HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1331 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 10:49

Idézet: XT69 - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 11:38

nem tudom ezek a 0 luxok menyire valosak.. és az efekteket szeretném néha unalmas kamcsizást feldobni..

0 luxból csak akkor lesz használható eredmény, ha van valami világítás, legalább infravörös. ha pedig a felvétel effektek nélkül unalmas lenne, akkor kár is felvenni ;) egyébként is utómunkánál érdemes effektezni, mert ha csak az (egyébként elég igénytelenül) effektezett anyagot veszed fel, abból sosem állítod vissza az eredeti anyagot.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1332 Felhasználó inaktív   XT69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:37

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 10:49

0 luxból csak akkor lesz használható eredmény, ha van valami világítás, legalább infravörös. ha pedig a felvétel effektek nélkül unalmas lenne, akkor kár is felvenni ;) egyébként is utómunkánál érdemes effektezni, mert ha csak az (egyébként elég igénytelenül) effektezett anyagot veszed fel, abból sosem állítod vissza az eredeti anyagot.

köszi a gondolatot :) esetleg ismered valamelyik tipust ezek közül?
nem tudom hogy infrát szögeltek-e rájuk, valahogy a leirásukból nem iazán derül ki..
lehet érdemes volna zseblámpát rá szigszizni hogy látni is lehesen, az efektet meg azért gondoltam mert akkor és ott jön a gondolat, mivel nyaraláshoz ill. esetleges néha amatőr szenvedélyhez kell a kamcsi, ezért talán feltom dobni a egyébbként másnak dögunalom dolgot :D
az utó munka nálam az volna hogy felpörkölöm minimális szünetek kivágásával  :think:
ha még esetleg abban tudnál segiteni hogy ilyen tudású joszág melyik cég által összerakot kamcsiba van, azt nagyon megköszöném!! én pana párti voltam még a vhs korszakban, de kicsit mintha megunták volna azok normális fejlesztését..
tehát most bölcseségedet kérdezem :respect:

#1333 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 13:12

tőlem bölcsességet? muhhaha :D bátor ;)

konkrét típusokat nem nagyon tudok mondani :( de a célnak szinte bármelyik gép meg fog felelni ;)
az effektektől viszont hidd el, hogy nem lesz jobb a felvétel, főleg hogy ha csak úgy feldobálod őket, minden dramaturgiai cél nélkül :)

zseblámpa... ha van a kamera tetején egy vakukpapucs-szerű izé, na arra többek között fejlámpát lehet tenni, hogy mégse egy zseblámpa legyen rászigszalagozva ;) infravilágítás inkább a sonykban szokott lenni.

#1334 Felhasználó inaktív   XT69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 22:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 13:12

tőlem bölcsességet? muhhaha :D bátor ;)

konkrét típusokat nem nagyon tudok mondani :( de a célnak szinte bármelyik gép meg fog felelni ;)
az effektektől viszont hidd el, hogy nem lesz jobb a felvétel, főleg hogy ha csak úgy feldobálod őket, minden dramaturgiai cél nélkül :)

zseblámpa... ha van a kamera tetején egy vakukpapucs-szerű izé, na arra többek között fejlámpát lehet tenni, hogy mégse egy zseblámpa legyen rászigszalagozva ;) infravilágítás inkább a sonykban szokott lenni.

hmmm.... azért bátram mondom még mindig bizonytalan vok..
senki nem akar áron alal eladni ilyen kamcsit :)
akkor lehet a 880X mellet naradok, a parái elég szimpik..
sak azt a nyamvat áfát nem szeresem ott hagyni állam bácsinak..
abban segétkezni esetleg? :D

#1335 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 17:11

Idézet: sleho - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 15:43

Szia lehet hogy tudnék neked segíteni ha lenne egy video convertálod akkor szerintem megoldodna a problémád szerintem a g-portálon megtalálod.
Üdv:Sleho

Szia, köszönöm.
De, az a gond, hogy így nem tudom, hogy mit keressek. Egy proginevet kérhetek?
Köszönöm.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#1336 Felhasználó inaktív   Ghostika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 13:42

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:59

A mai naptól boldog tulajdonosa vagyok egy Pana NV-GS75 kamerának. :)
Sajna csak usb-s kábelt mellékeltek hozzá, így kénytelen voltam az első próbálkozásaimat ezen keresztül áttölteni a sz.gépre a mellékelt MotionDV programmal.
A kérdésem az lenne, hogy az így keletkezett .avi fájl teljes értékű DV anyag-e, mert itt korábban mintha azt olvastam volna, hogy az usb-n áttöltött matéria gyengébb minőségű, mint a firewire-en átmenő?
Vagy csak én vagyok hülye, és rosszul emlékezem? :(

ezt a programot nem tudnád nekem elküldeni

#1337 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:51

Idézet: axer - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 18:11

Szia, köszönöm.
De, az a gond, hogy így nem tudom, hogy mit keressek. Egy proginevet kérhetek?
Köszönöm.

Pls help valaki legyen oly szíves :)
Köszönöm szépen előre is.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#1338 Felhasználó inaktív   obi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:33

Hi Mindenki!

Tud-é Valaki egy jó címet vagy oldalt, ahol lehet kapni:

BN-V428 akku JVC digitális kamerákhoz

Lenmar vagy GP márkák érdekelnének!

THX :respect:

#1339 Felhasználó inaktív   obi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 06:51

Már vettem, nem kell több INFORMÁCIÓ!!!

#1340 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 22:43

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni anélkül, hogy végigolvastam volna a topikot, de lehet, hogy egyedi a problémám. Kb fél éve vettem egy samsung vp-d 362-es kamerát ami eddig jól is szuperált most viszont gondom van a felvett film lejátszásával. Felvettem Szegeden a kajak vb-t itthon vissza is néztem belőle egy részt minden szuper aztán tegnap este gondoltam átteszem a kazettárol és meglepetésként ért, hogy a kép mozaikos a jobb szélen,rátettem a tv-re,de a probléma ugyan az ill. másik kazettánál is detto. Erre megpróbáltam felvenni vele szuper minden, visszanézéskor sincs semmi gond most megint megnéztem a probléma újra előjött. Van valakinek a szervízen kívül valami ötlete?Előre is köszönöm 

#1341 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 23:03

szerintem fejtisztítás megfelelő kazettával, ha az nem segít, akkor szerviz, gondolom garanciális még :)

(off, jó a nicked ;) )

Szerkesztette: qnadam 2006. 08. 23. 23:04 -kor

#1342 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:21

qnadam!

Köszi a gyors választ nem is reméltem, hogy ilyen hamar válaszolni fog valaki. Ma reggel újra próbálkoztam -hisz amíg az ember él remél-  és a régebben felvett cuccost tökéletesen viszi, a kajak vb-t mozaikosan, de erre a kazettára készítettem már egy próbafelvételt itthon, az meg megint jó. Egy kazetta lejátszása közben számomra felfoghatatlan, hogy miért van ez.?

#1343 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:34

qnadam! ;)

Boccs, hogy Téged zargatlak, de beleolvastama dolgokba és mivel Te válaszoltál, ill. másoknak is már sokszor adtál infót Tőled kérek megint segítséget, bár olvastam nem rajongsz a minidv-kért. Átvettem felvett dolgaimat hagyományos vhs kazira mert annak minősége nagyon jó volt, de tudom ez nem megoldás szeretném dvd-re is kiírni. Kaptam progit is vásárláskor usb-n sikerült is megnéznem és a minőséggel nem vagyok megelégedve, mert van egy digitális fényképezőm és az avval történt mozgóképek sokkal jobb minőségűek a gépen, csak összefüggő műsort nem tudok felvenni vele. Azért
vettem a kamerát,hogy kb egy 45 perces anyagot egyben családi használatra fel lehessen tenni dvd-re DE HOGYAN?? ,hogy jó minőségű is legyen. Ha megoldást jelent az IEEE-n keresztüli módszer megoldható,mert van ilyen lehetőség a kamerán beruházok rá.

Tehát a konkrét kérdés: :confused:  jó minőségben milyen módon lehet dvd-re kiírni dolgokat ami 45 perces vagy még több???? A technika nem az errősségem szájbarágos magyarázat nem árt . Előre is köszi 

#1344 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:51

Mindenképpen az IEEE1394 (Firewire) a megoldás, én tavaly vagy 3eFt-ért vettem ilyen kártyát, szóval nem komoly összeg. Onnentól már akár az XP beépített vackaival is meg lehet kezdeni a digitalizálást (windows movie maker, vagy hogy hívják), de mindenképpen jobban jársz, ha beszerzel valami, erre a célra szolgátó programot (sajnos én nem tudok ajánlani, mert Linux alatt digitalizálok a Kino nevű programmal, a Windows nem az én világom, de valaki majdcsak fog mondani olyat, ami olcsó és jó).
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1345 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:33

Idézet: akiresakraf - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 8:21

qnadam!

Köszi a gyors választ nem is reméltem, hogy ilyen hamar válaszolni fog valaki. Ma reggel újra próbálkoztam -hisz amíg az ember él remél-  és a régebben felvett cuccost tökéletesen viszi, a kajak vb-t mozaikosan, de erre a kazettára készítettem már egy próbafelvételt itthon, az meg megint jó. Egy kazetta lejátszása közben számomra felfoghatatlan, hogy miért van ez.?

az illető kazettát ne használd többet, de ez csak egy ötlet. sokan mondják viszont, hogy egy kamerában érdemes egyféle kazettát használni.

szoftver... hmm, jó kérdés, nem tudok így hirtelen egyszerű és kényelmes megoldást, esetleg a NeroVisionExpresst, de annak a minőségéről nem tudok nyilatkozni

#1346 Felhasználó inaktív   zserd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:47

Helló!
HELP!!!
Motion DV Studio 5.3 szoftverhez keresek, (ha van) magyar nyelvű leírást, (ha nincs) jó az angol is.
Kösz
javascript:add_smilie(":lama:")
lama.gif

#1347 Felhasználó inaktív   zserd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:52

Helló!
HELP!!!
Motion DV Studio 5.3 szoftverhez keresek, (ha van) magyar nyelvű leírást, (ha nincs) jó az angol is.
Kösz

#1348 Felhasználó inaktív   szpepus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:58

Hello!

Olyan problémám lenne, hogy vettünk egy SONY DCR-HC23-as kamerát, és még nem igazán vagyok képbe, hogy hogyan tudom felvinni gépre a videókat...

Egy gyári cd-n van egy Video Capture program és usb kábellel meg azzal a programmal próbálkoztam, de szaggatott a kép...

USB kábellel sehogy nem fog menni, vagy van valami jobb program...

Minden öteltet szivesen várok!

Kösz a segitséget!

#1349 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:59

ötlet? próbáld meg kicsit olvasgatni... egyébként firewire.

#1350 Felhasználó inaktív   szpepus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 09:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 8:59

ötlet? próbáld meg kicsit olvasgatni... egyébként firewire.

kösz a segítséget...végülis egyszerűbb végigolvasnom 1500 üzenetet, semhogy valaki 2 sorban lerja, akár 50edszer is...ezis egy segítőkész fórum...THX

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.