miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2008. 11. 01. 13:17
Kinéztem 3db pici-ócó mini-dv kamerát és nem tudok dönteni...
Főleg gyermek videózására használnám (szabadtér és beltér), majd kiírnám dvd-re a pc-mel...
Ezeket néztem ki:
1. Panasonic NV-GS90 - 44.990,-
2. Sony DCR-HC51E - 39.900,-
3. Samsung VP-D382 - 33.900,-
Szerintetek melyiket érdemes "home" videózásra megvennem?
(Lehetőleg hozzáértő válaszokat kérek, azért kérdezek, mert valamit nem tudok...)
Előre is köszönöm a segítséget!
(véletlenül nyitottam egy új témát, sorry...)
- Alex -
Elküldve: 2008. 11. 01. 17:59
Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 13:17
Kinéztem 3db pici-ócó mini-dv kamerát és nem tudok dönteni...
Főleg gyermek videózására használnám (szabadtér és beltér), majd kiírnám dvd-re a pc-mel...
1. Panasonic NV-GS90 - 44.990,-
2. Sony DCR-HC51E - 39.900,-
3. Samsung VP-D382 - 33.900,-
Szerintetek melyiket érdemes "home" videózásra megvennem?
(Lehetőleg hozzáértő válaszokat kérek, azért kérdezek, mert valamit nem tudok...)
Szia Alex!
Ezek között a kamerák között nincs nagy különbség. Mini Dv formátumban rögzítenek, 1CCDs érzékelővel mindegyik 800000 képpontot tud, mindegyiknek 20szorosnál nagyobb optikai zoomja van (szerintem feleslegesen), kézben tartott kameránál nagy "zoom" mellett nagyon remeg a kép mindegyiknél, pláne, hogy ocsó kamerákban csak digitális képstabilizátor van ami igaz sokat segít a remegés kiszűrésében, de kevésbé hatékony mint az Optikai. Objektívek különbözhetnek (a Samsung saját fejlesztést használ, míg a Pana az ha jól tudom Leica optikával ellátott, és a Sonynak Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje van ami a legjobb). Mindegyikben 1/6"-es 0,8Megapixeles CCD chip van
De a technikai adatokat a gyártó honlapján te is megtalálod...
Dönteni, garancia, elektronika megbízhatósága, FireWire PC csatlakozás, Optika és Ár alapján dönts első sorban, és csak másodsorban a faxnik alapján, (zoom, beépített effektek, menürendszer, plusz funkciók)
De bármelyik jó "home" videózásra!
Ajánlom a Sonyt, márkás, jó, mindent tud ami Neked kell...
És ha már megvetted beszámolhatnál róla, hogy milyen az infravörös éjjeli módja
Komolyan érdekelne!
Valakinek esetleg van tapasztalata Night Shot, NitePix, Night Capture funkciókról infravörös fénnyel, bármely márkájú és típusú kameráról???
Elküldve: 2008. 11. 01. 18:02
Idézet: lord111 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 17:59
zöld és zajos képet ad, az infraledek néhány méterre világítanak el, a szemek pedig világos pöttyöt kapnak középre, mert a retina visszaveri a fényt
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2008. 11. 01. 18:24
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 18:02
Zöld és zajos az addig ok, azzal nincs is gondom, láttam olyasmi felvételeket youtubon, csak sajna nem irják oda milyen kamerával csinálták! Egyedül ezt a Sony DCR-HC51E-t találtam meg...
Megköszönném, ha tudnál mondani más akár régi márkát és típust ami infrát használ!
Elküldve: 2008. 11. 01. 18:33
Elküldve: 2008. 11. 01. 20:23
Idézet: lord111 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 17:59
Ezek között a kamerák között nincs nagy különbség. Mini Dv formátumban rögzítenek, 1CCDs érzékelővel mindegyik 800000 képpontot tud, mindegyiknek 20szorosnál nagyobb optikai zoomja van (szerintem feleslegesen), kézben tartott kameránál nagy "zoom" mellett nagyon remeg a kép mindegyiknél, pláne, hogy ocsó kamerákban csak digitális képstabilizátor van ami igaz sokat segít a remegés kiszűrésében, de kevésbé hatékony mint az Optikai. Objektívek különbözhetnek (a Samsung saját fejlesztést használ, míg a Pana az ha jól tudom Leica optikával ellátott, és a Sonynak Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje van ami a legjobb). Mindegyikben 1/6"-es 0,8Megapixeles CCD chip van
De a technikai adatokat a gyártó honlapján te is megtalálod...
Dönteni, garancia, elektronika megbízhatósága, FireWire PC csatlakozás, Optika és Ár alapján dönts első sorban, és csak másodsorban a faxnik alapján, (zoom, beépített effektek, menürendszer, plusz funkciók)
De bármelyik jó "home" videózásra!
Ajánlom a Sonyt, márkás, jó, mindent tud ami Neked kell...
És ha már megvetted beszámolhatnál róla, hogy milyen az infravörös éjjeli módja
Komolyan érdekelne!
Valakinek esetleg van tapasztalata Night Shot, NitePix, Night Capture funkciókról infravörös fénnyel, bármely márkájú és típusú kameráról???
Szia!
Hát igen, valami ilyesmire számítottam... Szerintem is a Pana és a Sony az, ami a befutó típus lehet...
A Panára picivel jobb, szebb nappali felvételeket írnak (sötétben siralmasat...), a Sony-n meg van éjjeli videó....de kevés fénynél szobában az is behal...
Mivel a keret max 50e, ezért nagyon nem tudok válogatni, most már csak azt kellene kiderítenem, hogy melyiknek van kevesebb szervízigénye, (nem hibásodó típus), és melyikhez olcsóbbak és persze használhatóbbak is az utángyártott aksik, stb...
- Alex -
Elküldve: 2008. 11. 01. 20:32
különbség még, hogy a sony a kamerán tölti az akksit, és a töltőt a kamerába kell dugni, a pana meg a töltőn, és ha tápról akarod hajtani, akkor egy akksi formájú izét kell a hátára tenni az akku helyére. (persze bekapcsolva a sony sem tölt)
úgyhogy én azt javaslom, hogy vedd kezedbe mindkét jelöltet, és vedd meg azt, amelyiket kényelmesebben használhatónak tartod. ebből a választékból én valószínűleg a panát venném (pedig világéletemben sony kameráim voltak), mert utálom az érintőképernyőt
jja. mikrofonbemenet van ezeken? meg fejhallgatókimenet?
Elküldve: 2008. 11. 01. 20:56
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 20:32
különbség még, hogy a sony a kamerán tölti az akksit, és a töltőt a kamerába kell dugni, a pana meg a töltőn, és ha tápról akarod hajtani, akkor egy akksi formájú izét kell a hátára tenni az akku helyére. (persze bekapcsolva a sony sem tölt)
úgyhogy én azt javaslom, hogy vedd kezedbe mindkét jelöltet, és vedd meg azt, amelyiket kényelmesebben használhatónak tartod. ebből a választékból én valószínűleg a panát venném (pedig világéletemben sony kameráim voltak), mert utálom az érintőképernyőt
jja. mikrofonbemenet van ezeken? meg fejhallgatókimenet?
"jja. mikrofonbemenet van ezeken? meg fejhallgatókimenet? "
Ezt nem tudom, majd megérdeklődöm...
Köszönöm a válaszokat.
Elküldve: 2008. 11. 01. 21:06
Elküldve: 2008. 11. 02. 09:32
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 21:06
Nincs rajtuk, megnéztem...
Mostmár csak azt nem tudom, hogy mi a különbség a HC51E és a HC53E kamera között?
(leszámítva a 12e Ft többletet)
- Alex -
Elküldve: 2008. 11. 02. 12:58
Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 9:32
Mostmár csak azt nem tudom, hogy mi a különbség a HC51E és a HC53E kamera között?
(leszámítva a 12e Ft többletet)
- Alex -
Szia!
Nekem van Pana és Sony kamerám is, én jelen esetben a Sony-t választanám, csak és kizárólag az optika miatt. Bár a Pana Leica optikája is tökéletes! Azt mondhatnám, technikai szempontok alapján teljesen mindegy melyiket veszed, egyforma szinten vannak. Itt jöhet a "másodlagos" szempont, vedd a kezedbe, mennyire kényelmes, mennyire kezelhető, mennyire használható, áttekinthető a menű stb. Ami tény, idegesítő, hogy az akkut a Sony esetében alapból (ha nem veszel külön töltőt) csak a kamerában lehet tölteni. Viszont a a Sony akkuinfós, ahogy előttem is írták már. Az enyém pontos, még az utángyártott is! Ha csal akkor lefelé csal, tehát tovább megy, mint amennyit kijelez még mint hátralevő időt. Ez hasznos dolog, sokkal jobb mint a " pöttyös" verzió, mert mint tudjuk az csak túró rudiból jó!
Én is csak azt tudom javasolni, vedd kézbe őket, tapogasd meg, barátkozz velük.
Mielőtt megvettem a panámat, egy JVC-be voltam beleszerelmesedve, de mikor kézbe vettem, igazi "gagyi" érzést nyújtott, új volt, még is recsegett, ropogott a kezemben, a menüben meg egy hüvelykujjra igazított joyctikkal lehetett navigálni, totál idegesítő volt!
Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 02. 13:02 -kor
Elküldve: 2008. 11. 02. 13:10
Idézet: lord111 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 18:24
Megköszönném, ha tudnál mondani más akár régi márkát és típust ami infrát használ!
Lord,
ne táplálj nagy reményeket az infrás felvételekkel kapcsolatban. Egy lagzi alkalmával volt egy ilyen kamera kezemben, talán samsung volt, de ebben nem vagyok biztos. Megnéztem mit tud ez 0lux éjszakai felvétel.
"oké hogy zöld, meg zajos, meg világítanak a szemek..." de hogy cirka 1-1,5m a hatótávolság!
Ha meg bekapocsod a slowsuttert mellé (színes éjszakai mód
Én azt mondom, ilyen esetben még ha használtan is veszel egy "éjszaka is látó" kamerát, felesleges pénzkidobás.
Az árából inkább vegyél egy akkus vadászlámpát, olyan igazi szúrófénnyel, rögzíted a csónak orrához, és mikor kapás van, felkapcsolod, aztán készülhet a felvétel.
Elküldve: 2008. 11. 02. 13:33
Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 12:58
de ha töltesz, akkor a pana töltője sem eteti a kamerát
egy két akksinál mindkét esetben jó ha van egy külső töltő, mert amíg a panánál gyári kicsi akksi van a gépen, addig a töltő ugyanúgy nem végez a naggyal
Elküldve: 2008. 11. 02. 13:37
Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 12:58
Nekem van Pana és Sony kamerám is, én jelen esetben a Sony-t választanám, csak és kizárólag az optika miatt. Bár a Pana Leica optikája is tökéletes! Azt mondhatnám, technikai szempontok alapján teljesen mindegy melyiket veszed, egyforma szinten vannak. Itt jöhet a "másodlagos" szempont, vedd a kezedbe, mennyire kényelmes, mennyire kezelhető, mennyire használható, áttekinthető a menű stb. Ami tény, idegesítő, hogy az akkut a Sony esetében alapból (ha nem veszel külön töltőt) csak a kamerában lehet tölteni. Viszont a a Sony akkuinfós, ahogy előttem is írták már. Az enyém pontos, még az utángyártott is! Ha csal akkor lefelé csal, tehát tovább megy, mint amennyit kijelez még mint hátralevő időt. Ez hasznos dolog, sokkal jobb mint a " pöttyös" verzió, mert mint tudjuk az csak túró rudiból jó!
Én is csak azt tudom javasolni, vedd kézbe őket, tapogasd meg, barátkozz velük.
Mielőtt megvettem a panámat, egy JVC-be voltam beleszerelmesedve, de mikor kézbe vettem, igazi "gagyi" érzést nyújtott, új volt, még is recsegett, ropogott a kezemben, a menüben meg egy hüvelykujjra igazított joyctikkal lehetett navigálni, totál idegesítő volt!
Szia!
Köszönöm.
99,5%, hogy a Sony marad.
Utángyártott akksiból melyiket érdemes megvennem (típus, esetleg www boltnév)?
- Alex -
(Lord: infrához meg lehet kapni a ir fényvetőt cc. 17 rugóért és 25-30 métert világít be - de szerintem jó ha 15-öt tudhat...)
Szerkesztette: alexalex 2008. 11. 02. 13:41 -kor
Elküldve: 2008. 11. 02. 14:06
Elküldve: 2008. 11. 02. 14:07
Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 13:37
ez a távolság erősen függ az optikától meg az érzékenységtől is
Elküldve: 2008. 11. 02. 14:32
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 14:07
Szia!
Egy másik kérdés:
kb. 25-30 nm-es nappalit kellene bevilágítani a videózáshoz, mit javasolsz (felvétel este, menny.lámpa felkapcsolva)?
Láttam állványos halogén reflektorokat 1 és 2 fejeset is, 150W 1x v. 2x vagy 500W 1x v. 2x?
Esetleg energiatakarékos fényvető? Link
- Alex -
Elküldve: 2008. 11. 02. 15:09
az egész nappalit be akarod világítani, vagy csak egy részét? egyáltalán kit-mit? és rendszeresen-e vagy csak alkalmanként? mert ha csak ritkán kell, akkor lehet jobban jársz, ha bérelsz alkalmas világítóeszközöket
jjameg kérdés hogy fehér-e a plafon? mert ha igen, akkor meg tudod világítani, és szépen szétszórja a fényt, ha viszont nem, akkor valamivel lágyítani is kell, különben nagyon éles árnyékok lesznek mindenütt, ami ritkán szép.
Elküldve: 2008. 11. 02. 15:49
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 15:09
az egész nappalit be akarod világítani, vagy csak egy részét? egyáltalán kit-mit? és rendszeresen-e vagy csak alkalmanként? mert ha csak ritkán kell, akkor lehet jobban jársz, ha bérelsz alkalmas világítóeszközöket
jjameg kérdés hogy fehér-e a plafon? mert ha igen, akkor meg tudod világítani, és szépen szétszórja a fényt, ha viszont nem, akkor valamivel lágyítani is kell, különben nagyon éles árnyékok lesznek mindenütt, ami ritkán szép.
1. a bevilágítás a Sony-hoz lenne majd
2. családi eseményeket szeretnék rögzíteni (magamnál és a szülőknél, szobában)
3. mind a 2 helyen energiatakarékos ízzók vannak (tehát nem folyik ki a szemünk a fényerőtől...)
4. a plafon mind a két helyen "a szokásos" fehér, az oldalfalak már nem
Ha jól értem, akkor "elegendő" lenne csak a plafonra világítani, ezt azért kérdezem, mert akkor nem kell állványos, hanem csak egy hordozható, földre letehető reflektor.
Az energiatakarékos gyenge (vagy miért nem ajánlod) ?
Elküldve: 2008. 11. 02. 23:21
Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 15:49
2. családi eseményeket szeretnék rögzíteni (magamnál és a szülőknél, szobában)
3. mind a 2 helyen energiatakarékos ízzók vannak (tehát nem folyik ki a szemünk a fényerőtől...)
4. a plafon mind a két helyen "a szokásos" fehér, az oldalfalak már nem
Ha jól értem, akkor "elegendő" lenne csak a plafonra világítani, ezt azért kérdezem, mert akkor nem kell állványos, hanem csak egy hordozható, földre letehető reflektor.
Az energiatakarékos gyenge (vagy miért nem ajánlod) ?
Alex,
A legkézenfekvőbb megoldás javallom, én is ezt használom...kici, occo...
Praktiker, állványos 220V-os reflektor, max 500W terhelhetőség, ceruzahalogénnal működik.
Tokkal vonóval együtt cirka 5-8000 forintból meg is van.
előnyei: mobil, olcsó, nem szerviz igényes, ha kiég az izzó a feleségem is ki tudja cserélni.
hátránya: kevésbé esztétikus, "amatőr" benyomást kelt.
A reflektor első üveglapját szó szerint értsed, meszeld le mésszel vékonyan! Kvázi " tejüveget" kell csinálnod. Ez azért kell, amit fentebb is írtak, szórt, lágyabb fényt kapsz, nem lesznek élesek a az árnyékok, kontúrok, mert az tényleg nem szép. 500W ceruzaizzó bele és már is van elegendő fény. Az állványt úgy forgatod vagy helyezed el, ahogy éppen szükséged van rá. Másik megoldás, ha nem akarsz "meszelni" ahogy azt megint csak fentebb írták, nem direktbe világítod meg azt amit filmezni szeretnél, hanem a lámpát felfelé fordítod a mennyezetre, onnan deríted a fényt. Az egyenetlen és matt felület (fehérre festett mennyezet) a fényt szétszórtan, tompábban adja vissza, fentről lefelé mint azt általában megszoktuk, így sokkal természetesebbnek tűnik.
Én a kamerám fejlámája mellé ezt a megoldást használom, ha szükség van rá.
Akku,
nekem orjási mákom volt. Az eredeti sony akku 50.000 forint volt...
Bementem egy műszaki boltba, ismerem a tulajt, mondom neki milyen kamerához kellene akku, mekkora teljesítmény stb. prospektus felüt, kicsit kutakodik, mondja hogy akkor holnap után itt van az akku, 11.000 forintért
Két nap múlva vittem a kamerát, akku rápróbál, kicsit tölt és tökéletesen működik! Ja, nem minden utángyártott akku tuja a a lithiuminfót, vagy tényleg pontatlan. Olyant is hallottam ,hogy a nagy kapacitása ellenére, van olyan utángyártott cucc, ami full feltöltés ellenére a 100. perc után letilt, lehet újratölteni...
Szóval igazából nem tudom honnan jött az akku, azt se tudom ki a gyártó, csak azt tudom ha megint kell, akkor hová megyek akkuért
pici hibája van azért...az eredeti sony teljes feltöltés után 8,5 órát bír, az utángyártott "csak" 6,5 órát
azt hiszem ez azért még bocsánatos bűn
Szerkesztette: kapopsx 2008. 11. 02. 23:34 -kor

Súgó
A téma zárva.