Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 15:49
1. a bevilágítás a Sony-hoz lenne majd
2. családi eseményeket szeretnék rögzíteni (magamnál és a szülőknél, szobában)
3. mind a 2 helyen energiatakarékos ízzók vannak (tehát nem folyik ki a szemünk a fényerőtől...)
4. a plafon mind a két helyen "a szokásos" fehér, az oldalfalak már nem
Ha jól értem, akkor "elegendő" lenne csak a plafonra világítani, ezt azért kérdezem, mert akkor nem kell állványos, hanem csak egy hordozható, földre letehető reflektor.
Az energiatakarékos gyenge (vagy miért nem ajánlod) ?
Alex,
A legkézenfekvőbb megoldás javallom, én is ezt használom...kici, occo...
Praktiker, állványos 220V-os reflektor, max 500W terhelhetőség, ceruzahalogénnal működik.
Tokkal vonóval együtt cirka 5-8000 forintból meg is van.
előnyei: mobil, olcsó, nem szerviz igényes, ha kiég az izzó a feleségem is ki tudja cserélni.
hátránya: kevésbé esztétikus, "amatőr" benyomást kelt.
A reflektor első üveglapját szó szerint értsed, meszeld le mésszel vékonyan! Kvázi " tejüveget" kell csinálnod. Ez azért kell, amit fentebb is írtak, szórt, lágyabb fényt kapsz, nem lesznek élesek a az árnyékok, kontúrok, mert az tényleg nem szép. 500W ceruzaizzó bele és már is van elegendő fény. Az állványt úgy forgatod vagy helyezed el, ahogy éppen szükséged van rá. Másik megoldás, ha nem akarsz "meszelni" ahogy azt megint csak fentebb írták, nem direktbe világítod meg azt amit filmezni szeretnél, hanem a lámpát felfelé fordítod a mennyezetre, onnan deríted a fényt. Az egyenetlen és matt felület (fehérre festett mennyezet) a fényt szétszórtan, tompábban adja vissza, fentről lefelé mint azt általában megszoktuk, így sokkal természetesebbnek tűnik.
Én a kamerám fejlámája mellé ezt a megoldást használom, ha szükség van rá.
Akku,
nekem orjási mákom volt. Az eredeti sony akku 50.000 forint volt...
Bementem egy műszaki boltba, ismerem a tulajt, mondom neki milyen kamerához kellene akku, mekkora teljesítmény stb. prospektus felüt, kicsit kutakodik, mondja hogy akkor holnap után itt van az akku, 11.000 forintért

csak lestem. Persze kipróbálási garanciával!
Két nap múlva vittem a kamerát, akku rápróbál, kicsit tölt és tökéletesen működik! Ja, nem minden utángyártott akku tuja a a lithiuminfót, vagy tényleg pontatlan. Olyant is hallottam ,hogy a nagy kapacitása ellenére, van olyan utángyártott cucc, ami full feltöltés ellenére a 100. perc után letilt, lehet újratölteni...

de amit én vettem az tökéletesen, hibátlanul működik, 1/5 árért!!!
Szóval igazából nem tudom honnan jött az akku, azt se tudom ki a gyártó, csak azt tudom ha megint kell, akkor hová megyek akkuért

pici hibája van azért...az eredeti sony teljes feltöltés után 8,5 órát bír, az utángyártott "csak" 6,5 órát

azt hiszem ez azért még bocsánatos bűn
Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 02. 23:34 -kor