HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit lehet az Ízléses nős topikba tenni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit lehet az Ízléses nős topikba tenni? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 09:23

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 23:48

Egy "i" betűt kihagytál. :pokeas2:

Komolyra fordítva a szót: szerintem hogy ha nekünk, mezei usereknek elvileg tilos a topikban minősítenünk a képeket (rátonyi úr elmélete szerint, bár ezzel sem értek egyet), a moderátorok se tegyék... feltéve, ha az nem munkaköri kötelességük. Jelen esetben szvsz ez a magánvéleményed volt - és az már nem hivatalos állásfoglalás. :think: Ha a HWSW-t képviselve minősítetted az ominózus képeket, akkor nem szóltam.

/Megjegyzem nekem sem tetszettek a srác szilikonmacás képei, de hát ha nekik ezek a legjobb nők - áldásom rá. :) /

Jobb, ha tudod, hogy előző topik bezáráshoz is döntő részben a kommentelések járultak hozzá, a puncis képek csak ezek kicsúcsodásai voltak, az utolsó csepp a pohárban. Ahogy elnézem, vannak newcomerek, akik nem tapasztalták meg ezt a story, bár nem fűzök hozzá naív reményeket, hogy ellenkező esetben máshogy lenne...

Magyarán egy dolog, hogy ki milyen képet rak be, más dolog viszont, hogy bizonyos képekkel úgy látszik elkerülhetetlenül együtt jár az ordenáré kommentelés. Ez az, amit huzamosabb ideig nehéz tolerálni, vagy ez vált ki néha olyan indulatokat, melyeket nehéz tolerálni. A kettő között nincs éles határ, és sokszor együtt jelentkezik. Azért felhozhatóak bizonyos érvek bizonyos típusú kommentek és képek ellen, de ezt már lefutottuk máshol, nem vezetett eredményre, nem is gondolta senki, hogy fog.

#122 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 10:38

sajnos az a fő probléma, hogy az ízléses és szép fogalmakat nem lehet egzaktul definiálni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#123 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 10:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 10:38

sajnos az a fő probléma, hogy az ízléses és szép fogalmakat nem lehet egzaktul definiálni

szerencsére
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#124 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 12:10

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 9:23

Jobb, ha tudod, hogy előző topik bezáráshoz is döntő részben a kommentelések járultak hozzá, ...

Érdekes, én végig figyelemmel követtem az ominózus topikot, és ezt egyszer sem írta le egyetlen moderátor sem, mikor a zárás miértjéről volt szó. Nem csak az az eset állt elő egészen véletlenül, hogy utólag szeretnétek valamiféle indokot találni erre az új szabályra? :omg:

Ez olyan... hogy is mondjam... idióta mentalitás (és nem akarom megbántani a házigazdákat, de nem találok jobb szót rá). Mármint hogy ne lehessen beszélgetni a nős topikban, mert biztosan lesznek majd ordenáré beszólásokat elengedő egyének... Könyörgöm, ennyi erővel a fórum egész területén be lehetne vezetni ezt a "szabályt"...

#125 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 12:28

Márpedig ilyen szemét világban élünk, hogy ha egy bizonyos tevékenység túlnyomó többsége zavaró/káros/akármilyen negatív hatású, akkor egy idő után létrejön egy szabály, amely az adott tevékenységet tiltja vagy szabályozza erősen, ártatlan áldozatok árán is.

Én nem amellett érvelek, hogy zéró toleranciával legyenek kitiltva a kommentek a topikból, de bevallom, gyarló vagyok, elfogadnám, és titkon örülnék neki. Mégpedig azért, mert elég nehéz magamat elviselni, mikor olvasom a kommenteket. Azért, mert nem igazán vannak olyanok, amelyek hiányoznának onnan, miközben tele van olyanokkal, amelyek, mondjuk úgy, irritálóak.

Csak a bölcs előrelátás akadályoz meg benne, hogy elkezdjem a kommenteket felboncolni. Így is túl van lihegve. A probléma gyökere egyszerű: nem minden ember passzítható össze egy társaságba a másikkal egyes témákban, mégha csak egy olyan alacsony fokú interakcióról is van szó, mint a nős topik. Ideáis esetben ez orvosolható lenne emberi szinten, csakhát nem mindenki ugyanazon az emeleten lakik.

Szóval nem kellene a kérdést kihegyezni, mert a végén az lesz belőle, hogy lobogtatva hozzuk páran a fórumszabályzatot, keményen elkezdünk minősíteni és címkézni. Ettől mindenki szarul érezné magát, a cél pedig nem ez.

#126 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 12:48

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 12:28

...
Csak a bölcs előrelátás akadályoz meg benne, hogy elkezdjem a kommenteket felboncolni. Így is túl van lihegve. A probléma gyökere egyszerű: nem minden ember passzítható össze egy társaságba a másikkal egyes témákban, mégha csak egy olyan alacsony fokú interakcióról is van szó, mint a nős topik. Ideáis esetben ez orvosolható lenne emberi szinten, csakhát nem mindenki ugyanazon az emeleten lakik.
...

És pontosan ezek a hozzászólások lennének azok, ahol ratonyi és a többi admin aktivizálhatná magát, és kiszedhetné a topikból - na de hogy "eleve tiltsuk, és ha beírnak, azt - akármi legyen is - szedjük ki és tegyük át egy másik, erre a célra létrehozott topikba" (ami olyan elvetemült ötlet hogy csak na, nem volt divat csinálni eddig a HWSW-n olyan topikot, amiben egy egy másik, olyan topikról lehet beszélni, ahol tiltottak a kommmentek :bolond: ) enyhén szólva is furcsa megoldás.

Még csak a lustaságra sem tudom fogni a dolgot, hiszen így még több munkát csináltatok magatoknak, mert ahelyett, hogy csak az elvadult eseteket kellene gyomlálni, mindet kell, sőt, megfejelve azzal, hogy a "csevely arról a topikról, ahova nem lehet írni"  :D topikba kell mozgatni a hozzászólásokat. :omg: 

Idézet

Szóval nem kellene a kérdést kihegyezni,

Nem érzem úgy, hogy kihegyeztem volna a kérdést, egyszerűen csak leírtam a bennem felmerülő aggályokat.
Vagy azt kellett volna írnom, hogy "igen, igazad van, nagyon jó így ahogy van a nős topik"? :D

RE: erre meg kérhetek egy linket? Mert tényleg nem emlékszem, hogy ez is szóba került volna:

Idézet

Jobb, ha tudod, hogy előző topik bezáráshoz is döntő részben a kommentelések járultak hozzá, ...

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 29. 12:50 -kor

#127 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 13:06

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 12:48

... (ami olyan elvetemült ötlet hogy csak na, nem volt divat csinálni eddig a HWSW-n olyan topikot, amiben egy egy másik, olyan topikról lehet beszélni, ahol tiltottak a kommmentek :bolond: ) enyhén szólva is furcsa megoldás.

Érdekes, pedig hány topikra emlékszem, ahol villámgyorsan megjelent a válasz, hogy erről a Visszabeszélőben.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#128 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:11

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 12:48

És pontosan ezek a hozzászólások lennének azok, ahol ratonyi és a többi admin aktivizálhatná magát, és kiszedhetné a topikból - na de hogy "eleve tiltsuk, és ha beírnak, azt - akármi legyen is - szedjük ki és tegyük át egy másik, erre a célra létrehozott topikba" (ami olyan elvetemült ötlet hogy csak na, nem volt divat csinálni eddig a HWSW-n olyan topikot, amiben egy egy másik, olyan topikról lehet beszélni, ahol tiltottak a kommmentek :bolond: ) enyhén szólva is furcsa megoldás.

Nem kell külön szabályt hozni:a fórumszabályzat első pontja, hogy a személyeskedés tilos, azt pedig mindenki tudja, hogy azok a hozzászólások, amik egy-egy kép ízlésességét vitatják, arra vannak predesztinálva, hogy a beszélgetés személyeskedéssé fajuljon. A jelenlegi módszerrel ennek akarjuk az elejét venni, a moderatúra ugyanis nem azért van, hogy egy csorda után haladjon és az ürüléket söprögesse, hanem mondjuk úgy: arra, hogy megelőzze, hogy az az ürülék a földre kerüljön. Ha hagytuk volna, illetve hagynánk, hogy abban a topikban elkezdődjön az "idevaló" vs "nem idevaló" vita, már réges rég be kellett volna zárni. Mivel azonban érzékeljük, hogy van igény egy ilyen topikra, azt akarjuk megelőzni ezzel a komment-tiltással, hogy maguk a felhasználók vigyék el a bezárás irányába. Ez egy köztes és szerintem mindenki számára kedvező megoldás: nem osztottunk figyelmeztetést az offtopik hsz-ekért, nem zártuk be a topikot, és mindenkinek megkíméltük az idegrendszerét a felesleges vitáktól egymás ízlésvilágával kapcsolatban (nem tudom feltűnt-e, de mire onnan átér ide a júzer, a legtöbb esetben már nem is olyan fontos leírnia, hogy de szar ízlésed van).

Az pedig, hogy nem jó módszer az, hogy a vitákat ide, a képeket oda, nem igaz: nem csak az bizonyítja a módszer létjogosultságát, hogy még mindig nincs bezárva az ízléses nős topik - pedig nézd végig ezt a topikot, és képzeletben vond össze az ízlésessel: ott tuti rég elfajult volna a vita -, hanem más, hasonló megoldások életképessége is: a moderátori bejelentések topikban sem lehet vitatni a mod intézkedéseket, erre van egy külön topik, és a zárt mod szekcióban is működik egy hasonlóan kettéosztott téma. Mindegyik működik, és ez is addig fog működni, amíg még egyszer valaki el nem kezdi újra az ízlésesben, hogy fuj fuj.

#129 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:15

A margón megjegyezném, hogy nemcsak ízlésbeli vitákra gondoltam, hanem a saját és mások által beszúrt képekhez fűzött gyöngy gondolatok füzérére.

#130 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:26

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 13:15

A margón megjegyezném, hogy nemcsak ízlésbeli vitákra gondoltam, hanem a saját és mások által beszúrt képekhez fűzött gyöngy gondolatok füzérére.

Azzal nekem pont nincs gondom, mert nem vezet olyan vitához, amit tilt a szabályzat :)

#131 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 15:19

Na speciel :) ebben nem fogunk egyetérteni, reatonyi és special.
Sebaj, több is veszett Mohácsnál. :omg:

Special, ez még mindig aktuális, kérnék legalább egy linket erre:

Idézet

Még valami: ratonyi, szerintem alapvetően összetéveszted a dolgokat.

Idézet

Ha hagytuk volna, illetve hagynánk, hogy abban a topikban elkezdődjön az "idevaló" vs "nem idevaló" vita...

Ácsi. Én nem arról beszéltem, hogy a fórumozók kedvükre ágálhassanak egy-egy kép létjogosultságáról a legjobb nős topikban, hanem arról, hogy

Idézet

Ez olyan... hogy is mondjam... idióta mentalitás (és nem akarom megbántani a házigazdákat, de nem találok jobb szót rá). Mármint hogy ne lehessen beszélgetni a nős topikban

Én úgy érzem, nem ildomos összemosni a kettőt, bár elismerem, kényelmesebb és a szabály szolgálatába inkább állítható, ha egy kalap alá veszitek a két dolgot.

Mondjuk nem is tudom minek tépem a számat, mert változtatni úgysem fogtok :) , maximum újra megkapom special-tól, hogy kihegyezem a kérdést. :D

RE: az, hogy ezt "tisztáztam", talán kicsit válasz lehet LameX hozzászólására is.

RE: nem változnit akartam írni, hanem változtatnit. :omg:

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 29. 15:24 -kor

#132 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 16:16

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 15:19

Még valami: ratonyi, szerintem alapvetően összetéveszted a dolgokat.

Szerintem Te kevered azt, hogy én mit gondolok. Ezt írtam ugyanis:

Idézet

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 13:15

Azzal nekem pont nincs gondom, mert nem vezet olyan vitához, amit tilt a szabályzat :)

Én csak azt szeretném leállítani idejekorán, ami a fórumszabályzat megsértéséhez vezet. Azaz a vég nélküli, személyeskedésbe torkolló ízlésvitákat. Az, hogy egy csaj tetszik valakinek, azt tőlem nyugodtan odaírhatja - mint ahogy azt is, ha nem tetszik. De hogy belevaló-e a topikba egy kép vagy sem, azt ne ott akarja már megtárgyalni.

#133 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 16:21

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:16

...Az, hogy egy csaj tetszik valakinek, azt tőlem nyugodtan odaírhatja - mint ahogy azt is, ha nem tetszik. De hogy belevaló-e a topikba egy kép vagy sem, azt ne ott akarja már megtárgyalni.

Na akkor nem értem az egész koncepciódat. :think:

Ugyanis:

Idézet

Utólag beszerkesztett moderátori kérés:
A képek ízlésességét, a korábbi topik bezárásának okát és mindent, ami a topikhoz kapcsolódik, de nem ízléses fotó szép nőről, a Visszabeszélőben indított Mit lehet topikban beszéljük meg. Ez a topik maradjon a képek és a vágyak gyűjtőhelye.

Köszönöm: ratonyi

Ez nálam azt jelenti, hogy CSAK képet, dumát ne... Ezek szerint mégsem?

#134 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 16:48

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 13:26

Szerintem tévedésben leledzel.

#135 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:22

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:21

Na akkor nem értem az egész koncepciódat. :think:

Ugyanis:

Ez nálam azt jelenti, hogy CSAK képet, dumát ne... Ezek szerint mégsem?

Nem, miért lenne az? A topikhoz kapcsolódó dolgokat száműztem, a szép nőkhöz, ízléses fotókhoz kapcsolódóakat nem. De ha más nem is, az eddigi moderátori gyakorlat elég rávezető lehet.

Szerk: elütés

Szerkesztette: ratonyi 2004. 12. 29. 17:23 -kor

#136 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:23

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:48

Szerintem tévedésben leledzel.

Hidd el én pontosan tudom mivel van gondom, ebben nem tévedhetek :)

#137 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 17:24

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 17:22

...A topikhoz kapcsolódó dolgokat száműztem, a szép nőkhöz, ízléses fotókhoz kapcsolódóakat nem....

Hogy micsoda? :think:

#138 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 17:28

Etele, ígérem, megpróbálom megkeresni azt, amire kértél, de lehet, hogy csak jövőre.:)

#139 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 17:59

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 17:28

Etele, ígérem, megpróbálom megkeresni azt, amire kértél, de lehet, hogy csak jövőre.:)

Kíváncsian várom! ;)

#140 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 08:33

Ide is:

A topic megint kezd olyan irányba menni, amerre nem kéne. Jó előre szólok, hogy az első képnél, ami nem megy át a léc fölött (igen, szerintem) zárom a témát, a problémás post tulaját pedig 1 hétre felfüggesztem. Nem szeretnék most neveket kiemelni, de van 3 user, akiknek különösen magukra kéne venni a leírtakat.

Ps.: Ja, és ez az utólsó figyelmeztetés, több nem lesz.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.