Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:13
Ok.
Tehát azt mondod, hogy felejtsem el a lakásban már meglévő (17-20W-os) energiatakarékos ízzók lecserélését erősebbre...
Ha jól értem, akkor meglévő villany világítás lekapcs, majd halogén reflektor plafonra irányítva bekapcs?
És ez szerinted egy 20nm-re elegendő:
2x150W link?
(a software-t meg nem tudom, még sosem volt dolgom ilyennel... de úgy olvastam, hogy a HC53E-hez adnak valami CD-t...)
- Alex -
Én úgy tudom, hogy az energiatakarékos izzók és a halogén lámpák megközelítőleg azonos szintartományban (hideg fény) dolgoznak, tehát nyugodtan felkapcsolhatod a meglévő szobai világítást, és nem kell erősebbre cserélned sem a meglévőket.
Azért se cseréld nagyobbra, mert a mindennapi életviteletekhez nem valószínű, hogy fényárban úszó nappalira vágytok, különben már akkor mindenhol hatalmas teljesítményű izzók lennének.
Illetve nagyobb teljesítmény nagyobb fogyasztás. Miért használnál folyamatosan erősebb izzókat, ha a többletfényre csak a filmezésnél van szükség?
A reflektor pont áthidalja a problémát. A normál életviteletekhez elegendő a meglévő fény, de ha filmezni akarsz akkor bekapcsolod a reflektort.
Amit linkeltél tökéletesen jó, én is ilyent használok, csak szimplát.
Program:
Nem tudom mit kapsz alapból a kamera mellé (ha adnak egyáltalán) de nem szokták megerőltetni magukat a gyártók ezen a téren.
Szerezz be egy Ulead Videostudio 8-ast, egyszerű, felhasználóbarát, stabil.
Beletanulni a házi videó vágásba, szerkesztésbe, DVD készítésbe tökéletes!
Ha van az alaplapodon egy firewire port, akkor csak egy kábel kell.
Ha nincs akkor egy firewire kártya is kell, pár ezer forint.
99%-ban gond nélkül menni fog, a "winfos" alapból kezeli ezeket a kártyákat.
A felvett anyagot ezzel a programmal amit írtam, fel is tudod tenni a gépre (capture)
Ha minden működik, akkor elindítod a programot, kikapcsolt állapotban csatlakoztatod a kamerát a firewire porton a gépedhez. Bekapcsolod a kamerát és a program a capture menü pontban felismeri a kamerádat. Már csak fel kell másolnod és szerkesztened. A másolás valós időben történik, vagy is 1 óra felvétel, az 1 óra másolás

Ez a legnagyobb helyesebben az egyetlen hátránya véleményem szerint a DV rögzítésnek a más formátumban történő rögzítéshez képest.
Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 03. 20:48 -kor