HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:58

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 11:03

Hátbasszameg. Adott egy Intel notebook-processzor, a T1500 jelű. Ki kéne deríteni a típusát szélsebesen, rendben van, pötyögjük be Google-be. Az első lap találatai szerint ez a processzor:
- Celeron
- Celeron Dual Core
- Pentium Dual Core
- Core Solo
- Core Duo
- Core 2 Duo

Intel oldaláról hosszú kapirgálás után megvan, hogy ez egy kétmagvas Celeron, de könyörgöm, faszé' írnak akkor tízen húszfélét róla? :reklamacio:

Régebben CPU-Z, mostanában CPUID. Az megmondja, mert a vendor sztringekben csak jól van beírva. Ha nem, akkor hamis. Ha van olyan.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1822 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:59

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 15:12

Jólirányzott marketing az eccerü userek felé egyébbként ez! Tegyél feeel Vistát mert az tudja a Notebookod vinyóját kezelni!

:offtopic: Akár linuxot is felrakhatsz. Sok-sok éve ott a driver a kernelben. Nem kell a vista emiatt. :p
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1823 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:15

Idézet: asdf - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 22:17

... meg az a szerveralaplapgyarto is, amelynek alaplapjan nincs floppy vezerlo).

Vagy rakj linuxot. Oda nem nagyon kell floppy, a garázsajtóról is bootol, driver meg vagy kernelben, vagy külső forrásból. De a telepítő nem gány.

#1824 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:24

:offtopic:

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 1:03

... Akkor meg minek az XP?

Te összekeverted az "ajánlott"-at a "kötelező"-vel. Nem ugyanaz.

Írok példákat:

1. Nekem olyan hangkártyám van, amit nem támogat a vista: SB Live! Value. A minősége miat tnem igen fogom kidobni, mert a modern 20-30kFt-os karik sem jobban annyival, ugyanis sima sztereó a hangrendszerem.
2. 2 mag esetén mi az, ami SOKKAL jobb vistában? Saját gépemen mindkét rendszer futott, hasonló teljesítménnyel. A vista csak árnyalattal volt gyorsabb. Ja, sokan a prefetch miatt vannak megtévesztve...
3. Az XP stabilitásáról ne essék szó, ismét saját gépen 24/7-ben fut, és soha nem hagyon magára :) Na, ez tart már vagy 5 éve. Tehát alig van KIkapcsolva. Csak ha valami gáz van.
4. Teljesen meg vagyok az XP-vel elégedve, mindent támogat (pedig sok hardver megfordult már nálam, s volt, amit a vista nem kezelt), speciális alkalmazásokat nem is merek írni (stúdióprogramok, kx, effektek, szoft-szintézerek, stb. <--- ugye ez nem office kategória). Ráadásul vistában 1 raklapnyi régebbbi játék NEM megy, vagy másképp működik, általában rosszul. Nekem meg régebbiek jönnek be.

Tehát akkor meg minek a Vista? Minek megbolygatni egy működő rendszert? Ha meg kötelező lenne felrakni a vistát, akkor jogos lenne a microsoft fikázása, ugyanis kivenné a szabadságot a user kezéből, hogy választhasson - még ha szívni is fog. De választhasson!  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 12. 18:30 -kor

#1825 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:28

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 13:24

Mai hozzáértő rendszergazdának akit most szalajtottak az egyetemröl és nulla a gyakorlata ...

Nulla gyakorlattal nincs rendszergazda. Maximum rendszergazdai beosztás.

#1826 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:33

Idézet: immi77 - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 13:36

... Ha többet kell szopnom a telepítéssel az meg az én bajom.

Vagy akkor nem normában dolgozol, hanem óradíjasban. Oszt kész. De van, aki nem érti meg.

Bocsi, nem flood-olok többet.

#1827 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 23:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 17:58

Régebben CPU-Z, mostanában CPUID. Az megmondja, mert a vendor sztringekben csak jól van beírva. Ha nem, akkor hamis. Ha van olyan.

Ez rendben van, csak nem fizikailag is előttem levő gépekről van szó, hanem Excel táblában kapott listákból gyártott statisztikáról. :) Specifikációkból (amelyek legtöbbször elég csúnyán meg vannak nyirbálva, úgyhogy sok információt magamnak kell összeszedegetnem) kell készítenem kimutatásokat.

#1828 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 09:51

Upolom a topikot egy kicsit :Đ
Turkáltam a telefonos felvett beszélgetések között és találtam egy gyöngyszemet.

A felvétel 2008.9.24-n készült 13ó 24perckor.
Letölthető itt:KATT

+ adalék még, hogy rá 2napra a "vevő" megrendelte az "alaplapot" és 4magvas Q6600-as CPU-t a webshopban  :omg:

...a fal legalább meghallgat!

#1829 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 10:45

"nekem... vagyis az ismerősömnek...)

#1830 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 11:50

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 10:51

...
Turkáltam a telefonos felvett beszélgetések között és találtam egy gyöngyszemet.
...

A vevők nem baj, ha nem értenek hozzá, de sokszor annyira biztosak a hülyeségben, annyira félre vannak informálva, annyian álomvilágban élnek (mondjuk amilyen rohanó a valódi világ, nem is csodálom néha), hogy néha csak pislogunk. Kiválasztják a komolyabb modellt, közben fogalmuk sincs sokszor arról, hogy mi is az, amit vesznek. Legalább némi alapfogalmakat illene ismerni, főleg olyannak, aki bemegy ilyen boltba, illetve megbízzák, hogy menjen be...
De végső soron még az is lehet, hogy nincs ezzel semmi baj, hiszen ebben az esetben a vevő teljesen normálisan állt hozzá, lehetett vele beszélgetni, még meg is értett belőle sokmindent, csak szaklmailag volt képzetlen. Hozzáteszem, hogy az eladóval szemben is lennének aggályaim (amikor belementek a memória-órajelbe, az úgy volt értelmetlen, ahogy volt), de legalább az irányvonalat kijelölte, a lényeg az volt, hogy megpróbálta lebeszélni a vevőt az AsRock-ról, mint márkáról.

#1831 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 13:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 11:50

A vevők nem baj, ha nem értenek hozzá, de sokszor annyira biztosak a hülyeségben, annyira félre vannak informálva, annyian álomvilágban élnek (mondjuk amilyen rohanó a valódi világ, nem is csodálom néha), hogy néha csak pislogunk. Kiválasztják a komolyabb modellt, közben fogalmuk sincs sokszor arról, hogy mi is az, amit vesznek. Legalább némi alapfogalmakat illene ismerni, főleg olyannak, aki bemegy ilyen boltba, illetve megbízzák, hogy menjen be...
De végső soron még az is lehet, hogy nincs ezzel semmi baj, hiszen ebben az esetben a vevő teljesen normálisan állt hozzá, lehetett vele beszélgetni, még meg is értett belőle sokmindent, csak szaklmailag volt képzetlen. Hozzáteszem, hogy az eladóval szemben is lennének aggályaim (amikor belementek a memória-órajelbe, az úgy volt értelmetlen, ahogy volt), de legalább az irányvonalat kijelölte, a lényeg az volt, hogy megpróbálta lebeszélni a vevőt az AsRock-ról, mint márkáról.

Az eladó én voltam :Đ
Memória.....
Most őszintén... 2,4GHz-es Core quad + 2x512@DDR400 az hogy mehet?  :eek:
Jó, működik, de menyire "aknázza" ki a 4 mag teljesítményét? :rolleyes:

#1832 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 13:18

Nálunk egy ügyfél a Hard Disk Sentinel program jelzése alapján talált a vinyón egy "gyenge szektort". A Samsung hivatalos Teszt progi nem jelzett hibát. A HD Sentinel fejlesztőinek hivatalos állásfoglalása szerint ez nem hibás, és nem is béna szektor a vinyón, csak itt pl. teszem azt írás közben kikapcsolták a gépet, és valami hülyeség került a vinyóra.

A HD Sentinel fejlesztői tök korrektek voltak, írásban elmondták, hogy ez nem HDD hiba, és amellett az Ő tesztprogramuk nem olyan hivatalos tesztprogram, aminek véleménye jogosít garanciális cserére :)

Az ügyfél addig verte az asztalt és fenyegetőzött fogyvédelemmel, míg kicseréltük a HDD-t. A "rosszat" befogtuk saját használatra.

Valószínűleg nekünk lett volna igazunk bíróságon, de amennyi munkaórát elvesz egy ilyen történet, annyit nem ér egy 10K-s HDD. Mellesleg, aki rendszergazda, vagy szervizes, az tudja, hogy az ilyen esetek jelentik a nagyon veszélyes stresszforrást, ami miatt nem tudunk mással foglalkozni, és ezek miatt kapunk 45 évesen infarktust. :)

Ez még az az időszak volt, amikor a nagykerek még nem cserélték ki a Samu HDD-ket szervizre leadás pillanatában. :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1833 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 21:43

Idézet: stol - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 14:02

Az eladó én voltam :Đ
Memória.....
Most őszintén... 2,4GHz-es Core quad + 2x512@DDR400 az hogy mehet?  :eek:
Jó, működik, de menyire "aknázza" ki a 4 mag teljesítményét? :rolleyes:

Bocsánat, lehet, hogy félreérthető voltam. Sejtettem, hogy te voltál az eladó (a fal legalább meghallgat miatt).
Egyetértünk, csak arra gondoltam, hogy értelmetlen volt neki mondani az órajeleket, mert gőze sem volt arról, mi az összefüggés. Ill. ha jól emlékszem, a 800 megás memóriákról is esett szó, az agp kapcsán. Az pedig már más megítélés lehet, ott sokféle a kombinációs lehetőség. Szegény vevő teljesen bele volt kavarodva, te legalább fix pontot jelentettél neki, s ő hallgatott is erre.

Mint írtam, az irányvonal ki volt jelölve. Ő kötötte az ebet a karóhoz.

ps.: most vettem észre, hogy mégis megrendelte a c2q-t.

Igazándiból valóban nem ugyanaz a teljesítmény. Mondjuk alkalmazásfüggő is. Elég mély architekturális ismereteket igényel, hogy valóban el tudjuk dönteni, tényleg jobb teljesítményt nyújt-e az a konfig, amit "megszoktunk", vagy egy nem olyan hétköznapi. Nyilván neki abban volt érv, hogy volt a kezében egy vga-kártya, meg pár régebbi ram. Hát, ha megnyerte, hadd vigye alapon. Ha eladó lettem volna, én is lebeszéltem volna az AsRock-ról, s az ilyen "hibrid" konfigurációról. Még ha működne, akkor is. Valóban irodai. Meg ahogy te is mondtad: tesztkörnyezetben jó. Stabil gépnek nem olyan biztos.

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 22. 21:54 -kor

#1834 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 22:00

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 14:18

...
Valószínűleg nekünk lett volna igazunk bíróságon ...

Elég szomorú, ha az ügyfél bíróságra viszi a saját szakértelmetlenségéből adódó "hibákat". Ahogy egyre bonyolultabbak lesznek ezek a digitális szerkezetek, természetesen valamilyen mértékben azért a lehetséges meghibásodások száma is nő (nem csak egyértelmű hibákra gondolok, hanem pl. zajokra, véletlen hibákra, amik egy digitális rendszert +felhasználót simán hasra tudnak adott esetben fektetni).
A hétköznapi emberek ezt nem tudják követni, ráadásul hallják, hogy fú x magos proci az biztos jó, meg hogy ez már 1 gigán ketyeg, stb. Levonják a következtetést: a nagyobb számok jobbat jelentenek, vagy akármi. :)

Nincs ezzel baj, ha valaki nem ért hozzá, hisz nem mutatták meg neki, vagy ilyesmi, de ha már az asztalt veri a saját hülyesége miatt, már egyrészt kihal benne a tisztelet, másrészt meg simán lehet, hogy félrebeszél. Tényleg nem ér 10k-t.

#1835 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 11:50

Én kezdtem rászokni az azonnali  gyorsteszt utáni garcserékre az ügyfélnek (ahol nincs égés, sérülés, stb).

Egyrészt korrekt az ügyféllel szemben, hogy nem várakoztatjuk hetekig. Mellesleg jó híre megy az üzletnek. Másrészt nem kell nekünk sem az ügyfél sürgetését hallgatni, majd nekünk is sürgetni a nagykert, aki nagykerként nem sürgeti a gyártót, mert szarik az egészre :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1836 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 12:31

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 11:50

Én kezdtem rászokni az azonnali  gyorsteszt utáni garcserékre az ügyfélnek (ahol nincs égés, sérülés, stb).

Egyrészt korrekt az ügyféllel szemben, hogy nem várakoztatjuk hetekig. Mellesleg jó híre megy az üzletnek. Másrészt nem kell nekünk sem az ügyfél sürgetését hallgatni, majd nekünk is sürgetni a nagykert, aki nagykerként nem sürgeti a gyártót, mert szarik az egészre :)

Ez egy dolog, de forintálisan így nagyon sok tőke lesz belefektetve és senki se köszöni meg.

#1837 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:02

Pár héttel ezelőtt írtam volt, hogy bedobtam egy E4200-at a tűzbe, mert összekevertem egy Athlon64-gyel (csomagolva volt, meg nem néztem meg nagyon).
ma jutottam hozzá egy Abit IB9-hez, ami szintén bugos (PS/2 halott, USB is lassan, alaplapi IDE is, de még indul). És bepróbáltam a károsultat.
Íme egy kép róla:
Annyit kell tudni a dologról, hogy a CPU relatív jó helyre került, alulra, de egy VGA csatlakozó ráolvadt az aljára a műanyagtartóval együtt. Ezt le kellett szedni róla. A mag alatti alkatrészek közül jópár leégett, illetve forrasszal leolvadt róla, ezeket nem tudtam menteni, a komplett talpról le kellett vakarni a műanyagot. Ezt jól láthatóan sikerült a lábak megtartásával. Igen, a képen látható egyenetlenségk púpok, fel van hólyagosodva a NYÁK...
A CPU rendben POST-ol, van nyitóképernyő, ami azt jelenti, hogy a CPU az alap POST rutinokat hiba nélkül lefuttatta, de sajnos az USB/PS2 nem tud már működni ezen a deszkán.. Ha lesz majd egy neki való alaplapom, akkor ott kap stabilitástesztet, és egyéb vizsgálatot. Ezek szerint a hiányzó alkatrészek között nincs létfontosságú, így a púótlás egyszerűbb lesz majd, kondikkal vélhetően muszáj lesz felszerelni a procit, de az már kisujjgyakorlat (anno a radeon 9700 hordozójára raktam már vissza tekercset, ez ahhoz képest hatalmas).

Csatolt fájl:

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1838 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:12

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 14:02

Pár héttel ezelőtt írtam volt, hogy bedobtam egy E4200-at a tűzbe...

Íjnye, durva buli lehetett... :eek:

#1839 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:15

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 14:02

... bedobtam egy E4200-at a tűzbe...

Szóljá' tesó, errefelé ocsú a tűzifa...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1840 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:32

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 15:02

Pár héttel ezelőtt írtam volt, hogy bedobtam egy E4200-at a tűzbe, ...

Digitális kezű varázsló.  :p  De legalább foglalkozol vele.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.