Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 20:35
Van néhány kérdésem nekem is:
1. A klasszikus "Monopoly" olyan, mint a "Gazdálkodj okosan"? Sokáig tart egy parti? Azért kérdem, mert a múltkorjában nosztalgiából a "Gazdálkodj okosan"-al játszottunk, s pár óráig eltartott, mire az első lakás teljesen be lett rendezve.
2. A "Hotel", a "Maffia" és a "Tibet" nevű játékokat ki ismeri? Szívesen vennék egy ismertetőt ezekkel kapcsolatban.
3. Mi a különbség az klasszikus "Rizikó" és a mostanában kapható "Rizikó: Modern Idők" nevű fekete dobozos változat között? A "Rizikó" 4 számára is érdekes lehet?
4. Jónak tűnik a "7 Tenger - A Legendák Kapitánya" nevű játék is. Erről mit lehet tudni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A Monopoly tulajdonképpen egy amerikanizált Capitaly

Telkeket vehetsz, házakat,szállodát rakhatsz rá, ha szxrban vagy elzálogosíthatsz telkeket, a bank visszavásárolja a házat,.. Szóval, ha egy mondatban össze kell foglalnom, akkor ez egy ingatlanos játék, el lehet vele lenni. A Hotelt ismerem, nővéremnek megvolt anno. Lényegében ez is erről szól (már amennyire emlékszem, de nagyon rég játszottam vele), annyi a különbség, hogy itt nem a mezőkre helyezed az épületeket, hanem elég nagy a tábla, és mindegyiknek megvan a maga helye. A mezőkre ilyen kis lépcsőket lehet venni, és aki belelép,az dob, és minél többet dob, annál több éjszakát lesz ott, ergo anál többet perkál. Az a kellemetlen, amikor a legdrágább hotel mellett lévő 6 mező szépn végig van rakva lépcsőkkel, hiszen akkor mindenképp belelépsz

Bár nem biztos, mert hirtelen nem is tudom hogy egy vagy kettő kockával kell játszani. Egy nagyon szépen kivitelezett, nagyon látványos, szórakoztató játék,szerettem vele játszani

Azt hiszem, hogy a szállodák is valósak benne.
A többi játékhoz nem tudok hozzászólni. Üdv: Gery
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D