HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 27. 15:55

Ezt most talaltam, nem emlekszem, hogy itt emlitve lett volna, jol johet kiprobalni a jatekokat.
yucata.de

Jatszhato a nemreg ajanlott Finca, Santiago de Cuba, El Grande, es meg vagy 100 jatek. Csak ellenfelet kell hozza talalni.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#382 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 28. 10:35

Nekem nem nagyon sikerült "ellenfelet" találni, de igazából az online társasjáték azért nem olyan... Akkor már inkább World of Tanks.:laugh:

#383 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 28. 14:14

A brettspielwelt.de-n is ki lehet probalni jo par jatekot es szoktak is lenni fenn, ott erdemes lehet regisztralni.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#384 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 04. 14:09

Kép

Mostanában próbáltuk ki ezt az egész kellemes kiegészítőt. Kicsit taktikusabbá teszi a játékot. Bár egy az egyben sosem használtuk, mindig csak részeket belőle. A tündér szerintem túlkomplikálja a játék pontozását, meg a bábu örökös pakolgatása ide-oda kicsit unalmas egy idő után, a bűvös út meg csak egyszerűen béna. Úgyhogy ebből a kiegészítőből a sárkányt használjuk, meg néha a hercegnőt, de az nagyon szemét dolog, amikor a másik aprólékosan épített várából kipenderíted a lovagját.:laugh: Mindenesetre az eddigi 30-40 perces játék ezzel a kiegészítővel átcsúszott az 1 órás időtartamba, ami már egy picit sok, így már nem mindig van kedve az embernek sort keríteni a visszavágóra.

#385 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 10. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 23. 17:51

De a Finca lapot nem látod, csak a legvégén.És akkor szembesülsz, hogy azok a lapok, amik nálad vannak semmit sem érnek.

Helló! A Finca-lapok a játék kezdetétől kezdve (mikor is véletlenszerűen és nyíltan felkerülnek) végig ismertek minden játékos számára, velül végig kalkulálni lehet, és persze érdemes is.

#386 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 08. 10. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 28. 11:35

az online társasjáték azért nem olyan

Nem vitatom állításod, de gazdi-val is egyet kell értenem: kipróbáláshoz ideális, ha épp SdCuba és Finca közti döntést kell megalapozni.

#387 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 13. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Csend vala - Dátum: 2014. 08. 10. 13:40

Helló! A Finca-lapok a játék kezdetétől kezdve (mikor is véletlenszerűen és nyíltan felkerülnek) végig ismertek minden játékos számára, velül végig kalkulálni lehet, és persze érdemes is.

Akkor lehet rosszul értelmeztem a szabálykönyvet. A S Cuba-t merrefelé lehet beszerezni, mert ahogy elnézem normál játékboltokban nincs.Az Örsön se láttam.:(

#388 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 08. 13. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 08. 13. 15:13

Akkor lehet rosszul értelmeztem a szabálykönyvet. A S Cuba-t merrefelé lehet beszerezni, mert ahogy elnézem normál játékboltokban nincs.Az Örsön se láttam.:(

Én sem látom online boltokban. Gyanús, hogy kifogyott a kiadótól (Piatnik) is.

Marad a külföld, a használt vétel, esetleg érdeklődés a kiadónál utánnyomásról. Sajnálom.

#389 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 13:15

Hűű, de nagyon elült a téma.
Egyik nap a "padláson" kutatva előkerült egy ősrégi Capitaly. Gyerekkoromban sokkal jobban élveztem, most olyan elmegy kategória, bár ez is inkább 3+ fős társaságot igényel, kettesben annyira nem jó.:(

#390 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 10. 16. 19:04

Hát akkor az ősrégi Capitaly helyett újból érdemes elnézned egy bolt/webshop felé, mert újranyomták a Santiago de Cubát, lehet kapni.

#391 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 25. 17:31

... (Bug-os a fórmmotor.)

Szerkesztette: Piftuka 2014. 10. 25. 17:34 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#392 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 25. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 05. 08. 17:11

Egy kicsit más, mint amiket korábban kedveltem (Catan meg Carcassone vonal), de igazán érdekes játék:

Kép

A DIXIT-ről csupa jót hallottam az ismerőseimtől, akik rendszeresen játsszák. Már maga a téma is nagyon ötletes; nem véletlenül lett több helyen az Év Játéka a megjelenését követően. Egy igazán igényes, kreatív, "komoly" társasjáték, kifejezetten felnőtteknek. Amit hallottam róla, az alapján kifejezetten nagyobb társaságokban élvezetes.

Kár, hogy - a többi új kiadású játékhoz hasonlóan - elég drága! Igaz, most megjelent a kártyás/úti változata is.... Az valamelyest olcsóbb, viszont nem tudom, hogy szabályában, vagy bármi másban különbözik-e az eredeti játéktól!?

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 01. 31. 23:08

Néhány érdekesnek tűnő játék:Keltis

A Ravensburger-nek volt a témában egy jó játéka, "Celtica" címmel. Egyik karácsonykor elég jó, "nyomott" áron árulták, sajnos végül nem vettem meg! Már bánom, mert most már nem beszerezhető.

Sherlock Holmes Consulting Detective

Sherlock Holmes témájú játék mindig jöhet! :-) Szívesen látnék egy "felturbózott" CLUEDO-t is a híres nyomozó kalandjai köré építve. Olyan jelleggel, mint amilyen a "Cluedo: Harry Potter" volt, csak igényesebb táblával, és "körítéssel". (Amúgy a CLUEDO nagyon nagy kedvencünk, szerintem minden idők egyik legjobb társasjátéka. És sajnálom, hogy éppen a Harry Potter témájú változatot szúrták el egy csúnya táblával, és egyszerű figurák, kártyák alkalmazásával.)

Végezetül egy ingyenes magyar print&play (nyomtasd-és-játsszad):

tarsasjatekos.hu/2014/01/31/velemeny-alomfoldi-kalandozasok-print-play/

Az ilyen játékokról társasjátékos, vagy szerepjátékos fórumokon olyan képeket szoktam látni, hogy csak irigykedem. Olyan minőségű nyomtatásban van meg egyeseknek, hogy az elképesztő! Lehet látni, hogy a tulajdonosuk nem "szimplán" megrendelte a nyomtatást (mert az egy vagyon lenne), hanem nagy valószínűséggel egy nyomdász ismerős, vagy családtag segítségével nyomtatta ki professzionális minőségben.

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 07. 22. 10:56

Ha valaki olyan jatekot keres, amit lehet kevesen es tobben is elvezetesen jatszani, annak ajanlom a 7 Wonderst.
Konnyen megertheto, keves szabaly es gyakorlatilag 3-tol 7 szemelyig szinte teljesen ugyan azt a jatekelmenyt tudja nyujtani.
[kép]7-wonders-offen.jpg[kép]

Pár mondatban írd le, kérlek, a játék lényegét! A boltban nekem is felkeltette a figyelmemet.

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 07. 22. 11:17

Két fős játékokat tudnátok ajánlani, mert a törpe még csak 1 éves, túl kicsi a játékhoz, ezért csak ketten maradunk az asszonnyal. Olyan, ami nem annyira szerencse függő, hanem kell benne gondolkodni is. Carcassonne megvan, imádjuk, de már egy picit unja az asszony.

Két személy számára én ezt tudom ajánlani:

MAFFIA - Küzdelem a hatalomért (PIATNIK)

Kép

#393 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 25. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 08. 04. 15:09

[kép]carcassone_a_hercegno_es_a_sarkany_kiegeszito_9399_MRG.jpg[kép]

Mostanában próbáltuk ki ezt az egész kellemes kiegészítőt. Kicsit taktikusabbá teszi a játékot. Bár egy az egyben sosem használtuk, mindig csak részeket belőle. A tündér szerintem túlkomplikálja a játék pontozását, meg a bábu örökös pakolgatása ide-oda kicsit unalmas egy idő után, a bűvös út meg csak egyszerűen béna. Úgyhogy ebből a kiegészítőből a sárkányt használjuk, meg néha a hercegnőt, de az nagyon szemét dolog, amikor a másik aprólékosan épített várából kipenderíted a lovagját.:laugh: Mindenesetre az eddigi 30-40 perces játék ezzel a kiegészítővel átcsúszott az 1 órás időtartamba, ami már egy picit sok, így már nem mindig van kedve az embernek sort keríteni a visszavágóra.

Ez a Carcassone elég jó játék. A barátaimmal játszottunk pár partit vele, és kifejezetten tetszik.

Ami a problémám, hogy nagyon a kiegészítőkre épül. Ezeket már direkt így tervezik és forgalmazzák. Ez pedig színtiszta lehúzás. (Éppen úgy, mint a DLC-k tömege a számítógépes játékok esetében.)

Nyugodtan kiadhatták volna a társasjátékot az összes kiegészítőjével együtt, egyetlen dobozban. Csak úgy persze kevesebbet "kaszálhatnának".

Egyébként is... talán a társasjáték soha nem volt olcsó, de manapság szerintem horrorisztikus ára van egy-egy új, és arra érdemes címnek! :-(

Én például ezért (is) szoktam rá, hogy a közeli használtjáték boltban vásároljak. Több nagyon jó címet sikerült egészen olcsón megvásárolnom. Az eddigi "rekord", egy vadonatúj állapotú, egyszer az alapjátékkal játszott (a főjáték figurái még ki sem lettek nyomkodva a kartonról) Andor Legendái, amit 2.400 forintért vettem meg. :cool2:

Kép

De vettem egy Ravensburger féle, 1999-es Geisterstunde társasjátékot is ezernéhányszáz forintért. Azzal még szerintem senki nem játszott; legalábbis az egész pakk olyan állapotban van, hogy újként is árulhatták volna.

Kép

Szerkesztette: Piftuka 2014. 10. 25. 17:48 -kor

#394 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 25. 17:52

Nem kell hozzá nyomda, sőt az offszet megoldással rendesen horror lenne. Ha egy jó minőségű nyomtatóval nyomják, és rendes papírra, nem office kaliberre, akkor az szépen fog kinézni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#395 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 10. 25. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 10. 25. 18:33

...
Pár mondatban írd le, kérlek, a játék lényegét! A boltban nekem is felkeltette a figyelmemet.
...[/img]

huzopakli.blog.hu/2012/12/03/kesz_csoda_131
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#396 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 10. 25. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 10. 25. 18:52

Nem kell hozzá nyomda, sőt az offszet megoldással rendesen horror lenne. Ha egy jó minőségű nyomtatóval nyomják, és rendes papírra, nem office kaliberre, akkor az szépen fog kinézni.

Néha, itt van elfogadható megoldás:
lfg.hu/forum/index.php/topic/20124-kartyagyar/
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#397 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 26. 20:07

A SINDZSE SZEME társasjátékról van valakinek tapasztalata? Asszony nagy LLL fan, lehet meglepném vele, ha nem szar.
KomposztWC

#398 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 26. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 10. 25. 17:52

Az nem rossz ötlet, de azért még egy jó minőségű papírra nyomva sem ugyanaz a kategória, mint egy fényes, vastag karton, amire gyárilag nyomják.

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 10. 25. 20:14

Köszönöm, ez hasznos segítség volt! ;-)

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 10. 25. 20:18

Néha, itt van elfogadható megoldás:
lfg.hu/forum/index.php/topic/20124-kartyagyar/

Na, ez érdekesen hangzik! Pár hónapja jártam is ezen a honlapon, de elfeledkeztem róla. Az Andor kiegészítő kártya tutti jó dolog! Viszont a legtöbb (nem ingyenes) cím esetében számomra kérdéses, hogy mennyire jogtiszta ez a tevékenység!? :think:

#399 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 26. 23:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2014. 10. 26. 20:07

A SINDZSE SZEME társasjátékról van valakinek tapasztalata? Asszony nagy LLL fan, lehet meglepném vele, ha nem szar.

Amit hallottam róla, az alapján sajnos nem éltek az óriási lehetőséggel, hogy egy minden szempontból "nyugati színvonalú", összetett, nyomozós társasjátékot készítsenek! :-( Maga a doboz, a tábla, a figurák is meglehetősen egyszerűek, és a játékmenet is egy "elavult", dobókockára és szerencsére alapuló "startól célig jutós".

Mindazonáltal szerintem egy rajongó számára biztosan jó ajándék, és helye van a "fa" alatt. Én is tervezem megvásárolni.

Ha te is úgy döntesz, hogy megveszed, akkor viszont javaslom, hogy a Könyvtündér webáruházából rendeld! ;-) Messze itt a legolcsóbb. :cool:

#400 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 27. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 10. 26. 23:56

Amit hallottam róla, az alapján sajnos nem éltek az óriási lehetőséggel, hogy egy minden szempontból "nyugati színvonalú", összetett, nyomozós társasjátékot készítsenek! :-( Maga a doboz, a tábla, a figurák is meglehetősen egyszerűek, és a játékmenet is egy "elavult", dobókockára és szerencsére alapuló "startól célig jutós".

Mindazonáltal szerintem egy rajongó számára biztosan jó ajándék, és helye van a "fa" alatt. Én is tervezem megvásárolni.

Ha te is úgy döntesz, hogy megveszed, akkor viszont javaslom, hogy a Könyvtündér webáruházából rendeld! ;-) Messze itt a legolcsóbb. :cool:

OK, kösz, én is itt néztem.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »