HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 01:15

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 20:27

Ennek speciel semmi köze a BTK-hoz. Ehhez az ember minimális morális tartásának van köze: ha úgy tetszik, az etikának.

Az első topikban - meg utána is, itt is - szépen le lett írva minden olyan információ, ami a topik ön- és/vagy közveszélyes jellegének megállapításához szükséges. Innentől csupán annyi a kérdés, hogy engeditek-e a folytatást a veszélyesség tudatában. A fórumszabályzatnak elegendően sok kiskapuja van ahhoz, hogy ne kelljen magyarázkodnotok.

Késhegy: akkor elég szoftos vitákhoz vagy szokva :think:

Megelőzés: általában megoldható a dolog. Több esetben is vázoltam szervíz-tanácsokat veszélyes ügyekben: ilyenkor mindig bőséges figyelmeztetést kapott a célzott - általában elegendőt ahhoz, hogy szervízbe vigye a cuccait, ha kicsit is elbizonytalanodott. Azaz: semmi gond, ha a másik fél kooperatív.
A moderátorok zaklatása akkor kezdődik, amikor az alany a figyelmeztetések ellenére sem veszi észre magát. Mint pl. most. A moderatúrának csak akkor kell közbelépnie, amikor a fórum közössége már nem bírja kontrollálni az ügyet.

Persze, ebben az esetben is használható eszköz részünkre, hogy elpoénkodjuk a dolgokat. Csakhát nem jó, ha a közösség a moderatúra ellen vonul. Jó lenne az ilyen helyzeteket illetően közös nevezőre jutni.

A HWSW fórumának etikai kódexe a fórumszabályzat és a moderálási elvek. Ami ebben szerepel, azt igyekszünk betartani és betartani. Értelemszerűen ez az alapmű nem terjed ki az emberi kommunikáció során felmerülő valamennyi témára. Amit fontosnak éreztünk, ami rendszeresen előfordul, arra igen. Igyekszünk folyamatosan csiszolni, de nyilvánvaló, és hosszú távra belátható, hogy örök időkre lyukacsos lesz.

Bővíteni is csak annyival érdemes, amennyit egyrészt a moderatúra be tud vállalni (mint az ellenőrzési terület kiterjesztését), másrészt amennyi életszerű.

Ismét hangsúlyozom, hogy magának a közösségnek mekkora szerepe van: számtalan olyan jelenség létezik, amit nem kell, nem is lehet szabályozni, magának a közösségnek kell - megfelelő tónusban - fellépni ellene vagy mellette.

Van egy csomó olyan kérdés (az előző hozzászólásban beidéztem néhány példát hányaveti módon), melyekhez a HWSW moderatúrájának nincs szakértelme. Ezekben a kérdésekben (ilyen például a cink-szulfid is) ha nagyon rá akarnánk tenyerelni a dologra, szakértőt kellene hívni. Mert mi van itt: egy állítás, egy tagadás. Valaki berhelni akar valamit cink-szulfiddal. Másvalaki azt állítja, ez helytelen. Én, aki nem értek hozzá mit higgyek? Kérjek be vegyészmérnöki diplomát mindkét féltől? Attól, aki berhelni akar azért, mert azt állítja ért hozzá, nem lesz baj, a másiktól azért, mert köti az ebet a karóhoz, hogy baj lesz? Na, ezt intézze el a közösség. Ismétlem és hangsúlyozom: megfelelő hangvétellel a hülyeségek kordában tarthatók. Én ezt a konkrét példát tipikusan olyan esetnek tartom, amikor a moderatúrának nem kell beavatkoznia, de a közösség megteheti.

#2182 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 01:43

Csak mellékesen megjegyzem rgb nevű useretekkel kapcsolatban, hogy mi (prohardver) több mint 100 nickjét tiltottuk ki 2 hét alatt (nem vicc, volt, hogy 1 nap alatt 30-at, dinamikus IP-je volt - már nem az van...).  Sok, részben életveszélyes (és hibás) infókat tartalmazó topic miatt is (a fórum alapvetően demokratikus jellege miatt az igaz és hamis érvelések ugyanolyan súlyúak sokszor. Aztán volt egy csomó olyan topic is, mint pl. "Hogy robbantsuk fel a napot?" :) Sok sikert hozzá.

Szerkesztette: Emvy 2004. 12. 14. 01:45 -kor

while (!sleep) sheep++;

#2183 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 03:00

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 1:43

Csak mellékesen megjegyzem rgb nevű useretekkel kapcsolatban, hogy mi (prohardver) több mint 100 nickjét tiltottuk ki 2 hét alatt  (...)

Hát ez nem túl biztató... Kösz szépen.

#2184 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 14. 07:50

:omg:

#2185 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 09:28

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 1:15

A HWSW fórumának etikai kódexe a fórumszabályzat és a moderálási elvek. Ami ebben szerepel, azt igyekszünk betartani és betartani. Értelemszerűen ez az alapmű nem terjed ki az emberi kommunikáció során felmerülő valamennyi témára. Amit fontosnak éreztünk, ami rendszeresen előfordul, arra igen. Igyekszünk folyamatosan csiszolni, de nyilvánvaló, és hosszú távra belátható, hogy örök időkre lyukacsos lesz.

Bármi törvénynek az alapja az emberi etika, szokásjog. Ha pedig egy közösség a törvény szelleme - a törvény mögött álló emberi szabályrendszer - helyett a törvény szavait kezdi tisztelni, akkor már el is tévedt: önként veti el azokat a kapaszkodókat, amik a helyes és a helytelen meghatározásában segíthetnek neki. El kellene dönteni, hogy a fórumszabályzat szavai a fontosak, vagy a szándék, aminek pusztán manifesztációja a fórumszabályzat.

A fórumszabályzat formába öntésénél ott voltam. Elégségesen általános ahhoz, hogy szükség esetén bármivel kapcsolatban fel lehessen használni.

Idézet

Bővíteni is csak annyival érdemes, amennyit egyrészt a moderatúra be tud vállalni (mint az ellenőrzési terület kiterjesztését), másrészt amennyi életszerű.

Ez esetben - halálszerű. Megéri a szavakhoz ragaszkodni?

Egy jól megírt, kellően általános, ugyanakkor jól felhasznált szabályrendszer toldozgatásának a feladata nem annyira a lehetőségek kiterjesztése, mint inkább a közösség figyelmének a felhívása egyes viselkedési formák helytelenségére.

Idézet

Ismét hangsúlyozom, hogy magának a közösségnek mekkora szerepe van: számtalan olyan jelenség létezik, amit nem kell, nem is lehet szabályozni, magának a közösségnek kell - megfelelő tónusban - fellépni ellene vagy mellette.

A vak ostobasággal szemben a közösség nem tud fellépni a hatalom segítsége nélkül. Erre az itteninél sokkal nagyobb közösségek sem képesek.

Idézet

Van egy csomó olyan kérdés (az előző hozzászólásban beidéztem néhány példát hányaveti módon), melyekhez a HWSW moderatúrájának nincs szakértelme. Ezekben a kérdésekben (ilyen például a cink-szulfid is) ha nagyon rá akarnánk tenyerelni a dologra, szakértőt kellene hívni. Mert mi van itt: egy állítás, egy tagadás. Valaki berhelni akar valamit cink-szulfiddal. Másvalaki azt állítja, ez helytelen. Én, aki nem értek hozzá mit higgyek? Kérjek be vegyészmérnöki diplomát mindkét féltől? Attól, aki berhelni akar azért, mert azt állítja ért hozzá, nem lesz baj, a másiktól azért, mert köti az ebet a karóhoz, hogy baj lesz? Na, ezt intézze el a közösség. Ismétlem és hangsúlyozom: megfelelő hangvétellel a hülyeségek kordában tarthatók. Én ezt a konkrét példát tipikusan olyan esetnek tartom, amikor a moderatúrának nem kell beavatkoznia, de a közösség megteheti.

Előbb-utóbb el kell döntened, hogy kinek hiszel. A 'politically correct' magatartás nagy csapdája, hogy a baj megeste után nincs kire mutogatni, márpedig elhiheted, hogy igen ritka, amikor ok nélkül van botrány.
Elköltöztem :-)

#2186 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 09:51

Kedves Modok!

Ezt a topikot lehetne kicsit módosítani? Maga az ötlet jó, csakhát a cím hibás, a szavazási opciók meg elég hiányosak.

Köszi :)

#2187 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:06

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 9:51

Kedves Modok!

Ezt a topikot lehetne kicsit módosítani? Maga az ötlet jó, csakhát a cím hibás, a szavazási opciók meg elég hiányosak.

Köszi :)

Nos, a szavazási opciókkal - s ebből kifolyólag az egész topiccal - nem lehet semmit kezdeni, mivel már 44-en szavaztak, ebből 10-en az egyébre, ezért nem lenne fair - sem következetes dolog - most módosítani. Ez van, amikor valaki(k) hányaveti módon, átgondolatlanul indítanak szavazást.

#2188 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 14. 10:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:06

Nos, a szavazási opciókkal - s ebből kifolyólag az egész topiccal - nem lehet semmit kezdeni, mivel már 44-en szavaztak, ebből 10-en az egyébre, ezért nem lenne fair - sem következetes dolog - most módosítani. Ez van, amikor valaki(k) hányaveti módon, átgondolatlanul indítanak szavazást.

Szerintem ezt akartad írni... :)

Idézet

Ez van, amikor valaki(k) hányaveti módon, átgondolatlanul lehetővé teszik a szavazást.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2189 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:06

Ezzel egyetértek. Előbb kellett volna szólnom, igaz? :(

Biztos nem lehetne megszabdni, hogy ki indíthat szavazást? Mondjuk IQ-hoz kötni :D

Lehet nullázni a szavazatokat abban a topikban? - Gondolom nem, mivel eddig nem volt rá példa, de azért megkérdezem :)

#2190 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:33

Szerintem meg símán be kéne zárni ezt az egeres értelmetlen, rossz című topicot.
S ha valaki szeretne a témában egy normális szavazást indítani (már ha van értelme a kérdésben, nem tudom kinek jó az hogy xy a4logimicro egeret használ, emiatt álmatlan éjszakái kinek vannak?)
Na szóval, ha indít egy újat valaki, akkor tegye meg normálisan, mert ez így ebben a formában baromság.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2191 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:40

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 1:15

Van egy csomó olyan kérdés (az előző hozzászólásban beidéztem néhány példát hányaveti módon), melyekhez a HWSW moderatúrájának nincs szakértelme. Ezekben a kérdésekben (ilyen például a cink-szulfid is) ha nagyon rá akarnánk tenyerelni a dologra, szakértőt kellene hívni. Mert mi van itt: egy állítás, egy tagadás. Valaki berhelni akar valamit cink-szulfiddal. Másvalaki azt állítja, ez helytelen. Én, aki nem értek hozzá mit higgyek? Kérjek be vegyészmérnöki diplomát mindkét féltől? Attól, aki berhelni akar azért, mert azt állítja ért hozzá, nem lesz baj, a másiktól azért, mert köti az ebet a karóhoz, hogy baj lesz?

Ha szükséges,a  fiókomban fekszik egy vegyészmérnöki diploma, és szükség esetén, rajtam keresztül, igénybe lehet venni a hozzá kapcsolódó szakmai tudást, csak jelezzétek, hogy mely topicban.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#2192 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:17

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:40

Ha szükséges,a  fiókomban fekszik egy vegyészmérnöki diploma, és szükség esetén, rajtam keresztül, igénybe lehet venni a hozzá kapcsolódó szakmai tudást, csak jelezzétek, hogy mely topicban.  :up:

Késő, immár :) Az eredeti téma arról szólt, hogy az egyszeri buhernyátor katódsugárcsövet akart csinálni. A szőnyegen összedugott egy kibelezett TV-elektronikát valami idegen képcsővel :omg: Közben bőszen bizonygatta, hogy a 27kV mennyire veszélytelen.

Ez ment a sülyesztőbe egy idő után.

A következő topik arról szólt, hogy miképpen lehet cinkszulfidot előállítani és lecsapatni egy lombik aljára. Röpke csörte után ezt is sikerült a temetőbe juttatni.

A jelenleg aktuális csodatopikja arról szól, hogy összeforraszt egy képcsőről lefűrészelt elektronágyút egy lombikkal, és ki akarja belőle szivattyúzni a levegőt. Ez a topik még él.
Elköltöztem :-)

#2193 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:48

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:23

Szerintem ezt akartad írni... :)

Nem, egyáltalán nem ezt akartam írni.

#2194 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 12:30

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:17

...
A jelenleg aktuális csodatopikja arról szól, hogy összeforraszt egy képcsőről lefűrészelt elektronágyút egy lombikkal, és ki akarja belőle szivattyúzni a levegőt. Ez a topik még él.

Már nem. :)

#2195 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 15:52

Namost:

ha azon vagyunk, hogy én kérhetek tanácsot, hogy házilag hogyan építsek atomrakétát és MAXIMUM azért zárják a modok a topikomat, mert átmegy flamebe az egész, akkor kérdem én: hol itt a következetesség?  :think:
Én még emlékszem, amikor csont nélkül záródott az a topik, ahol a hülyegyerek azt kérdezte, hogy kávéstermoszban hogyan szállíthat folyékony nitrogént...  :omg: És kapásból zárva is lett. Nagyon helyesen.

Szerkesztette: FakeJack 2004. 12. 14. 16:46 -kor

#2196 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 14. 17:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:48

Nem, egyáltalán nem ezt akartam írni.

Akkor kénytelen vagyok megjegyezni, hogy nem szép a szart más fejére tologatni....

Idézet

Ez van, amikor valaki(k) hányaveti módon, átgondolatlanul lehetővé teszik a szavazást.

:)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2197 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 19:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:16

Akkor kénytelen vagyok megjegyezni, hogy nem szép a szart más fejére tologatni....

Idézet

:)

Kedves lameXpert... a szándék a fontos, nem a részvét...

Sokat mérlegeljük a szavazási opció létjogosultságát és mindigcsak az borul a mérlegnyelvről, hogy sok problémát vet fel a funkció, de hasznos lehet. A tapasztalatokból tanultak és tanulandók alapján megpróbálunk lassan valami olyasfélét kitalálni, ami jó lesz a nagytöbbségnek... ez azonban ténylegesen olyan, amit nem lehet tapasztalatok nélkül, hasraütéses szabályozásokkal, teljes sikerrel odavetni. Törelem... :)

#2198 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 08:28

A "nekem mi a véleményem a szavazásról" típusú hozzászólásokat a szavazásos topikba transzportáltam.

#2199 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 08:33

A "lassú a fórum" típusú hozzászólásokat a Bughuntba transzportáltam.

#2200 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 08:41

A "Hé, Rive, gyere gyorsan" típusú, valamint a cinkszulfidot tartalmazó, nem a moderatúrának/ról szóló hozzászólásokat a tématemetőbe mozgattam.

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.