HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   lukibali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:54

Idézet: dvdmester - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:11

Samsung tulajdonosok figyelem!

Van nekem egy Samsung VP-D20-as kamerám, 2 éves lesz nyáron, így már nem garis.

A probléma vele az, hogy amikor bekapcsolom rögzítés módba, teljesen fekete képet ad.
Lejátszás működik, bár a tavaly felvett nyaralási videokat már néhány hónap után elkezdte gyűrni, magyarán a mechanikája egy kalap sz@r.
Ezek alapján elkezdtem kutakodni a neten, és ebben a fórumban is és még sok más helyen találtam
utalásokat arra hogy 2002-2004 között gyártott kamerákba fo5talicska CCD chipet raktak amik tönkremennek maguktól.
Több gyártó is elismerte a hibát és MINDEN MAGÁRA VALAMIT IS ADÓ gyártó garanciaidőn túl is
ingyen kicseréli a chipet.
KIVÉVE A SAMSUNG !!!
Felháborodott Samsung tulajok írtak pl. erre a fórumra:

http://www.camcorder...bs/t121739.html
http://www.camcorder...bs/t114921.html

Egy részlet:

"Every camera company except Samsung has fessed up to this CCD problem, and is repairing the problem for free (including shipping) regardless of warranty status. It is a defect from the company that made the CCDs for all these other brands. I am calling Samsung hopefully this coming Monday to lay this all into them. If they still refuse to take care of this issue, I WILL help put together a class action lawsuit againt them. This CCD issue is THEIR problem, end of story. Their compitetors have made that clear already."

Magyarán a Samsung le sem sz@rja hogy egy 130 ezerért vett kamera két év után magától bedöglik.
Ezek után megpróbálom megjavíttatni a Samsung szerviznél és ha nem hajlandóak, a következőt fogom tenni:
-Bemegyek a szervizbe, szétverem a kamerát a pulton jó hangosan és mindezt felveszem az új SONY, JVC, Panasonic vagy bármi más típusú kamerával és felrakom a netre, hogy mindenki megtanulja, SAMSUNGOT SOHA NE VEGYEN !!!

Kedves Sorstársam!

Az ugyanilyen, 2,5 éves kamerám egy hónapja dobta be a törölközőt. Természetesen CCD csere, 25.200 Ft. Amikor átvettem, gyanús volt, hogy valami ne jó. Hazavittem és összehasonlítottam a korábbi felvételeimmel. A fehéregyensúly gyatra, a képerősítő meg dolgozik, mint az állat, ezért a sötét felületeken fehér zajszemcsék, ha nem tűző napfényben dolgozom vele. A szervíz szerint rendesen bekalibrálták, szerintem meg nem. Nincs valakinek tippje, hol értenek rendesen a kalibráláshoz?

#1282 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 28. 05:14

Sziasztok! Mit szóltok ehhez a kamerához:

Kép

• 3MP CMOS sensor, supporting up to 30fps VGA resolution for video recording
• Maximum 6MP pictures via hardware interpolation
• Supports high-compression MPEG4 video format
• Large 2.4” and reversible TFT LCD display
• Night mode supports both snapshots and video recording in dull light
• Compatible with printers supporting PictBridge direct printing technology
• Rechargeable lithium battery and battery charger included
• SD/MMC card slot compatible with a maximum of 2GB card
• 6-in-1 solution: digital video camcorder, digital still camera, MP3 player, webcam, voice recorder and mass storage

Nagyon gagyi lehet? Egyik bolt reklámjában láttam, 29900 jó magyar forintért. Nincsenek nagy igényeim kamera ügyben, azért kérdezem... Nos?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1283 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 06:45

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 6:14

Nagyon gagyi lehet?

Igen!  :D
Persze nézőpont kérdése. Arra amire egy átlagos kamerás mobil képes arra jó ez is.
A kamera egyébként 640x480 (VGA) és 320x240 (QVGA) módban képes videót rögzíteni (a belső memóriájára VGA módban 2 perc, QVGA módban 7 perc MPEG4-et)

Egyébként bővebben itt találsz infót

Szerkesztette: wpepi 2006. 06. 28. 06:50 -kor

#1284 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:14

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 7:45

Igen!  :D
Persze nézőpont kérdése. Arra amire egy átlagos kamerás mobil képes arra jó ez is.
A kamera egyébként 640x480 (VGA) és 320x240 (QVGA) módban képes videót rögzíteni (a belső memóriájára VGA módban 2 perc, QVGA módban 7 perc MPEG4-et)

Egyébként bővebben itt találsz infót

THX! Még várok akkor ...  ;)  :D  Bár sem a telefonom, sem a PDA-m nem tud még csak QVGA rögzítést sem, úgyhogy van esélye, de még körülszimatolom. Egyébként a honlapjukon sima MPVR (kódjel: R-PKDV58) a neve, nem DV6800S. Ez furcsa! :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1285 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:16

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 6:14

Sziasztok! Mit szóltok ehhez a kamerához:

[aiptek izé]

Nagyon gagyi lehet? Egyik bolt reklámjában láttam, 29900 jó magyar forintért. Nincsenek nagy igényeim kamera ügyben, azért kérdezem... Nos?

hát, ennyiért vagy fényképezőgépet vegyél, vagy gyűjts egy kicsit még egy igazi videokamerára, mert (szigorúan szvsz) ebben nem lesz sok örömöd...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1286 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 12:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:16

hát, ennyiért vagy fényképezőgépet vegyél, vagy gyűjts egy kicsit még egy igazi videokamerára, mert (szigorúan szvsz) ebben nem lesz sok örömöd...

2:0  :Đ  oké, oké! F.gép van, még gyűjtök, köszi az infókat!!! :respect:

#1287 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 17:18

Idézet: bobszegecs - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 20:23

Sziasztok!

Szintén vásárlás előtt állok és 3 kamera férne be a keretbe és az igényeimbe. SONY HC94, PANASONIC GS180 és GS140. Családi használatra, utazások rögzítésére használnám, fotózásra nem igazán. Felsorolom az általam fontosnak ítélt előnyöket, hátrányokat mindegyikre.

SONY:
+maga a márka jó híre
+carl zeiss objektív
+jobb képstabilizátor

- "csak" 1 CCD

Ár: kb. 165e

GS180:
+3 CCD
+szintén jó márka

-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)
-Panasonic objektív (GS140-hez képest gyengébb)

Ár: kb 135e

GS140:
+3 CCD
+Leica objektív
+beépített objektívvédő

-gyengébb stabilizátor (SONY-hoz képest)

Ár: kb. 170e

GS180-nal ellentétben a GS140-esen van vaku (felesleges), meg a távirányító mikrofonos (lényegtelen). A többi lényeges paraméterük megegyezik.

Inkább 3CCD-s kamerát vennék (előző hozzászólások alapján is). Sony-nál a felsorolt előnyök kompenzálják-e szerintetek a 3CCD hiányát? Ha Panát vennék, a Leica objektív miatt megéri-e plusz pénzt kiadni a GS140-esre (a többi plusz a GS140-esnél nekem nem nyom a latban)? Mennyire érzékelhető az objektívbeli különbség (Pana kontra Leica - már ha vkinek van ilyen tapasztalata)?

Előre is köszi a válaszokat!

Hello!

Én sokat filóztam 2 hete, hogy mit vegyek..
Végül a piros boltban megvettem a PANASONIC NV-GS180 kamerát.
142e Ft volt, de kaptam hozzá egy állványt is.
Úgy érzem, hogy az eddig készült 5-6 órányi felvétel elég jó lett, tehát azt kaptam amit vártam.
A GS280-asról szerencsére lebeszélt a Panás fószer mondván, hogy 50.000 +pénzt nem ér meg a leica obj + optikai stabilizátor. Amúgy a 2-3 Mp között sem nagy a különbség, pláne, hogy a kamera mellé úgysem árt egy normális fényképezőgép is :)

Egy dolog ami nem tetszik, bár ehez nem is értek, hogy az éjszakai mód az miért jó..
mert kis fénynél bekapcsolom a night opciót, erre úgy vesz fel mintha szaggatna a felvétel és nem is nagyon világosodik a kép.
Mind1 én nem akarok éjszaka kamerázni úgysem. Mostani nyaralásomat szépen fel tudtam vele venni. Ja és a színvilága tényleg gyönyörű!
És még valami ami számomra nagyon fontos:
Alap akksival 30 percet tudtam felvenni.. boltban ajánlottak egy 1800mA körülit 25e Ft-ért (meg a ló*aszt :) ) szépen elmentem és megvettem a legnagyobbat ami 2100mA körüli utángyártott, vagy hogy hívják 10e Ft-ért! majdnem 2órányi felvételt tudtam vele készíteni úgy, hogy ki-be kapcsolgattam 40 C hőmérsékleten.

Szerkesztette: xmatrix 2006. 06. 29. 17:21 -kor

#1288 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 18:00

legnagyobb akksival két óra? az nem túl sok...

#1289 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 19:00

legnagyobb akksival két óra? az nem túl sok...

De ez nem folyamatos felvétel, hanem megszakított!
Folyamatosban biztos bírna 3,5-4 órát..

#1290 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:07

Kicsit gondban vagyok, mert usb-n leszedtem a képeket, de a motion dv nem akar működni.
A videókat csak dv kábellal tudom a gépre átvenni?

Közben megtaláltam más oldalon a megoldást úgy látom az USB-n nem fog átmenni a video :(
kell egy firewire-t vennem..

Szerkesztette: xmatrix 2006. 06. 29. 21:12 -kor

#1291 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:14

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:23

De ez nem folyamatos felvétel, hanem megszakított!
Folyamatosban biztos bírna 3,5-4 órát..

tudom, azért írtam :)

vegyél firewiret, kényelmes, gyors, olcsó :)

#1292 Felhasználó inaktív   Daler 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 19:48

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:07

Kicsit gondban vagyok, mert usb-n leszedtem a képeket, de a motion dv nem akar működni.

Közben megtaláltam más oldalon a megoldást úgy látom az USB-n nem fog átmenni a video :(

Ha jól éertem, miniDV kameráról (JVC -GR-D73) nem lehet átvinni a felvett anyagot minőségvesztés nélkül PC-re USB-n keresztül?  :think:
daler(kukac)freemail.hu            http://daler.uw.hu           

#1293 Felhasználó inaktív   szili 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 20:07

Nekem az lenne a kérdésem, hogy működnek-e rendesen a kamerák videobemenetei, már amelyiknek van? Olyan kis kamerát akarok hozzákötni, amit a www.minirc.hu oldalon lehet kapni. Amit kinéztem, annak rendesen RCA kimenete van. A miniDV-s kameráknak ahogy nézegettem 3 fajta bemenete lehet: DV, S-video, Composite in (gondolom ez az RCA). Ugye van S-video - RCA átalakitó? Mert akkor már az olyan kamerák is számításba jöhetnek a vásárlásnál.
A lehetséges jelöltek:
- Sony-DCR-HC32 Ezen van S-video és  Composite bemenet, viszont mikrofon bemenet nincs, akkor hogy lesz hang? Ez kb.110eFT, ha még lehet egyáltalán kapni, mert tavalyi model. Érdekes, hogy a Sony-DCR-HC35-ön nincs semmi bemenet pedig ez a 2006-os, és jóval olcsóbb is, mint a 32-es.
- CANON MV960 Erről azt írják, hogy: "A DV és AV bemenet segítségével a videokamerával digitális és analóg videoanyagot rögzíthetünk miniDV formátumú kazettára." Tehát akkor ez is jó lenne. Ára 112eFT ajándék táskával és két kazettával.
-Canon Elura100 Erről www.camcorderinfo.com -on olvastam jókat. Ez valami usa model? Vagy ott más a számozás? Mert a 960-ast meg egyáltalán nem találtam azon a lapon.

Így elsőre ezeket néztem ki, várom a véleményeiteket!

Ui: Most látom, hogy a Sony-nak fekete-fehér a keresője. 2006-ban! Óriási feketepont. Pedig e felé húzott a szívem. Van egy 1998-as CCD-TRV840-es HI8-as kameránk, nagyon jó és annak is ff a keresője, pedig 250e-be került akkor. A konkurens márkák olcsóbb modeljeiben is színes volt már akkor is és most is.

#1294 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 20:24

Idézet: szili - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 21:07

Ui: Most látom, hogy a Sony-nak fekete-fehér a keresője. 2006-ban! Óriási feketepont. Pedig e felé húzott a szívem. Van egy 1998-as CCD-TRV840-es HI8-as kameránk, nagyon jó és annak is ff a keresője, pedig 250e-be került akkor. A konkurens márkák olcsóbb modeljeiben is színes volt már akkor is és most is.

(fél)profi gépeknél a tesztekben a színes kereső számít mínuszpontnak ;) ugyanis a ff keresővel sokkal pontosabban tudsz fényerőt állítani, jobban látszanak a kontrasztok, beégések stb.

a minirc.hu-s kamerának nézd meg a videoátviteli minőségét, szerintem elég elszomorító :(
viszont hogyha van analóg bemenete a kamerának, akkor vonalszintű hangbemenete is kell hogy legyen, a vevőt abba kell dugni, és nem a mikrofon helyére.

#1295 Felhasználó inaktív   Atos_ka 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 03. 12:10

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:07

Kiváncsian várom a tapasztalataidat!

Nekem tegnap sikerült egy GS180-ast megvennem. Egyenlőre még ismerkedünk, ill. az USB-s átvitel sajna nekem sem akart összejönni.

#1296 Felhasználó inaktív   szili 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 19:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 19:24

(fél)profi gépeknél a tesztekben a színes kereső számít mínuszpontnak ;) ugyanis a ff keresővel sokkal pontosabban tudsz fényerőt állítani, jobban látszanak a kontrasztok, beégések stb.

Dehát ezek a kamerák, amiről beszélünk, még félprofik sem. Ebben a kategóriában inkább a kényelem és a könnyű kezelhetőség a fontos szerintem. Az átlag felhasználók nagy része mondjuk a manuális fókuszt soha az életben nem fogják használni. Nekik inkább a színes kereső lenne a fontos.
Közben nézegettem még más típusokat is, és azt láttam hogy a Canon 600-as széria nagy része rendelkezik analóg bemenettel. Igaz ezek már kifutott modelek, de hátha találok egy-két beragadt példányt úgy 80e körül.
Ja, a minirc-s kamerák helyett is kerestem másikat:
http://cgi.ebay.com/Sony-480-line-Color-CC...1QQcmdZViewItem
Ez már jó?

#1297 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 19:35

Idézet: szili - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 20:10

Dehát ezek a kamerák, amiről beszélünk, még félprofik sem. Ebben a kategóriában inkább a kényelem és a könnyű kezelhetőség a fontos szerintem. Az átlag felhasználók nagy része mondjuk a manuális fókuszt soha az életben nem fogják használni. Nekik inkább a színes kereső lenne a fontos.
Közben nézegettem még más típusokat is, és azt láttam hogy a Canon 600-as széria nagy része rendelkezik analóg bemenettel. Igaz ezek már kifutott modelek, de hátha találok egy-két beragadt példányt úgy 80e körül.
Ja, a minirc-s kamerák helyett is kerestem másikat:
http://cgi.ebay.com/Sony-480-line-Color-CC...1QQcmdZViewItem
Ez már jó?

hát, egyrészt egy kis ff lcd olcsóbb mint egy színes (a nagyokban asszem nem is lcd van), másrészt marketing (ha színes kell, vegyél drágább modellt)

közben megnéztem a minirc-s kamerákat, és most látom, hogy van vezetékes is, azt nézted ki? mert akkor passzolok, annak még nem láttam a képét, csak a vezetéknélküliét, az viszont már egész kis mozdulatoktól is szétesett (modellvasútra volt szerelve)

a pici sony viszont jóval komolyabb darabnak tűnik, ez az árán is látszik :)
mit akarsz vele alkotni?

#1298 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 22:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 20:35

hát, egyrészt egy kis ff lcd olcsóbb mint egy színes (a nagyokban asszem nem is lcd van)

CRT azaz hagyományos katódsugárcsőves keresők vannak a komolyabb kamerákon  :) 

#1299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 03. 22:23

Hukk, most láttam a JVC reklámot óriásplakáton, ott már hirdetik a merevlemezes DV kamerát. Állat lesz. Meg gondolom kisebb vagyon.
Make love not Wor.

#1300 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 23:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 23:19

CRT azaz hagyományos katódsugárcsőves keresők vannak a komolyabb kamerákon  :)

akkor jól sejtettem :D

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67