HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 09. 14:23

Idézet: ShoT - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 19:10

Nem a pénz a fő szempont, csak megéri-e a HD?!
Én ugy gondolom ezek még nagyon gyerekcipőbe járnak, bár innen nem tudom, hova tudnak fejlődni...
Illetve, hogy annyival szebb-e a képük csupán, hogy nagyobb a felbontásuk?
(ha HD akkor a Canon HF200-as szimpatikusabb nekem)
Már lassan 3 napja csak kamerákat nézegetek teszteket olvasok, de már halvány boci fingom sincs melyik lenne a jobb! :think:

Ahogy a VHS rendszert váltotta a DVD (SD), most a DVD-t váltja HD. Persze a mai napig lehet még VHS cuccokat kapni, pont úgy ahogy 10 év múlva is lesznek még DVD lemezek és lejátszók. A váltás nem egyik napról a másikra történik, de egyértelműen kijelenthető, cirka 2 évvel ez előtt megindult a piac átállása a HD irányába. Ennek a legnagyobb löketet az otthoni felhasználásra szánt HD minőségű kamerák és LCD TV-k adták. Néhány éve már nem csak csillagászati összegekért vehet bárki magának HD minőségű kamerát, tévét. Innen nézve a kérdésedre egyszerű a válasz, igen megéri, sőt most már csak a HD kamerát éri meg megvenni. A DVD (SD) minőség már a tegnapé, még ha nincs olyan távol, de már a tegnapé.

HD kamerákon belül egyre szélesebb a kínálat. Azt kell mérlegelned, hogy a te felhasználási igényeidnek melyik felel meg a legjobban. El kell döntened hogy érdemes-e megvenned méreg drágán egy fél/profi kamerát csak azért hogy a lepkéket meg a kutyust a kertben lefilmezd? Viszont fordítva is igaz, megfelel-e egy olcsóbb megoldás, annak ellenére hogy esetleg komolyabb szándékaid vannak, megkockáztatva, hogy az éppen kiválasztott olcsóbb kamera nem elég jó minőségű?
Három nap...én három hónapig bújtam a netet és minden lehető információt felkutattam, mikor megvettem a kamerámat. :)

Szerkesztette: kapopsx 2009. 04. 09. 14:26 -kor

#2202 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 11. 17:37

Köszi az infokat!

Végül Canon Hf100-as lett!
Az, hogy mozgás közbe néha-néha recés a kép az mitől lehet?
Bár elég sok hd kamera képe olyan, ahogy nézegettem a teszt vidiket!
Használat ill. beállítás kérdése lehet, gondolom Én!  :think:

#2203 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 21:11

Idézet: ShoT - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 16:37

Az, hogy mozgás közbe néha-néha recés a kép az mitől lehet?
Bár elég sok hd kamera képe olyan, ahogy nézegettem a teszt vidiket!
Használat ill. beállítás kérdése lehet, gondolom Én!  :think:

A vágott anyag újratömörítésekor beállítható hogy félképenként (interlace) cagy egész képenként tömörítsen (progressiv). Interlace-nél általában látszódik a mozgások élei mentén a csikozódás a másik esetben nem. Másképpen: a csíkozódás láthatósága függ a tömörítés beállításától, a lejátszó beállításától és a megjelenítő TV (LCD) beállításától is. Ha mindegyik progressiv-ben adja tovább a képet, akkor elvileg nem látszódik a csíkozódás az élek mentén -gyors mozgásoknál.
Nyers felvételnél teljesen normális a jelenség.

Szerkesztette: TEST11 2009. 04. 12. 21:13 -kor

#2204 Felhasználó inaktív   ptlklszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 17:20

Sziasztok!

Először is bocsi, ha rossz topicba írok, de amennyire a problémámat felfogom, itt remélek segítséget...
Nem tudtam végigolvasnia fórumot, mert igen gyorsan kéne a segítség...

Van egy SONY DCR-TRV270E kamerám (Digital8-ra dolgozik, kaptam hozzá illesztő CD-t).
Most új gépre költöztem, ezen már Vista van, amivel nem kompatibilis a CD-n lévő progi.
A Sony weboldaláról beszereztem a frissebb verziót, de ezzel kapcsolatban problémák akadtak.
1) Az eddigi telepítés után Windows Movie Makerből tudtam felvenni USB-n keresztül a gépre, most azonban települt egy külön program, de ez USB-t nem kezel, i.LINK kábelen várja a jelet.
2) Utánaolvastam az interneten, ahol arra jutottam i.LINK=mezei DV-kábel. Igaz ez?
Tegyük fel, hogy igen...
3) Nem vagyok egy nagy hardver-guru, ezért ezt nézzétek el nekem ha marhaság; de:
Ha a gépen van DV-port, akkor már nem kell FireWire kártyát venni, ugye?
4) Hol lehet (Gödöllői vagyok, ezért lehetőleg a környéken) DV-kábelt venni? (amennyire ki tudom venni a gép csatlakozóján, 4/4-esre lenne szükségem)
    Mibe kerül?
5) Mást ugye már nem kell csinálnom, hogy működjön???

Ha már ezekre a kérdésekre választ kapok, félig meg is oldódik a problémám, kérdéseim azért még vannak:
1) Mi a különbség az USB és a DV átvitel sebessége között?
2) Mi a különbség az USB és a DV átvitel minősége között?
3) Van-e valakinek tapasztalata a Sony Picture Utility-hez tartozó rögzítő programról?
4) Van-e valaki, aki tapasztalt a Sony Vegas használatában? (Sonyi Vegas Movie Studio 9.0 PE)

#2205 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 20:34

2. igen
3. nem kell
4. teszkó, stb
5. elvileg nem

1. 480 mbit/s vs 400 mbit/s (usb1.1 esetén 480 helyett 11)
2. sony esetében meglehetős, csak dv-n megy át a szalagon tárolt minőség

bocs a tömörségért, az agyam ki van folyva a fülemen
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2206 Felhasználó inaktív   ptlklszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 09:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 20:34

2. igen
3. nem kell
4. teszkó, stb
5. elvileg nem

1. 480 mbit/s vs 400 mbit/s (usb1.1 esetén 480 helyett 11)
2. sony esetében meglehetős, csak dv-n megy át a szalagon tárolt minőség

bocs a tömörségért, az agyam ki van folyva a fülemen

köszönöm szépen, sokat segítettél!

#2207 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 20:16

Szabitéren is van egy üzlet, meg a tűztoronytól nem messze is van egy bolt. Elég normálisak.

#2208 Felhasználó inaktív   zezoka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 12:35

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy miniDV kazit hogy lehet törölni? A kamerára rárakom a kupakot és elindítom a felvételt nem jó, mert a hangot veszi. És így a black search nem műxik. De most úgy van megcsinálva a kazetta, a semminél jobb, mert legalább látom hol a vége, hanggal meg nem foglalkozok. Nincs valami progi, ami "rámásol" egy gyári állást? Tulajdonképp "leformázza" a kazettát? Köszi!

#2209 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 12:48

Idézet: zezoka - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 12:35

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy miniDV kazit hogy lehet törölni? A kamerára rárakom a kupakot és elindítom a felvételt nem jó, mert a hangot veszi. És így a black search nem műxik. De most úgy van megcsinálva a kazetta, a semminél jobb, mert legalább látom hol a vége, hanggal meg nem foglalkozok. Nincs valami progi, ami "rámásol" egy gyári állást? Tulajdonképp "leformázza" a kazettát? Köszi!

Szia!

Hát én nem ismerek ilyen progit, de még csak ne mis hallottam hasonlóról sem.
Szerintem ez azért is zsákutca, mert egy dv kazira 4x-5x érdemes felvenni max. Persze erről is megoszlik a vélemény, majd lesz aki azt mondja, neki 10x jó. Ez főként adott kamerától függ szerintem. Az enyém nagyon hamar reklomál a többszörösen használt szalagért.

#2210 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 09. 12:54

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 13:48

Értelme sem sok lenne, majd a következő felvétel letörli. Én meg azt mondom, 1 szalagra 1 felvétel, akkor legalább meg van vágatlanul a polcon is örökre.
Make love not Wor.

#2211 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 13:58

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 13:48

Szia!

Szerintem ez azért is zsákutca, mert egy dv kazira 4x-5x érdemes felvenni max. Persze erről is megoszlik a vélemény, majd lesz aki azt mondja, neki 10x jó. Ez főként adott kamerától függ szerintem. Az enyém nagyon hamar reklomál a többszörösen használt szalagért.

hánemtudom, szerintem max 2-3x, de ha fontos, akkor inkább egyszer. (tdk-ra egyszer sem :p )

egyébként létezik lemágnesező, amit pont kazetták törlésére találtak ki, de fogalmam sincs, mibe kerül és hol lehet kapni.

egy kazettát akkor szoktam másodszor felhasználni, ha előtte egy felvétel-beírás ciklus ment csak róla, és csak ha lusta voltam kazettát venni, vagy elfelejtettem :D

#2212 Felhasználó inaktív   zezoka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 15:24

Akkor jólvan! Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget!

#2213 Felhasználó inaktív   nortsen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 11:23

Sziasztok!

Gyors és remélem egyszerű kérdésem lenne, Canon HF200-nak nem tudjátok hogyan lehet megnézni az aktuális blende nyílását manuális zársebesség közben? Szeretném látni mire állítja automatikusan a gép, de nem tudom hogyan kéne meglesnem. Lehet más típusok ugyanúgy viselkednek gondolok a hf10,100-ra stb.
Egy videót lestem youtube-on ahol ráadásul mindkét értéket tudta a srác manuálisan egyszerre állítani kis trükkel(?), és ott láttam, hogy egyszerre látja a két értéket kiírva.

Köszi
Az új pentium, 5 másodperc alatt futtatja le a végtelenciklust.
Aztán meg itt van ez is:
six=6
Furcsa dolgok vannak a világban..

#2214 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:52

Idézet: nortsen - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 10:23

Egy videót lestem youtube-on ahol ráadásul mindkét értéket tudta a srác manuálisan egyszerre állítani kis trükkel(?), és ott láttam, hogy egyszerre látja a két értéket kiírva.

Lejátszáskor szerintem bármelyik kamera ráteszi a vhs kimenetén lévő képre a kameraadatokat -ha szeretnénk. Felvétel közben általában márkától függ, hogy kiirja e. (most a 300e alatti consumer cuccokról beszélek)

#2215 Felhasználó inaktív   nortsen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 14:50

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 13:52

Lejátszáskor szerintem bármelyik kamera ráteszi a vhs kimenetén lévő képre a kameraadatokat -ha szeretnénk. Felvétel közben általában márkától függ, hogy kiirja e. (most a 300e alatti consumer cuccokról beszélek)

Lejátszáskor én is megtaláltam, de felvétel közben nem.
Köszi az infot!
Kár, hogy 300e alatt ez extra feature, mert a 5 éves 160e Ft-os fényképezőm sem highend mégis tudja, bár ugye az fényképező...
Az új pentium, 5 másodperc alatt futtatja le a végtelenciklust.
Aztán meg itt van ez is:
six=6
Furcsa dolgok vannak a világban..

#2216 Felhasználó inaktív   nokia56 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 14:39

Sziasztok  !

Segítséget ill. tanácsot szeretnék kérni a következő dologban.
Szeretnék vásárolni egy kamerát ( max. 80e Ft-ig) kinéztem magamnak egy Sony DCR-DVD410E típusút. Nem tudom megmondani miért de ezt a típust  találtam a legszimpatikusabbnak. Amitől  félek  hogy a  CCD szenzor kb. 1 megapixeles. Ezzel a pixelszámmal  milyen minőségű  felvételt lehet készíteni?A  hagyományos analóg tv-n nézve menyire lesz éles a kép, vagy mondjuk egy kb. 80 cm átlójú LCD tv-n  nézve a kép mennyire lesz pixeles. Ha esetleg  tudtok olyan oldalt ahol  ezzel a kamerával készült felvételek vannak légy szíves adjátok meg a címét. Ha valakinek van jobb ötlete és tud ajánlani másik típust  azt is szívesen venném ( a légyeg a 80e Ft-ot nem haladhatom meg. A nejemtől :reklamacio:  ennyit sikerült kialkudni).

:respect:  :confused:

Szerkesztette: nokia56 2009. 05. 19. 14:43 -kor

#2217 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 21:32

Idézet: nokia56 - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 13:39

Sziasztok  !

Segítséget ill. tanácsot szeretnék kérni a következő dologban.
Szeretnék vásárolni egy kamerát ( max. 80e Ft-ig) kinéztem magamnak egy Sony DCR-DVD410E típusút. Nem tudom megmondani miért de ezt a típust  találtam a legszimpatikusabbnak. Amitől  félek  hogy a  CCD szenzor kb. 1 megapixeles. Ezzel a pixelszámmal  milyen minőségű  felvételt lehet készíteni?A  hagyományos analóg tv-n nézve menyire lesz éles a kép, vagy mondjuk egy kb. 80 cm átlójú LCD tv-n  nézve a kép mennyire lesz pixeles. Ha esetleg  tudtok olyan oldalt ahol  ezzel a kamerával készült felvételek vannak légy szíves adjátok meg a címét. Ha valakinek van jobb ötlete és tud ajánlani másik típust  azt is szívesen venném ( a légyeg a 80e Ft-ot nem haladhatom meg. A nejemtől :reklamacio:  ennyit sikerült kialkudni).

:respect:  :confused:

80-ért odaadom a Sony HC96-om ami 3Mp-s.
Az egyik legjobb minőségű képet adó miniDV kamera a kategóriában.
My Webpage

Szerkesztette: XC-biker 2009. 05. 19. 21:36 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2218 Felhasználó inaktív   vjani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 22:46

Sziasztok. Tudna nekem segíteni valaki van egy Panasonic NV-GS330 kamerám, fel szeretném másolni a gépre a felvételt és szeretném rámásolni a felvétel időpontját, de nem tudom semmivel megoldani. Most a „MotionDV Studio”-val próbálkozok a progi mutatja dátumot időt a menü sorában ez mind szép és jó de a képre az istenért nem tudom rárakni. Nem akarom elhinni hogyha egyszer át tudja hozni a dátumot miért nem tudja rárakni a képre??? :( Valaki okos segítség!!!

#2219 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 20:38

enosoft dv processor :)

#2220 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 10:22

Idézet: vjani77 - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 22:46

Sziasztok. Tudna nekem segíteni valaki van egy Panasonic NV-GS330 kamerám, fel szeretném másolni a gépre a felvételt és szeretném rámásolni a felvétel időpontját, de nem tudom semmivel megoldani. Most a „MotionDV Studio”-val próbálkozok a progi mutatja dátumot időt a menü sorában ez mind szép és jó de a képre az istenért nem tudom rárakni. Nem akarom elhinni hogyha egyszer át tudja hozni a dátumot miért nem tudja rárakni a képre??? :( Valaki okos segítség!!!

Ha jól tudom, a premire pro-ba is van egy beépülő modul, ami ráteszi akár utólag is a filmre.
Sőt, biztosan van benne, mert egyszer régen én is használtam már egyszer :D

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.