Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 23:56
250Gb Samsung 8M HD250HJ 10 500 12 600
250Gb Seagate 8M ST3250310AS 10 800 12 960
250Gb Seagate 16M ST3250410AS 11 625 13 950
Nem az MM-ben kell HDD-t venni.

A HDV max 13GB/ó; AVCHD ennek a kb. 2/3-a (25 helyett 15Mbit). Lehet számolgatni...
Nem tudom jobban elmagyarázni. Egyre kevesebb szallagos kamera lesz és ez most felgyorsult. Az újjak között kijön 5 nem szallagos és egy szallagos kb. Vegyél miniDV-s kamerát! Addig másold föl számítógépre míg van mivel lejátszani. A VHS is jó mert nincs a felvételen blokkosodás és eldobott képkocka, azonkívül meg lehet kérdezni mi marad a felvételből 15-20 év után. Pláne ha háromévente meg is nézed.
A paraktikuságra azért még nem kaptam választ... :confused:
Ha minden HD felvételedet merevlemezen, vagy memóriakártyán tárolod, akkor hogyan nézed meg plazma, vagy LCD tévén?
Mekkora a valószínűsége, illetve mennyi időbe telik, mire a jelenlegi átlag fogyasztó rendelkezik otthon egy plazma/LCD tévével, illetve egy olyan PC-vel amibe belerakhatod a merevlemezed, vagy memóriakártyád?
Vagy kipakolod a fél lakást és viszed magaddal, ha megakarod osztani mással is a felvételeid?
De ami a legfontosabb, amit egyébként mások is leírtak itt, a fél illetve profi kamerák mi a fenéért nem AVCHD tömörítésben dolgoznak merevlemezre, ha az annyival jobb mint a miniDV mpeg2?
Még annyit, nekem egy nagyon komoly amatőr kamerám van, ami HDV kamera, de eddig még egy darab blokkosodást sem vettem észre. Igaz, eddig csak egy 19" Samsung LCD monitoron láttam a felvételeimet, de minden kép tű éles, se zaj, se blokkosodás.
Egyszóval, én valóban maradok a miniDV-nél.