HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1271 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:56

Idézet: tüskéshátú - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:46

Azért a DV bemeneten kívül azt se feledd, hogy a 300 a cseh nyelvet is támogatja.  :)

Egyébként a 280-asra gondoltam, összekevertem a kettőt, a DV bemenetet nem fizetném meg, ez persze már egyéni ízlés kérdése.

Az edigitalos hozzászólás engem is elbizonytalanított, de érdekes, hogy a 300-asról meg jókat írnak, és nyilván ilyen különbség nem lehetne. Ilyen hozzászólások miatt döntöttem én is végül a Sony mellett.

Akkor most filózás pár napig, hogy sony vagy pana :)
lehet semmi nem lesz marad a canon fénykép ;)

amúgy sony-dat merre vetted, ja és milyet?

#1272 Felhasználó inaktív   tüskéshátú 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 19:59

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 14:56

Akkor most filózás pár napig, hogy sony vagy pana :)
lehet semmi nem lesz marad a canon fénykép ;)

amúgy sony-dat merre vetted, ja és milyet?

DCR-HC24 pár kategóriával lejjebb, nekem úgy tűnt, ott a Sony a jobb. 200-as szinten lehet, hogy átmenetileg a Pana, vkitől ezt hallottam, nem tudom kitől, nem tudom hol.

Szinte már minden ilyen kütyüt az Edigitalban veszek. Szaktanácsot nem kérek tőlük, azzal csak hellyel-közzel vagyok megelégedve.

Szerintem még kulcskérdés lehet nálad, hogy a Sony 3Mpxel CCD-s kamerái mennyiben mások a 3CCD-s Panánál. Ezt a területet még nem látom át. Próbálj megszólítani itt egy nálam lényegesen profibbat! 2 hete még kb ott jártam, ahol te. Egy Canon fényképezővel  :)
Gyerünk srácok segítsetek!

#1273 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:16

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 6:50

Ez azt jelenti, hogy nem is tudod jó minőégben élvezni azt amit felveszel? :eek:
Amúgy milyen HDD-s kamerát használtok? Az így kapott eredményről nincs egy kis teszt felvételed a neten valahol?

Egy mozdonyvezeto haverome, JVC valami majd megkerdem. A lenyeg az, hogy amit felvesz es letolt igen nagy file meret. Tovabba kellene utomunkazni is egy szoftverben. Ez nem ismeri a .mod-ot.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#1274 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:43

Sziasztok!

Vásárolni szeretnék egy digitális videókamerát, és ezt néztem ki magamnak: http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=i...vcategory_id=22

A nagyítás annyira nem fontos, viszont a képminőség annál inkább. Akkumulátor idő ennél a típusnál sehol sincsen feltűntetve, körülbelül meddig bírhatja akkuról folyamatosan használva? Megéri erre áldozni? Nagyobb teljesítményűre igazából nincs szükségem, itt is csak a 3 x-os ccd (jó képminőség) miatt választom. Drágábbra sajnos nem telik, olcsóbbat meg nem veszek, nem hiszem, hogy túl jók lennének. Főleg extrém meteorológiai jelenségek felvételére használnám, mint pl heves zivatarok, villámlások, felhőszakadások, orkánok, tornádók, hurrikánok, világ vége... :)
Tömörítést csak a wincseszterre eredeti állapotban történő átvitel után lehet megkezdeni, vagy közvetlen átmásoláskor is pl divx-be lehet tömöríteni a felvételt? Elég borsosan fogja zabálni a DVD-ket ahogy látom, elég baj az nekem. :) Milyen felbontásokat szoktatok használni?

#1275 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 23:29

Beszereztem egy Sony DCR-HC 42E kamerát. Kipróbáltam az általatok javasolt winDV progit és a kérdésem az lenne, hogy ha 16:9 képarányba rögzitettem az anyagot akkor csak simán át kell húzzam? Mert csináltam egy próbát és 4:3 arányban mutatta. Ez most a monitor miatt volt vagy nem tud a progi ilyeneket? Ha így áthúzom és mondjuk tévén nézem, akkor jó lesz? Mert így amellett hogy torz a kép még ráadásul vonalas is (vagy mintha pixeles lenne). Na bocsesz a stupid kérdésekért csak nem igazán foglalkoztam még ilyesmivel.

#1276 Felhasználó inaktív   bobszegecs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 19:23

Sziasztok!

Szintén vásárlás előtt állok és 3 kamera férne be a keretbe és az igényeimbe. SONY HC94, PANASONIC GS180 és GS140. Családi használatra, utazások rögzítésére használnám, fotózásra nem igazán. Felsorolom az általam fontosnak ítélt előnyöket, hátrányokat mindegyikre.

SONY:
+maga a márka jó híre
+carl zeiss objektív
+jobb képstabilizátor

- "csak" 1 CCD

Ár: kb. 165e

GS180:
+3 CCD
+szintén jó márka

-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)
-Panasonic objektív (GS140-hez képest gyengébb)

Ár: kb 135e

GS140:
+3 CCD
+Leica objektív
+beépített objektívvédő

Ár: kb. 170e

GS180-nal ellentétben a GS140-esen van vaku (felesleges), meg a távirányító mikrofonos (lényegtelen). A többi lényeges paraméterük megegyezik.

Inkább 3CCD-s kamerát vennék (előző hozzászólások alapján is). Sony-nál a felsorolt előnyök kompenzálják-e szerintetek a 3CCD hiányát? Ha Panát vennék, a Leica objektív miatt megéri-e plusz pénzt kiadni a GS140-esre (a többi plusz a GS140-esnél nekem nem nyom a latban)? Mennyire érzékelhető az objektívbeli különbség (Pana kontra Leica - már ha vkinek van ilyen tapasztalata)?

Előre is köszi a válaszokat!

#1277 Felhasználó inaktív   tüskéshátú 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:05

Én eddig a Sony mellett voltam, és elgondolkodtatónak tartottam a Panat 3CCD-s kiadásban. Viszont pont ma akartam utángyártott pótaksit venni hozzá Edigitalban, mire közölték, hogy nem fog működni. Persze nem akartam elhinni, de kibontották, és betették a kamerámba. Először indult, majd kékhalál a köv felirattal: Use the info-Li battery pack. Mármint az eredeti gyárit, ami kb. 3-szor annyiba kerül.
Állítólag vmi szoftveres tiltás van az új Sony-kban.  :reklamacio:

Nekem ez volt az első gépem a nagy, megbízható márkától, és asszem az utsó is. Annál jobban örülök a brazilok győzelmének!

Ha valaki tud megoldást a problémára, avasson be, hadd ne kelljen Pana-ra cserélnem. Kösz!

#1278 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:58

ez fura mert én utángyártott aksit vettem egy d8 géphez, a leírása szerint nem ajánlják a nem infolithiumokat, de megy velük, viszont az utángyártottat felismeri infosnak, és ír perceket.
hol vettél akkut?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1279 Felhasználó inaktív   tüskéshátú 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:58

ez fura mert én utángyártott aksit vettem egy d8 géphez, a leírása szerint nem ajánlják a nem infolithiumokat, de megy velük, viszont az utángyártottat felismeri infosnak, és ír perceket.
hol vettél akkut?

Nem vettem, előre szóltak, hogy nem fog menni, és ezt be is bizonyították a saját kamerámmal.

A következő történt, bekapcsoltuk, ment pár mp-ig majd az a biz kék képernyő a felirattal. Igaz a srác tovább nem próbálta, így nem tudom, hogy esetleg egy idő után nem tűnt volna el, mint egy kötelező reklám, de gondolom ebben már van tapasztalatuk. Extreme Digital!

Aszonták a DC-HC23-tól kezdve van beépítve ez a szoftveres letiltás.

#1280 Felhasználó inaktív   tüskéshátú 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 19:40

A wormsign-on megkülönböztetnek új és régi aksikat, lehet, hogy ez a kulcs a problémához, Edigital még lehet, hogy a régieket árusítja. Pancserok!, ha tévedtem, elnézést tőlük! :respect:

#1281 Felhasználó inaktív   lukibali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:54

Idézet: dvdmester - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:11

Samsung tulajdonosok figyelem!

Van nekem egy Samsung VP-D20-as kamerám, 2 éves lesz nyáron, így már nem garis.

A probléma vele az, hogy amikor bekapcsolom rögzítés módba, teljesen fekete képet ad.
Lejátszás működik, bár a tavaly felvett nyaralási videokat már néhány hónap után elkezdte gyűrni, magyarán a mechanikája egy kalap sz@r.
Ezek alapján elkezdtem kutakodni a neten, és ebben a fórumban is és még sok más helyen találtam
utalásokat arra hogy 2002-2004 között gyártott kamerákba fo5talicska CCD chipet raktak amik tönkremennek maguktól.
Több gyártó is elismerte a hibát és MINDEN MAGÁRA VALAMIT IS ADÓ gyártó garanciaidőn túl is
ingyen kicseréli a chipet.
KIVÉVE A SAMSUNG !!!
Felháborodott Samsung tulajok írtak pl. erre a fórumra:

http://www.camcorder...bs/t121739.html
http://www.camcorder...bs/t114921.html

Egy részlet:

"Every camera company except Samsung has fessed up to this CCD problem, and is repairing the problem for free (including shipping) regardless of warranty status. It is a defect from the company that made the CCDs for all these other brands. I am calling Samsung hopefully this coming Monday to lay this all into them. If they still refuse to take care of this issue, I WILL help put together a class action lawsuit againt them. This CCD issue is THEIR problem, end of story. Their compitetors have made that clear already."

Magyarán a Samsung le sem sz@rja hogy egy 130 ezerért vett kamera két év után magától bedöglik.
Ezek után megpróbálom megjavíttatni a Samsung szerviznél és ha nem hajlandóak, a következőt fogom tenni:
-Bemegyek a szervizbe, szétverem a kamerát a pulton jó hangosan és mindezt felveszem az új SONY, JVC, Panasonic vagy bármi más típusú kamerával és felrakom a netre, hogy mindenki megtanulja, SAMSUNGOT SOHA NE VEGYEN !!!

Kedves Sorstársam!

Az ugyanilyen, 2,5 éves kamerám egy hónapja dobta be a törölközőt. Természetesen CCD csere, 25.200 Ft. Amikor átvettem, gyanús volt, hogy valami ne jó. Hazavittem és összehasonlítottam a korábbi felvételeimmel. A fehéregyensúly gyatra, a képerősítő meg dolgozik, mint az állat, ezért a sötét felületeken fehér zajszemcsék, ha nem tűző napfényben dolgozom vele. A szervíz szerint rendesen bekalibrálták, szerintem meg nem. Nincs valakinek tippje, hol értenek rendesen a kalibráláshoz?

#1282 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 05:14

Sziasztok! Mit szóltok ehhez a kamerához:

Kép

• 3MP CMOS sensor, supporting up to 30fps VGA resolution for video recording
• Maximum 6MP pictures via hardware interpolation
• Supports high-compression MPEG4 video format
• Large 2.4” and reversible TFT LCD display
• Night mode supports both snapshots and video recording in dull light
• Compatible with printers supporting PictBridge direct printing technology
• Rechargeable lithium battery and battery charger included
• SD/MMC card slot compatible with a maximum of 2GB card
• 6-in-1 solution: digital video camcorder, digital still camera, MP3 player, webcam, voice recorder and mass storage

Nagyon gagyi lehet? Egyik bolt reklámjában láttam, 29900 jó magyar forintért. Nincsenek nagy igényeim kamera ügyben, azért kérdezem... Nos?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1283 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 06:45

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 6:14

Nagyon gagyi lehet?

Igen!  :D
Persze nézőpont kérdése. Arra amire egy átlagos kamerás mobil képes arra jó ez is.
A kamera egyébként 640x480 (VGA) és 320x240 (QVGA) módban képes videót rögzíteni (a belső memóriájára VGA módban 2 perc, QVGA módban 7 perc MPEG4-et)

Egyébként bővebben itt találsz infót

Szerkesztette: wpepi 2006. 06. 28. 06:50 -kor

#1284 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:14

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 7:45

Igen!  :D
Persze nézőpont kérdése. Arra amire egy átlagos kamerás mobil képes arra jó ez is.
A kamera egyébként 640x480 (VGA) és 320x240 (QVGA) módban képes videót rögzíteni (a belső memóriájára VGA módban 2 perc, QVGA módban 7 perc MPEG4-et)

Egyébként bővebben itt találsz infót

THX! Még várok akkor ...  ;)  :D  Bár sem a telefonom, sem a PDA-m nem tud még csak QVGA rögzítést sem, úgyhogy van esélye, de még körülszimatolom. Egyébként a honlapjukon sima MPVR (kódjel: R-PKDV58) a neve, nem DV6800S. Ez furcsa! :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1285 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:16

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 6:14

Sziasztok! Mit szóltok ehhez a kamerához:

[aiptek izé]

Nagyon gagyi lehet? Egyik bolt reklámjában láttam, 29900 jó magyar forintért. Nincsenek nagy igényeim kamera ügyben, azért kérdezem... Nos?

hát, ennyiért vagy fényképezőgépet vegyél, vagy gyűjts egy kicsit még egy igazi videokamerára, mert (szigorúan szvsz) ebben nem lesz sok örömöd...

#1286 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 12:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:16

hát, ennyiért vagy fényképezőgépet vegyél, vagy gyűjts egy kicsit még egy igazi videokamerára, mert (szigorúan szvsz) ebben nem lesz sok örömöd...

2:0  :Đ  oké, oké! F.gép van, még gyűjtök, köszi az infókat!!! :respect:

#1287 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 17:18

Idézet: bobszegecs - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 20:23

Sziasztok!

Szintén vásárlás előtt állok és 3 kamera férne be a keretbe és az igényeimbe. SONY HC94, PANASONIC GS180 és GS140. Családi használatra, utazások rögzítésére használnám, fotózásra nem igazán. Felsorolom az általam fontosnak ítélt előnyöket, hátrányokat mindegyikre.

SONY:
+maga a márka jó híre
+carl zeiss objektív
+jobb képstabilizátor

- "csak" 1 CCD

Ár: kb. 165e

GS180:
+3 CCD
+szintén jó márka

-Panasonic objektív (GS140-hez képest gyengébb)

Ár: kb 135e

GS140:
+3 CCD
+Leica objektív
+beépített objektívvédő

Ár: kb. 170e

GS180-nal ellentétben a GS140-esen van vaku (felesleges), meg a távirányító mikrofonos (lényegtelen). A többi lényeges paraméterük megegyezik.

Inkább 3CCD-s kamerát vennék (előző hozzászólások alapján is). Sony-nál a felsorolt előnyök kompenzálják-e szerintetek a 3CCD hiányát? Ha Panát vennék, a Leica objektív miatt megéri-e plusz pénzt kiadni a GS140-esre (a többi plusz a GS140-esnél nekem nem nyom a latban)? Mennyire érzékelhető az objektívbeli különbség (Pana kontra Leica - már ha vkinek van ilyen tapasztalata)?

Előre is köszi a válaszokat!

Hello!

Én sokat filóztam 2 hete, hogy mit vegyek..
Végül a piros boltban megvettem a PANASONIC NV-GS180 kamerát.
142e Ft volt, de kaptam hozzá egy állványt is.
Úgy érzem, hogy az eddig készült 5-6 órányi felvétel elég jó lett, tehát azt kaptam amit vártam.
A GS280-asról szerencsére lebeszélt a Panás fószer mondván, hogy 50.000 +pénzt nem ér meg a leica obj + optikai stabilizátor. Amúgy a 2-3 Mp között sem nagy a különbség, pláne, hogy a kamera mellé úgysem árt egy normális fényképezőgép is :)

Egy dolog ami nem tetszik, bár ehez nem is értek, hogy az éjszakai mód az miért jó..
mert kis fénynél bekapcsolom a night opciót, erre úgy vesz fel mintha szaggatna a felvétel és nem is nagyon világosodik a kép.
Mind1 én nem akarok éjszaka kamerázni úgysem. Mostani nyaralásomat szépen fel tudtam vele venni. Ja és a színvilága tényleg gyönyörű!
És még valami ami számomra nagyon fontos:
Alap akksival 30 percet tudtam felvenni.. boltban ajánlottak egy 1800mA körülit 25e Ft-ért (meg a ló*aszt :) ) szépen elmentem és megvettem a legnagyobbat ami 2100mA körüli utángyártott, vagy hogy hívják 10e Ft-ért! majdnem 2órányi felvételt tudtam vele készíteni úgy, hogy ki-be kapcsolgattam 40 C hőmérsékleten.

Szerkesztette: xmatrix 2006. 06. 29. 17:21 -kor

#1288 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 18:00

legnagyobb akksival két óra? az nem túl sok...

#1289 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 19:00

legnagyobb akksival két óra? az nem túl sok...

De ez nem folyamatos felvétel, hanem megszakított!
Folyamatosban biztos bírna 3,5-4 órát..

#1290 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:07

Kicsit gondban vagyok, mert usb-n leszedtem a képeket, de a motion dv nem akar működni.
A videókat csak dv kábellal tudom a gépre átvenni?

Közben megtaláltam más oldalon a megoldást úgy látom az USB-n nem fog átmenni a video :(
kell egy firewire-t vennem..

Szerkesztette: xmatrix 2006. 06. 29. 21:12 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »