HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:29

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:21

Így van. Én úgy tudom, bármilyen hardver-alkatrésszel (perifériának minősülő cuccal, mint pl. egér nem) lehetséges. Aztán amelyik gépbe beépíted, onnan kezdve azon a gépen jogtiszta a Win. Ha veszel egy új gépet, hiába teszed át bele a memóriát, a Windowst újra meg kell venned. Persze ezt nem nagyon lehet ellenőrizni. Én így tudom. Vagy hülyeséget írtam?

Bármihez elhet venni, ami a gépházon belül van. :)
voltunk MS továbbképzésen, ott pl kiderült, hogy pl. procihűtőhöz, sőt akár 1 db csavarhoz is legális eladni, de pl. egérhez, billentyűzethez már nem. :)

#562 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:49

És a képernyő-billentyűzethez?? :think:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#563 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 17:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:49

És a képernyő-billentyűzethez?? :think:

Az miota van gephazon belul? :)

#564 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 18:03

A képernyőbilla? Start menü->progz->kisegítő lehetőségek->képernyőbilla. Az gépen belül van :Đ .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#565 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:32

:omg:

#566 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:52

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 19:03

A képernyőbilla? Start menü->progz->kisegítő lehetőségek->képernyőbilla. Az gépen belül van :Đ .

:omg: Gyorsan elmenni aludni egyet!!!  :D

#567 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:20

jóéjt :Đ !

#568 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:51

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:21

Így van. Én úgy tudom, bármilyen hardver-alkatrésszel (perifériának minősülő cuccal, mint pl. egér nem) lehetséges. Aztán amelyik gépbe beépíted, onnan kezdve azon a gépen jogtiszta a Win. Ha veszel egy új gépet, hiába teszed át bele a memóriát, a Windowst újra meg kell venned. Persze ezt nem nagyon lehet ellenőrizni. Én így tudom. Vagy hülyeséget írtam?

Éppenséggel azzal, hogy a memóriát átteszed, a régi gépen nem lesz jogtiszta az OEM Win, az újra viszont jogszerűen feltelepítheted. Feltéve persze, hogy a memória mellé vetted meg.
... a trip back in time is all I need ...

#569 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 19:03

Yáááy!!! :omg: És mióta vas? :nevet2:

#570 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 21:24

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:51

Éppenséggel azzal, hogy a memóriát átteszed, a régi gépen nem lesz jogtiszta az OEM Win, az újra viszont jogszerűen feltelepítheted. Feltéve persze, hogy a memória mellé vetted meg.

Az oem Win nem a memóriához kötődik, hanem ahhoz a gépehz amihez megvetted! (amibe szántad a memóriát) Utána már a memóriát ki is dobhatod, lényegtelen. Az oem Win a géppel együt éli tovább az életét. Másik gépre feltelepítve már illegális lesz.

#571 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 05:56

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:51

Yáááy!!! :omg: És mióta vas? :nevet2:

Próbáltam elképzelni, hogy műanyagból van a vinyóm, de akárhogy nézem, vas :Đ

#572 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 09:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 22:24

Az oem Win nem a memóriához kötődik, hanem ahhoz a gépehz amihez megvetted! (amibe szántad a memóriát) Utána már a memóriát ki is dobhatod, lényegtelen. Az oem Win a géppel együt éli tovább az életét. Másik gépre feltelepítve már illegális lesz.

Telcontar: és is úgy tudom, ahogy pgyafi írta.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#573 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 29. 11:25

Mondjuk ezt nem is tudtam, akkor rohanok a legközelebbi boltba, számlával veszek 1 csavart meg 1 vindózt...(nem poén), ok, tom, pár oldala már: :offtopic:

#574 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:47

Pgyafi, Jazzos!

Elolvastam az OEM win licenszét, amit egy HDD-vel együtt vettem (és nem komplett géppel). Számomra egyértelmű volt belőle, hogy (az én esetemben) ha eladnám a HDD-t (és nem a gépet), köteles lennék vele együtt átadni a Win licenszemet is. Aki ebben kételkedik, megkérdezheti a Microsoft Magyarországot. :) :respect:

#575 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:41

én microsoft mouse mellé vettem oem win-t ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#576 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:05

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:29

Bármihez elhet venni, ami a gépházon belül van. :)
voltunk MS továbbképzésen, ott pl kiderült, hogy pl. procihűtőhöz, sőt akár 1 db csavarhoz is legális eladni, de pl. egérhez, billentyűzethez már nem. :)

Microsoft yól "kitalálta" az OEM-bizniszt. Mellesleg a házon belül jócskán vannak perifériák...  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2005. 05. 29. 14:43 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#577 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:40

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 13:47

Pgyafi, Jazzos!

Elolvastam az OEM win licenszét, amit egy HDD-vel együtt vettem (és nem komplett géppel). Számomra egyértelmű volt belőle, hogy (az én esetemben) ha eladnám a HDD-t (és nem a gépet), köteles lennék vele együtt átadni a Win licenszemet is. Aki ebben kételkedik, megkérdezheti a Microsoft Magyarországot. :) :respect:

Gondolj bele! A COA matricát nem a winchesterre ragasztod, hanem a gépedre. Gépcserénél persze le lehet kaparni és átragasztani az új gépre, de az nem legális. Más kérdés - mint már említettem-, hogy nem nagyon lehet megbukni vele. A dobozos szoftver drágább, mint az OEM, de ott megteheted, hogy átteszed egy másik gépre a szoftvert. Persze a régiről ebben az esetben törölni kell.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#578 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 17:42

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:40

Gondolj bele! A COA matricát nem a winchesterre ragasztod, hanem a gépedre. Gépcserénél persze le lehet kaparni és átragasztani az új gépre, de az nem legális. Más kérdés - mint már említettem-, hogy nem nagyon lehet megbukni vele. A dobozos szoftver drágább, mint az OEM, de ott megteheted, hogy átteszed egy másik gépre a szoftvert. Persze a régiről ebben az esetben törölni kell.

Ezt ne nekem mondd, a matricát nem én tanáltam ki, a licensz szövegét sem én fogalmaztam meg. Hallottam már olyat, hogy amiatt a buta matrica miatt valaki nekiállt szétvágni a régi, és hegeszteni a vadiúj házát. :omg: :D

Amúgy láttam már ilyen COA matricát pl. CD-ROM-ra ragasztva "gyárilag" (vagyis már eleve így kaptuk, OEM Win-nel együtt). Mert azt sem kötelező a gépházra ragasztani...

#579 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 18:34

Előkapartam az itthoni Win XP Home OEM telepítőmet (nekem van ilyen itthon is :p), csak a kedvedért. A fólián a következő szöveg van:

Idézet

Figyelem! Ellenőrizze, hogy a számítógép külső borításán megtalálható-e az eredetiséget igazoló tanúsitvány (COA) matricája. Ha ott nem találja a matricát, keresse meg azt ennek a csomagolásnak a hátoldalán, és ragassza fel a számítógépre. ŐRIZZE MEG A COA MATRICÁT - ezen található a szoftvertelepítéshez, illetve újratelepítéshez szükséges termékazonosító.

#580 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 18:44

Meg még egy ilyet találtam a m$ honlapján:

Idézet

Helytelen (téves) felhasználás: A licencszerződésben foglaltak be nem tartása miatti jogsértések. Veszélyes, mert a felhasználó rendelkezik ugyan megvásárolt jogtiszta szoftverekkel, de azok téves használata miatt – esetleg tudtán kívül – mégis jogsértést követ el.. Fajtái – a teljesség igénye nélkül – a következők lehetnek:

- OEM licenc konstrukcióban vásárolt szoftver elválasztása komplett számítógéptől,
- oktatási szoftverek profitorientált tevékenységre való felhasználása,
- frissítések jogtiszta frissítési alap nélküli használata,
- más nyelvi változat használata, mint amit a megvásárolt szoftver licence engedélyez.

Egyébként vitás esetekben a BSC-t szoktam felhívni, mert nekem sem mindig tiszta minden, annyi keverés van ezeknél a szoftvereknél.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.