Idézet: dvdmester - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:11
Van nekem egy Samsung VP-D20-as kamerám, 2 éves lesz nyáron, így már nem garis.
A probléma vele az, hogy amikor bekapcsolom rögzítés módba, teljesen fekete képet ad.
Lejátszás működik, bár a tavaly felvett nyaralási videokat már néhány hónap után elkezdte gyűrni, magyarán a mechanikája egy kalap sz@r.
Ezek alapján elkezdtem kutakodni a neten, és ebben a fórumban is és még sok más helyen találtam
utalásokat arra hogy 2002-2004 között gyártott kamerákba fo5talicska CCD chipet raktak amik tönkremennek maguktól.
Több gyártó is elismerte a hibát és MINDEN MAGÁRA VALAMIT IS ADÓ gyártó garanciaidőn túl is
ingyen kicseréli a chipet.
KIVÉVE A SAMSUNG !!!
Felháborodott Samsung tulajok írtak pl. erre a fórumra:
http://www.camcorder...bs/t121739.html
http://www.camcorder...bs/t114921.html
Egy részlet:
"Every camera company except Samsung has fessed up to this CCD problem, and is repairing the problem for free (including shipping) regardless of warranty status. It is a defect from the company that made the CCDs for all these other brands. I am calling Samsung hopefully this coming Monday to lay this all into them. If they still refuse to take care of this issue, I WILL help put together a class action lawsuit againt them. This CCD issue is THEIR problem, end of story. Their compitetors have made that clear already."
Magyarán a Samsung le sem sz@rja hogy egy 130 ezerért vett kamera két év után magától bedöglik.
Ezek után megpróbálom megjavíttatni a Samsung szerviznél és ha nem hajlandóak, a következőt fogom tenni:
-Bemegyek a szervizbe, szétverem a kamerát a pulton jó hangosan és mindezt felveszem az új SONY, JVC, Panasonic vagy bármi más típusú kamerával és felrakom a netre, hogy mindenki megtanulja, SAMSUNGOT SOHA NE VEGYEN !!!
Kedves Sorstársam!
Az ugyanilyen, 2,5 éves kamerám egy hónapja dobta be a törölközőt. Természetesen CCD csere, 25.200 Ft. Amikor átvettem, gyanús volt, hogy valami ne jó. Hazavittem és összehasonlítottam a korábbi felvételeimmel. A fehéregyensúly gyatra, a képerősítő meg dolgozik, mint az állat, ezért a sötét felületeken fehér zajszemcsék, ha nem tűző napfényben dolgozom vele. A szervíz szerint rendesen bekalibrálták, szerintem meg nem. Nincs valakinek tippje, hol értenek rendesen a kalibráláshoz?

Súgó
A téma zárva.