Idézet: nyikszi - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 23:54
Pedig lehet érdekelne mást is

Akkor nyikszi kedvéért
Szia!
Az első kérdésedhez nem nagyon tudok hozzászólni, a másodikban talán segíthetek.
Tesközelből nem ismerem a HV20-as kamerát, de sok helyen dícsérik és én hiszek nekik.
A CANON mindig is jó kamerákat csinált, ez tény.
A HV20-as a te céljaidnak tökéletesen megfelel, az is igaz, hogy a design hagy némi kivánnivalót maga után!
A HV20-as egy belépőszintű HDV kamera, ez az árán is látszik, de akkor is HDV kamera!
Mini DV-re rögzít, kazettánként 60 perc, nem pedig 40.
Tud sima DV-ben is rögzíteni, de a te céljaidnak az ideális megoldás az, ha HDV-ben veszel fel, majd a kameráva lekonvertálod DV-be még akkor mikor "kepcsörölöd" a PC-re.
Ami nagyon komoly dolog még abban a kis kamerában az, hogy tud (25p) progresszív módbna is felvenni!
Keress a neten tesztvideókat, le fog esni az állad.
Van rajta egy cinema mód" ami a színeket "filmszerűvé" varázsolja, legendákat zengenek róla mennyire szép.
Én a DV kazettára való rögzítést javaslom mert:
Ez a legidőtállóbb egyenlőre! Ha valamit felvettél DV kazira, 10 év múlva is ugyan olyan marad a minősége!
Ezzel szemben a DVD vagy HDD esetleg memóriakártya tönkremehet a használat során, illetve csak attól is hogy áll.
Jelenleg a legbiztonságosabb archiválás a DV kazetta.
Ezen felül a DV kazettára felvett anyag, minőségvesztés nélkül küldhető át a PC-re, legyen az DV vagy HDV minőség és ehhez elegendő egy firewire port!
Minél többször kell konvertálni egy anyagot, annyival töbször veszítesz a minőségéből. Ezért fontos, hogy a master kártyáról minőségveszteség nélkül tudod feltenni a Pc-re az anyagot, itt legjobb esetben egyszer, legfeljebb kétszer kell konvertálni, tehát nem romlik a minőség túlzottan.
Van hátránya is a DV-nek, még pedig az, hogy mikor felteszed a gépre a cuccot, az időarány 1:1
Vagy is, egy óra felvétel, egy óra felmásolási idő...
Ezzel szemben a HDD merevlemezről, merevlemezre másol, sokkal rövidebb idő alatt.
Ettől függetlenül legfeljebb saját célra vennék ijen kamerát, de ha másnak dolgozol azt csak DV-re.
Én nem tartom megbízhatónak a HDD-t ha megáll a merevelemez a kamerában, fújhatod az egészet.
Szerintem sokkal nagyobb a meghibásodási lehetősége, mint egy Mini Dv-s rendszernek.
Ezen felül, ha HDD kamerát veszel, ott már a felvételkor tömöríti a kamera, eleve gyengébb a minősége.
A másik, hogy a HDD kamerák tudtommal nem mpeg2 tömörítést használnak hanem valami mást, ami szép, meg nagyon jó, csak nagyon izmos gép kell hozzá ha vágni akarod.
összefoglalva, vegyél egy mini dv-s HDV kamerát, mert amit leírtál, hogy mire és miért kell, arra az felel meg a legjobban. A pénz amit limitként megjelöltél, a HV20-as kamerát jelenti ebben a szegmensben.
És még mielőtt bárki azt gondolná, hogy a CANON PR embere vagyok, közlöm, hogy én egy SONY HDR-FX7E kamerával dolgozom.
Néhány HD felvételta amit a Sonyval csináltam megtalálhatjátok a weboldalamon.