HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:03

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 8:30

Videót akartam nézni , nem volt kép a tv-n, szépen újratelepítettem a drivert meg mindent, már kezdett elborulni az agyam, amikor hirtelen ötlettől vezérelve visszadugtam a kábelt a tv-be, mindössze fél órám ment rá... :pokeas2:

:omg: :nevet2:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#642 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 18:13

Idézet: KaLeun - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 19:04

2. Szombaton a nagybátyáméknál voltam, egy kormányt kellett működésre biztatnom. Driver telepítése közben kérte az Xp telepítő cd-jét, erre ő elémraknak 3 írt cd-t. Gondoltam, hogyha már itt vagyok akkor felíratozom a cd-ket. Nosza el is kezdtem írni az egyikre mire közbevág a nagybátyám: Rossz felére írod, a tükrösre kell.  :eek:
Hirtelen nem tudtam kinyögni semmit a csodálkozástól, majd kinyögtem: De hisz ez az adatréteg, erre nem szabad írni, mert nem lesz olvasható a cd! Válasz: Ez nem lehet, több ismerős is arra ír. Ezután szépen elmagyaráztam a nagybátyámnak, hogy mi az ábra.

Nem olyan rég volt szerencsém ismerősnél gépet szerelni.

Valami munkatársuk írt nekik CD-ket, felragasztva, matricázva, golyóstollal ráírva :eek:  (de legalább a CD jó oldalán volt).

Csak néztem bután, hogy ki ez az állat. Egy olvasóban 8-10 ezret pörög percenként a lemez, ez meg ráragaszt iskolásfüzetre való matricát. Aztán majd fél év múlva elválik az egyik sarka, és lesz olyan istenes zúgó hangja, hogy öröm lesz hallgatni, neadjisten tönkreteszi az olvasót.

Az már szóra sem érdemes, hogy a CD-n nem is az volt, ami a matricára volt írva.  :omg:

#643 Felhasználó inaktív   -=GERI=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 31. 18:15

lehet rá matricát tenni, csak nem iskolai füzetre valót :D

Meg előtte kell ráírni mielőtt az ember felragasztaná :D
Munkakör: hivatásos fórumrém
Honlap: http://LegendgrafiX.tk

#644 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:00

Mai gyöngyszem:

Ismerős elhaló hangon közli: "Nem megy a netem!" Mivel ismerem annyira, hogy tudom: ez a max. hibabehatárolás, amit várhatok tőle, kimegyek hozzá. (Persze város másik fele...)

WinXP, 56K-s Acorp modem. Modemteszt OK, kábelek bedugva. Loginnév, jelszó újraír, tárcsázás... Pár jellegzetes fütty, majd női hang (érthetetlenül) mond valamit. Kérdem:
- A telefon hol van, mert jó lenne meghallgatni, mit is hallunk!
- Hát telefon ammá nincsen! Lemondtam az előfizetést, mer' vettem vodafónt!

El.....

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 09. 01. 14:02 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#645 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:21

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:00

Mai gyöngyszem:

Ismerős elhaló hangon közli: "Nem megy a netem!" Mivel ismerem annyira, hogy tudom: ez a max. hibabehatárolás, amit várhatok tőle, kimegyek hozzá. (Persze város másik fele...)

WinXP, 56K-s Acorp modem. Modemteszt OK, kábelek bedugva. Loginnév, jelszó újraír, tárcsázás... Pár jellegzetes fütty, majd női hang (érthetetlenül) mond valamit. Kérdem:
- A telefon hol van, mert jó lenne meghallgatni, mit is hallunk!
- Hát telefon ammá nincsen! Lemondtam az előfizetést, mer' vettem vodafónt!

El.....

Az se rossz... :)

Hívnak a cégtől, hogy valami baj van a géppel... Tök sötét a monitor.
Bemegyek, odanézek, lehajolok... És bedugom a monitor kábelét a gépbe...

Másik kedvencem:
- Nem megy a nyomtató!
- Igen? Nézzük csak meg... Talán be kéne kapcsolni a nyomtatós gépet...

Jahm, eddig a legjobb... :)
-Nem megy a külső boltban az e-mail!
-Hmm... (fél napig kutakodtam, majd beszéltem a szolgáltató céggel, ezek után sikerült belépni az addig nekem nem említett admin felületre.)
-Erm, de hiszen a külső cím át van irányítva a belsőre?!
-Azt tudjuk persze, de akkor sem megy kint!

:omg: :pokeas:

#646 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 22:46

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 23:01

Hummogok egy kort, vonalzo elo, papirtekercs 75mm szeles a gyarilag eloirt 78mm-es helyett, persze, hogy lotyog a nyomtatoban.

"Haaat, a papirboltos azt mondta, ez jo bele."

Ugyanez "szakemberekkel":
Multkor egyik ugyfelnel rendszertelenul kikapcsolgatott a Star honyomtatoja.

Szervizbol szolnak, hogy keszen van, en nagy naivan ki is vittem ugyfelhez, cserenyomtatonk leszerel, papirguriga kivesz belole, szerelem helyere a megjavitott nyomtatot+papir at bele, error led villog, nem hajlando nyomtatni.
Ugyfel anyazik, mivel mar 5 asztala szeretne fizetni, csak eppen a penztar nyomtatojat berhelem eppen. :)
Oke, cserenyomtato mint a villam visszarak, en meg rutinosan leteszteltem az irodankban a javitott nyomtatot egy masik rollnival, azzal is error. Mehettem vissza a szervizbe, hogy mar megint szarul adtak vissza a javitott nyomtatot, most mar csinaljak meg, de izibe.

Par nap mulva kollegamat hivja a szerviz, hogy a nyomtato azert jelzett hibat, mert 80 helyett 75-os papirral hasznaltuk, es a papirerzekeloje kiakadt. (Gyogymodjuk ra: kikotni, ne jelezzen)

En be szervizbe, rakerdezni, hogy ugyan mar, mibol gondolja, hogy a nyomtatoban rossz papir van, amikor az ugyfel mar 3 eve hasznalja AZT a nyomtatot???
Haaat, 75mm-es papir volt benne, amikor szetszedte.

Erre kozoltem vele, hogy en papir nelkul adtam le a nyomtatot, kulonben is itt van nalam az egesz tekercs 80-as, amivel NEM ment.

Aztan persze az en pofam eg, amikor havonta hordom az ugyfel nyomtatoit szervizbe... :rolleyes:

Utoljara mar az volt, hogy inkabb kollegammal szedettem szet a masik nyomtatojukat, hogy nezze mar meg, miert nem huzza be a papirt, mert ha elviszem szervizbe, akkor minimum 1 het+2x szerviz oda-vissza seta.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 01. 22:50 -kor

#647 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 05:39

Jah, hát igen, univerzálisnak kell lenned, ahol lehet, csináld magad. Sokkal megbízhatóbb eredmény, olykor egészen fantasztikus időtényezővel.
Bár ehhez kell perverztényező is, aláírom :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#648 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:28

Az sem rossz, amikor az öntapadós etikettes leporelló maradékait kell körömlakklemosóval végleges távozásra bírni egy lézenyomtatóból, vagy egy Epson DFX-8000-ből.  :D De téntaköpködőből már nem vállalom.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#649 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 6:39

Jah, hát igen, univerzálisnak kell lenned, ahol lehet, csináld magad. Sokkal megbízhatóbb eredmény, olykor egészen fantasztikus időtényezővel.
Bár ehhez kell perverztényező is, aláírom :Đ

Ugyanez a szerviz, kb. fel eve.

Ugyfelnel nem zarodott a nyomtato fedele rendesen, de nem volt ido elvinni szervizbe, ugyhogy ott helyben improvizaltam, es kipockoltem egy fogvajoval, hogy zartat jelezzen, es tudjon nyomtatni.

Kov heten vittem szervizbe, erre azok mit csinaltak? Ugyanezt, csak ok egy muanyag darabot ragasztottak be a fedel erzekelohoz, aztan lehuztak minket 4k-ra. :rolleyes:

#650 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:32

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:34

Ugyanez a szerviz, kb. fel eve.

Ugyfelnel nem zarodott a nyomtato fedele rendesen, de nem volt ido elvinni szervizbe, ugyhogy ott helyben improvizaltam, es kipockoltem egy fogvajoval, hogy zartat jelezzen, es tudjon nyomtatni.

Kov heten vittem szervizbe, erre azok mit csinaltak? Ugyanezt, csak ok egy muanyag darabot ragasztottak be a fedel erzekelohoz, aztan lehuztak minket 4k-ra. :rolleyes:

Erre csak azt lehet mondani: Üüüüüüüüüüüügyes... :rolleyes:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#651 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 14:15

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:28

Az sem rossz, amikor az öntapadós etikettes leporelló maradékait kell körömlakklemosóval végleges távozásra bírni egy lézenyomtatóból, vagy egy Epson DFX-8000-ből.  :D De téntaköpködőből már nem vállalom.  :D

Mannesmann-ból sem rossz kigyűjtögetni :D

(gy.k.: A mannesmann Tally az egy komód méretű mátrix nyomtató, amiből olyan sebességgel jön a papír, hogy a legtöbb lézernyomtató sikítva elrohan még a környékről is. Meg az is, akinek érzékeny a füle, mert bszott hangos :D )
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#652 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 06:54

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 15:15

(gy.k.: A mannesmann Tally az egy komód méretű mátrix nyomtató,

Ez így nem egészen igaz: az, hogy Mannesmann Tally, nem egy típust takar, az MT-80 például elég messze van a komód mérettől!  :)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#653 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 07:09

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 6:54

Ez így nem egészen igaz: az, hogy Mannesmann Tally, nem egy típust takar, az MT-80 például elég messze van a komód mérettől!  :)

Es esetleg egy TMT-120? :-)

#654 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 07:19

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 8:09

Es esetleg egy TMT-120? :-)

Ha jól tudom, ebben már a Terta vérvonal is beleszövődött...  :D

#655 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:19

nos, a típust ne kérdezzétek, mert már eladtuk őket a nyáron. de valami 120-150 centi magas brutális állatok voltak :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#656 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 17:43

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 7:19

Ha jól tudom, ebben már a Terta vérvonal is beleszövődött...  :D

Az elejen egy az egyben az eredeti liszensz keszuleket gyartottak, kesobb is foleg kulonbozo kiegeszitok (jegynyomtato adapter, cirill verzio, stb) voltak az elteresek... Nem volt rossz cucc, de azert a cegnel is jobban orult akinek sikerult egy Epsont zabralnia :-)

#657 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 12:42

Jobb kez vs bal rovat:

Egesz sztori kezdodott vasarnap azzal, hogy az egyik etterem konyhajan raboritottak vmi vizet a konyhai matrix blokknyomtato tapjara, minek hatasara szetegett a tapkabel, fonokom kiment, vitt egy kabelt, kicserelte.
Nyomtato neha nyomtatott, neha nem, tegnap mondtam fonoknek, hogy vigyen egy uj tapot is, hatha a tap szorakozik. (ranezesre semmi baja nem volt, de hatha) Kivitte, cserelte, nem javult meg.

Megegyezett az etterem vezetojevel, hogy akkor a javitani nem erdemes regi nyomtatojuk helyett vesznek egy uj hopapiros nyomtatot. (kicsi, csendes, gyors, olvashatoan nyomtat, stb)

Kollegam tegnap kivitte az ujat, berakta a kavepultba (mivel ott mar egyszer volt kolcsonbe ilyen, nem szabvanyos soros kabellel ellatott nyomtato, es a kabelet nem vettem ki a pultbol multkor, igy most nem kellett semmit szerelni.).
Kavepultban levo regi matrixnyomtatot meg levitte a konyhaba, az ugyanolyan szetegett tesoja helyere.

Rendszer tokeletesen mukodik, mindenki mindenhol jol nyomtat. Pincerek orulnek, mert osszesen 5 percnyi rendszer leallitas volt.

Jon az etteremvezeto, hogy o az uj nyomtatot a konyhara vette, rakjuk le a honyomtatot oda, matrix a pultba.
Kollegam elmagyarazta neki, hogy az perpill nem megoldhato, mert a konyhai nyomtatojuk, meg a honyomtatonak nem azonos a labkiosztasa, igy a konyhai nyomtatokabelt ujra kell forrasztani, azt meg telthaz idejen nem akarja. (Tapasztalat alapjan tobb oras leallas, mivel tavasszal egyszer mar eljatszottuk. Akkor a sef 30 centis kessel kergetett korbe a konyhan :) )

Itt kerultem en a kepbe, hogy ma reggel forrasszam at az egyszer szgepathelyezes miatt mar toldott konyhai kabelt a honyomtato labkiosztasanak megfelelore.
Reggel negyed kilenckor nekialltam, hogy 10-es nyitasra keszen legyek.

10-kor mar a negyedik, utolso csatira pattintom ra a hazat, megjelenik a kedvenc etteremvezetonk, es megkerdezi tolem, hol van a honyomtatoja, amit tegnap vett.
Mondom neki itt a kezemben, eppen keszen van a kabel hozza, most dugom ra, aztan rendszer 5 perc mulva mukodni fog.

Haaaat, o az italpultba gondolta azt a nyomtatot, mivel tul draga ahhoz, hogy veletlenul szetb@sszak a szakacsok, ok meg kapjak meg az oreg matrixot.
(Gondoltam magamban: "En is szeretlek".)

Allhattam neki levagni a frissen forrasztott csatikat, aztan visszarakni a regieket.

Fel tizenegykor persze a sef meg a fopincer mar velem ordit, hogy miert nem megy a nyomtato a konyhan...
Vegul negyed 12-re vegeztem is.

Asszem az etterem orulni fog, amikor megkapjak majd a huszezres szamlat a felesleges kiszallas+3 oranyi szopas utan... :D

#658 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:28

írj hozzá még egy tízest mivel a séf+főpincér hátráltatott téged :D A helyedben már rég megfolytottam volna őket a kábellel :D :D :D

Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 06. 19:28 -kor

#659 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 21:00

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 20:28

A helyedben már rég megfolytottam volna őket a kábellel :D :D :D

Vagyis egy egymenetes fojtótekerccsel.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#660 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:18

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 22:00

Vagyis egy egymenetes fojtótekerccsel.

:omg:
és ezt éjjel 11-kor :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.