Idézet: bobszegecs - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 20:23
Sziasztok!
Szintén vásárlás előtt állok és 3 kamera férne be a keretbe és az igényeimbe. SONY HC94, PANASONIC GS180 és GS140. Családi használatra, utazások rögzítésére használnám, fotózásra nem igazán. Felsorolom az általam fontosnak ítélt előnyöket, hátrányokat mindegyikre.
SONY:
+maga a márka jó híre
+carl zeiss objektív
+jobb képstabilizátor
- "csak" 1 CCD
Ár: kb. 165e
GS180:
+3 CCD
+szintén jó márka
-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)
-Panasonic objektív (GS140-hez képest gyengébb)
Ár: kb 135e
GS140:
+3 CCD
+Leica objektív
+beépített objektívvédő
-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)
Ár: kb. 170e
GS180-nal ellentétben a GS140-esen van vaku (felesleges), meg a távirányító mikrofonos (lényegtelen). A többi lényeges paraméterük megegyezik.
Inkább 3CCD-s kamerát vennék (előző hozzászólások alapján is). Sony-nál a felsorolt előnyök kompenzálják-e szerintetek a 3CCD hiányát? Ha Panát vennék, a Leica objektív miatt megéri-e plusz pénzt kiadni a GS140-esre (a többi plusz a GS140-esnél nekem nem nyom a latban)? Mennyire érzékelhető az objektívbeli különbség (Pana kontra Leica - már ha vkinek van ilyen tapasztalata)?
Előre is köszi a válaszokat!
Hello!
Én sokat filóztam 2 hete, hogy mit vegyek..
Végül a piros boltban megvettem a PANASONIC NV-GS180 kamerát.
142e Ft volt, de kaptam hozzá egy állványt is.
Úgy érzem, hogy az eddig készült 5-6 órányi felvétel elég jó lett, tehát azt kaptam amit vártam.
A GS280-asról szerencsére lebeszélt a Panás fószer mondván, hogy 50.000 +pénzt nem ér meg a leica obj + optikai stabilizátor. Amúgy a 2-3 Mp között sem nagy a különbség, pláne, hogy a kamera mellé úgysem árt egy normális fényképezőgép is
Egy dolog ami nem tetszik, bár ehez nem is értek, hogy az éjszakai mód az miért jó..
mert kis fénynél bekapcsolom a night opciót, erre úgy vesz fel mintha szaggatna a felvétel és nem is nagyon világosodik a kép.
Mind1 én nem akarok éjszaka kamerázni úgysem. Mostani nyaralásomat szépen fel tudtam vele venni. Ja és a színvilága tényleg gyönyörű!
És még valami ami számomra nagyon fontos:
Alap akksival 30 percet tudtam felvenni.. boltban ajánlottak egy 1800mA körülit 25e Ft-ért (meg a ló*aszt

) szépen elmentem és megvettem a legnagyobbat ami 2100mA körüli utángyártott, vagy hogy hívják 10e Ft-ért! majdnem 2órányi felvételt tudtam vele készíteni úgy, hogy ki-be kapcsolgattam 40 C hőmérsékleten.
Szerkesztette: xmatrix 2006. 06. 29. 17:21 -kor