

Ennél a mondatodnál hagytam fel a komolyan vétellel.

Nem értem miért mondod ezt....:D

Nade, kicsit komolykodva: ezzel csak annyit akartam kifejezni, hogy sztem előbb írnak egy bármilyen eszközhöz (gyárilag) divert windows alá, mint linux alá. Persze aztán lehet, hogy tévedek..
...és kék színben van?

#2235 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 17:20

Jó, van amikor nem érdemes.

Pl. helyi általános iskolában volt számítógépes terem. Délután tartott szakkört egy muki. Meg gondolom napközben voltak órák benne.
Már jó 6-7 éve történt a dolog, még nem volt ADSL a környéken.
És valamiért kitalálták, hogy legyen egy linuxos szerver, amire bejön a net, és abból lett szétosztva egy hubbal 6-8, már akkor elavultnak számító 486-os és PI-es Win98-as meg Win95-ös gépekre.

Jó, valahonnét szereztek is egy embert, aki szervert felállította, szintén egy 486 vagy PI-es gépen, grafikus felület nélkül, és az ott ment, anélkül, hogy hozzá kellett volna nyúlni, vagy bárki hozzá tudott volna nyúlni. Annyit tudtak, hogy ha netezni akartak, akkor volt 2 script írva, leültek elé, és beírták, hogy felcsatlakozas vagy valami hasonló, akkor volt internet a gépeken. Amikor meg befejezték, akkor beírták, hogy lecsatlakozas, és akkor nem volt internet a gépeken.

Jó is volt, amíg egyszercsak megváltozott a betárcsázandó szám.
És senki nem akadt, aki a becsatlakozas scriptben át tudta volna írni a telefonszámot. Végül egy hétvégi napon valahogy eljutottak hozzám, és behívtak a suliba, hogy segítsek. Elég fura érzés volt, mert rég nem jártam ott.

Itt sok értelme valóban nem volt, mert ezt simán megoldhatták volna Win 98-cal is, biztos volt arra is olyan program, hogy a soros portra dugott modemen bejövő netet megosztja egy hálókártya felé.

Szerk: ja, ami a lényeg, de épp ez maradt le:
Nem kell utánajárás. Eleve olyan cuccokat kell venni ilyen esetben, ami működik Linuxszal is.

Hogy gond van vele?
Ez csak nézőpont kérdése: pl. főnököm nagy Linux (meg úgy általában Unix) fan.
Neki a Windowsszal van problémája néha még mindig. (Pl. emlékszem, hogy mennyire meg volt lepődve, hogy nem törölhető egy program, ha fut: Oracle kliens uninstall, ami nincs gépesítve, ezért úgy szokott menni, hogy registry-ből kézzel ki kell törölni az Oracle cuccait, utána számítógép újraindítás. Ekkor már nem fut a program, mivel a registryből kivette, és utána törölni kell filerendszer szinten a programot. Ő az újraindítást alapból kihagyta, mivel ez Linuxban nem okozott volna gondot: attól, hogy fut, törölhető a directory-ból. Amikor majd megáll, akkor az i-node-ja is törlésre kerül, ha már 0 helyről hivatkoznak rá. Jött át, hogy nem tud törölni (ráadásul az intéző valami tök más üzenetet írt ki, hogy nincs rá jogosultsága, vagy hasonlót, de nem ezt, hogy fut vagy hogy lock-olt) és nézzük meg. Kérdezem egy idő után, mikor gyanús volt a dolog: újraindítottál? Mondja nem, nem is értem mért kell? :think: )

Szerkesztette: Sparow2 2009. 03. 22. 18:16 -kor

#2236 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:08

Jut eszembe, csak hogy vicceset is meséljek, a ghost-olásról jutott eszembe.
Van nálunk egy fazon, olyan 4 és 5 iksz között lehet, sztem valakinek valami családtagja, mert sok vizet nem zavar semmilyen téren.....nade pl. mikor csinálunk egy ilyen backup-ot a gépről akkor mindig jön, és segít "imázst csinálni" (így kiejtve)..... először nem tudtam, hogy image-re gondol...:) ...de legalább nem hátráltat..:)
...és kék színben van?

#2237 Felhasználó inaktív   Miles.co 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:18

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 18:02

Itt sok értelme valóban nem volt, mert ezt simán megoldhatták volna Win 98-cal is, biztos volt arra is olyan program, hogy a soros portra dugott modemen bejövő netet megosztja egy hálókártya felé.

Sztem már abban is volt a "mások is használhatják a számítógép internet kapcsolatát.." című pipa...vagy valami ilyesmi. Legalábbis nekem úgy rémlik, mert mi is Win98-at használtunk itthon, és két gépre osztottuk a netet, és csak az egyikben volt 56k-s modem....nem is ment valami gyorsan.:)
(bár cimborájéknál úgy emléksze, hogy vagy 4-5en használtak egy modemes netet, merthogy megdumálták, hogy mindenki csak IRC-zni akar, és elég volt hozzá.:) )
...és kék színben van?

#2238 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:32

Aha, akkor biztos volt már.
Úgy emlékeztem, hogy PPPOE sem és NAT sem nem volt még benne, de nem vagyok biztos.

#2239 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:51

analogx proxyt szoktunk pakolni, a sima netmegosztás valamiért nem mindig akart menni, proxy meg jó volt és csinált mást is, amire szükség volt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2240 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:26

no comment :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111