Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak
Elküldve: 2004. 04. 13. 09:21
a, á, b, c, cs, d, dz, dzs, e, é, f, g, gy, h, i, í, j, k, l, ly, m, n, o, ó, ö, ő, p, q, r, s, sz, t, ty, u, ú, ü, ű, v, w, x, y, z, zs
A magyar rovásírás betűi:
(Mielőtt őseink a Kárpát medencébe érkeztek, már rendelkeztek saját írással. Ezt hívjuk magyar rovásírásnak.)
KLATTY
Szerkesztette: cyberde 2004. 04. 13. 09:32 -kor
Elküldve: 2004. 04. 13. 09:27
Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 13, kedd - 10:15
Igen tisztelt házigazda úr!
szeretném felhívni a figyelmét egy egyszerű tényre
a topik címe: Javaslatok/bírálatok modoknak/modokról...
És ha egy másik házigazda tényként közöl olyan dolgokat, amelyek, hmm, enyhén szólva kétségesek, talán nem az az
Tény és való, nekünk kényelmetlen. Viszont a következtetést másnak illene levonni.......
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 13. 09:40
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 13, kedd - 10:32
szeretném felhívni a figyelmét egy egyszerű tényre
a topik címe: Javaslatok/bírálatok modoknak/modokról...
És ha egy másik házigazda tényként közöl olyan dolgokat, amelyek, hmm, enyhén szólva kétségesek, talán nem az az
Tény és való, nekünk kényelmetlen. Viszont a következtetést másnak illene levonni.......
Igen tisztelt lameXpert úr!
A topic címe valóban az ön által említett, ebben Önnek teljesen igaza van. Azonban pl az ön hozzászólása előtt található, Cyberide fórumtárs által publikált postnak, vagy egyéb, a magyar abc betűinek számszaki ellenőrzésével foglalkozó publikációknak mennyire van köze a topic címében megjelölt témához? Mindazonáltal respektálom, hogy Ön szerint minden rendben, ezért egyelőre read only módban folytatom itteni tevékenységem.
Szerk: https://forum.hwsw.h...showtopic=56792
Szerkesztette: Drummaster 2004. 04. 13. 09:44 -kor
Elküldve: 2004. 04. 13. 09:49
Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 13, kedd - 10:45
A topic címe valóban az ön által említett, ebben Önnek teljesen igaza van. Azonban pl az ön hozzászólása előtt található, Cyberide fórumtárs által publikált postnak, vagy egyéb, a magyar abc betűinek számszaki ellenőrzésével foglalkozó publikációknak mennyire van köze a topic címében megjelölt témához? Mindazonáltal respektálom, hogy Ön szerint minden rendben, ezért egyelőre read only módban folytatom itteni tevékenységem.
Szerk: https://forum.hwsw.h...showtopic=56792
Pedig jó lenne, ha az általad felügyelt Szigetre is benéznél, mielőtt kitörne a személyeskedés miatti parasztgyalázat
(Egyébként szégyen)
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 13. 09:53
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 13, kedd - 10:54
(Egyébként szégyen)
Már benéztem, megtettem a szükséges lépéseket. Azért köszönöm az infot.
Elküldve: 2004. 04. 13. 11:37
Ha nem személyeskedés volt a célja a SZIGET-en általad nyitott topiconak (mellyel kapcsolatban meggyőzőfésem, hogy a téma nem érdemel egy külön topicot, mert teljesen nyilvánvaló, hogy hány betűből áll a magyar ABC; azon vitatkozni nem érdemes), akkor....
Idézet
idézet a Magyar helyesírás szabályai 11. kiadásának második lenyomatából, Akadémiai kiadó, 1985 elektronikus változat ( http://www.mek.iif.h...yelvtud/mhsz11/ ). A nálam lévő példaanyagában 1994-ben átdolgozott, 1997-ben megjelent változat szó szerint ugyanezt tartalmazza.
Szvsz ezzel kellett volna indítani a témát, bármilyen "előzetes eseményekre és névre" való hivatkozás nélkül.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 04. 13. 11:42
Bármennyire is sajnálatos, a szigeten nyitott témád nem más mint nyilvános fikatopik T2k ellen. Aminek semmi keresnivalója sem a szigeten, sem máshol a fórumon.
Elküldve: 2004. 04. 13. 11:44
Elküldve: 2004. 04. 13. 11:46
Elküldve: 2004. 04. 13. 11:54
Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 13, kedd - 12:51
Nem lett volna új topik, ha itt nem erőlteti valaki - az ide nem való - vitát, ráadásul úgy, hogy nincs is igaza közben. Nem értem. Vagytok itt egy páran, akiknek semmi se jó. Ha minden ábécés hozzászólás törölve lett volna, új topik nélkül, akkor az lett volna gáz néhányotok szerint. Ha itt hagytuk volna, hogy T2k újra meg újra ide beírja, hogy szerinte pedig 44 betű a magyar ábécé, akkor az lett volna a baj. Az ábécés vita kapott egy külön topikot, innen eltűnt az OFF, ott meg lehet vitatni, hogy kinek a véleménye szerint hány betű az abécé, nem tudom miért kell olyasmit látni a dolgok mögött, ami nincs is ott. Rátonyi hibát követett el, amikor T2k nevét berakta a topikcímbe, az erre vonatkozó hozzászólások nyomán belátta, hogy ez nem volt jó ötlet és kivette. Kész. Ott mehet az ábécés vita (ha lesz létjogosultsága és nem fullad flame-be), itt továbbra is lehet bírálni a moderátori munkát. De az, hogy bármit is tesz egy moderátor, néhányótok számára csak ürügy a feszültség állandó szintentartására, ez egy kicsit fura. Krinyo írta már korábban valahol: nem lenne jobb inkább simán fórumozni, és a valós, igazi problémákkal foglalkozni, semmint mondvacsinált balhézással feltartani egymást???
Elküldve: 2004. 04. 13. 11:58
És folytatta a személyes hangvételű topiknyitással a szigeten. Ha nem nyit témát, vagy nem személyeskedő utalásokkal rakja tele a nyitó hozzászólást (amiből távolról is ez sugárzik: Jujj milyen hülye ez a T2k azt sem tudja hány betű az abc) akkor nem lett volna semmi gond, és mi sem panaszkodnánk itt.
Elküldve: 2004. 04. 13. 12:05
Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 13, kedd - 12:59
Furcsa mód mostnaában minden egyes kritika "mondvacsinált és műbalhé"!
Azt hiszem talán lehetne szelektálnotok, hogy mi az és mi nem! Ez a téma nem az.
Mindazonáltal, úgy gondolom, a moderátor dolga, hogy az esetleges OFF-topicot eltávolítsa.
Ehhez minden eszköze és joga is megadatott.
A helyes megoldás az lett volna, hogy innen az ABC betűinek számát firtató hozzászólásokat OFF-topic címén törölni. Ugyanis valóban nem ide való.
Mint ahogyan az a topic sem a SZIGET-re való!
Elküldve: 2004. 04. 13. 12:14
Idézet
Azt hiszem talán lehetne szelektálnotok, hogy mi az és mi nem! Ez a téma nem az.
Szó sincs arról, hogy minden kritikára ráfognánk ezt.
Idézet
Ehhez minden eszköze és joga is megadatott.
Én látom a tématemetőt, Te nem. T2k a törlések után magyarázatot követelt, hogy miért 40 betűs az abécé, és még azzal is fenyegetőzött, hogy az aláírásába rakja a kérdést, ha még egyszer törölni meri :confused: a moderátor. Ezért lett a vita átrakva máshova, ott lehet ábécé ügyben érvelni. Itt megint látszik, hogy egyesek megkérdőjelezik, hogy miképp meri a moderátor törölni az OFF postokat. Innen ered a probléma gyökere.
Idézet
Törölve lett, de mivel újra és újra folytatódott itt az OFF, ezért lett neki egy külön téma.
Idézet
Látod, ebben egyetértünk, szerintem nem is marad ott sokáig.
Elküldve: 2004. 04. 13. 12:30
Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 13, kedd - 13:19
A probléma nem itt van, törölje az offot, de az már eléggé zavaró, amikor Ratonyi mindig ezzel tér ki a bírálat elől, hogy off és törölni fog minen offot. Ellenben úgy néz ki itt sem raegál a kritikára, ahol nem off.
Elküldve: 2004. 04. 13. 12:40
Idézet
Valakinek ez nem ennyire egyértelmű és nem viseli el, ha (jogosan) törlik a postját.
Idézet
Szerintem fog válaszolni a kritikára. De az ő nevében én nem szólhatok. Csak azért próbáltam itt érvelni, mert úgy láttam, hogy szükség van a párbeszédre, egymás érveinek a megismerésére.
Elküldve: 2004. 04. 13. 13:06
Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 13, kedd - 13:45
Krinyo
Elküldve: 2004. 04. 13. 13:43
Mennyi unatkozó ember
Szerkesztette: Rive 2004. 04. 13. 13:45 -kor
Elküldve: 2004. 04. 13. 13:45
Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 13, kedd - 13:19
...
Szerintem a probléma gyökere nem ez, hanem (neveket nem írok, úgyis tudja mindenki kikről van szó) az, hogy vannak egyesek, akik, ha egy mod esetleg szankciókat alkalmaz ellenük (off törlése és egyebek) egyből azzal próbálnak "válaszolni", hogy megkérdőjelezik az ellenük "vétkező" moderátor/esetleg az egész moderatúra szakmai és emberi kvalitását, és lejáratókampányba kezdenek.
Szerintem erről kéne leszokni, és felfogni végre, hogy a mod azért van (szvsz), hogy az általa fórumszabályzatba ütköző dolgokat (offtopik és egyebek) helyretegye.
Ennyi.
/Ezzel e véleményemmel biztosan nem leszek népszerű, de hát láttunk már karón varnyút...

Súgó
A téma zárva.