HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 14. 22:24

Néha kell egy kis móka is... :-)

Kép

Kép

angol:boardgamegeek.com/boardgame/13172/kung-fu-fighting

magyar:sarok.org/users/lacxox/m_313176/

Szerkesztette: scaurus 2012. 01. 14. 22:47 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#362 Felhasználó inaktív   Mdonci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 14. 19:44

Sziasztok!

Lenne egy kérésem, hátha tud nekem valaki segíteni. Előrekerült itthon egy régi társasjáték, a neve pedig; Ki az úr a tengeren. Ez a régebbi verzió, ezért is írok ide (is) hátha tud valaki nekem segíteni. A kérésem az lenne, hogy a játékszabályát esetleg valaki nem tudná-e beszkennelni vagy valamilyen módon megszerezni nekem, mert órákat böngészek az interneten és egyszerűen nem találok hozzá játékszabályt. (vagy csak nem jó helyen keresem)

Nagyon boldoggá tenne az, aki tudna nekem segíteni ebben.

Előre is köszönöm :)

Üdv.: Ádám

#363 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 15. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: adamxy - Dátum: 2012. 08. 14. 20:44

Sziasztok!

Lenne egy kérésem, hátha tud nekem valaki segíteni. Előrekerült itthon egy régi társasjáték, a neve pedig; Ki az úr a tengeren. Ez a régebbi verzió, ezért is írok ide (is) hátha tud valaki nekem segíteni. A kérésem az lenne, hogy a játékszabályát esetleg valaki nem tudná-e beszkennelni vagy valamilyen módon megszerezni nekem, mert órákat böngészek az interneten és egyszerűen nem találok hozzá játékszabályt. (vagy csak nem jó helyen keresem)

Nagyon boldoggá tenne az, aki tudna nekem segíteni ebben.

Előre is köszönöm :)

Üdv.: Ádám

PÜ ment
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#364 Felhasználó inaktív   Bali2012 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 10. 21:49

Szia!

Nem tudom, hogy megkapod-e még, de engem érdekelne még a Balaton Rt játékszabálya, hogy újra használhassuk kitűnő állapotban lévő játékunk. Várom jelentkezésed.
Üdv

Bali2012

#365 Felhasználó inaktív   Diavolosss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 22:22

Sziasztok!

Van különbség a régi és az új Ki az úr a tengeren között?..mert mi nem erre emlékszünk.Esetleg más társas volt ahol a gyapjú,gyapot, tea termékek árai nem fixek voltak hanem változtak?

Kösz

#366 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 03. 15. 17:26

Még 4 napig lehet támogatni:

Dungeon Roll (kickstarter project)

#367 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 05. 04. 11:31

Kép

Martin Wallace játékot készít Neil Gaiman A Study In Emereald (Smaragdzöld tanulmány) c. novellájából, melyben felbukkan Sherlock Holmes és a H.P. Lovecraft világa:

treefroggames.com/a-study-in-emerald

A nevek alapján tuti siker lesz - persze kérdés, hogy a játék lesz-e olyan jó, mint a húzónevek...

Ami visszatartó erő: az ára, 50Ł, mégha ebben a postaköltség is benne van, kicsit sok, illetve az, hogy egyelőre úgy tűnik 3+ főre van optimalizálva.

#368 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 08. 16:11

Egy kicsit más, mint amiket korábban kedveltem (Catan meg Carcassone vonal), de igazán érdekes játék:

Kép
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#369 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 01. 31. 22:08

Néhány érdekesnek tűnő játék:

Keltis

Kép

boardgamegeek.com/boardgame/34585/keltis

Mythic Battles

Kép

boardgamegeek.com/boardgame/125996/mythic-battles

Sherlock Holmes Consulting Detective

Kép

boardgamegeek.com/boardgame/2511/sherlock-holmes-consulting-detective

Végezetül egy ingyenes magyar print&play (nyomtasd-és-játsszad):

tarsasjatekos.hu/2014/01/31/velemeny-alomfoldi-kalandozasok-print-play/

Szerkesztette: scaurus 2014. 01. 31. 22:09 -kor

#370 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 09:47

Nem sokat vártam ettől a játéktól, elég butának tűnt de bevált egy négyfős kissé illuminált állapotú társaság szórakoztatására.:laugh:

Kép

#371 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 01. 31. 22:08

Néhány érdekesnek tűnő játék:

Keltis

Kép

boardgamegeek.com/boardgame/34585/keltis

Ez megvan nekunk az osszes kiegeszitovel egyutt. Bnom nagyon szereti, en nem annyira, mert inkabb szerencse kell hozza, mint strategia.

Ha valaki olyan jatekot keres, amit lehet kevesen es tobben is elvezetesen jatszani, annak ajanlom a 7 Wonderst.
Konnyen megertheto, keves szabaly es gyakorlatilag 3-tol 7 szemelyig szinte teljesen ugyan azt a jatekelmenyt tudja nyujtani.
Kép
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#372 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 10:17

Két fős játékokat tudnátok ajánlani, mert a törpe még csak 1 éves, túl kicsi a játékhoz, ezért csak ketten maradunk az asszonnyal. Olyan, ami nem annyira szerencse függő, hanem kell benne gondolkodni is. Carcassonne megvan, imádjuk, de már egy picit unja az asszony.

#373 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 22. 11:17

Két fős játékokat tudnátok ajánlani, mert a törpe még csak 1 éves, túl kicsi a játékhoz, ezért csak ketten maradunk az asszonnyal. Olyan, ami nem annyira szerencse függő, hanem kell benne gondolkodni is. Carcassonne megvan, imádjuk, de már egy picit unja az asszony.

Több dologtól függhet a jó ajánlat és a jó választás. Pl max létszám, téma, bonyolultság, absztrakció szintje, és így tovább.

Pár hirtelen ötlet, amiknek persze először nézzetek utána:

Direkt két főre (csak ketten játszhatóak):
- Lost cities / Elveszett városok - egyszerű szabály és játékmenet
- Mr Jack pocket - következtetős, nyomozós, más-más szerep a játékosoknak, elég egyszerű szabály,
- Yinsh - absztrakt, agyalós, egyszerű szabály

Több fővel is jó, de ketten is szuper:
- The Castles of Burgundy - 2-4 fő, bonyolult kategória, hosszú játékidő
- Genial - Zseniális! :) - 2-4 fő, absztrakt, agyalós, egyszerű szabály
- Qwirkle - 2-4 fő, tulképp egy nyelvfüggetlen Scrabble
- Finca - 2-4 fő, családibb nehézségű játék
- Évszakok - 2-4 fő, ehhez is akkor forduljatok, ha nehezebb, hosszabb idejű játékokat is jól tűritek
- Santiago de Cuba - 2-4 fő, családibb nehézségű játék

Játékdíj

Ha születik döntés, szívesen olvasnék a játékélményről.

#374 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 22. 10:17

A ket szemelyes Catan nagyon jo.
Kép

Vagy a Catan Anno 1701.
Kép
Kép

#375 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Csend vala - Dátum: 2014. 07. 22. 11:46

Több dologtól függhet a jó ajánlat és a jó választás. Pl max létszám, téma, bonyolultság, absztrakció szintje, és így tovább.

Pár hirtelen ötlet, amiknek persze először nézzetek utána:

Direkt két főre (csak ketten játszhatóak):
- Lost cities / Elveszett városok - egyszerű szabály és játékmenet
- Mr Jack pocket - következtetős, nyomozós, más-más szerep a játékosoknak, elég egyszerű szabály,
- Yinsh - absztrakt, agyalós, egyszerű szabály

Több fővel is jó, de ketten is szuper:
- The Castles of Burgundy - 2-4 fő, bonyolult kategória, hosszú játékidő
- Genial - Zseniális! :) - 2-4 fő, absztrakt, agyalós, egyszerű szabály
- Qwirkle - 2-4 fő, tulképp egy nyelvfüggetlen Scrabble
- Finca - 2-4 fő, családibb nehézségű játék
- Évszakok - 2-4 fő, ehhez is akkor forduljatok, ha nehezebb, hosszabb idejű játékokat is jól tűritek
- Santiago de Cuba - 2-4 fő, családibb nehézségű játék

Játékdíj

Ha születik döntés, szívesen olvasnék a játékélményről.

Nézegetem a javaslatokat.

Max létszám: 5 fő, de inkább 2, vagy 4
Téma: bármi, ami nem béna, tehát az ilyen fantazi és nagyon kocka izék nem annyira játszanak.
Bonyolultság: közepesnek mondanám, a túl egyszerű sem jó, mert azok általában a szerencsén múlnak. Viszont a túl bonyolultak sem jók, mert akkor meg izzadtságszagúvá változik az egész. és folyamatosan a szabálykönyvet kell bogarászgatni. Pl. Carcassonne-nál voltak olyan kiegésztők, amiknél már csak a szabály olvasása közben is égnek állt hajam. Főleg, amikor a kiegészítőket kombináljuk pl.: sárkány elpusztítja-e a pajtát?:laugh:
Absztrakció: kicsi. Jó hogyha van valami történet, vagy köthető valamihez és nem csak vonalak és kövek vannak.
Igazából a fő szempont, hogy a szerencse minél kisebb szinten legyen jelen a játékban. Legyen taktika, stratégia, rövid és hosszútávú egyaránt.

Majd beszámolok mindenképpen a döntésről és az élményről.

szerk.: a listából a Santiago, meg a Finca nagyon tetszik első ránézésre, bár félő, hogy túl bonyi.

Szerkesztette: Warton 2014. 07. 22. 14:35 -kor

#376 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 22. 14:15

Nézegetem a javaslatokat.

Max létszám: 5 fő, de inkább 2, vagy 4
Téma: bármi, ami nem béna, tehát az ilyen fantazi és nagyon kocka izék nem annyira játszanak.
Bonyolultság: közepesnek mondanám, a túl egyszerű sem jó, mert azok általában a szerencsén múlnak. Viszont a túl bonyolultak sem jók, mert akkor meg izzadtságszagúvá változik az egész. és folyamatosan a szabálykönyvet kell bogarászgatni. Pl. Carcassonne-nál voltak olyan kiegésztők, amiknél már csak a szabály olvasása közben is égnek állt hajam. Főleg, amikor a kiegészítőket kombináljuk pl.: sárkány elpusztítja-e a pajtát?:laugh:
Absztrakció: kicsi. Jó hogyha van valami történet, vagy köthető valamihez és nem csak vonalak és kövek vannak.
Igazából a fő szempont, hogy a szerencse minél kisebb szinten legyen jelen a játékban. Legyen taktika, stratégia, rövid és hosszútávú egyaránt.

Majd beszámolok mindenképpen a döntésről és az élményről.

szerk.: a listából a Santiago, meg a Finca nagyon tetszik első ránézésre, bár félő, hogy túl bonyi.

El Grande?
Kifejezetten jo, strategia jatek, amit 2-5 jatekos tud jatszani es a szerencse viszonylag kicsi szerepet kap. Inkabb az szamit, hogy mit csinalsz es milyen sorrendben, mert ez nem csak a pontjaid, hanem a kovetkezo kezdojatekost is meghatarozza, stb. Erdemes ranezni, nem tudom, hogy lehet-e kapni Mo-n.
Kép

#377 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 22. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 22. 15:15

A játékdíj oldalát azért is raktam be, mert ott elérhető e kettő magyar szabálya:
SdC
Finca

E kettő szvsz semmiképp sem túl bonyolult, pl a Carcassonne-hoz képest, illetve ahogy leírtad igényeidet.
Olvasd át, először tán a Fincát, aztán meglátod.

#378 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 23. 15:32

A Korruptivity-ről hallott már valaki valamit, illetve próbálta már. Tegnap voltam a Sugárban és megláttam a polcon és aztán neten utána olvastam és nagyon tetszik a téma. Egyébként az ajánlattokból szerintem a Santiago lesz, így a szabálykönyvek bogarászgatása után. A Finca se rossz, de azzal az a baj, hogy előre nem tudjuk, hogy melyik gyümölcsöt kéne gyűjteni, így nagyrészt a szerencsén múlik, hogy épp milyen Finca van legalul. Tehát nehéz belőni a célt. Míg a Santiagonál talán világosabb, hogy a hajóra kell ez meg ez meg ez és ezért ide és ide kell menni. Megaztán nagyobb lehetőség van arra, hogy az ellenfeleinket kicselezzük, előbb indítsuk el a szállítást stb. Úgyhogy szerintem SdC lesz, amit beszerzek. Meg ha valaki ír két jó szót a Korrputivityről saját tapasztalat alapján akkor az.

#379 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 07. 23. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 23. 16:32

A Korruptivity-ről hallott már valaki valamit, illetve próbálta már. Tegnap voltam a Sugárban és megláttam a polcon és aztán neten utána olvastam és nagyon tetszik a téma. Egyébként az ajánlattokból szerintem a Santiago lesz, így a szabálykönyvek bogarászgatása után. A Finca se rossz, de azzal az a baj, hogy előre nem tudjuk, hogy melyik gyümölcsöt kéne gyűjteni, így nagyrészt a szerencsén múlik, hogy épp milyen Finca van legalul. Tehát nehéz belőni a célt. Míg a Santiagonál talán világosabb, hogy a hajóra kell ez meg ez meg ez és ezért ide és ide kell menni. Megaztán nagyobb lehetőség van arra, hogy az ellenfeleinket kicselezzük, előbb indítsuk el a szállítást stb. Úgyhogy szerintem SdC lesz, amit beszerzek. Meg ha valaki ír két jó szót a Korrputivityről saját tapasztalat alapján akkor az.

Korruptivity: nem vállalkozok véleményezésre.

Finca: Minden tartományban (10 drb) a lapkákból a legfelső látszik, így tudható, mit érdemes épp gyűjteni; látszik, hogy ki milyen lapkákat gyűjtött be, hogy milyen gyümölcskészlete van, hogy épp hol áll a szélkeréken, kalkulálhatók a tervei, és egy idő múlva a játékosok kalkulálnak a lehetséges lapokkal is (pl: 6 drb lapka létezik 1 drb gyümölccsel: minden fajtából 1 ilyen fordulhat elő). Van esély a tervezésre.
Ez persze nem szól az SdC ellen. :o)

#380 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 23. 16:51

De a Finca lapot nem látod, csak a legvégén.És akkor szembesülsz, hogy azok a lapok, amik nálad vannak semmit sem érnek.

Szerkesztette: Warton 2014. 07. 23. 16:51 -kor

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.