HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 06. 12:50

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 19:46

Az, hogy az XP már több, mint hét éves és SATA akkor még sehol sem volt nem számít?
Nehogy már a rendszergazda/eladó hibája legyen, ha valaki ezt az "elavult" rendszert használja!

Amelyik rendszergazda ezt nem tudja megcsinalni, az nem rendszergazda, hanem rendszergazdanak latszo targy...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1802 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 15:58

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 12:50

Amelyik rendszergazda ezt nem tudja megcsinalni, az nem rendszergazda, hanem rendszergazdanak latszo targy...

Nem ez volt a kérdés. Főleg, mert egy normális rendszergazda nem félkész gépet ad a usernek, hanem egy teljesen felkonfiguráls ÉS lekorlátozot rendszert.
Kivéve, ha fejlesztőnek adja, az meg magának akarja beállítani a dolgokat, de akkor az értsen is annyira hozzá, hogy ne a rendszergazdára hibájának rója fel azt, hogy eredeti windows cd-t adott neki.

#1803 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 21:17

Te azt irtad, hogy nehogymar a rendszergazda hibaja legyen. De az. Neki kell alkalmazkodnia a juzerek igenyehez, es megoldani a dolgot, ha ezt -sata mode-ban installni-, ami halal alap dolog nem tudja, keressen mas munkat...
Az ove, ha nem tud egy sata drivert beforgatni az installemezbe, vagy letolteni egy drivert a gyarto honlapjarol, es beadagolni f6-tal usb-s floppyn (eleve, ha nincs usb-s floppy-ja direkt ilyen esetekre mar az is eleg szani). Igy korabbi velemenyem fenntartom. (persze az a holapatgyarto is szarjon sunt, aki a biosbol is kiveszi, hogy ide modba lehessen rakni a sata hdd-t, meg az a szerveralaplapgyarto is, amelynek alaplapjan nincs floppy vezerlo).

Szerkesztette: asdf 2008. 12. 06. 21:20 -kor

Archív:

#1804 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 00:03

Én meg azt mondom, hogy ha a gép alkalmas a Vista futtatására és az XP csak csellel megy fel rá akkor igenis használjon a kedves User Vistát! Ne eröltessünk már egy több mint 7 éves rendszert! Aki innentöl jön a mondvacsinált indokokkal az hazudik! Az összes gépemen Vista van már, és nagyon is meg vagyok vele elégedve! Sokkal stabilabb mint az XP és sokkal jobban kihasznál egy 2magos mai modern gépet! Akkor meg minek az XP?
Takygyerek a világjáró......

#1805 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 08:57

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 0:03

Én meg azt mondom, hogy ha a gép alkalmas a Vista futtatására és az XP csak csellel megy fel rá akkor igenis használjon a kedves User Vistát! Ne eröltessünk már egy több mint 7 éves rendszert! Aki innentöl jön a mondvacsinált indokokkal az hazudik! Az összes gépemen Vista van már, és nagyon is meg vagyok vele elégedve! Sokkal stabilabb mint az XP és sokkal jobban kihasznál egy 2magos mai modern gépet! Akkor meg minek az XP?

Szerintem meg nehogymár a gép határozza meg milyen környezetet akarsz használni. Meg a hozzánemértő rendszergazda. Az Xp még mindig tökéletes a munkára, és bizony vannak olyan fejlesztőkörnyezetek amik nem is mennéek Vistán. A Vista nem stabilabb mint az Xp, és nem használ ki jobban egy mai gépet, max jobban elveszi az erőforrásokat :) Ne hintsük már a hülyeséget. S főleg ne Vista vs Xp legyen ebből.
Ez egy láma rendszergazda vs juzer konfilkt :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1806 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 09:00

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 21:17

Te azt irtad, hogy nehogymar a rendszergazda hibaja legyen. De az. Neki kell alkalmazkodnia a juzerek igenyehez, es megoldani a dolgot, ha ezt -sata mode-ban installni-, ami halal alap dolog nem tudja, keressen mas munkat...
Az ove, ha nem tud egy sata drivert beforgatni az installemezbe, vagy letolteni egy drivert a gyarto honlapjarol, es beadagolni f6-tal usb-s floppyn (eleve, ha nincs usb-s floppy-ja direkt ilyen esetekre mar az is eleg szani). Igy korabbi velemenyem fenntartom. (persze az a holapatgyarto is szarjon sunt, aki a biosbol is kiveszi, hogy ide modba lehessen rakni a sata hdd-t, meg az a szerveralaplapgyarto is, amelynek alaplapjan nincs floppy vezerlo).

Így van, én 100 éve voltam rendszergazda, most szoftvertesztelő vagyok, de azért csukott szemmel is felteszek bármilyen satás csodagépre egy XP-t. Egy napi rutinban lévő rendszergazdának ez nem lehet gond, ha igen, akkor lehet elmenni utcaseprőnek. Persze tapasztalom manapság, hogy csak elszórva diplomások ezek a "rendszergazdák". Persze kivétel mondjuk az ORACLE rendszergazda pl, aki tudja is hogy mit csinál.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1807 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 09:04

Talán azért, amiért jópáran még Win98SE-t használnak.
Bár a programok kompatibilitását az XP úgy-ahogy megoldotta, a Vista alatt sokminden nem működik.
A Vista sokféle verziójánál a vásárláskor nem tudod, hogy milyen meglepetés ér, mert alapból nincs beépítve pl egy faxkezelő a Home Basicbe.
A wireless hálót fenntartásokkal kezelte. de az Ubuntu live cd (nem vagyok linuxfan) mindent felismert és használt.
Most vegyek rá drágább Vistát (egyet vettem a géppel), vagy használjam illegális XP-vel, vagy Vista csilivili verzióval?
A Vistát bukásként ismeri el a Microsoft is, és minél hamarabb igyekeznek kijönni a Win7-tel.
Nagyvállalatok nem akarnak átállni, hát kényszerítjük a vevőt azzal, hogy az alaplap már nem engedi a régebbi rendszer telepítését.
Meglepő volt, amikor egy Win98 alól kihullott a lap, a modern lap meg bios-üzenetből beintett, hogy ilyen régi rendszert nem lehet erre telepíteni.
7 éve megy az XP. Azért ez nem azt jelenti, hogy elavult, hanem azt, hogy bevált.
Mi a baj vele? "Éhenhal" a gyártó, mert nem veszik az új terméket.
15 év alatt másfél milliót elköltött a gépére az a magánfelhasználó, aki ha nem is a legdrágább, legújabb eszközöket vette, de igyekezett lépést tartani a fejlődéssel.
A felhasználó, akinek nem a napi Excel-tábla készítés a dolga, hanem célprogramokkal dolgozik, beleütközik hardverhiányosságokba (az usb-s pótlás nem 100-as), a program fejlesztői a saját eszközükhöz írnak javítást, nem az alapszoftver változásához.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1808 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 07. 09:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 23:32

Onnantól fogva, h alig titkolt multimarketingfogás, h a fogyasztókat szoftvr-hardver szoftver vásárlási spirálba kényszerítsék direkt inkompatibilitások kialakításával, az egész az igen mocskos kategóriába kerül.
Onnantól fogva meg, h a Microsoft a hordozható gépek piacán remélt üzlet miatt hosszabbította meg az XP támogatását, alig bocsánatos hiba a Sata támogatásának hiányossága. Persze a problemát a hardwergyártó is kezeheti.

Itt a pont.

A mai kor hozzáértő rendszergizdáiról meg annyit, hogy anno dacumnál egy illesztőprogram beforgatása a DOS alá mindennapos kézimunka volt, DOS parancsok szélesebb körű ismeretével, a BIOS normális szintű ismerete meg alap bármilyen gép esetében. Egy mai "rendszergazda", tisztelet a kivételnek, hozzá sem nyúl a boot-sorrenden kívül máshoz a BIOS-ban, mondván az úgy jó, mert a gyártó úgy állította be (aha, ha legalább erre odafigyelne egy BIOS fejlesztésekor a T. fejlesztő, hogy az alapértelmezett érték mi legyen..), ha meg parancssor kerül elé, azt sem tudja, hogy a parancsok listáját mivel érheti el. Ez nem technikai fejlődés, hanem amíg ezek az összetevők szerves részét képezik egy rendszernek, addig érteni KELL hozzá.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1809 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 11:50

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 8:57

Szerintem meg nehogymár a gép határozza meg milyen környezetet akarsz használni. Meg a hozzánemértő rendszergazda. Az Xp még mindig tökéletes a munkára, és bizony vannak olyan fejlesztőkörnyezetek amik nem is mennéek Vistán. A Vista nem stabilabb mint az Xp, és nem használ ki jobban egy mai gépet, max jobban elveszi az erőforrásokat :) Ne hintsük már a hülyeséget. S főleg ne Vista vs Xp legyen ebből.
Ez egy láma rendszergazda vs juzer konfilkt :)

Ha nincs más lehetőség pedig az fogja meghatározni! 15 éve vagyok kifutos rendszergazda! Járok ki cégekhez házakhoz, 3 éve van egy olyan hely ahol főállásu vagyok! Házaknál nem fogok nekiállni nLiteozni, mert azt a User nem fizeti meg! A munkahelyem mástészta! De oda már régen készvan az az XP ami kezeli a SATA-t ha éppen nem lehet a notebookon átállitani!

#1810 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:14

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 11:50

Ha nincs más lehetőség pedig az fogja meghatározni! 15 éve vagyok kifutos rendszergazda! Járok ki cégekhez házakhoz, 3 éve van egy olyan hely ahol főállásu vagyok! Házaknál nem fogok nekiállni nLiteozni, mert azt a User nem fizeti meg! A munkahelyem mástészta! De oda már régen készvan az az XP ami kezeli a SATA-t ha éppen nem lehet a notebookon átállitani!

Nos, úgy látom, van aki már bedőlt a Microsoft marketingnek...  :omg:

Kolléga, ne tartsd magad rendszergazdának, ha azt csinálod, amit a marketing elvár tőled, s nem azt, ami szakmailag korrekt... ;)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1811 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:24

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 9:26

Itt a pont.

A mai kor hozzáértő rendszergizdáiról meg annyit, hogy anno dacumnál egy illesztőprogram beforgatása a DOS alá mindennapos kézimunka volt, DOS parancsok szélesebb körű ismeretével, a BIOS normális szintű ismerete meg alap bármilyen gép esetében. Egy mai "rendszergazda", tisztelet a kivételnek, hozzá sem nyúl a boot-sorrenden kívül máshoz a BIOS-ban, mondván az úgy jó, mert a gyártó úgy állította be (aha, ha legalább erre odafigyelne egy BIOS fejlesztésekor a T. fejlesztő, hogy az alapértelmezett érték mi legyen..), ha meg parancssor kerül elé, azt sem tudja, hogy a parancsok listáját mivel érheti el. Ez nem technikai fejlődés, hanem amíg ezek az összetevők szerves részét képezik egy rendszernek, addig érteni KELL hozzá.

Mai hozzáértő rendszergazdának akit most szalajtottak az egyetemröl és nulla a gyakorlata az nem fog neked a BIOS-al meg Windows piszkáló programokkal szenvedni! Ráfog valamit! Aztán a hülye user ugyis elhiszi a szakembernek!

#1812 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:29

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:14

Nos, úgy látom, van aki már bedőlt a Microsoft marketingnek...  :omg:

Kolléga, ne tartsd magad rendszergazdának, ha azt csinálod, amit a marketing elvár tőled, s nem azt, ami szakmailag korrekt... ;)

Látom félreértettél! Én a saját pénztárcámat és az időmet féltem! HA egy Notebookkal elkezdek szenvedni amire XP-t kell tenni az plusz 1 óra minimum és egy Windows telepités ugyis 3500 Ft meg ha Vistát teszek fel szívás nélkül ugyis 3500Ft Akkor egyértelmü melyiket fogom csinálni!
Munkahelyemen meg kitelik az idömböl a Notebookhoz Gyártani RWre egy Windows-t mert azt már észre vettem, hogy hiába ugyanaz a SATA chip a gépben ha a gép márkája más már az előre elkészített lemezzel ugyse müködik!

#1813 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:37

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

Akkor egyértelmü melyiket fogom csinálni!

Így van, egyértelmű. Azt fogod csinálni, amit az ügyfél szeretne. Ha Vistát, akkor Vistát, ha XP-t, akkor XP-t.

#1814 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 16:58

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

HA egy Notebookkal elkezdek szenvedni amire XP-t kell tenni az plusz 1 óra minimum és egy Windows telepités ugyis 3500 Ft meg ha Vistát teszek fel szívás nélkül ugyis 3500Ft Akkor egyértelmü melyiket fogom csinálni!

Es a celeronos, 1 giga ramos notebookra is felrakod a vistat, az a lenyeg, hogy neked gyors meg egyszeru legyen, az, hogy a juzer mit szopik utana vele, az meg mellekes?  :think:
Archív:

#1815 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 00:06

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 17:58

Es a celeronos, 1 giga ramos notebookra is felrakod a vistat, az a lenyeg, hogy neked gyors meg egyszeru legyen, az, hogy a juzer mit szopik utana vele, az meg mellekes?  :think:

Itt a pont!  :D

Kell a 10 perc vigyor után 3 hónap szopás ?  :respect:  :omg:  :D

Háromezeeee öcccááááááájéééé ?  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1816 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 12:36

Szerintem meg döntse el a júzer (megrendelő, űgyfél, főnök stb.), hogy mit akar. Én max. tanácsot adok neki, és elmondom, hogy szerintem miért vagy miért ne. Az hogy megfogadja, az az ő privilégiuma. A felhasználó fizet, én meg kiszolgálom ennyi. Ha többet kell szopnom a telepítéssel az meg az én bajom.

Szerkesztette: immi77 2008. 12. 08. 12:37 -kor

.: The day the whole world went away. :.

#1817 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:07

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 16:58

Ilyen notebookok felénk az állitható BIOS-al vannak!  :rolleyes:  :think:

#1818 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:02

És, mit állitasz rajta? Van benne egy vista kapcsoló amitől 4x gyorsabb lesz?

Én sose neveztem magam rencergizdának, jóllehet a papirom meglenne rá, csak tróger büdöstalpú műszerésznek. Mégis, a notitáskámban van cca 3 kiló ára szerszám meg eszköz, just in case. Aki nem bir egy előre reszelt alap wint magánál tartani, aki nem tud alapszinten drivert fellelni, az meg gebedjen meg és menjen el árkot ásni. Még a legfajább 18 colos acer multimédiás csúcszarra, vagy legutóbb egy quadros 17 colos hp notira is ráfaragtam az "elavult" XPt cca 2 óra alatt. Aki win telepitést meg 3500ért csinál, az is szivjon gázt. Mondom ezt úgy, hogy az esetek 90%ban ingyen csinálom :D

#1819 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 16:02

És, mit állitasz rajta? Van benne egy vista kapcsoló amitől 4x gyorsabb lesz?

Aki win telepitést meg 3500ért csinál, az is szivjon gázt. Mondom ezt úgy, hogy az esetek 90%ban ingyen csinálom :D

A sata mode-ot ahci-bol ide-be. Mar amelyiken ott van, nalam jart mar toshiba amiben biza nem volt ilyen menupont, sz'al megkapta floppyrol a driveret.

Penzt meg az ker az installert, aki ebbol el. Akihez mondjuk bevisznek egy menthetetlenul szetborult windows-t, hogy hozza helyre, de van amikor csak reinstall marad. 3500-ert amugy meg occso is, ha azt nezed, h xp install, drivervadaszat, driverinstall, , windowsupdate, java, flash, adobereader, az ugy masfel ora minima. Meg igazabol ismerostol is ker az ember :) Nem azert, h penze legyen, hanem, hogy a masik tudja, hol a helye. Az ilyen ingyentelepitesekbol szoktak jonni, a tobbszor visszatero free-ben megcsinalos mokak, meg a telefonok este 9-kor :)
Archív:

#1820 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:58

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 21:12

A sata mode-ot ahci-bol ide-be. Mar amelyiken ott van, nalam jart mar toshiba amiben biza nem volt ilyen menupont, sz'al megkapta floppyrol a driveret.

Penzt meg az ker az installert, aki ebbol el. Akihez mondjuk bevisznek egy menthetetlenul szetborult windows-t, hogy hozza helyre, de van amikor csak reinstall marad. 3500-ert amugy meg occso is, ha azt nezed, h xp install, drivervadaszat, driverinstall, , windowsupdate, java, flash, adobereader, az ugy masfel ora minima. Meg igazabol ismerostol is ker az ember :) Nem azert, h penze legyen, hanem, hogy a masik tudja, hol a helye. Az ilyen ingyentelepitesekbol szoktak jonni, a tobbszor visszatero free-ben megcsinalos mokak, meg a telefonok este 9-kor :)

HPban pl újabban egy menüpont van: System Information.

Ebből élek én is. Ellenben, egy ilyen melóért nem lehet "pénzt" elkérni, ettől nem fogja tudni a gyökérrépa hol a helye, hanem megnyugszik hogy ááá csak 3,5 rongy volt, sima ügy ez. Aha. Drivervadászat, az egy dolog, de a gyorsbillentyűkhöz a utilvadászat, az barátom az igazi. Vagy az egymásra épülő, sorrendben telepithető driverek. Vagy az, hogy hopp felraktam, nem jó ugyan, de úgy beleszarik a winbe hogy lehet előlről telepiteni. Másfél óra minima szarabb helyen is 5 rugós órabérrel 7,5k. De ha win update, 10 megás nettel is uszkve 2-2,5 óra csak a rendszer mig teljesen lábra áll, és akkor se tweakui, se pár shareware cucc, apróság. Persze szigoruan legál oprendszerrel.

Free-ben is megvannak az előnyök, meg a hátrányok is, az tény. Este 9 az alap, de volt már szombat éjfél is, meg vasárnap reggel 6. Mert ugye, van olyan, hogy kiemelt üffél nyaldapicsájátki, meg van főnökrokonabarátja, meg van rokon, sajáthaver, havercsaja, stb. Én minden agybajom ellenére se vagyok egy oszlopszálon camplelő remete, hogy egy darab ismerősöm se legyen.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.