Idézet: Rive - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 9:57
*) Szerezz ismerőst, akinek van egy rendes kéziműszere, és méresd le. A BIOS gyakran téved: amíg nincs lemérve, nem biztos, hogy ez okozza a hibát. Ennek megfelelően állj neki a hibakeresésnek.
**) Kondikat csak úgy lehet kimérni, ha kiszedik az alaplapból. Max. 'szemrevételezték', ha nincs nyoma. 
***) A DTK tápoknak van típushibájuk, ami ilyet okoz: persze ha a másik próbatáp valami normális példány volt, akkor a táphiba kizárható. 
 - Nem volt a lapba valamikor fordítva berakva egy memória? A memóriafoglaltban valamelyik érintkező mellett nincs megpörkölődve, felhólyagosodva a műanyag? 
 - Egyes lapokon előfordul, hogy nem a kondik mennek tönkre, hanem a lábuk egyszerűen kiforrasztódik az alaplapból. Ez könnyen ellenőrizhető, ha a kondit óvatosan megmozgatod, és közben az ujjadat rajta tartod a lap másik oldalán a kondi lábain. Ha azok mozognak, akkor bingó: irány egy TV-szervíz, hogy forrasszák át a kondik lábait.
Ok, kösz, jövő hétvégén megyek haza, és megnézem a cuccot. Fizikai sérülést (pörkölödés, stb) én nem láttam rajta sehol. memók nem lehettek rosszul benne, mióta beraktam, azóta úgy ment. Egyszer 1 hétig állt, nem használtam, aztán utána kezdődtek a gondok. Először a VBAT ugrabugrált meg esett le, gondoltam akkor elemcsere, de az sem segített, mert utána jött a VDIMM gond (ja és a VBAT is ugrabugrál, meg alacsony azóta is).
Kondikon én nem láttam hogy ki lettek volna forrasztva. Szerintem a gyári forrasztás az amit láttam rajta, szóval akkor csk 'szemrevételezték'. (basszus, most komolyan kérdezem, szervíz az ilyen???)
A próbatáp nemtom már milyen volt, de az eredeti DTK tápom azóta (ez kb 4,5 hónapja volt) viszi az új alaplapot, és azzal semmi gond. Vagy ez olyan típushiba, hogy csak szép lassan öli meg az alaplapot? Vagy csak epox alaplapokkal csinálja, asus-szal nem?
Kéziműszer: lehet hogy hülyének nézel, de 1 sima multiméter megteszi? vagy az nem elég pontos? (és különben hol mérjem le? najó, max keresek a neten 1 DIMM lábkiosztás leírást.) Mert multiméteres ismerősöm van max, ennél jobbat szerintem nem tudok. Más hibakeresést meg hagyjuk, villanytant tanultunk az egyetemen, de szerintem az ehhez kevés  :confused: 
Kondilába kiforrasztódás: hát ez most nagyon gyanús nekem, mert mint mondtam, a procifoglalat mellet az egyik kondi eléggé mozgott! Az alját nem fogtam közben, de a többi ahhoz az egyhez képest nagyon stabilan állt a helyén.
Sajnos csak jövő héten tudom újra megnézni (kb 2 hónapja nem is láttam a lapot), de nagyon szépen köszi a tanácsokat!