HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 12. 21:34

Idézet: jajnagyonkell - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 22:48

szoval a nevet keresem, vagy kepet rola, jatekszabalyt...barmilyen informaciot.

Nem vagyok benne biztos, hogy vajon csak viccelsz, vagy komoly a kérdésed...  :think:

Amennyiben komoly, úgy azt kell mondjam, nem valószínű, hogy találni fogsz "Dejarik" játékot, vagy Dejarik asztalt.

Tudtommal nem jelent meg ilyen játék társasjáték változatban, "eredeti" formájában pedig pláne nem.

A holografikus játékok tömeges elterjedése azért még várat magára.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#222 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 17. 10:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 21:34

...
Amennyiben komoly, úgy azt kell mondjam, nem valószínű, hogy találni fogsz "Dejarik" játékot, vagy Dejarik asztalt.

Tudtommal nem jelent meg ilyen játék társasjáték változatban, "eredeti" formájában pedig pláne nem.
..

A fene se tudja, már a mai világban... :D
Pl itt egy angol nyelvű játékszabály:
http://dhost.info/ri...chess/index.htm

Ez is érdekes:
Sideshow Collectibles Star Wars 12 Inch Scale Expansion Pack Dejarik Holochess Set

Kép

Szerkesztette: scaurus 2009. 01. 17. 10:09 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#223 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 17. 10:19

Ha már világűr:

Galaxis roncsderbi (magyar oldal):
http://www.galaxisroncsderbi.hu/

Battlestar Galactica (angol oldal)
http://www.boardgame....com/game/37111

#224 Felhasználó inaktív   zh1972 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 08. 22:08

Idézet: zsborg - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 12:24

Sziasztok.

Nem tudom hogy megkaptad-e már a Balaton Rt. leírást.
Ha nem, akkor én lehet hogy tudok segíteni.
Nekem is vannak régi játékaim. (a Balaton Rt. mondjuk 2x van meg :-) )
Le tudom fénymásolni és akkor személyesen át tudom adni ha gondolod, valahol Bp-en.

Szia, látom ez egy nagyon régi post, de meg kell hogy kérdezzem!!! :) Még mindig 2x van meg a balaton rt? ...A lányomét kinntfelejtettük spanyolban a nyáron, egy kempingben, azóta minden nap nyúz, hogy szerezzek neki egyet, de sajnos ezt már nem lehet kapni, én is vagy 25 éve kaptam az apáméktól... Szóval megvenném az egyiket ha lehet, kerül amibe kerül! Várom válaszod: Horváth Zoltán 70 776 11 59 (zh1972@aol.com) SkyPe: z.h.1972 (msn: l_a_dodgers@hotmail.com)

[COLOR=red]BÁRKI AKINEK MEGVAN A JÁTÉK NYUGODTAN KERESSEN MAILBEN VAGY TELEFONON IS AKÁR, BÁRMELYIK NAPSZAKBAN! :)

#225 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 22:49

Idézet: zh1972 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 23:08

Szia, látom ez egy nagyon régi post, de meg kell hogy kérdezzem!!! :) Még mindig 2x van meg a balaton rt? ...

Írtam privátban, mint mindenkinek, aki érdeklődött.

Szerkesztette: zsborg 2009. 02. 08. 22:50 -kor

#226 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 15:09

Idézet: dr.agy - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 18:05

Szerintem a "ki az úr a tengeren?" nem Novoplast játék volt! De lehet, hogy tévedek, mert nekem sincs meg...

Nem az volt, ráadásul ennek, ami újra kapható, tök máshogy néz ki a táblája, mint a réginek. Az útvonalak is mások. Nekem van eredeti, ha hazamegyek anyámékhoz, lefotózom, hogy az milyen.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#227 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:33

Az alábbi internet címekről letölthetővé tettem a Balaton Rt. szabályzatát.
Remélem olvasható.
6-7 MB darabonként hogy nagyítható legyen.

http://www.dmc-12.ex...hu/P1070827.JPG

http://www.dmc-12.ex...hu/P1070828.JPG

#228 Felhasználó inaktív   Neeshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 21:02

Üdv Mindenkinek!

A feleségem megtalálta a pincében a gyakorlatilag hiánytalan Police 07 társasjátékát, de sajnos nincs hozzá játékszabály és mivel nem játszott vele már vagy 15 éve, nem is igen emlékszik a részletekre :think:

Nem tudna valaki küldeni nekem e-mailben egy játékszbályt hozzá? Esetleg tudja valaki, hogy hol lehetne azt letölteni? :confused:

Minden segítséget szívesen veszek, köszönettel:
Neeshow  :respect:

Szerkesztette: Neeshow 2009. 03. 04. 21:15 -kor

#229 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 21:42

Idézet: Neeshow - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 21:02

Üdv Mindenkinek!

A feleségem megtalálta a pincében a gyakorlatilag hiánytalan Police 07 társasjátékát, de sajnos nincs hozzá játékszabály és mivel nem játszott vele már vagy 15 éve, nem is igen emlékszik a részletekre :think:

Nem tudna valaki küldeni nekem e-mailben egy játékszbályt hozzá? Esetleg tudja valaki, hogy hol lehetne azt letölteni? :confused:

Minden segítséget szívesen veszek, köszönettel:
Neeshow  :respect:

http://www.jateklap.hu/jatekszabaly-reszle...id=148&Itemid=4
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#230 Felhasználó inaktív   Neeshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 16:37

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 21:42

Kedves Kroozo!

Hálás köszönetem! :D
Na és persze maximális tiszteletem! :respect:

Neeshow

#231 Felhasználó inaktív   dragonjani 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 04. 22:29

Idézet: zsborg - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 19:33

Az alábbi internet címekről letölthetővé tettem a Balaton Rt. szabályzatát.
Remélem olvasható.
6-7 MB darabonként hogy nagyítható legyen.

http://www.dmc-12.ex...hu/P1070827.JPG

http://www.dmc-12.ex...hu/P1070828.JPG

Hello.
Most találtunk 1 jó állapotban lévő Balaton Rt. játékot,de a leírást sajna nem.
Olvastam,hogy az adott helyről lelehet tölteni,de mikor rákattintottam akkor a 404-es hiba üzit írta ki.
Nem tudod honnan lehetne letölteni a játékszabályt?
Előre is köszike dragonjani :) 

#232 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 07:31

Nem mondom en is szeretem a monoppolyt meg a tobbi jatekokat amiket eddig feltettettek ide.
De az en kedvenceim mindig is a a kartyajatekok es az autosjatekok maradnak.

Pl:

My Webpage

My Webpage

My Webpage

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 06. 05. 07:39 -kor

A művészet díszíti fel börtönünk falát és tart meg minket némának és közömbösnek.

#233 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 19:08

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 7:31

Nem mondom en is szeretem a monoppolyt meg a tobbi jatekokat amiket eddig feltettettek ide.
De az en kedvenceim mindig is a a kartyajatekok es az autosjatekok maradnak.

No, ha a kedvenceid a kártyajátékok és az autós játékok, akkor úgy vélem te is lelhetsz kedvedre való társasjátékokat, pl:
- kártya: Tichu, Blue Moon, Schotten-Totten
- autó: Formula Dé, PitchCar
És nicked alapján is ajánlható neked egy játéktéma, aminek pár képviselője:
- vasút: Stephenson's Rocket, Railroad Tycoon
Ez a pár játék nagyon kis ízelítő a széles választékból, ha komolyan érdekel a jelzett téma, utána tudsz nézni, de mi is tudunk ajánlani.

Persze nyugodtan pókerezz, snapszerezz, ultizz, lórumozz, bridzsezz, stb, stb. Azok is nagyszerű játékok, a széles palettán megvan a saját helyük.

#234 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 05. 11:03

Megjelenik két "nagy" név is MAGYAR(!!!) nyelven:

Agricola

Kép
boardgamegeek (angol):
http://www.boardgame...boardgame/31260

Dominion

Kép
boardgamegeek (angol):
http://www.boardgame...boardgame/36218

u.i.: direkt nem írom, hogy ki/hol/mennyiért adja ki, nehogy reklám legyen...

#235 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 08:36

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 11:03

Megjelenik két "nagy" név is MAGYAR(!!!) nyelven:
...

Csak egy-egy gondolat arról, hogy miért is került Scaurus hozzászólásába a "nagy" jelző:

Agricola:
A boardgamegeek (BGG) oldal jelentős létszámú nemzetközi társasjátékos közössége jelen pillanatban ezt a játékot tartja a "legjobbnak".

Dominion:
Az 1979-es évtől Németországban kiosztott Év játéka díj (Spiel des Jahres) idei nyertese lett ez a játék.
(De azt is láthatjátok, hogy a BGG rank-listán is jelenleg a 6. pozíción van. Vigyázat! E lista dinamikus, hozzászólásom idejében igazak ezek a pozíciók.)

Amit még nagyon fontos hangsúlyozni e két megjelenéssel kapcsolatban: mindkét játék erősen nyelvfüggő. Kártyák százai találhatók a dobozokban, amiken szöveg is van. Így aztán nem mindegy a vevőknek, hogy német, angol illetve magyar nyelven szóló játékkal kell leülni a haverokkal az asztal köré. (Ellenpéldául a Carcassonne esetében pusztán a szabályt kellett lefordítani, a játék elemei ugyanazok minden megjelentető országban.)

#236 Felhasználó inaktív   frida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 08:56

Idézet: dr.agy - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 21:59

A Balaton Rt.-t nem ismerem, és egyébként a Végvári viadalokról sem vagyok meggyőződve, hogy Novoplast (a cég neve ugyanis sehol nincs feltűntetve, ha jól láttam).

Ide a szfinxet: Ősi indiai romok között elefántokkal kell eljutni a Tudás Kútjához. Mindenkinek van 12 kártáyja, amin szótagok vannak felírva. Ezekből kell értelmes magyar szavakat alkotni. Minden egyes szótagnak megvan a pontértéke, amit le lehet lépni, ha sikerült értelemes szavat összerakni. Ezen felül műveltségi kérdésekre is válaszolni lehet, további lépéspontokért.

Holiday: Európában kell utazni, és négy célállomást tetszés szerint teljesíteni játékosonként 3-3 bábuval. Lehet közlekedni repülőn, vagy autóval, az autóban azonban csak két bábu utazhat egyszerre. A kezdésnél kapott pénzösszegből kell minél gazdaságosabban kijönni, hgy Magyarországra visszaérve megnyerhessük a játékot. Utazás közben lehet plusz pénzt szerezni kaszinóban, bűntények felderítésével, vagy egyszerű kétkezi munkával (természetesen ez fizet a legrosszabbul :) )

Macskafogó: A filmre épül a játék, ahol Grabowskyval kell elmenekülni a patkányok és a macskák elől. Tulajdonképpen egy, a film helyszíneit megjelenítő játéktáblán kell úgy ügyeskednie Grabowskynak, hogy az ellenfél öt bábuja ne tudja bekeríteni (kicsit hasonlóan, mint a Police 07). A cél, hogy többször eljusson a kijelölt épületekbe, ahol puzzle darabokat kap, és ha sikerül kiraknia a puzzle-t, nyer.

Skála Rally: Autóversenyen egy kört kell megtenni, mégpedig úgy, hogy a rendelkezésre álló benzinkártyákat minél gazdaságosabban osztod be. A játék során lehet tankolni, visszafelé lépni, szerencsekátyát húzni, de a leginkább mindig az alapján kell kombinálni, hogy a többi versenyző éppen mit lépett, hanyadik helyen áll. Külön kell figyyelni, hoyg nem elég a célba beérni, hanem egy maximális számú benzinnál nem lehet több a játékosnál, tehát elképzelhető, hogy aki először beér, annek még vissza kell lépnie a céltól, mert túl sok benzinkártya maradt a kezében.

Ha valamelyik leírás nem volt érthető, vagy kíváncsiak vagytok valami részletre, kérdezzetek, igyekszem minél hamarabb válaszolni.

Mi a baráti társaságunkkal szoktunk tartani régi társasjátékos esteket.
Sikerült megszereznünk az Ide a szfinxet játékot. De nem volt benne a játékszabály, és már egyikünk sem emlékszik rá igazán. Tudnál ebben segíteni, hogyan is kell játszani?
Kártyákat is lehet közben még szerezni?
Kérlek segíts nekünk!

frida

#237 Felhasználó inaktív   dragonjani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 01:10

üdv mindenkinek!
keresem a Balaton rt. játékszabályát.
ha valakinek megvan legyen oly kedves és ha tudja legyen szíves elküldeni a dragonjani@citromail.hu-ra elküldeni.
köszönettel dragonjani  :)  :respect:

#238 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 15. 20:30

Idézet: Csend vala - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 8:36

Csak egy-egy gondolat arról, hogy miért is került Scaurus hozzászólásába a "nagy" jelző:

Én azt hittem, hogy a jelző a játékok árára utal.  :) (Nagyon sokba kerülnek, ahogyan a webáruházakat elnézem.)

A tábla nélküli kártyás társasjátékok nem az én világom, de egyszer próbaképpen játszanék egy ilyennel. Ez Dominion a képek alapján jónak tűnik.

Az Agricola lényegét a képek és az ismertető alapján nem nagyon értem. Ez is tipikusan olyan játék, amit csak úgy ismerhet meg az ember, ha játszik vele.

#239 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 15. 20:35

Van néhány kérdésem nekem is:

1. A klasszikus "Monopoly" olyan, mint a "Gazdálkodj okosan"? Sokáig tart egy parti? Azért kérdem, mert a múltkorjában nosztalgiából a "Gazdálkodj okosan"-al játszottunk, s pár óráig eltartott, mire az első lakás teljesen be lett rendezve.

2. A "Hotel", a "Maffia" és a "Tibet" nevű játékokat ki ismeri? Szívesen vennék egy ismertetőt ezekkel kapcsolatban.

3. Mi a különbség az klasszikus "Rizikó" és a mostanában kapható "Rizikó: Modern Idők" nevű fekete dobozos változat között? A "Rizikó" 4 számára is érdekes lehet?

4. Jónak tűnik a "7 Tenger - A Legendák Kapitánya" nevű játék is. Erről mit lehet tudni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

#240 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 08:56

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 20:35

Van néhány kérdésem nekem is:

1. A klasszikus "Monopoly" olyan, mint a "Gazdálkodj okosan"? Sokáig tart egy parti? Azért kérdem, mert a múltkorjában nosztalgiából a "Gazdálkodj okosan"-al játszottunk, s pár óráig eltartott, mire az első lakás teljesen be lett rendezve.

2. A "Hotel", a "Maffia" és a "Tibet" nevű játékokat ki ismeri? Szívesen vennék egy ismertetőt ezekkel kapcsolatban.

3. Mi a különbség az klasszikus "Rizikó" és a mostanában kapható "Rizikó: Modern Idők" nevű fekete dobozos változat között? A "Rizikó" 4 számára is érdekes lehet?

4. Jónak tűnik a "7 Tenger - A Legendák Kapitánya" nevű játék is. Erről mit lehet tudni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

A Monopoly tulajdonképpen egy amerikanizált Capitaly :) Telkeket vehetsz, házakat,szállodát rakhatsz rá, ha szxrban vagy elzálogosíthatsz telkeket, a bank visszavásárolja a házat,.. Szóval, ha egy mondatban össze kell foglalnom, akkor ez egy ingatlanos játék, el lehet vele lenni. A Hotelt ismerem, nővéremnek megvolt anno. Lényegében ez is erről szól (már amennyire emlékszem, de nagyon rég játszottam vele), annyi a különbség, hogy itt nem a mezőkre helyezed az épületeket, hanem elég nagy a tábla, és mindegyiknek megvan a maga helye. A mezőkre ilyen kis lépcsőket lehet venni, és aki belelép,az dob, és minél többet dob, annál több éjszakát lesz ott, ergo anál többet perkál. Az a kellemetlen, amikor a legdrágább hotel mellett lévő 6 mező szépn végig van rakva lépcsőkkel, hiszen akkor mindenképp belelépsz :D Bár nem biztos, mert hirtelen nem is tudom hogy egy vagy kettő kockával kell játszani. Egy nagyon szépen kivitelezett, nagyon látványos, szórakoztató játék,szerettem vele játszani :) Azt hiszem, hogy a szállodák is valósak benne.
A többi játékhoz nem tudok hozzászólni. Üdv: Gery
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »