HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:57

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 9:44

Lényegében: aki ért hozzá, annak olyan mindegy, mit használ, aki meg nem ért hozzá, annak minden magas.

Itt lényegében arról van szó, hogy adott egy ember, aki egyetemen tanár, diplomával, angol nyelvvizsgával, és fél órán keresztül nézi a hibaüzeneteket abban a témában, amit elvileg oktat, és fel sem fogja, hogy az micsoda... konkrétan ez volt a szomorú számomra az egészben. Illetőleg az, hogy állítása szerint már 3 hónapja szarakodott az egész, de gondolta ráér még lementeni.

#542 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 14:19

Szerintem ez nagyon jól jellemzi sajnos az országot.
Valahogy bekerült, valószínűleg ismert anno valakit és azóta szerves része lett az iskolának. Kirugni nem lehet, mert nem hibázik, vagyis nem veszik észre. Hozzáértése nulla valószínűleg, mert akkor tudta volna, hogy mi a helyzet. Szerintem egyszer olvasott valamit és elment tanárnak, de nem is érti, hogy mit tanít.
Az a baj, hogy mindenhol ez van. Benyomják az embert az ismerősök, és ott eldolgozgat. Holott lehet, hogy ezer másik ember van, aki sokkal jobban elvégezné, csak nincs ismerettsége.
...

#543 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 16:24

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:19

Szerintem ez nagyon jól jellemzi sajnos az országot.
Valahogy bekerült, valószínűleg ismert anno valakit és azóta szerves része lett az iskolának. Kirugni nem lehet, mert nem hibázik, vagyis nem veszik észre. Hozzáértése nulla valószínűleg, mert akkor tudta volna, hogy mi a helyzet. Szerintem egyszer olvasott valamit és elment tanárnak, de nem is érti, hogy mit tanít.
Az a baj, hogy mindenhol ez van. Benyomják az embert az ismerősök, és ott eldolgozgat. Holott lehet, hogy ezer másik ember van, aki sokkal jobban elvégezné, csak nincs ismerettsége.

Jó ha tudod, hogy ő ettől még az egyik magasabb szinten lévő tanár...a többi még sötétebb :) És én ahogy nézelődök azt látom, hogy ilyen az egész egyetem...

#544 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 18:01

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:12

tökéletesen +fogalmaztad azt amire én 2 éve képtelen vagyok...

1etértek  :respect:

Engedelmeddel csatlakoznék a megállapításodhoz... ;)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#545 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 19:34

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 17:24

Jó ha tudod, hogy ő ettől még az egyik magasabb szinten lévő tanár...a többi még sötétebb :) És én ahogy nézelődök azt látom, hogy ilyen az egész egyetem...

"...aki tudja, csinálja, aki nemtudja, tanítja..."

#546 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:22

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 17:24

Én is ezt érzem itt fősulin.
Ami fontos és értékes tudás az életben, azt nem tanítják itt, egy-két kivételtől eltekintve. Bár azt el kell ismernem, hogy volt egy-két tanár, aki iszonyat mód vágott dolgokat. De olyan is aki pl adatbáziskezelés alatt azt értette, hogy fel kell pakolni a rengeteg Gb-os Oracle-t és abban egy text editor jellegű dologgal be kell vinni 2 sort meg lekérni 3-at. Hogy akkor miért nem jó egy ms sql vagy egy mysql??? De neveket nem mondanék, mert most lesz szakdogabeadásom meg államvizsgám. :D  :rolleyes:
...

#547 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 08:58

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:22

Én is ezt érzem itt fősulin.
Ami fontos és értékes tudás az életben, azt nem tanítják itt, egy-két kivételtől eltekintve. Bár azt el kell ismernem, hogy volt egy-két tanár, aki iszonyat mód vágott dolgokat. De olyan is aki pl adatbáziskezelés alatt azt értette, hogy fel kell pakolni a rengeteg Gb-os Oracle-t és abban egy text editor jellegű dologgal be kell vinni 2 sort meg lekérni 3-at. Hogy akkor miért nem jó egy ms sql vagy egy mysql??? De neveket nem mondanék, mert most lesz szakdogabeadásom meg államvizsgám. :D  :rolleyes:

Nálunk is a tantárgyak több mint fele arról szólt, hogy szórjuk ki a népet. Első elején dugig volt a 200-nál is több fős előadó, 3. év végén meg ha százan lézengtek benne, akkor szerintem sokat mondok
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#548 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 09:49

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 10:44

Ha sok ilyen gyökér van, aki abszolút nem ért a gépekhez, akinek még egy Win XP is magas, pedig hát felhasználóbarátabbra nehéz lenne megcsinálni, akkor szerinted az mit tudna csinálni egy Linuxszal, Unixszal, Solaris-szal?

Láttál mostanában Linuxot, Solarist? :think: A felhasználóbarátabb Linuxokon Gnome vagy KDE van, amelyek kezelése egyáltalán nem bonyolultabb, mint mondjuk az XP kezelése. A Solaris10 szintén Gnome-ot használ, csak Java desktop systemnek nevezi. Tud az mindent, ami szem szájnak ingere. Ha valaki nagyjából el tud magától igazodni egy Windowsban, azaz nem a bemagolt, begyakorlott sémákat követi (azaz pl. nem fagy le attól, hogy az XP témáját visszaállítja valaki a klasszikusra :)), az lazán eligazodik ezekben a rendszerekben is, legfeljebb az lesz szokatlan neki, hogy nincs c: meg d: :))
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#549 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 10:05

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 10:49

Láttál mostanában Linuxot, Solarist? :think: A felhasználóbarátabb Linuxokon Gnome vagy KDE van, amelyek kezelése egyáltalán nem bonyolultabb, mint mondjuk az XP kezelése. A Solaris10 szintén Gnome-ot használ, csak Java desktop systemnek nevezi. Tud az mindent, ami szem szájnak ingere. Ha valaki nagyjából el tud magától igazodni egy Windowsban, azaz nem a bemagolt, begyakorlott sémákat követi (azaz pl. nem fagy le attól, hogy az XP témáját visszaállítja valaki a klasszikusra :)), az lazán eligazodik ezekben a rendszerekben is, legfeljebb az lesz szokatlan neki, hogy nincs c: meg d: :))

A c meg a d hiánya se lesz furcsa. Mert már nem is tudja, hogy létezik ilyen. Átlagban kb eljut a My Documents mappáig. Aki kicsit jobb, az azt látja, hogy ilyen megahjtó, mrg olyan meghajtó. Ilyen meg a gnomeba meg a kdebe is van már....

Egyébként, mint ahogy az uhus topicban már meséltem, a hugom mindenféle gond és kérdés nélkül tudja használni bármire. Egyre többször látom, hogy arra bootol win helyett. A kislány tíz éves. Akkor most mi a faszról is beszélgetünk itt :confused: :think: :D

Nah, de ez itt :offtopic:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#550 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 12:08

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 10:49

És ki használ grafikusan linuxot, solarist? :-)
Én xp-t használok, linux/unix rendszereket pedig csak szerverprogramok futtatására, tesztelésre :)
Értek hozzá, de a windows-ra írt progik futtatása nagyon macerás, és főleg windows-os progikat kell használnom napi szinten.

#551 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 19:43

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:34

"...aki tudja, csinálja, aki nemtudja, tanítja..."

...és aki nem tud semmit, az a tornatanár  :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#552 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 19. 08:22

Láma user? Vagy ezt minek is hívjam? Garancia lejárta után 3 nappal hoztak vissza egy HDD-t, sajnos meghibásodott. Tömören csak ennyit az ügyről: a srác mindenképp rám akarta beszélni, hogy 3 nap nem olyan sok, adjam vissza a HDD árát! :look: A végén már azt is felajánlotta, hogy kap egy RAM-ot helyette, az a pár ezer forint különbözetet meg ő nagylelkűen elfelejti. Hehehe. Azóta már gondolkoztam az eseten, azzal kellett volna visszavágnom, hogy bár tudom, hogy ő most nem vásárolt épp semmit, de azért adjon nekem úgy 15e forintot, ugyanis ma gyenge volt a bevételem, ezt igazán megértheti, hogy szükségem van a pénzre. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#553 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:30

13:41 <@extract> szal megvan :D
13:41 <@extract> most orulok a 6600gt-mnek, hagyjatok
13:55 <@extract> vki segitsen mar hogy 6600gt-hez hanyas drivert erdemes felrakni
13:56 <@extract> namind1
13:56 <@extract> reboot

16:36 <@extract> hat ez kurvajo
16:36 <@extract> felrakom nfsu2-t
16:36 <@extract> options, kifagy
16:36 <@extract> monitor kikapcs
16:36 <@extract> ok, reboot
16:36 <@extract> lenyomok egy verseny
16:36 <@extract> ugyanezú
16:37 <@extract> .

18:35 <@extract> coke: es akkor micsinaljak ha nem kifagy a cucc, hanem csak nincs kep a monitoron? tehat nem kapcsol ki, csak nincs kep.. ha rebootolok, akkor minden rendben.. csak nfsu2-ben csinalja, minden mas tokeletes
18:35 <@coke> hehe
18:36 <@extract> a monitor lampaja zolden villog
18:36 <@coke> tulmelegszik meg minden
18:37 <@extract> ja es az normalis hogy a chieftec tapnak olyan hangja van mint egy 30eves hutogepnek?
18:38 <@coke> es a vgas kerdest dobd be 6600 topicba
18:38 <@coke> a chiefteceset meg a tapkedesbe
18:38 <@extract> k
18:38 <@extract> vegulis tap nem izgat, kibirom..
18:38 <@extract> csak azert gazos ez a vga
18:39 <@coke> naja, csak ha szar a tap, akkor holnap meg 3 napon belul egybol cserelik
18:39 <@coke> utana meg szopod a 2 hetet
18:40 <@extract> meglatjuk

18:40 <@extract> lehet tapot rosszul beszerelni? :P
18:41 <@coke> lehet
18:41 <@extract> en beraktam, atx csati + ide cuccokba power bele, es ennyi
18:41 <@extract> kihagytam vmit?:D
18:41 <@coke> mind2 atx csati?
18:41 <@coke> :D
18:41 <@extract> hh mind2?
18:41 <@extract> egy 20as
18:42 <@coke> :DDD
18:42 <@coke> olyat keress mint a tape, csak nem 20, hanem 4 pines
18:42 <@coke> :D
18:42 <@extract> olyan van
18:42 <@coke> es bele is dugtad?
18:42 <@extract> azt nem
18:42 <@coke> rotfl
18:42 <@extract> johat eletemben eloszor csinaltam
18:42 <@coke> istenem :DD
18:43 <@extract> elozo tap se volt sehova mashova dugva
18:43 <@coke> nekem meg se mukkan nelkule a gep
18:43 <@coke> meg azer 6600gtre is dugd ra a tapot
18:43 <@coke> a biztonsag kedveert
18:43 <@coke> :DD
18:43 <@extract> johat ilyen extra igenyei vannak? kerem vissza a penzem :D
18:44 <@extract> tehat akkor keressek egy 4es helyet a lapon, meg vgara is dugjam ra?
18:46 <@extract> na brb

what the fuck is WTF?

#554 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 22:02

Türelem képet terem  :Đ
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#555 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 22:08

és ha valami elfüstöl ezek után, akkor szemét kereskedő, szart adott neki... :rolleyes:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#556 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:32

Egyébként Ulzána2-nek abban igaza volt, hogy nem lehetne eladni OEM termékeket boltokban külön, erre ékes példa a vindóz, ha OEM, azt sem lehet, csak komplett géphez eladni.
OEM = Original Equipment Manufacturer (Eredeti Alkatrészgyártó), a dobozos termékek meg főleg "licenszelt" termékek, lsd. összes dobozos videókari, ezeknél pl. a chip-eket veszik a kártyagyártók, kapnak hozzá egy referenciarajzot és azt vagy áttervezik vagy nem, ezért lehet teljesítménykülönbség a különböző "gyártmányú" kártyák között azonos chip-készletet alapul véve. A procik kódjában pl. egyből ott van, hogy OEM vagy sem, ki lehet olvasni valamilyen progival, direkt nem írom le melyikkel, engem nem reklámoz senki, én se senkit ;)

***Hallgasson mindenki SOAD - B.Y.O.B.-t és gondolkodjon el a világon (az se baj, ha nézi a klippet) :)

Ok, tom:  :offtopic:

#557 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 06:58

"ezeknél pl. a chip-eket veszik a kártyagyártók, kapnak hozzá egy referenciarajzot és azt vagy áttervezik vagy nem"

Miért, az OEM esetében nem ugyanezt teszik? Az OEM zacsiban jön, a retail dobozban, extrákkal, de tök ugyanaz a panel, elrendezés, képesség. Ne viceljünk már :) . Több helyet foglal, drágább. De miért nem szabad OEM-et forgalmazni egymagában? :)
A windózer nem jó példa, az szoftver, a vga meg hardver.

Halgasd meg H.U.V.A. Network-től a Time Cycles-t és gondolkozz el a világon! ;)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#558 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:24

Idézet: gabeeapunk - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:32

ékes példa a vindóz, ha OEM, azt sem lehet, csak komplett géphez eladni.

Ez nem így van. Lista létezik azon elemekről, amikhez lehet adni, nem csak komplett konfigokhoz. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#559 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:00

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 8:24

Ez nem így van. Lista létezik azon elemekről, amikhez lehet adni, nem csak komplett konfigokhoz. :up:

Javitsatok ki ha rosszul tudom, de mar egy memoria modulhoz is vehetsz OEM Windows-t...

#560 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:21

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:00

Javitsatok ki ha rosszul tudom, de mar egy memoria modulhoz is vehetsz OEM Windows-t...

Így van. Én úgy tudom, bármilyen hardver-alkatrésszel (perifériának minősülő cuccal, mint pl. egér nem) lehetséges. Aztán amelyik gépbe beépíted, onnan kezdve azon a gépen jogtiszta a Win. Ha veszel egy új gépet, hiába teszed át bele a memóriát, a Windowst újra meg kell venned. Persze ezt nem nagyon lehet ellenőrizni. Én így tudom. Vagy hülyeséget írtam?
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.