HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 02. 12:58

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 9:32

Nincs rajtuk, megnéztem...

Mostmár csak azt nem tudom, hogy mi a különbség a HC51E és a HC53E kamera között?
(leszámítva a 12e Ft többletet)

- Alex -

Szia!

Nekem van Pana és Sony kamerám is, én jelen esetben a Sony-t választanám, csak és kizárólag az optika miatt. Bár a Pana Leica optikája is tökéletes! Azt mondhatnám, technikai  szempontok alapján teljesen mindegy melyiket veszed, egyforma szinten vannak. Itt jöhet a "másodlagos" szempont, vedd a kezedbe, mennyire kényelmes, mennyire kezelhető, mennyire használható, áttekinthető a menű stb. Ami tény, idegesítő, hogy az akkut a Sony esetében alapból (ha nem veszel külön töltőt) csak a kamerában lehet tölteni. Viszont a a Sony akkuinfós, ahogy előttem is írták már. Az enyém pontos, még az utángyártott is! Ha csal akkor lefelé csal, tehát tovább megy, mint amennyit kijelez még mint hátralevő időt. Ez hasznos dolog, sokkal jobb mint a " pöttyös" verzió, mert mint tudjuk az csak túró rudiból jó!
Én is csak azt tudom javasolni, vedd kézbe őket, tapogasd meg, barátkozz velük.
Mielőtt megvettem a panámat, egy JVC-be voltam beleszerelmesedve, de mikor kézbe vettem, igazi "gagyi" érzést nyújtott, új volt, még is recsegett, ropogott a kezemben, a menüben meg egy hüvelykujjra igazított joyctikkal lehetett navigálni, totál idegesítő volt!

Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 02. 13:02 -kor

#2002 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 13:10

Idézet: lord111 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 18:24

Zöld és zajos az addig ok, azzal nincs is gondom, láttam olyasmi felvételeket youtubon, csak sajna nem irják oda milyen kamerával csinálták! Egyedül ezt a Sony DCR-HC51E-t találtam meg...
Megköszönném, ha tudnál mondani más akár régi márkát és típust ami infrát használ!

Lord,
ne táplálj nagy reményeket az infrás felvételekkel kapcsolatban. Egy lagzi alkalmával volt egy ilyen kamera kezemben, talán samsung volt, de ebben nem vagyok biztos. Megnéztem mit tud ez 0lux éjszakai felvétel.
"oké hogy zöld, meg zajos, meg világítanak a szemek..." de hogy cirka 1-1,5m a hatótávolság! :D röhelyes!
Ha meg bekapocsod a slowsuttert mellé (színes éjszakai mód :D) olyan lesz a felvétel, mint ha egyszerre benyomtál volna az összes létező drógból egy kis adagot..egyszerre :D szétcsúszik, csíkos, folyós a kép, gyakorlatilag nézhetetlen. Egy valamire jó, ha állóképeket rögzítesz.
Én azt mondom, ilyen esetben még ha használtan is veszel egy "éjszaka is látó" kamerát, felesleges pénzkidobás.
Az árából inkább vegyél egy akkus vadászlámpát, olyan igazi szúrófénnyel, rögzíted a csónak orrához, és mikor kapás van, felkapcsolod, aztán készülhet a felvétel.

#2003 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 02. 13:33

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 12:58

Ami tény, idegesítő, hogy az akkut a Sony esetében alapból (ha nem veszel külön töltőt) csak a kamerában lehet tölteni.

de ha töltesz, akkor a pana töltője sem eteti a kamerát :)

egy két akksinál mindkét esetben jó ha van egy külső töltő, mert amíg a panánál gyári kicsi akksi van a gépen, addig a töltő ugyanúgy nem végez a naggyal :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2004 Felhasználó inaktív   alexalex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 13:37

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 12:58

Szia!

Nekem van Pana és Sony kamerám is, én jelen esetben a Sony-t választanám, csak és kizárólag az optika miatt. Bár a Pana Leica optikája is tökéletes! Azt mondhatnám, technikai  szempontok alapján teljesen mindegy melyiket veszed, egyforma szinten vannak. Itt jöhet a "másodlagos" szempont, vedd a kezedbe, mennyire kényelmes, mennyire kezelhető, mennyire használható, áttekinthető a menű stb. Ami tény, idegesítő, hogy az akkut a Sony esetében alapból (ha nem veszel külön töltőt) csak a kamerában lehet tölteni. Viszont a a Sony akkuinfós, ahogy előttem is írták már. Az enyém pontos, még az utángyártott is! Ha csal akkor lefelé csal, tehát tovább megy, mint amennyit kijelez még mint hátralevő időt. Ez hasznos dolog, sokkal jobb mint a " pöttyös" verzió, mert mint tudjuk az csak túró rudiból jó!
Én is csak azt tudom javasolni, vedd kézbe őket, tapogasd meg, barátkozz velük.
Mielőtt megvettem a panámat, egy JVC-be voltam beleszerelmesedve, de mikor kézbe vettem, igazi "gagyi" érzést nyújtott, új volt, még is recsegett, ropogott a kezemben, a menüben meg egy hüvelykujjra igazított joyctikkal lehetett navigálni, totál idegesítő volt!

Szia!

Köszönöm.

99,5%, hogy a Sony marad.

Utángyártott akksiból melyiket érdemes megvennem (típus, esetleg www boltnév)?

- Alex -

(Lord: infrához meg lehet kapni a ir fényvetőt cc. 17 rugóért és 25-30 métert világít be - de szerintem jó ha 15-öt tudhat...)

Szerkesztette: alexalex 2008. 11. 02. 13:41 -kor

#2005 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 14:06

hát, attól függ, mennyit szánsz a dologra. van olyan igennagyon olcsón, hogy rákapaszkodik a gyári akksi helyére, de a dróttal a tápbemeneten eteti a gépet, meg egy helyen láttam olyat, ami rendesen megy, de meglehet, hogy az is kanócos, csak nem írták oda.

#2006 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 14:07

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 13:37

(Lord: infrához meg lehet kapni a ir fényvetőt cc. 17 rugóért és 25-30 métert világít be - de szerintem jó ha 15-öt tudhat...)

ez a távolság erősen függ az optikától meg az érzékenységtől is :)

#2007 Felhasználó inaktív   alexalex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 14:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 14:07

ez a távolság erősen függ az optikától meg az érzékenységtől is :)

Szia!

Egy másik kérdés:

kb. 25-30 nm-es nappalit kellene bevilágítani a videózáshoz, mit javasolsz (felvétel este, menny.lámpa felkapcsolva)?

Láttam állványos halogén reflektorokat 1 és 2 fejeset is, 150W 1x v. 2x vagy 500W 1x v. 2x?

Esetleg energiatakarékos fényvető? Link

- Alex -

#2008 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 15:09

az energiatakarékosat nem ajánlanám, a halogént esetleg, de attól meg meleg lesz. milyen lámpa van a mennyezeten? ha energiatakarékos, vagy sima izzó, akkor a halogén mellett célszerű kikapcsolni, mert más a színhőmérséklete.

az egész nappalit be akarod világítani, vagy csak egy részét? egyáltalán kit-mit? és rendszeresen-e vagy csak alkalmanként? mert ha csak ritkán kell, akkor lehet jobban jársz, ha bérelsz alkalmas világítóeszközöket :)

jjameg kérdés hogy fehér-e a plafon? mert ha igen, akkor meg tudod világítani, és szépen szétszórja a fényt, ha viszont nem, akkor valamivel lágyítani is kell, különben nagyon éles árnyékok lesznek mindenütt, ami ritkán szép.

#2009 Felhasználó inaktív   alexalex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 15:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 15:09

az energiatakarékosat nem ajánlanám, a halogént esetleg, de attól meg meleg lesz. milyen lámpa van a mennyezeten? ha energiatakarékos, vagy sima izzó, akkor a halogén mellett célszerű kikapcsolni, mert más a színhőmérséklete.

az egész nappalit be akarod világítani, vagy csak egy részét? egyáltalán kit-mit? és rendszeresen-e vagy csak alkalmanként? mert ha csak ritkán kell, akkor lehet jobban jársz, ha bérelsz alkalmas világítóeszközöket :)

jjameg kérdés hogy fehér-e a plafon? mert ha igen, akkor meg tudod világítani, és szépen szétszórja a fényt, ha viszont nem, akkor valamivel lágyítani is kell, különben nagyon éles árnyékok lesznek mindenütt, ami ritkán szép.

1. a bevilágítás a Sony-hoz lenne majd
2. családi eseményeket szeretnék rögzíteni (magamnál és a szülőknél, szobában)
3. mind a 2 helyen energiatakarékos ízzók vannak (tehát nem folyik ki a szemünk a fényerőtől...)
4. a plafon mind a két helyen "a szokásos" fehér, az oldalfalak már nem

Ha jól értem, akkor "elegendő" lenne csak a plafonra világítani, ezt azért kérdezem, mert akkor nem kell állványos, hanem csak egy hordozható, földre letehető reflektor.

Az energiatakarékos gyenge (vagy miért nem ajánlod) ?

#2010 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 23:21

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 15:49

1. a bevilágítás a Sony-hoz lenne majd
2. családi eseményeket szeretnék rögzíteni (magamnál és a szülőknél, szobában)
3. mind a 2 helyen energiatakarékos ízzók vannak (tehát nem folyik ki a szemünk a fényerőtől...)
4. a plafon mind a két helyen "a szokásos" fehér, az oldalfalak már nem

Ha jól értem, akkor "elegendő" lenne csak a plafonra világítani, ezt azért kérdezem, mert akkor nem kell állványos, hanem csak egy hordozható, földre letehető reflektor.

Az energiatakarékos gyenge (vagy miért nem ajánlod) ?

Alex,

A legkézenfekvőbb megoldás javallom, én is ezt használom...kici, occo...

Praktiker, állványos 220V-os reflektor, max 500W terhelhetőség, ceruzahalogénnal működik.

Tokkal vonóval együtt cirka 5-8000 forintból meg is van.

előnyei: mobil, olcsó, nem szerviz igényes, ha kiég az izzó a feleségem is ki tudja cserélni.
hátránya: kevésbé esztétikus, "amatőr" benyomást kelt.

A reflektor első üveglapját szó szerint értsed, meszeld le mésszel vékonyan! Kvázi " tejüveget" kell csinálnod. Ez azért kell, amit fentebb is írtak, szórt, lágyabb fényt kapsz, nem lesznek élesek a az árnyékok, kontúrok, mert az tényleg nem szép. 500W ceruzaizzó bele és már is van elegendő fény. Az állványt úgy forgatod vagy helyezed el, ahogy éppen szükséged van rá. Másik megoldás, ha nem akarsz "meszelni" ahogy azt megint csak fentebb írták, nem direktbe világítod meg azt amit filmezni szeretnél, hanem a lámpát felfelé fordítod a mennyezetre, onnan deríted a fényt. Az egyenetlen és matt felület (fehérre festett mennyezet) a fényt szétszórtan, tompábban adja vissza, fentről lefelé mint azt általában megszoktuk, így sokkal természetesebbnek tűnik.
Én a kamerám fejlámája mellé ezt a megoldást használom, ha szükség van rá.

Akku,
nekem orjási mákom volt. Az eredeti sony akku 50.000 forint volt...
Bementem egy műszaki boltba, ismerem a tulajt, mondom neki milyen kamerához kellene akku, mekkora teljesítmény stb. prospektus felüt, kicsit kutakodik, mondja hogy akkor holnap után itt van az akku, 11.000 forintért :D csak lestem. Persze kipróbálási garanciával!
Két nap múlva vittem a kamerát, akku rápróbál, kicsit tölt és tökéletesen működik! Ja, nem minden utángyártott akku tuja a a lithiuminfót, vagy tényleg pontatlan. Olyant is hallottam ,hogy a nagy kapacitása ellenére, van olyan utángyártott cucc, ami full feltöltés ellenére a 100. perc után letilt, lehet újratölteni... :s de amit én vettem az tökéletesen, hibátlanul működik, 1/5 árért!!!
Szóval igazából nem tudom honnan jött az akku, azt se tudom ki a gyártó, csak azt tudom ha megint kell, akkor hová megyek akkuért :)
pici hibája van azért...az eredeti sony teljes feltöltés után 8,5 órát bír, az utángyártott "csak" 6,5 órát :D
azt hiszem ez azért még bocsánatos bűn :)

Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 02. 23:34 -kor

#2011 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 02. 23:32

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 23:21

Praktiker, állványos 220V-os reflektor, max 500W terhelhetőség, ceruzahalogénnal működik.

Tokkal vonóval együtt cirka 5-8000 forintból meg is van.

Inkább 2 darab 150-es, tokvonóval 6ezresért. De lehet jobban jár, ha kicseréli nagyobb teljesítményű kompaktokra, vagy előbb nézze meg milyen felvételi lehetzőségek vannak, annak függvényében lehet később babrálni.

Én csak félig ugatom a témát, de 500 wattot durván kell szórni, visszafogni, meg akkor is egy irányból fog jönni a fény, lesznek jóféle árnyékhatások. 20 négyzet nappali meg nem egy nagy szá, ha fentre tesz kicsit meszelt, pauszozott, lepedőzött, plafon felé fordított 100-150-est, akkor az is bőven jó lehet.
Make love not Wor.

#2012 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 11:30

a kompakt féncsöveket, főleg az olcsóbbakat csak a színük miatt nem ajánlanám, állíthatsz fehéregyensúlyt, de sosem lesz igazán szép a végeredmény. mindenféle hosszú fénycsöveket használnak profik is, szép szórt fényük van, de annál nem is öccá' egy cső ;)

az 500as pilácsnak van még egy csúnya mellékhatása, a húsz négyzetméteres szobát igen gyorsan be tudja fűteni :)

#2013 Felhasználó inaktív   alexalex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 12:04

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 11:30

a kompakt féncsöveket, főleg az olcsóbbakat csak a színük miatt nem ajánlanám, állíthatsz fehéregyensúlyt, de sosem lesz igazán szép a végeredmény. mindenféle hosszú fénycsöveket használnak profik is, szép szórt fényük van, de annál nem is öccá' egy cső ;)

az 500as pilácsnak van még egy csúnya mellékhatása, a húsz négyzetméteres szobát igen gyorsan be tudja fűteni :)

Értem...

Találtam viszont olyan energiatakarékos "fényvetőt"-t, amiben nem a hagyományos 2700K-es "hideg" fényű cső van, hanem 2db 26W-os (cc.300W halogénnek felel meg) 4000K-es színhőmérsékletű cső található...

Ez sem jó?
(ez már nem fűtené be a szobát és ua. kerül, mint egy sima 300W-os halogén reflektor (cc. 5-6e).

És ezt irányítanám a plafon felé természetesen...

#2014 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 12:17

passz, akár jó is lehet, de ki kell próbálni :D

#2015 Felhasználó inaktív   alexalex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 15:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 12:17

passz, akár jó is lehet, de ki kell próbálni :D

Ok.

Köszönöm.

A Sony DCR-HC51E lett a befutó (egy paraszthajszálnyival jobb a képe a szobában, mint a Panasonic-nak).
Kipróbáltuk a boltban...(hátul a raktárban, kevés fénnyel).

+ van rajta az az Easy Cam funkció, tehát majd az asszonypajtás is tudja majd kezelni...

A szobákban le lesz cserélve az összes ízzó (fénycső) nagyobbra + megveszem az a 2x26W-os 4000K-es reflektort is és talán majd úgy esténként nem csak az árnyékokat látom majd...

---------------------------------------------------------
Ehhez a Sony-hoz nem adnak gyári progit, azokat be lehet valahonnan szerezni?
Egy "sima" firewire kártya elegendő lesz a Pc-mbe, hogy átvigyem a dv-jeleket?

- Alex -

#2016 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 15:30

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 13:04

Értem...

Találtam viszont olyan energiatakarékos "fényvetőt"-t, amiben nem a hagyományos 2700K-es "hideg" fényű cső van, hanem 2db 26W-os (cc.300W halogénnek felel meg) 4000K-es színhőmérsékletű cső található...

Ez sem jó?
(ez már nem fűtené be a szobát és ua. kerül, mint egy sima 300W-os halogén reflektor (cc. 5-6e).

És ezt irányítanám a plafon felé természetesen...

Azért van a manuális fehéregyensúly beállítási lehetőség a kamerákon, hogy ha az 5600K napfény ill. a 3200K halogéntől eltérő színhőmérsékletű világítás van akkor arra be tudd állítani.  :D

#2017 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 16:27

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 15:19

A szobákban le lesz cserélve az összes ízzó (fénycső) nagyobbra + megveszem az a 2x26W-os 4000K-es reflektort is és talán majd úgy esténként nem csak az árnyékokat látom majd...

- Alex -

Én azért még kardoskodnék a ceruzahalogén+állvány mellett.

Valahol írtam, hogy max 500W a foglalat, ez nem azt jelenti, hogy csak 500W izzó használható benne.
Nekem a táskában van 150; 300 és 500W izzó és a hely mérteitől függően cc 2perc alatt a legmegfelelőbbet
teszem be. Az állványnak nagy előnye, hogy minimum fejmagasságból indítod a fényt a mennyezet felé, de az a jó ha még fentebbről derítesz. A reflektor fénye a lehető legkisebb mértékben világítsa be a helyiséget direktbe, inkább a mennyezetről derített,szórt, tompított fény legyen a nagyobb. Így nem lesznek durva árnyékok.
Továbbra is hangsúlyozom, a jó felvételhez fény kell, sok fény! A többől lehet kevesebbet csinálni, de ha nincs elég fény akkor megette a fene az egészet!

Másrészt, számolj azzal, hogy a megvilágított helyiségben mennyi olyan felület van, ami jobban elnyeli a fényt, mint a fehér mennyezet! Színre festett falak, bútorok, emberek.
Ha már rászánod magad, hogy beszerzel valami fényforrást, az javaslom olyan legyen amit több helyen is felhasználhatsz, úgy értem több helyszínen, ki tudja mikor lesz még rá szükséged és hol. A felszerelésed nem baj ha nagyobb teljesítménnyel rendelkezik mint ami éppen az adott pillanatban kell majd.

Másrészt, lehet durván hangzik egy 500W izzó használata, mert hogy sokat fogyaszt...gondolj arra hogy ez az 500w cirka a 1/4 része egy vasaló fogyasztásának...
Fél óra vasalás felér 2 órányi 500W izzóval való világítással, már mint ami az energia fogyasztást illeti.

Egy kis + meleg meg télen kimondottan jól jön :D

Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 03. 16:32 -kor

#2018 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 17:39

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 15:19

---------------------------------------------------------
Ehhez a Sony-hoz nem adnak gyári progit, azokat be lehet valahonnan szerezni?
Egy "sima" firewire kártya elegendő lesz a Pc-mbe, hogy átvigyem a dv-jeleket?

a szobai féncsöveket ne cserréld ki, a kevert fénnyel csak baj lesz :)

milyen progira gondolsz?

az esetek legnagyobb részében egy szimpla olcsó firewire teljesen jó (nagy néha megesik, hogy összevész az alaplapi chipsettel, de ez igen nagyon ritka)

#2019 Felhasználó inaktív   alexalex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:13

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 17:39

a szobai féncsöveket ne cserréld ki, a kevert fénnyel csak baj lesz :)

milyen progira gondolsz?

az esetek legnagyobb részében egy szimpla olcsó firewire teljesen jó (nagy néha megesik, hogy összevész az alaplapi chipsettel, de ez igen nagyon ritka)

Ok.

Tehát azt mondod, hogy felejtsem el a lakásban már meglévő (17-20W-os) energiatakarékos ízzók lecserélését erősebbre...

Ha jól értem, akkor meglévő villany világítás lekapcs, majd halogén reflektor plafonra irányítva bekapcs?

És ez szerinted egy 20nm-re elegendő: 2x150W link?

(a software-t meg nem tudom, még sosem volt dolgom ilyennel... de úgy olvastam, hogy a HC53E-hez adnak valami CD-t...)

- Alex -

Szerkesztette: alexalex 2008. 11. 03. 19:18 -kor

#2020 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 20:36

Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:13

Ok.

Tehát azt mondod, hogy felejtsem el a lakásban már meglévő (17-20W-os) energiatakarékos ízzók lecserélését erősebbre...

Ha jól értem, akkor meglévő villany világítás lekapcs, majd halogén reflektor plafonra irányítva bekapcs?

És ez szerinted egy 20nm-re elegendő: 2x150W link?

(a software-t meg nem tudom, még sosem volt dolgom ilyennel... de úgy olvastam, hogy a HC53E-hez adnak valami CD-t...)

- Alex -

Én úgy tudom, hogy az energiatakarékos izzók és a halogén lámpák megközelítőleg azonos szintartományban (hideg fény) dolgoznak, tehát nyugodtan felkapcsolhatod a meglévő szobai világítást,  és nem kell erősebbre cserélned sem a meglévőket.

Azért se cseréld nagyobbra, mert a mindennapi életviteletekhez nem valószínű, hogy fényárban úszó nappalira vágytok, különben már akkor mindenhol hatalmas teljesítményű izzók lennének.
Illetve nagyobb teljesítmény nagyobb fogyasztás. Miért használnál folyamatosan erősebb izzókat, ha a többletfényre csak a filmezésnél van szükség?

A reflektor pont áthidalja a problémát. A normál életviteletekhez elegendő a meglévő fény, de ha filmezni akarsz akkor bekapcsolod a reflektort.

Amit linkeltél tökéletesen jó, én is ilyent használok, csak szimplát.

Program:
Nem tudom mit kapsz alapból a kamera mellé (ha adnak egyáltalán) de nem szokták megerőltetni magukat a gyártók ezen a téren.
Szerezz be egy Ulead Videostudio 8-ast, egyszerű, felhasználóbarát, stabil.
Beletanulni a házi videó vágásba, szerkesztésbe, DVD készítésbe tökéletes!

Ha van az alaplapodon egy firewire port, akkor csak egy kábel kell.
Ha nincs akkor egy firewire kártya is kell, pár ezer forint.
99%-ban gond nélkül menni fog, a "winfos" alapból kezeli ezeket a kártyákat.

A felvett anyagot ezzel a programmal amit írtam, fel is tudod tenni a gépre (capture)

Ha minden működik, akkor elindítod a programot, kikapcsolt állapotban csatlakoztatod a kamerát a firewire porton a gépedhez. Bekapcsolod a kamerát és a program a capture menü pontban felismeri a kamerádat. Már csak fel kell másolnod és szerkesztened. A másolás valós időben történik, vagy is 1 óra felvétel, az 1 óra másolás :(
Ez a legnagyobb helyesebben az egyetlen hátránya véleményem szerint a DV rögzítésnek a más formátumban történő rögzítéshez képest.

Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 03. 20:48 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.