HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 18:10

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 11:16

Szia Sheen!
Engem túlzottan nem hat meg a DV bemenet. Egyszerűen nincs mit odakötni.
Ha tegyük fel a GS35 és a HC32 tartalmazna AV in és DV in-t, és egy árba kerülnének, akkor melyiket vennéd?

Szerintem próbáld ki a két konkrét gépet, aztán válassz, amellik szimpibb. Szerintem nem nagyon tudsz egyikkel se túl rosszul járni, az is igaz, hogy egyik se tud semmi extrát. Korrekt gépek. Döntsön pl. a tartozékok ára. Azért a DV in-nek egy praktikus felhasználása tényleg van - erre a HC39-nél nem is gondoltam: a videót megvágod, és DVD mellett visszaírod egy üres, jó kazira, így megmarad a nyers anyagod, ha később tovább szeretnél dolgozni vele, ám a felesleges részeket már ki is vágtad. Mondjuk én ezt meg úgy oldom meg, hogy asszem nem fogok 2x használni kazit, elvégre az az évi 4-5 kazetta amennyit max használnánk nem egy nagy összeg...
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#262 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 18:25

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 19:10

Azért a DV in-nek egy praktikus felhasználása tényleg van - erre a HC39-nél nem is gondoltam

Talán még gondolhatsz. Állítólag minden Sonynak van DV bemenet, csak szoftveresen vagy hogy a manóba gyárilag le van tiltva, de élesíthető. Köze van valami olyasmihez hogy olcsóbban be lehet szerezni külföldről (ahol szinte ismeretlen hogy ne lenne DV bemenet is) azokat, amik csak kimenettel rendelkeznek, de pusztán ezért a Sony nem gyárt kis országunknak külön kamerákat, egyszerüen szoftveresen letilt, voalá... Mindig is gyanús volt nekem a Sony leírásokban hogy "DV bemenet - opcionális" - talán ezt jelenti, nemtom. Azt hogy mivel hogyan mennyiért lehet aktiválni benne, szintén nemtom. Nekem Pana van, annál meg nem hallottam még erről, sem hasonlóról.

Mindenesetre nem ritka hogy egy rejtett opciót előhoz bármilyen gyártó az aktuális készülékében, uj tipusnevet ad neki és piacra dobja ismét 10-20 ezerrel drágábban.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#263 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 06:24

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 18:58

wpepi, oké, oké... feladom. Lezárhatjuk?  :respect:

Igen  :)

#264 Felhasználó inaktív   rferee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:23

Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehetséges az, hogy a Adobe Premiere Pro v7.0 nem ismeri fel a kamerát, mert USB-vel van összekötve a képpel?  :confused:

#265 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:59

Idézet: rferee - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 9:23

Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehetséges az, hogy a Adobe Premiere Pro v7.0 nem ismeri fel a kamerát, mert USB-vel van összekötve a képpel?  :confused:

A Premiere firewire porton kezeli a kamerákat.

#266 Felhasználó inaktív   Abbath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 09:48

A DVD-s kamerákról mi a véleményetek? Érdemes olyat venni kazis helyett?
"Spirits rideth with the ones that know no fear
They are the Sons of Northern darkness..."

#267 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 12:37

Idézet: Abbath - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 10:48

A DVD-s kamerákról mi a véleményetek? Érdemes olyat venni kazis helyett?

Nem. :)
1) 8 centis DVD: rövid felvétel, drágább a lemez mint a kazi
2) nem avi hanem mpeg, utószerkesztésre nem ideális
És bár nincs ebben tapasztalatom, de nem tudom elképzelni hogy valós időben tömörit dvd formátumba, plusz még ír is, miközben a rázkódásvédelem is próbál erőlködni, aztán abból DV kazi szintü minőség szülessen... (bár az sehogysem fog eleve az mpeg miatt).
Nem kéne...
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#268 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 12:47

Jah és azt hallottam (nemtom igaz-e) hogy felvétel inditásakor nem azonnal kezd rögziteni hanem sacc 18 mp körüli késéssel. Ha ez igaz engem baromira idegesitene. Bizonyos fórumokban találtam olyan hozzászólással is hogy se számitógép se asztali dvd nem látja a kamera által megirt lemezt, pedig a lemez nem hibás, mert a kamera lejátsza, de azon kivül semmi. Ez még igencsak gyerekcipőben jár és nem hiszem hogy sokat fog fejlődni, mivel kicsi az esély hogy nagyon elterjedne.

#269 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 13:13

Nekem is ugyan ezek a fenntartásaim vannak.
De már kb. ötödjére kérdezték meg ezt csak ebben a topicban.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#270 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 13:22

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 13:47

Jah és azt hallottam (nemtom igaz-e) hogy felvétel inditásakor nem azonnal kezd rögziteni hanem sacc 18 mp körüli késéssel. Ha ez igaz engem baromira idegesitene. Bizonyos fórumokban találtam olyan hozzászólással is hogy se számitógép se asztali dvd nem látja a kamera által megirt lemezt, pedig a lemez nem hibás, mert a kamera lejátsza, de azon kivül semmi. Ez még igencsak gyerekcipőben jár és nem hiszem hogy sokat fog fejlődni, mivel kicsi az esély hogy nagyon elterjedne.

Azt, hogy később kezdi el írni észre sem veszed mivel az amit rögzítesz egy belső memóriában tárolódik átmenetileg (azoknál a PC-s TV kártyáknál melyeknél a program képes valós időben DVD írásra ott sem azonnal kezdődik azaz az élő anyag és az írás között van némi időkülönbség).
Az nem igaz, hogy nem lehet lejátszani. A lezárt lemezt minden asztali képes olvasni. PC-k esetében csak a DVD-VR módban megírt RW lemezeknél van gond mert a Windows csak akkor látja ha telepítve van az SP2.

Egyébként egyáltalán nem jár gyerekcipőben a DVD kamera mivel már 1 éve van kereskedelmi forgalomban és ettől az évtől Magyarországon is kezdi kiszorítani a miniDV kamerákat (a folyamatos áresés is ezt mutatja)
Az tény, hogy annak aki később szerkeszteni szeretné nem igazán javasolt a DVD kamera (szerkesztés alatt nem mezei vágást értek, hanem feliratozás, effektezés, stb.)
Amivel igazán be tud törni a piacra az, hogy felvétel után már azonnal nézhető is bármilyen asztali DVD lejátszón míg a DV-t először át kell rakni MPEG2-be.
Véleményem szerint az asztali DVD felvevővel együtt szép lassan kiszorítják a mágneses elven rögzítő berendezéseket (VHS, miniDV, Hi8, digital8)

#271 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 13:23

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 13:37

Nem. :)
1) 8 centis DVD: rövid felvétel, drágább a lemez mint a kazi

SP módban 60 perc azaz annyi mint a miniDV kazetta.

Szerk:
pld. Panasonic VDR-M70
Felvételi idő (RAM): XTRA: 36 ~ 120 perc / FINOM: 60 perc / STANDARD: 120 perc
Felvételi idő (-R): FINOM: 30 perc / STANDARD: 60 perc / LPCM: 30 perc

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 01. 13:30 -kor

#272 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 14:09

annyiból nem hülyeség ez a dvd-kamera, hogy a legtöbb kameratulaj felvesz valamit, amit később megnéz, esetleg kihagy belőle 1-2 részt, erre még kényelmesebb is a dvd-s megoldás
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#273 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 14:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 14:22

Az nem igaz, hogy nem lehet lejátszani.

Hidegen hagy igaz-e, én annyit irtam hogy voltak erre panaszok, nem többet.

Idézet: wpepi

Véleményem szerint az asztali DVD felvevővel együtt szép lassan kiszorítják a mágneses elven rögzítő berendezéseket (VHS, miniDV, Hi8, digital8)

természetesen igy lesz, amint teljesül pár feltétel, pl. ha az újrairható 8 centis DVD kapacitásban, minőségben és árban egyforma szintre kerül a DV kazikkal, hiszen még te sem javasolod azoknak akik szerkesztenék is.  :]  Elképzeltem ahogy kiszorítja a DV kamerákat és pár év múlva egy esküvői videós 20 percenként lázasan cserélgeti DVD lemezeit hogy felférjen minden, aztán se aláfestőzene se vágás se más mert ilyen elavult felesleges dolgokat ez már nem tud...  :p

#274 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 15:09

Abbath számára továbbra sem javaslom a DVD kamerákat, amennyiben szeretne utómunkázni a felvételein.

Egyetlen előnye a DVD kamerának, hogy azonnal visszanézhető (már ha nem vagy peches, mert nem tudom mi nem igaz abban wpepi szerint hogy voltak ezen a téren is panaszok, csak utána kell keresni a neten, bizony voltak). A MiniDv-vel szemben viszont ez az egyetlen előnye, számtalan hátránya mellett.

Azt pedig triviális dolognak tartom hogy egy dvd formában megirt dvd lemez visszanézhető egy dvd lejátszóban. Olyan dolgot nem irok le amit a reklámok ötpercenként amúgy is az arcunkba nyomnak, értelmesebb dolognak tartottam a hátrányokra felhivni a figyelmet. Azt pedig hogy mi a fontosabb szempont egy leendő vevőnek, az előnye vagy a hátrányai, azt majd eldönti az illetékes és az alapján választ.

#275 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 18:25

:eek: Azt nézném meg, amikor ezek a DVD-s kamerák kiszorítják a normális minőségű, használhatóságú kamerákat.

Akkor már pár év múlva minden tv-nek ilyen lesz, mert felveszik, és rögtön mehet is a híradóba.

És mivel ezt inkább azok veszik, akik semmit nem akarnak szerkeszteni, pont nekik lesz rossz. Az ilyen home videókat kell a legtöbbet vágni, persze csak ha lehet. :p
Ti néztetek már végig 2 órás élménybeszámolót családi nyaralásról, több perces snittekkel? :D :D :D
Kibírhatatlan.... ;)

#276 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 18:44

az egy dolog, hogy a vágatlan házivideó nem jó, de a készítőik akkor se fognak nekiülni premiere-t tanulni... márpedig alapszintű vágást lehet csinálni a dvdfelvevőkkel
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#277 Felhasználó inaktív   Abbath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 19:17

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 14:09

Abbath számára továbbra sem javaslom a DVD kamerákat, amennyiben szeretne utómunkázni a felvételein.

Egyetlen előnye a DVD kamerának, hogy azonnal visszanézhető (már ha nem vagy peches, mert nem tudom mi nem igaz abban wpepi szerint hogy voltak ezen a téren is panaszok, csak utána kell keresni a neten, bizony voltak). A MiniDv-vel szemben viszont ez az egyetlen előnye, számtalan hátránya mellett.

Azt pedig triviális dolognak tartom hogy egy dvd formában megirt dvd lemez visszanézhető egy dvd lejátszóban. Olyan dolgot nem irok le amit a reklámok ötpercenként amúgy is az arcunkba nyomnak, értelmesebb dolognak tartottam a hátrányokra felhivni a figyelmet. Azt pedig hogy mi a fontosabb szempont egy leendő vevőnek, az előnye vagy a hátrányai, azt majd eldönti az illetékes és az alapján választ.

Mik azok a számtalan hátrányok a DVD-snél? Kb. 150e HUF-ig milyet (kazis) érdemes akkor venni?
"Spirits rideth with the ones that know no fear
They are the Sons of Northern darkness..."

#278 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 19:25

Szia Abbath!
Én is pont ugyanebben a cipőbe járok :D
Szerintem miniDV-s Pana vagy Sony.
Én (most már egyre biztosabb vagyok benne) maradok a Panánál.
Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#279 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 23:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 18:44

az egy dolog, hogy a vágatlan házivideó nem jó, de a készítőik akkor se fognak nekiülni premiere-t tanulni... márpedig alapszintű vágást lehet csinálni a dvdfelvevőkkel

Én nekiültem, és megérte. ;)
Amúgy még a moviemaker is jobb, mint egy többórás home video.  :cool:

Szerkesztette: denes44 2005. 07. 01. 23:32 -kor

#280 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 23:32

Amúgy meg csak egyszer kell megtapasztalni, hogy a nyaralás után tök jó odaülni a géphez, és a családdal alkotni (vágni) vmit. A vágás öröm (na persze van amikor már unalmas ;) ).

Szerkesztette: denes44 2005. 07. 01. 23:32 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16