HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 23:03

szerintem fejtisztítás megfelelő kazettával, ha az nem segít, akkor szerviz, gondolom garanciális még :)

(off, jó a nicked ;) )

Szerkesztette: qnadam 2006. 08. 23. 23:04 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1342 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:21

qnadam!

Köszi a gyors választ nem is reméltem, hogy ilyen hamar válaszolni fog valaki. Ma reggel újra próbálkoztam -hisz amíg az ember él remél-  és a régebben felvett cuccost tökéletesen viszi, a kajak vb-t mozaikosan, de erre a kazettára készítettem már egy próbafelvételt itthon, az meg megint jó. Egy kazetta lejátszása közben számomra felfoghatatlan, hogy miért van ez.?

#1343 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:34

qnadam! ;)

Boccs, hogy Téged zargatlak, de beleolvastama dolgokba és mivel Te válaszoltál, ill. másoknak is már sokszor adtál infót Tőled kérek megint segítséget, bár olvastam nem rajongsz a minidv-kért. Átvettem felvett dolgaimat hagyományos vhs kazira mert annak minősége nagyon jó volt, de tudom ez nem megoldás szeretném dvd-re is kiírni. Kaptam progit is vásárláskor usb-n sikerült is megnéznem és a minőséggel nem vagyok megelégedve, mert van egy digitális fényképezőm és az avval történt mozgóképek sokkal jobb minőségűek a gépen, csak összefüggő műsort nem tudok felvenni vele. Azért
vettem a kamerát,hogy kb egy 45 perces anyagot egyben családi használatra fel lehessen tenni dvd-re DE HOGYAN?? ,hogy jó minőségű is legyen. Ha megoldást jelent az IEEE-n keresztüli módszer megoldható,mert van ilyen lehetőség a kamerán beruházok rá.

Tehát a konkrét kérdés: :confused:  jó minőségben milyen módon lehet dvd-re kiírni dolgokat ami 45 perces vagy még több???? A technika nem az errősségem szájbarágos magyarázat nem árt . Előre is köszi 

#1344 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:51

Mindenképpen az IEEE1394 (Firewire) a megoldás, én tavaly vagy 3eFt-ért vettem ilyen kártyát, szóval nem komoly összeg. Onnentól már akár az XP beépített vackaival is meg lehet kezdeni a digitalizálást (windows movie maker, vagy hogy hívják), de mindenképpen jobban jársz, ha beszerzel valami, erre a célra szolgátó programot (sajnos én nem tudok ajánlani, mert Linux alatt digitalizálok a Kino nevű programmal, a Windows nem az én világom, de valaki majdcsak fog mondani olyat, ami olcsó és jó).
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1345 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:33

Idézet: akiresakraf - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 8:21

qnadam!

Köszi a gyors választ nem is reméltem, hogy ilyen hamar válaszolni fog valaki. Ma reggel újra próbálkoztam -hisz amíg az ember él remél-  és a régebben felvett cuccost tökéletesen viszi, a kajak vb-t mozaikosan, de erre a kazettára készítettem már egy próbafelvételt itthon, az meg megint jó. Egy kazetta lejátszása közben számomra felfoghatatlan, hogy miért van ez.?

az illető kazettát ne használd többet, de ez csak egy ötlet. sokan mondják viszont, hogy egy kamerában érdemes egyféle kazettát használni.

szoftver... hmm, jó kérdés, nem tudok így hirtelen egyszerű és kényelmes megoldást, esetleg a NeroVisionExpresst, de annak a minőségéről nem tudok nyilatkozni

#1346 Felhasználó inaktív   zserd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:47

Helló!
HELP!!!
Motion DV Studio 5.3 szoftverhez keresek, (ha van) magyar nyelvű leírást, (ha nincs) jó az angol is.
Kösz
javascript:add_smilie(":lama:")
lama.gif

#1347 Felhasználó inaktív   zserd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:52

Helló!
HELP!!!
Motion DV Studio 5.3 szoftverhez keresek, (ha van) magyar nyelvű leírást, (ha nincs) jó az angol is.
Kösz

#1348 Felhasználó inaktív   szpepus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:58

Hello!

Olyan problémám lenne, hogy vettünk egy SONY DCR-HC23-as kamerát, és még nem igazán vagyok képbe, hogy hogyan tudom felvinni gépre a videókat...

Egy gyári cd-n van egy Video Capture program és usb kábellel meg azzal a programmal próbálkoztam, de szaggatott a kép...

USB kábellel sehogy nem fog menni, vagy van valami jobb program...

Minden öteltet szivesen várok!

Kösz a segitséget!

#1349 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:59

ötlet? próbáld meg kicsit olvasgatni... egyébként firewire.

#1350 Felhasználó inaktív   szpepus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 09:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 8:59

ötlet? próbáld meg kicsit olvasgatni... egyébként firewire.

kösz a segítséget...végülis egyszerűbb végigolvasnom 1500 üzenetet, semhogy valaki 2 sorban lerja, akár 50edszer is...ezis egy segítőkész fórum...THX

#1351 Felhasználó inaktív   szpepus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 14:40

Szedtem Firewire kábelt....

Számit az hogy milyen programmal rakom rá a gépre?

HA igen, tudna valaki ajánlani valamit?

Köszi

#1352 Felhasználó inaktív   dokibácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 14:14

Sziasztok!

"Új sütemény" vagyok ebben a témában, de azért próbálok olvasgatni hozzászólásokat...így is megkönnyítve azt, hogy milyen kamerát válasszak.

A kérdésem a következő lenne:

2 kamera között vacillálok: Sony DCR HC44 vagy Pana NV-GS180. (magasabb kategóriára nincs lóvém).

A Sony előnye pl. (ahogy olvastam) a Carl Zeiss objektív (jobb, mint a Panasonic) meg a talán jobb képstabilizátor... a Pana-é meg a 3CCD (a sony csak "1 CCD"-s, igaz nem 800ezres, hanem 1.070ezres).

A többi paraméterben nagyon lényeges különbséget nem láttam (az áruk is tökre megegyezik)...
szóval az lenne a kérdésem Hozzátok, hogy szerintetek melyik esik nagyobb latba, ha egyszerűen hétköznapi dolgokra (nyaralás stb.) szeretném felhasználni a kamerát?!

(a 3 CCD-ről sok jót lehet olvasni, de kérdés ez pótolja-e/kiváltja-e a sonyhoz képesti esetleges "hátrányokat"?... sajnos nincs személyes tapasztalatom, ezért kérdezlek Titeket)

Előre is köszi a válaszokat!

#1353 Felhasználó inaktív   truthw 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 05. 15:46

Sziasztok!

Átolvastam az egész fórumot, az elejétől egészen a végéig, és van egy kérdésem melyre nem találtam meg a választ sem itt, sem másutt - egyelőre.

Van egy idősebb barátom, aki szeretne digitális kamerát venni, engem kért meg, hogy nézzek utána. Ez itt már sokszor elhangzott, de az ő esete egy picit összetettebb a melyik a legjobb kameránál.

Szükséges ugyanis az, hogy egyszerre legalább két órát is fel tudjon venni jó minőségben, ebből nem enged. Kazettacsere és 80 perces kazettára 120 perces LP felvételi mód tehát nem játszik.

Azt találta ki tehát, hogy HDD-vel rendelkező digitális kamerát szeretne vásárolni. Itt rögtön adódik a kérdés: van-e olyan jó HDD-s kamera, ami szebben vesz fel, mintha 80 perces kazira LPben vennénk 120 percet? A Sony egyetlen HDD-s modelljét tekintve ez nem kizárt. Tévedek? Ha nem, akkor a Sony-én kívül van még ilyen minőségű kamera?

Tegyük fel, hogy az előző kérdésre igen választ kaptam, és egy HDDs kamera is tud olyan minőségben órákat felvenni, ami jobb, mint az LP. A dolog tovább bonyolódik, ugyanis valamiért nem akar számítógépet használni, hanem van neki egy Panasonic DVD-VHS-HDD kombója, amivel dolgozgatni szokott video témában, ami FireWire, meg SD kártya digitális bemenetekkel rendelkezik, egyéb digitálissal nem. Szeretne ennél maradni.

Azonban eddigi kutatásaim szerint a HDD-s kamerák valamiért nem rendelkeznek DV kimenettel! Jól látom ezt, vagy nem néztem át az összeset? Tud valaki ilyenről?

Ha nincs ilyen kamera, akkor vajon nem is lesz? Mi lehet ennek az oka? Feltételezésem szerint az, hogy az USB 2.0 bár megbízhatatlan sebességű, de mégiscsak gyorsabb a FireWire-nél, ezért mivel itt a gyorsaság nagyobb előny, mint a megbízható átviteli sebesség, ezért inkább USB 2.0-t alkalmaznak. Más ötlet? Biztosítja-e ez azt, hogy nem is lesz FireWire egy HDDs kamkorderen? Elvégre a tendencia és az elterjedt az az, hogy számítógépbe rakják az adatot, nem pedig kombókba.

Cserébe a HDDs kamkordereket ellátják DVDíró funkcióval. Megnyomsz egy gombot, és onnan ő mindent elintéz: felmásolja, kiírja, nyilván a saját programjával.

Ez a DVhez képest nyilvánvalóan minőségromlás. A DVD szabványhoz képest is? Mert akkor ha nem romlana a minőség, rávehetném, hogy legalább egy DVD írás erejéig használja a gépét, akkor bár bonyolultabban, de ugyanott lenne, mintha be tudná kötni a kombójába, nem?

Ha ez működne, lenne még kérdésem:
a HDD-s Sony valamiféle MPEG4-es videót alkalmaz, ami a H.264-es szabvány szerint tömörít. Megnéztem, AVCHD a neve. Ez mennyire kompatibilis a lejátszóprogramokkal? Ha csak simán vinyóra másolom, azt minden lejátssza, kodekvadászat után játssza le, vagy mit kell csinálni hozzá?

Az utolsó kérdés a legkönnyebb. Hallottam, hogy az USAbeli termékszámozás eltér az EU-stól. A Sony-nak egy HDDs kamerája van. Létezik, hogy akkor a DCR-SR90E és a HDR-SR1 ugyanaz? Csak mert az egyiken vannak némi gombok elöl, a másikon nincsenek. Apróságokban eltérhetnek?

Remélem érthető a kérdésem és válaszoltok. Segítségeteket előre is köszönöm!
                Üdv:
                                        Péter

#1354 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 16:40

Idézet: truthw - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 16:46

80 perces kazettára 120 perces LP felvételi mód tehát nem játszik.

miért? :think:

#1355 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 16:41

Idézet: szpepus - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 15:40

Szedtem Firewire kábelt....

Számit az hogy milyen programmal rakom rá a gépre?

HA igen, tudna valaki ajánlani valamit?

Köszi

nem számít, használd azt, amelyik szimpatikus. én spec windv-t használok.

#1356 Felhasználó inaktív   truthw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 15:40

Elgondolkodtam, és rájöttem, hogy jogos a kérdés, azt se tudom, mi az az LP.

Mielőtt megkérdeztem volna, gondoltam utánajárok.
Ezt találtam:
http://www.hazi-mozi...p?aid=0&tid=845

Ugye azért ebben téved a srác:

Idézet

Másik különbség, hogy az ismert PC-s szerkesztők csak az SP módban felvett DV jelet képesek átírni, kezelni.

Köszi, hahó:
          Péter

#1357 Felhasználó inaktív   truthw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 15:40

Tovább nézelődtem, és ajánlották ezt a két linket:
http://www.hallesser...dv_sp_vs_lp.htm
http://thedvshow.com/faq-pro/index.php?act...t_id=009&id=234

Ez most meg megint nem győz meg. Tapasztalatai vannak valakinek? Például a különböző hőmérsékleten felvett és lejátszott videókkal?

80 perces kazival van tapasztalat LP módban? Mert azt is kifejezetten nem ajánlják.

Mert a második link biztató is lehetne, de úgy tűnik, ő azonos hőmérsékleten vett fel és játszott le, és nem írja, milyen kazira.

Hahó:
    Péter

#1358 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:30

téved. az sp és lp mód csak szalagsebességben különbözik, lp módban valamivel nagyobb a dropout veszélye, de ez megelőzhető azzal, hogy nem használ az ember sokat használt kazettát. a pc-s captureprogik és szerkesztők nem is látják, hogy sp vagy lp módban megy a lejátszás beíráskor.

ez a "korrekciós bit" szöveg is elég furának tűnik nekem...

mire kell a 2 óra folyamatos felvétel?

Szerkesztette: qnadam 2006. 09. 06. 10:32 -kor

#1359 Felhasználó inaktív   truthw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 9:30

mire kell a 2 óra folyamatos felvétel?

Az illető pap, és miséket venne fel, hogy leadhassák a helyi TVn. Egy ilyen alkalomadtán elhúzódhat, pláne, ha ünnepi.

Van a fórumozóknak tapasztalata különböző hőmérsékletekkel és 80 perces kazival?

#1360 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:57

esetleg digital8? van ilyen kazi:
Kép

igaz nem olcsó, de annyira rossz sem lehet lpben, ha a hosszabb idő van ráírva nagy betűkkel :)

a miséket egészben adják le?
ha tévé, akkor szerintem nem fognak túlzottan örülni mindenféle mpeg2nek, bár nem tudom, milyen technikájuk van. viszont nem lesz kevés egy olcsóbb kamera képminősége oda?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »