HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei - Stealth Towers Avagy miről szólt volna az eredeti topic

#161 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:43

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:39

Nem rossz nem rossz ez az Enermax. Kérdezném én miért erőltetjük itt is még a hagyományos elrendezést?? VGA hűtésnek sokkal jobb lenne az olyan fajta elrendezés mint az Enermax-nál ami van. Procinak ramnak meg szerintem teljesen mindegy.

Van egy lenyegei kulonbseg a ket koncepcio kozott. Az enyem eseteben a fo hotermelo egysegeket hutoblokk huti, ezert nem szukseges legcsatornat kialakitani. Sot a VGA-bol lefele meredo csovek meg talan hatranyt is jelentenenek. Mondom ezt hirtelen felindulasbol, majd meg alaposan megvizsgalom a lehetoseget.

Idézet

Egy apró észrevétel még hogy a midi esetében én egy kicsit több helyet hagynék az optikai eszközök mögött, mert sztem így nagyon nehéz kábelezni.

Meglehet, bar nekem elegsegesnek tunik - felteve, hogy egyre gondolunk. A masodik generacios valtozat a miditorony az ujragondolt radiator- es belso szerkezettel.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#162 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:47

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 0:43

Láttad már az új Danger Den fillportot? elegáns és odaillő megoldás lenne egy ilyesmi. katt!

Az eleganciat arra erted, hogy diszkretebb, kevesebb helyet foglal a kulso burkolaton?
Az lehet, de en szemely szerint az oblosebb tartaly hive vagyok. A pumpat is szeretnem reszben ahhoz rogziteni (a csonkokon keresztul), illetve a visszatero agat is a tartalyba szandekozom bevezetni egy masik szogbol. Amugy az oblosebb tartaly sem zarja ki a kivulrol latszolag visszafogott, kicsiny meretu nyilas alkalmazasat.

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#163 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 12:40

Nah, örülök hogy sikerült egy kicsit felpezsditeni a témát.. ;)
Bevallom öszintén én még nem láttam ilyen házat amiben "upside-down" (fejjel lefele) elrendezés van de amikor ezt megláttam nagyon megtetszett.. tényleg sokkal hatásosabb hütés rendszert lehet igy épteni és nem csak léghütést hanem vizhütést is.. A mi esetünkben ugye sokkal jobban meg lehet oldani a csövezést megrt nem fog minden a felsö 1/3adba szorulni hanem szépen el lehet mindent helyezni az alsó régiótol kezdve....
Erösen elgondolkodtam hogy beszerzek egy ilyet magamnak..  :rolleyes:  :D
God is dead. Meet the kids.

#164 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 16:16

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 13:40

...A mi esetünkben ugye sokkal jobban meg lehet oldani a csövezést megrt nem fog minden a felsö 1/3adba szorulni hanem szépen el lehet mindent helyezni az alsó régiótol kezdve....

Ezt a reszt nem ertem. Mire alapozod?

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#165 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:27

Szerintem arra érti, hogy a fejre állított rendszerben a VGA chipre felülről fekszik fel a borda, ami hőelvezetés szempontjából sokkal kedvezőbb lehet. Véleményem szerint is, nem megoldhatatlan a csövezés áttervezése. Annyit szeretnék még kekeckedni, hogy szép és jó ez a passzív ház elrendezés, de van egy probléma aminek nem látom a megoldását. Otthon már én is ezzel szenvedek egy ideje, ez pedig a háttértárak csendesítése. Véleményem szerint mind HDD/ODD/pumpa esetén valamilyen rezgéselnyelő anyagra kellene megoldani a rögzítést, sőt én a fém-fém érintkező felületeket is megpróbálnám eltüntetni, ugyanis egy idő után engem nagyon zavartak az ilyen hangok, pedig még csak léghűtést használok.
Sőt továbbgondolva ezt a gondolatmenetet én pl: célszerűnek találnám ha a hangszigetelés rögzítésének a lehetőségére már most gondolnánk.

Mikorra várható az első próbapéldány ???

#166 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:33

Kar lenne eroforrasokat pazarolni egy felkesz hazra. Elobb legyen egy reszleteiben is kidolgozott, elegans megoldasokat tartalmazo terv.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#167 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:34

Másik ötletek:

Kivehető alaplap tálcát nem szabad elhagyni!
A későbbi felhasználhatóságot jelentheti, ugyanis ha jól tervezzük meg a belső tálcát és a környezetét akkor lehet a fejre állított, normál állású rendszerekkel játszadozni ATX/BTX rendszerek esetében is.
Chieftec Stackert házat láttál, néztél már  közelről??? Na ha az ottani rögzítési módot használva de az ott elcseszett illesztési peremet lehagyva egy nagyon variálható házat kapunk. Ezzel a megoldással az oldalsó merevlemez tartókat, szintén át lehetne rakni az éppen aktuális belső elrendezésnek megfelelően.

#168 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:08

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:34

Kivehető alaplap tálcát nem szabad elhagyni!
A későbbi felhasználhatóságot jelentheti, ugyanis ha jól tervezzük meg a belső tálcát és a környezetét akkor lehet a fejre állított, normál állású rendszerekkel játszadozni ATX/BTX rendszerek esetében is.

A kiveheto alaplapi talcat elvetettem ket okbol:
- A vizhutes csovezese altali kotottseg megkerdojelezi a letjogosultsagat.
- Egyszerubb, es konstrukcios szempontbol kedvezobb a fix talca

Megjegyzendo, hogy a hatlap varialhatosaganak nem feltetele a kiveheto alaplapi talca, hisz a fix valtozat is szetszedheto, elvegre csak nehany csavar tartja ossze.

Idézet

Chieftec Stackert házat láttál, néztél már  közelről???

Olyat meg nem. Cooler Master Stackert is csak fenykeprol. :cool:

Idézet

Na ha az ottani rögzítési módot használva de az ott elcseszett illesztési peremet lehagyva egy nagyon variálható házat kapunk.

Ezen mar gondolkoztam, de egyelore nem vagyok meggyozodve rola, hogy megeri a bonyodalmat.

Idézet

Ezzel a megoldással az oldalsó merevlemez tartókat, szintén át lehetne rakni az éppen aktuális belső elrendezésnek megfelelően.

Ezt fejtsd ki egy kicsit bovebben...

U.I.: Ervekkel persze szinte barmirol meggyozheto vagyok, am ne tevesszuk szem elol a racionalitast!

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#169 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:16

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:27

Szerintem arra érti, hogy a fejre állított rendszerben a VGA chipre felülről fekszik fel a borda, ami hőelvezetés szempontjából sokkal kedvezőbb lehet.

O a csovezesrol beszelt. Kivancsi vagyok, hogy miert lenne elonyosebb BTX-nek megfelelo elrendezes eseten.

Idézet

Véleményem szerint is, nem megoldhatatlan a csövezés áttervezése.

Persze, hogy nem megoldhatatlan. A kerdes azonban tovabbra is az, hogy erdemes-e? Pillanatnyilag nem latok mellette szolo ervet.

Idézet

Annyit szeretnék még kekeckedni, hogy szép és jó ez a passzív ház elrendezés, de van egy probléma aminek nem látom a megoldását. Otthon már én is ezzel szenvedek egy ideje, ez pedig a háttértárak csendesítése. Véleményem szerint mind HDD/ODD/pumpa esetén valamilyen rezgéselnyelő anyagra kellene megoldani a rögzítést,

Ez valoban egy lehetseges problema, es erdemes vele foglalkozni. Ellenben egyelore nehany fobb konstrukcios kerdes var tisztazasra, terjunk vissza ra azok utan!

Idézet

sőt én a fém-fém érintkező felületeket is megpróbálnám eltüntetni, ugyanis egy idő után engem nagyon zavartak az ilyen hangok, pedig még csak léghűtést használok.

Konkretan a hazad melyik reszen zavar ez teged?

Idézet

Sőt továbbgondolva ezt a gondolatmenetet én pl: célszerűnek találnám ha a hangszigetelés rögzítésének a lehetőségére már most gondolnánk.

Konkretan milyen anyagbol kepzelted el a hangszigetelest?

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#170 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:32

Oda a pont. :)

Bocsika lehet már fáradok.
Merevlemez tartóknál én arra gondolok amik az alaplap hátoldalán vannak. Megnézve még varjálni se kellene, hiszen az alaplap tálca forgatásával a HDD is forog. Lehet baromságot mondok még, de nem tom, hogy a házon belül a csövezést merevre vagy flexibilisre akarod csinálni. Ha flexibilis akkor sztem teljesen mindegy hogy jobbra vagy balra hajlik. Problémát csak a hossza, és az ezáltal jelentkező erőkar (hosszabb cső tekeredése) csavarása jelenthet.

Az alaplap tálcát ha úgy van le tudod gyártatni??? Lehetséges, hogy beneveznék egyre.
Ugyanis van egy saját ház elképzelésem is, de az alaplap tálca pontos leszerkesztésére még nem jutottam el csak elméletben:(

Ez az ötlet a te kocka házadhoz hasonlítható de!
Léghűtésre tervezem az egészet.
A külső fából lenne a hangszigetelés miatt.
A belső fém szerkezet 3 részből áll 1; belső keret 2; alaplap tálca+hátlap 3; Hdd+ODD+Fdd tartó keret.
A levegőt belső 12cm-es ventillátorok mozgatják meg egy légcsatorna elv segítségével.
Mind a beömlő mind az eltávozó levegő mozgása egy szigetelt S labirintuson keresztül történik (ez a ventihangot és a belső elsősorban HDD eszközök hangját hivatott eltüntetni).
A tápegység szintén ebbe a labirintusba fúj.
A levegő beszívása hátul alul történne eltávozása pedig felül elöl.
A házon belül a levegő áramlása az elől alul lévő hdd felöl az alaplap és felül lévő táp felé történik.
Ebben az elrendezésben az alaplap vízszintesen van.

Próbálok a Stackerről képet készíteni, hogy mire gondolok.

Szerkesztette: BigKoko 2005. 04. 01. 23:33 -kor

#171 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:39

Fém-fém felületek esetében a pl: hdd remegéséből adódó oldallap tetőlemez hangokat értem
Az egész ház képes ugyanis rezonálni. Ezt tapasztaltam a chieftec Bravo nagytorony és Coolermaster Stacker esetében is pedig mindkét esetben már a Hdd egy műanyag segéd keretbe illeszkedik minimum.
Szigetelésnek vagy a készen kapható kiteket kellene figyelembe venni vagy pedig egy 2rétegű ragasztott parafa+szivacs szigetelés ami szerintem jó lehet (persze ez csak ötlet kipróbálni nem volt még időm)

#172 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:50

Természetesen ugyanazon gép az asztalon összerakva és egy habszivacs ágyon elhelyezve nem remegett a (Hdd se)! Én arra gondolok hogy a Hdd valahogy interferálni kezdett a szerkezet rezonancia frekijével és ez okozta a felerősödött hangokat. Ezért az én elképzelésemben a Hdd fém segédkeret habszivacs szigeteléses  fém tartókeretre illeszkedik csavarozással (elméletileg, azonban ki kellene ez esetben próbálni hogy a csavar kötés még mennyire szigeteli/vezeti át a rezonanciákat).
Na mostmár tényleg megyek mert lefordulok a székről :(

#173 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:11

az én lelki szemeim elött átláthatóbban jött össze az a csövezés hogy alulról kezdve a cpu blokkal szépen haladunk felfele,és ugye a pumpa legfelül lenne.. sztem ez vhogy jobban jön ki. aztán lehet hogy nem :)

#174 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:15

:up: ennek a topicnak.
mindenki leállt már ezzel a projekttel? :(

#175 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:31

Egyeb teendok miatt hatterbe szorult egy idore. Akad nehany fejlemeny, illetve szervezkedes a hatterben, de meg semmi olyan, amit itt erdemes bemutatni. Turelem :)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#176 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:10

kíváncsi lennék hogy hány hasonló világmegváltó szabadalom tünt el a süllyesztöben a lustaság miatt... :think: :D

#177 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:46

:D

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#178 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 07:44

Lessz ebből még valami? Remélem igen, de nagyon leült a topik.

#179 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 16:44

Osztonzoleg hatna, ha sikerulne elegans megoldast talalni nehany fennallo problemara, nevezetesen:
- Oldallapradik + elolapi ajto zarhatosaga.
- Meghajtok rogzitesere szolgalo sinek kialakitasa. (Hamarosan mutatok rola kepet)

Ezen kivul veglegesitendok:
- Radiatort alkoto bordazat nehany fontosabb reszlete.
- Pumpa es folyadektartaly rogzitese, illetve utobbi kialakitasa.

Ezen sarkalatos problemak megoldasa eseten mar celegyenesben lesz a haz, s a tervezes nehezsegeit vegre felvalthatjak a gyartas beli komplikaciok :D

Apropo, egy kerdes:
HDD-k eseteben konnyebbseget jelent a sines rogzithetoseg, azonban ODD-k eseteben elbizonytalanodtam. Egyreszt azokat nem surun cserelgeti az ember, masreszt az eltero helyen levo furatokkal rendelkezo eszkozok rogzitese problemas lehet miattuk, gondolok itt elsosorban elolapi panelekre. Eleg a rogzitosineket csak a HDD-k eseten alkalmazni (ott joforman letkerdes), vagy legyen az ODD-knel is? :confused:

Szerkesztette: HookR 2005. 08. 14. 16:47 -kor

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#180 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:52

Szerintem a sines rögzítés elég csak a HDD-k esetében.

Mik lennének a házak befoglaló méretei?

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.